Keputusan Terkini Separuh Akhir Piala Malaysia

Written By Hafiz Rahman on Saturday, October 23, 2010 | 10:54 PM

ok ini update terkini






Kedah  (0) - Kelantan (1)


Johor FC (0)  -  Negeri Sembilan  (2)


so final Kelantan vs Negeri Sembilan






huhu kedah kalah  =(((bye~~
10:54 PM | 2 comments | Read More

Hero Twilight Robert Pattinson Hadapi Masalah Kegemukan Mendadak

berita nie baru je dikeluarkan...dan saksi yang mendakwa telah mengsahkan yang benda nie memang betul..kepada peminat2 twilight anda dinasihatkan jangan kecewa dengan berita nie dan kepada peminta2 wanita yang meminati Robbert Pattinson akan Edward Cullen anda dinasihatkan jangan terlalu kecewa kerana actor pujaan anda tidak sehensem dulu lagi...


saksikan gambar dan bukti dibawah...PRIVATE AND CONFIDENTIAL

.
.
.
.
.

.
..
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.



.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.



.
.


.

.
.

.loading............
.
.
.
.
.
.

.
.
klik untuk tumbesaran....hahahaha
~(sorry agak lucah disitu)~haha


ok sory...saja nak cari pasal...nak study actually..out~~

10:43 PM | 1 comments | Read More

BLOG REVIEW!!Nurul Comel Love Blog

ehh sekarang dah banyk pulak aku buat blog review....masuk nie dah 3 orang dah....


BLOG REVIEW!!Hana Love Nest OTW Nak Jadi Otai



dah dua dah...harap mereka tak kisah aku review blog dorang...yela aku nie mna fofular fon...hihi
actually masa check shoutbox tadi NURUL Nurul\ mintak aku buat review blog dia....hihi ada jugak orang berminat nak aku review blog dia kan??ok xpe2...

follower dah 377...wahhh lagi banyak dari aku....follower tak penting kan???macam aku cakap dalam entry nie

TiPS!! Dilema Follower Beribu Tapi Visitor Ciput..kenapa???

 tapi rasanya blog Nurul\ nie satu blog yang boleh tahan hebatnya....menggunakan theme pinky winky (asal byk orang guna r)) blog nie menarik perhatian .....tapi kn?ada sikit persamaan dengan blog intanurulfateha❤ intanurulfateha.com ❤ ...sikit je la..hihi (padahal blog aku pon sama gak dgn someone pasal guna template serupa))hhaha

nak komen sikit boleh.??ramai orng buat benda nie...tapi kat bahagian  

❤ BEST POST ❤

tu rasanya ramai yang buat macam nurul buat kn??sebagai rujukan...tapi rasanya lagi ok kalau archive tu tunjuk sekali tajuk2 post lepas...visitor akn tertarik dengan tajuk entry yang menarik...kalau letak bulan je...sape nak klik kn???hihi..

loading page ok lagi setakat nie...cuma banyak nie je
122.68kb

so boleh kurangkan lagi kepada <100 untuk senangkan lagi visitor yang gunakan berukband yang lembap..hahaha


ok sekian...jom ke blog yang comel nie



p/s : lepas nie nak kenakan syarat untuk yang nak direview...boleh x???hahaha...or mungkin aku akan teruskan dengan hentam je masuk blog yang bernasib baik..mna lebih baik??comment plizzz


7:47 PM | 6 comments | Read More

Vote Untuk Sponsor Gathering Terbesar Blogger,Facebooker dan Tweeple

actually aku copy paste je entry nie...xsempat nak buat entry sbb bz dgn exam...soryy joe..tapi ko pon suruh copy gak kan??haha ok baca nie


Sponsor untuk Next Gathering!!


Menangi Hadiah RM 10 000

Aku ni kalau bab-bab gathering ni, memang sangat suka. Hari tu dah nak give up dah tak nak buat gathering dah, tapi sebab takde pulak dengar suara-suara yang nak sambung gathering besar ni, kenalah jugak buat. Masalah utama selain sibuk adalah duit. Betul, walaupun korang tak sponsor apa-apa untuk gathering, sebagai penganjur memang akan keluar jugak duit. Beli itu beli ini, sewa itu sewa ini. Mungkin sebab tu ramai yang tak nak buat kot. Nak mintak bayaran dengan orang yang datang? nanti kena cop buat gathering sambil buat duit. duuuhhh



Terima kasih pada DiGi

Mereka ada jalankan satu contest yang akan memberi RM 10 000 kepada 'youth' yang datang dengan idea yang menarik untuk adakan apa-apa aktiviti bersama kawannya. Ni macam mengantuk disorongkan bantal la ni, apa lagi, terus aku masuk! Jadi, jika korang nak join gathering besar ni, tak nak join pun kena jugak vote, sila ke page ini dan vote entry yang aku tulis ni






Terima kasih pada mr kay, fiq dan juga rafiqah yang menghantar gambar. syarat dia ada macam-macam dan antaranya kena tangkap gambar dengan kawan. celah mana nak kumpul blogger jauh-jauhkan, jadi suruh send tru email je lah dan ku cantum2 dan jadilah gambar atas.



Sedikit mengenai Gathering

Kali ini akan dibuat gathering yang besar punya. Perancangan aku dalam bulan 12 atau 1 ni, nak cari sponsor semua bukan senang ok, jadi kalau menang duit ni, senang sikit nak buat gathering. Kali ni nak lebihkan horizon kepada bukan sahaja blogger, tapi boleh jumpa sekali dengan kawan twitter, facebook. menarik kan? hari ni pun ada gathering kat TTDI yang kumpul tweeple ni, untuk next gathering ni, kita buat besarrrrr punya. Bagi impak kepada masyarakat dengan gathering. update penuh nanti aku akan cerita, sekarang ni kena menang dulu!



Mengenai contest DiGi

Menang sangat menarik dan jarang ada company yang sanggup bagi duit untuk buat program kepada remaja ni. ni yang sayang lebih kat DiGi ni =) ok, contest ni diadakan 6 peringkat, 6 minggu, jadi ada 6 pemenang. satu minggu satu pemenang. minggu pertama start pada 20-26 oktober. minggu2 seterusnya korang boleh check sendiri. so, sesiapa yang ada idea menarik dengan kawan2, boleh join jugak. tapi join lah next week2 punya, sebab minggu ni kita fokus pada event ni dulu. dia ada cakap, boleh hantar sebanyak mana event, so bila korang dah vote yang proposal ni, still boleh join jugak next week!



Apa korang boleh tolong?
  • Promote link ini (http://t.co/p2UNc2U) di blog dengan buat entry khas cerita sedikit sebanyak pasal pencarian sponsor ni, ni memang untuk cari sponsor untuk event KITA
  • Promote link ini (http://t.co/p2UNc2U) di twitter atau facebook suruh kawan-kawan vote
  • Di link ini (http://t.co/p2UNc2U) ada 'post to my wall', sila klik situ untuk share (mudah!)
  • Semua tak sempat, klik link ini dan vote untuk diri sendiri!

-Tajuk proposal itu adalah when blogger, facebooker and tweeple meet together-


Ingat, voting period sehingga 26october pukul 7 malam sahaja, jadi kita kena cepat!
(Korang nak copy paste entry ni pun aku tak kisah, terdesak nak cari sponsor ni!)



Bayangkan kalau semua blogger yang datang hari tu vote, dah sah sah dapat sponsor dengan mudah ni. Jom sama-sama support untuk adakan Gatherning terbesar ini =)


ok cepat2 vote...senang je nie...byeee~~
7:03 PM | 2 comments | Read More

BLOG REVIEW!!Hana Love Nest OTW Nak Jadi Otai




anda kenal tak dengan header nie....mesti kenal kan???ramai yang kenal dan rasanya sikit je yang belum kenal...hahaha...siapakh dia...haa dia adalah ANNA BOLEYN aka HANA LOVE NEST<---sila klik sini


hari nie nak mereview satu blog yang sangat2 menarik..taw sebab pa aku review??dalam minggu nie...rasanya aku perasan dia antara blogger yang sedang meningkat naik untuk menjadi seorang blogger terkenal dan otai!!!wahhh aminnnn...


actually boleh masuk blog dia sebab kenal dengan si intanurulfateha❤ intanurulfateha.com ❤ ..kawan baik  si hana yang suka madu nie...haha....yela dorang nie kan geng2 ❤ The Gorgeous and Friends ❤   =)


entry terbaru Hana adalah 2266 pageviews with 1145 unique visitors for Hana Love Nest  giler r gempak satu hari dah dapat macam tu...aku nie masih mencari2 sinar nak dapat macma tu..yela kita ni xpopular kan???haha


apa yang menarik perhatian dalam minngu nie adalah post hana bertajuk Hana Love Nest or Anna Boleyn? The Result~yang mna dia mintak visitor vote untuk nama mna yang nak diguna...boleh terus ke post tersebut untuk vote jugak....hihi..taw sebab apa menarik  ??sebab dia kumpul comment smpi brapa ntah...129kot???tupon ada lagi yang masuk ...giler jenuh reply la kau hana..haha


actually semasa aku menulis post nie....follwer dia dah 999 orang...alaaa ruginya sebab aku dah follow dah...kalau x boleh jadi follower ke 1000...huhuhu...tengok nie
ruginyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......


xpe la nak wt cmna xde rezeki kan???ok papepon kepada anda sila berkunjung ke blog yang sangat cantik yang dimiliki oleh seorang gadis cantik...headernya cantik...post dia pon cantik2 untuk dibaca....jom ke


1:36 PM | 10 comments | Read More

Entry Idea Dari Joegrimjoe!!Pemimpin Negara Breakfast Kat Gerai Biasa Je

pagi2 nie blogwalking la kejap...aku selalunya akn blogwalking blog yang singgah do shoutbox dan yang ada di link exchange aku je....the pgi la blog  Joegrimjow pastu terbaca entry dia pasal rumah PM yang direnovate sampai 65juta...gilak betul....baca artikel penuh disini  Patutkah Rumah Pemimpion Bernilai Jutaan Ringgit?? memang tak patut....tak kisah la nak renovate sekit2 setakat 100k-200k....tapi nie ape giler sampai 65 juta...memang sangat2 membazir....


brapa banyak kontraktor yang terlibat...berapa banyak subkontraktor yang terlibat??apa yang direnovate...pendapat aku..rakyat perlu tau kemana duit cukai yang dibayar disalurkan dan diguna ....itu duit yang kita bayar....situasinya macam nie...macam aku pernah rasa...ada peminta sedekah...aku bagi la sinngit...alih2 aku nengok dia tengah berasap rilex je...DUNHILL plak tu....cilakak...jangan harap aku bg dah...


sebenarnya nak cerita benda lain..ok tukar...ikut tajuk atas...malas nak komen banyak2...anda tengok gambar dibawah pon anda dah faham..maaf ini bukan berunsur politik...sebab aku bukan penyokong mana2 parti politik..


betapa tawaduknya...seorang pemimpin pertama negeri hanya breakfast Air Milo + Nasi Berlauk (mana nak cari...) Renung-renungkan….pemimpin  lain ada mcm ni???

dari apa yang dibagitau oleh pemilik gambar nie  Mohd Nasaruddin Mohd Nasir ,katanya 

Mana nak cari MB 
macam ni Uniform ….. tetap pakai SARAPAN PAGI SEORANG MENTERI 
BESAR. 
Sewaktu kami sekeluarga 
berkunjung ke Kota Bharu Kelantan pada cuti sekolah bulan lepas, kami sekeluarga 
sarapan pagi di gerai berhampiran hotel penginapan.. Kami sekeluarga terkejut 
dan rasa terharu bila kami dapati MB Kelantan tengah sarapan pagi di gerai 
tersebut berseorangan tanpa pengawal peribadi dan pegawai kerajaan 
Kelantan.. 
Malah beliau terlebih dahulu 
menegur dan menberi salam kepada kami sekeluarga serta mengajak kami sekeluarga 
makan bersama-sama dimeja beliau sambil berborak menayakan dari mana, bagaimana 
perasaan kami bila berada di Kelantan dan banyak lagi.. Ketika berborak, beliau 
tiada sedikit pun menyentuh soal politik atau cerita perkembangan terkini di 
Negeri kami (Negeri 9).. Malah beliau berterima kasih kepada kami kerana sudi 
datang dan lihat sendiri keadaan di Kelantan daripada membaca di akhbar atau 
melihat di TV.. Malah kami sekeluarga rasa lebih terharu bila beliau bayar kami 
sekeluarga makan pada pagi itu.. 
* MB Negeri saya sendiri pun 
susah nak jumpa.. kecuali ada majlis rasmi yang ada publisiti 
sahaja..
bukan bermaksud untuk mengutuk pemimpin2 lain yang kaya raya ...dorang kaya atas usaha sendiri...tapi berbalik la kepada matlamat asal menjadi seorang pemimpin...adakah untuk mengaut keuntungan semata-mata...atau membantu rakyat jelat....FIKIR_FIKIRKAN!!~~


p/s ::tq joe sebab bagi idea untuk buat entry nie...haha..ok aku nak g stdy kat libry duluk...salam
9:04 AM | 8 comments | Read More

Lagu Tema ESQ165 Training...Snada Demi Matahari

Written By Hafiz Rahman on Friday, October 22, 2010 | 10:41 AM

teringat lagu nie masa terlibat dengan training ESQ165...PROGRAM TERBAIK pernah aku join...besss sangat..kalau anda ada kesempatan…pergi la…aku berani jamin 100% korang tak akan menyesal..jangan dengar pa yang orang cakap…rasai dulu baru comment…orang yang kutuk2 ESQ nie dia pon xpernah peg…pandai2 pastu berfikiran kolot dan cuba nak memutarbelit fakta dan pegangan …mengharamkan yang halal….





Demi matahari dan sinarnya di pagi hari
Demi bulan apabila ia mengiringi
Demi siang hari bila menampakkan dirinya
Demi malam apabila ia menutupi
Demi langit beserta seluruh binaannya
Demi bumi serta yang ada di hamparannya
Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya
Allah, Subhanallah  Allah, Subhanallah
Allah, Subhanallah  Allah, Subahanallah
Allah mengilhamkan sukma kefasikan dan ketaqwaan
Beruntung bagi yang mensucikan-Nya
Merugi bagi yang mengotori-Nya ... Subhanallah

Cipt. : M. Lukman Nunasyim (Maroji : QS Asy-Syamsy)
Music Arr. : Ari Wibowo
Vocal Director : Erwin Yahya/Ikhsan Nur Ramadhan
10:41 AM | 5 comments | Read More

BLOG REVIEW!!Macam Mana nak Buat Banner Cantik Macam Shara Tu????

hari nie jalan2 terjumpa blog yang sangat cantikk.....bilasiBUNGAbicara. si bunga bicara 


SI BUNGA BICARA aka SHARA<-----KLIK SINI


waaa cantik siot banner dia...tanya dia ,dia cakap ada someone yang bagi...actually akU dah lama mencari banner yang boleh klik macam tu...tapi xjumpa2 lagik....taw x banner cmna???g blog SI BUNGA BICARA aka SHARA pastu tengok banner dia...kalau korang tau buat..adiahkanla kat aku satu..hihiihihihi....


rasanya dah lama aku xbuat ...Review Blog Menarik...so rasanya nak buat review la...dah alang2 tercerita pasal blog SI BUNGA BICARA aka SHARA aku teruskan je la dengan blog pinky winky nie...haha


Header  >>sangat menarik...nmpk style but simple...ala-ala ke sekolah gitu..haha..cuma kena pakai baju putih dgn kain biru je...=P


blog berwarna pink (sesuai dengan sorang wanita /girl)hehe....warna transparent sedap dipandang dan dilihat ...tuan empunya pon boleh tahan cutenya..hihi..menggatal ko hafiz...nanti periuk belanga didapur melayang mampos..haha...


loading page pulak ok...standard je...ringan ...xsampai 100...kira dah ok sgt la tu...at least visitor xpayah menunggu lala2 nak baca entry kan???tgk nie
95.43 ja...ringan tueee




rasanya dia ni banyak pembaca setia...yela...tgk butang like facebook pon rmi yang like entry2 dia....so tahniah kepada anda SI BUNGA BICARA aka SHARA


rasanya tak ada kritikan nak buat sebab sape lah aku nie kan??bloger cikai je...nak lebih2 komen....cuma bahagian shoutbox tu....button kat tepi tu kan ijau...original punya...kalau buat sendiri button n masukkan colour pink ..wahhh lagi comel tuhh...kena dengan warna blog




okeh kepada anda semua ...jangan lupa melawat blog yang menarik dan cantik nie....
.bilasiBUNGAbicara.     BILA SI BUNGA BICARA
1:17 AM | 19 comments | Read More

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)