Header Free Untuk Blogger

Written By Hafiz Rahman on Saturday, April 02, 2011 | 7:41 PM

UPDATED : TEMPAHAN HEADER DITUTUP BUAT SEMENTARA WAKTU!!SEKIAN


semua yang dibawah ni adalah antara koleksi koleksi header yang dah aku buat untuk beberapa orang blogger secara free of charge. Buat masa sekarang, rasa macam malas aku nak amik duit lagi. Tengok ramai jugak blogger blogger lain yang dah mula ambil tempahan untuk buat header. tapi aku rasa aku belum layak lagi untuk amik duit sebab tak elok pun semua yang aku buat nie. Sekadar suka suka dan masih belajar guna photoshop.

untuk blog schoolmate aku masa sekolah menengah dulu.

dan ini satu lagi

dan ini pulak header yang aku buat untuk OshinLove

oshinloveblog
dan header sementara aku sebab nak tukar design blog
dan ini yang aku buat untuk Izamir Ridzwan semalam
HEADER
dan satu lagi untuk blog JomLepakzz. Sorry untuk owner Jomlepakzz sebab masa buat ni aku tak da idea . So mana aku jumpa, semua aku hentam masuk.haha. nanti la aku buat lain ek bro.
Jom Lepakzz
haha semua buruk kan?memang tak patut aku amik duit. kalau nak amik tempahan , buat duit, kena la betul betul elok dulu. Mungkin masa masa akan datang akan di caj. hehe. Money is not everything, but everything need money isn’it?

So ada sesiapa yang berminat untuk  buat header?Sila komen . Buat masa sekarang free of charge,(bulan 4 aku baik sikit)acece.. but aku tak janji akan siap cepat. Sebab final exam dah dekat . Nak kena fokus sikit sebab aku dah sem last dah. Kena pulun lebih sikit. kalau ada sesiapa yang nak header free, boleh email detail2 header dan gambar semua,but header yang cuma word simple macam nie dan tak libatkan gambar gambar akan diberi keutamaan sebab lebih mudah dan cepat.yang nak kena crop2 gamabr amik masa sikit.Bila dah email semua detail, tinggalkan komen kat sini. Kalau nak promote kat kengkawan pun boleh. Dan nak bagitahu sekali lagi. AKU TAK JAMIN BOLEH SIAP CEPAT sebab aku cuma buat bila ada kelapangan dan aku dah bosan tahap gaban. hehe

7:41 PM | 25 comments | Read More

Tukar Template Atau Tidak?Pendapat Blogger Diperlukan

UPDATED : Maaf sebab post ini yg pagi tadi tak dapat masuk testing site blog tu pasal aku ter'private' blog plak. bengong gak aku ni kadang kadang. So kali ni dah boleh  masuk dah. So baca balik ek entry nie.ahahaha

Kali ni memerlukan pendapat dan idea dari semua blogger2 sekelian alam sekalian. Aku bercadang untuk tukar mood dan selera. mDah lama rasanya aku guna template blog ni. Tetiba rasa nak tukar kepada design yang baru untuk dapatkan mood. Testing site untuk design dah ada. So nak mintak pendapat korang untuk komen apa yang patut sebelum aku buat keputusan untuk bertukar ke design blog yang baru

ini header yang aku akan guna buat sementara waktu . baru buat 5minit lepas..


klik pada pic untuk  pixel yang lebih besar.
cincai je. nanti buat lain. Sementara waktu ja.
dan ini testing site untuk design blog tu.




abaikan gadis cantik dalam blog tu ok. Itu ada projek antara aku dgn dia. ahaha. actually tu testing site projek kami. Tapi aku pinjam sat sebab malas nak buat blog lain.

Kalau ada apa2 komen , sila2 kan la ek. Sangat memerlukan komen anda yang bernas tu. TQ=)

dan kalau la jadi aku tukar template, so bloglist pun akan dirombak la. Then sesiapa yang komen disini , automatik aku akan masukkan dalam bloglist aku. DEAL?haha


Still wondering , perlu tukar ke tidak.hurm~
1:56 PM | 8 comments | Read More

Blogger Cantik Je Boleh Popular!!Tak Cantik Tak Boleh!!

Written By Hafiz Rahman on Friday, April 01, 2011 | 10:12 PM

ENTRY REPOST sebab ada orang tanya lagi macam ni dekat aku.malas nak baut post baru.LOL

ada seorang kawan,blogger jugak cakap dengan aku.
‘’Alaa..hanis zalikha tu popular sebab dia cantik, dia model. Fatin Liyana tu ramai orang masuk blog dia sebab dia cute. Tak buat entry sebulan pun hari hari visitor beribu riban. Apa nak kisah kalau orang cantik. ‘’
Yeke ,?asal cantik je popular. nak popular je kena cantik? aku rasa tak. Sebabnya? Tuhan dah jadikan manusia semuanya sempurna. Rezeki masing masing pulak Tuhan dah tentukan , ada yang akan dapat sikit and ada yang akan dapat banyak. Kalau sekarang bukan rezeki dia, mungkin masa masa depan tuhan akan bagi . Semua orang cantik, semua orang ada kelebihan masing masing. Kalau kita kurang pada rupa, mungkin Tuhan bagi kelebihan untuk kita dalam cara yang lain.

Dalam konteks dunia blogging pulak. Oww memang kalau tak cantik takkan popular ek?Kalau tak cantik memang orang tak nak baca entry ko ek?kalau tak cantik blog ko memang orang nyampah nak datang ek?. TAK!! Kalau nak berjaya , kena la usaha lebih. Ini tidak, baru sehari dua buat blog, pastu seminggu sekali pun susah nak update, and then bila update just say ‘’hye’’ . Sape la nak masuk baca. kalau masuk pun memang first and the last la . Memang hagham takkan datang dah pastu.

Mesti akan ada yang cakap balik “tu hanis zalikha update seminggu sekali je tapi ramai gak orang “..itu special case. Dia memang dah dikenali. kalau dah dikenali , tak update pun orang akan datang and baca balik entry lama2 ko. Orang akan tertunggu update terbaru dari blogger tu. Tapi nak jadi macam tu, bukannya senang. Manusia pun dari kecil belajar merangkak dulu, baru boleh berjalan. Bukan keluar dari perut, terus berlari. Mulakan dari bawah and jangan banyak sangat mengomel . Kalau hari ni tak berjaya, esok cuba lagi. Cuba tanya blogger blogger hebat, macammana nak sampai ke tahap tu?perit jugak tu.

Pasal blogger cantik pulak. Tak semestinya kena cantik, kena handsome baru ramai peminat and ramai follower plus ramai visitor . Cuba tengok DENAIHATI. Sampai sekarang orang masih tak tau sape sebenarnya penulis blog denaihati tu. Tapi dia antara website paling popular masa kini. See , orang tak menilai kita dari paras rupa. Tapi menilai kita dari hasil kerja kita. Blogging ni bukan macam  dunia modelling nak kena cantik, ada shape baru boleh berjaya. Nak jadi blogger berjaya tak semestinya kena cantik macam ini. 

dan seksi macam nie..

or muka patung macam nie



atau secomel ini

image


macam nie pun boleh popular kalau hasil kerja terbaik….heheee
tapi orang cakap macam nie…

betul ke???haha no komen…..
sekian entry caca merba dari saya…..
10:12 PM | 20 comments | Read More

Rahsia Simbol Misteri Dibongkar Disini

Written By Hafiz Rahman on Thursday, March 31, 2011 | 6:46 PM

Semalam dan hari ni kecoh dengan berita simbol pelik yang muncul di merata rata tempat di seluruh Malaysia. Banyak pendapat yang dikeluarkan oleh penulis blog tentang fenomena ni

Entry ni adalah kesinambungan dari entry yang baru dibuat sejam lepas iaitu

Video Dan Gambar Fenomena Simbol Misteri Di Malaysia

Dan hari  ni, ramai yang mengaku , ada bukti dan terkena tempias dari simbol tu sama ada secara sengaja atau tak sengaja.

PERSOALANNYA:

  1. ini cuma iklan tentang produk baru yang akan dikeluarkan
  2. memang fenomena  yang tidak diketahui asal usulnya

jom kita tengok beberapa bahan bukti yang boleh bagi beberapa kesimpulan berkaitan isu ni

 

image

oleh munna dari blog http://beautifulnara.com/

“munna” bagitahu yang laptop dia terpadam sendiri. Tak mungkin sesuatu syarikat yang iklankan barang boleh buat sesuka hati untuk hack barangan peribadi orang lain. Satu misteri muncul.

image

dari blog http://beautifulnara.com/

ini mungkin boleh dijadikan bahan bukti yang mengatakan ia adalah iklan berbayar oleh sesebuah syarikat yang akan keluarkan produk baru . Metro kan banyak “kejutan” seperti hantu “Biar Betul” yang berlegar disekitar ibu negara baru baru ni.

 

dan ini dari blog DARKBATMAN yag berunsur “advertorial” atau “sponsored post”

DSC_0532

siapa mereka ini yang passing file “sulit” seperti dibawah?

DSC_0548

hanya DARKBATMAN saja yang tahu. Sila tanya dia

dan komen terakhir yang menguatkan lagi teori yang benda ni cuma satu lakonan atau “AprilFool” adalah seperti komen dibawah.

image

komen Myvitrd dari blog http://www.viruspadu.com/

 

**tapi macammana pulak dengan simbol yang muncul di ikan yang dibeli oleh kak Ina KL dan macammana boleh muncul di tengah tengah sawah di Kedah?PERSOALAN.PERSOALAN.PERSOALAN.!!!!

6:46 PM | 4 comments | Read More

Video Dan Gambar Fenomena Simbol Misteri Di Malaysia

KECOH satu Malaysia dan juga di blog mengenai simbol simbol misteri yang muncul di beberapa lokasi . Simbol misteri tu muncul dengan bentuk yang sama, tapi di lokasi yang berlainan.

hari ni , aku perasan ada 3 blog yang keluarkan entry berkenaan simbol misteri ni iaitu

BRO EYRIQAZZ

ini gambar yang dirembat dari blog beliau dengan izin diri sendiri. Simbol tu berada di sebelah atas. Pendapat Bro Eyriqazz mengatakan

1) Virus baru yang dibawa oleh udara disebabkan keadaan bumi yang semakin kotor dan pencemaran yang semakin berleluasa?

2) Pembikinan filem Hollywood sedang dijalankan di lokasi ini?

3) Gimik terbaru dari pihak pengurusan KLCC dan bakal berlaku satu event yang besar tak lama lagi?

hurmmm!!boleh pakai jugak pendapat ni.


dan blogger kedua yang turut buat entry ni adalah:

phreak-id

gambar ni jugak dirembat dari entry beliau di SINI

ini gua tak puas hati sebab jadi kat Kedah. Gua orang Kedah bebb~~


dan ke 3 adalah

DARKBATMAN

DSC_0537

bro, gua tibai pic lu bro.LOL

dan semua ni membawa kepada satu blog iaitu ’lambangmisteri.blogspot.com’’.


dan dibawah ini adalah koleksi beberapa gambar simbol pelik yang muncul di beberapa tempat dan video yang mengejutkan berkenaan fenomena ni.

dan video ini sangat menyeramkan aku.

blogger lain yang turut buat entry berkaitan (sumber: phreak-id)

harap harap semua ni tak membawa sebarang perkara buruk kepada Malaysia. Mungkin jugak ini bayangan partikel dari kesan radiasi Nuklear jepun?Who knows right?(ishh seram sejuk aku). Dah la memang sejuk dalam library UiTM nie

6:00 PM | 2 comments | Read More

Contest Di Anjung Streamyx

Anda pernah dengar mengenai Streamyx?Bagaimana pula dengan Anjung Streamyx??Ok jika anda belum pernah mendengar, jangan runsing dan garu garu kepala kerana anda kini berada di saluran yang betul untuk mengetahui satu rahsia mudah untuk anda yang “gila” internet terutama kepada mereka yang “gila” blogging dan “gila” facebook” yang mengiginkan servis internet terbaik , cepat dan mudah.

image

Anjung Streamyx, satu nama yang anda perlu ingati jika anda seorang pengguna internet tegar. Kini dengan adanya Anjung Streamyx, pengguna internet yang ingin mendapatkan servis internet tidak lagi bersusah payah untuk ke centre bagi mendaftar talian internet. Di Anjung Streamyx, semuanya di hujung jari anda, dan yang pasti nya ,anda mendapat lebih keuntungan jika mendaftar secara online dengan Anjung Streamyx.

Masih tidak faham apa itu Anjung Streamyx? Anda boleh rujuk gambar di bawah :

image

Anda sudah faham?Jom kita lihat servis yang hebat dari Anjung Streamyx untuk anda .

Anjung Streamyx menawarkan perkhidmatan mendaftar talian internet secara online yang sangat mudah untuk difahami. Ianya mudah, cepat , efektif dan semestinya hanya dengan beberapa klik sahaja, impian memiliki talian internet sendiri akan tercapai. Semuanya di Anjung Streamyx

Servis yang ditawarkan adalah pendaftaran atas talian untuk talian Streamyx untuk perniagaan (SOHO), UNIFI VIP dan BIZ, dan juga Celcom Broadband.

Bagi anda yang sudah mempunyai streamyx dna ingin upgrade streamyx yang lebih pantas. Boleh klik pada banner di bawah untuk maklumat lanjut.

upgradebutang

dan bagi anda yang belum mempunyai talian internet , dapatkan pakej menarik dengan promosi hebat dari Anjung Streamyx seperti maklumat dibawah


PAKEJ 1 

streamyx

bagi pakej pendaftaran talian untuk streamyx bagi pengguna biasa dan perniagaan (SOHO), Anjung Streamyx menawarkan 5 Pakej Blockbuster Deals

image

Klik Untitled-1 untuk mendaftar Blockbuster Deal

Anjung Streamyx turut menawarkan Pakej 4 Pakej GradPack iaitu :

image

Klik Untitled-1 untuk mendaftar GradPack

klik untuk maklumat lanjut berkaitan pakej Streamyx dari Anjung Streamyx


PAKEJ 2

broadband

Berita gembira kepada anda jika mendaftar dengan Pakej Celcom Broadband kerana:

image

3 Pakej ditawarkan untuk Pakej Celcom Broadband iaitu Lite, Basic dan Advance . Maklumat lanjut seperti dibawah .

image

Bagaimana untuk mendaftar servis Celcom Broadband di Anjung Streamyx?

image

Klik Untitled-1 untuk mendaftar Pakej Celcom broadband

klik untuk maklumat lanjut berkaitan pakej Celcom Broadband dari Anjung Streamyx


PAKEJ 3

unifi

Anjung Streamyx turut menawarkan pendaftaran bagi pakej Unifi seperti berikut:

Pakej VIP

image

klik untuk maklumat lanjut berkaitan pakej VIP

Pakej BIZ

image

klik untuk maklumat lanjut berkaitan pakej BIZ


Menarik bukan ?Apa tunggu lagi. Anda boleh like facebook page Anjung Streamyx. Saya sudah , anda bila lagi?(gambar saya paling kiri)

image

sila klik pada button like dibawah untuk like facebook page Anjung Streamyx

image


Contest ini dibawakan khas oleh logo2naked Jom join contest ini dengan klik banner di bawah

image 

klik pada banner untuk join

 

rujukan : semua gambar dihostkan di blog HafizRahman

7:56 AM | 0 comments | Read More

5 Blog Yang Mesti Dilawati

Written By Hafiz Rahman on Tuesday, March 29, 2011 | 3:43 PM

Respon dari Kak Jie mengenai 5 Blog yang dia selalu lawati pada tahun 2011 dan Joe mengenai 5 BLOG YANG PASTI DILAWATI, aku pun terasa nak jugak buat review mengenai 5 blog yang aku selalu lepak dan buang masa kat sana.

Kak Jie guna Blog yang selalu dilawati, Joe guna pasti dilawati, aku nak guna MESTI dilawati, so takda isu plagiat tajuk kehh..LOL.

Macam Joe jugak, sikit sikit penulisan blogger blogger berkenaan mengefek penulisan aku jugak la walaupun tak banyak. Dan , 5 blogger tersebut banyak menceriakan hidup aku.acece. Aku tak kisah blogger popular or tak, yang penting penulisan seronok dan bess dibaca (seronok and bess bukan sama ka?).

ini antara 5 blog pilihan aku (sila klik pada gambar header untuk ke blog tersebut)

Menguasai carta adalah dia nihhhh.malas nak kenalkan sebab mesti korang dah kenal kan dengan misslolly nie?klik gambor tu kalau nak ke blog beliau. Aku suka lepak blog dia sebab penulisan dia sempoi dan bess dibaca, Kadang kadang tak larat nak gelak dengan perangai “gedik” dia tu.ahaha. Gedik dalam penulisan je kan Cik Lolly???LOL!! (bila nak kawin dengan bangla?haha)

There is No Charge For Awesomeness

si Melz ni aku dah baca blog dia semenjak aku mula mula blogging dulu. Blog dia banyak tips menarik dan idea idea untuk berblogging banyak diberi. Aku banyak belajar pasal “colour” blog dengan perhatikan blog dia. Damn , blog dia cantik and simple. Agaknya blog aku warna biru pun sebab pengaruh dia kot. Who knows..LOL

Great Teacher Onizuka

bro Eyriqazz pun salah satu blog yang aku baca sejak mula aku berblogging dari awal bulan 9 , 2009 dulu. Rasanya masa tu, bro pun baru buat blog kot. Sorry kalau silap. tapi dia cepat berjaya, Why?sebab dia kreatif. Dan anak kesayangan Nuffnang jugak sekarang. Ada ja idea untuk semua readers2 dia. Dan aku rasa, idea paling kreatip adalah GTO Pointz.

image

aku suka dia (bukan Gay) sebab penulisan yang sempoi dan simple dan senang difahami tapi bagi maksud mendalam. Penulisan entry Zack banyak masukkan dialog so senang nak difahami sesuatu benda yang nak diceritakan tuh.

ed shahir ™

aku suka gambar gambar yang dia snap.Tu ja nak bagitau. Malas nak bagitau banyak2 sebab korang kena tengok sendiri .ok aku bagi satu gambar yang cantik,yang lain p cari sendiri keh

DSC_9317

nak ngorat boleh tapi bukan yang ke3 dari kiri tuh. Itu ed punya.haha.gambor2 yang lain p cari sendiri okeh.

Blog lain yang best bagi aku

  1. FATIN LIYANA ( ada ja idea dia nak mengarang)
  2. DAHLIA JOURNAL (banyak info terkini)
  3. EYKAMEOW (dia comel lepas pakai tudung)~~keh3x
  4. HAMZAH IAN (walaupun ayat lucah.tapi aku suka baca.haha)

p/s : klik pada gambar Header untuk ke blog tersebut

3:43 PM | 15 comments | Read More

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)