BLOG DI REHATKAN BEBERAPA HARI

Written By Hafiz Rahman on Friday, June 04, 2010 | 3:21 AM


untuk kali yang ke berapa ntah....blog aku akan direhatkan lagi untuk beberapa hari...mybe sampai 8hb....esok tepat 7,30 pagi aku akn bertolak ke UiTM Shah Alam untuk Konvensyen Komander UiTM seluruh Malaysia...sape study ctue leh la nk jmpa=)
.
.konvensyen akan diadakan dari 4 sampi 7hb...6hb ada pertandingn kawad kaki....so sape2 nk dgr aku menjerit haritue...leh la datang ke padang kawad UiTM Shah Alam...hihi....harap2 suara aku ok la time tue...jgn la jadi pape...dh byk hari aku berpantang mnum ais nie..tahankan je.....harap2 berkesan la....huhu..
.
doakan kami selamat sampai esok n doakan Skuad Komander dari Kedah boleh menang nnt=)insyaAllah .......
.

pada kengkawan smua....datang2 la jenguk cni wlwpon aku xde nnt...jgn la tggalkan blog nie bersawang....cian de....insyaAllah aku balik nnt aku update semula....
.
ok out dulu.....banyk lagi keja nk kna disetlekn ....but belum kilatkan....baju nk iron...kemas barang lagi...huh..penat...c u allzzzzz!!!!
3:21 AM | 7 comments | Read More

ANAK KAPAL Mavi Marmara bersenjata!!ISRAEL YANG MEMANG !!@%!@&!*^@

Written By Hafiz Rahman on Thursday, June 03, 2010 | 7:40 PM

maaf...tajuk sgt kasar....dan kurang ajar.....nk bagitaw betapa bodohnya tentera Israel dan smua sekutu2nya....
.
.mlas nk cakap banyak...gambar nie menerangkan semuanya....entry asal adalah dari blog 
myfitri


anak patung dan permainan sebegini dikatakan senjata???

kotak ubatan dikoyak dengan rakus....xde otak ke hapew...bukak elok2 xboleh ke....bengong + ^$^%%&^&^&



kerusi rod nie pon dirosakkan ...ape kejadah la manusia haram jadah nie nk....


inilah senjata yang dibawa.....buku2 untuk anak2 Palestin!!
7:40 PM | 4 comments | Read More

PAKEJ KEHIDUPAN UNTUK ANDA!!

Pakej Kehidupan.


Life is a package ..


Kadangkala kita berkata, "kalau aku jadi seperti si fulan, 
bergaji besar, dah tentu aku pergi Genting setiap hujung 
minggu".


Ada hikmah di sebalik sesuatu kejadian. kehidupan ini 
adalah satu pakej hamper yang lengkap. Di dalamnya 
ada biskut, ada "canned food", ada mee segera, ada 
air kordial dan lain-lain lagi.


Kadangkala kandungan itu berbeza-beza tetapi nilai 
pakej-pakej itu telah diaturkan agar semua serupa.


Tetapi kandang-kala kita merasa "envy" dengan pakej 
orang lain yang ada laici, tetapi kita tidak sedar yang kita 
dapat botol air oren sedangkan orang itu dapat 
"mineral water" sahaja.


Kadang-kala kita menyesali mengapa biskut dalam pakej 
hamper yang kita dapat, masuk angin, sedangkan biskut 
orang lain mempunyai kandungan yang rangup. Tetapi kita 
tidak selidiki kotak biskut itu, sebab dalam dasar kotak itu 
mengandungi sekeping kertas "Tahniah anda menang sejuta 
ringgit", dan orang lain tidak mendapatnya.


Cuba fikirkan dan renungi ..


Sesungguhnya setiap orang mempunyai 24 jam, perlu tidur, 
perlu makan, perlu kasih sayang dan pelbagai keperluan lain. 
Mungkin ada yang kekurangan dalam sesuatu keperluan tetapi 
mempunyai kelebihan tersirat dalam keperluan lain.

8:18 AM | 2 comments | Read More

RIGHT CLICK PADA BLOG YANG DISABLE RIGHT CLICK

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, June 02, 2010 | 1:59 PM

benda nie mybe majority orang dah tahu...ok fine...aku cuma nak memberitahu pada yang belum tahu...bagi newbie or yang baru2 nak menjinakkan diri dengn dunia bloging...mct akan jadi masalah bila masuk blog yang disable right click...mybe pemilik ada sbab dia sendiri untuk disable that thing...itu hak dia...kita xleh marah
.
.b4 this aku pernh bagi satu cara untuk buka new tab tanpa perlu right click iaitu guna scrool pada mouse...ada dalam entry TIPS!!FUNGSI SEBENAR SCROLL PADA MOUSE ANDA...ok hari nie nak berkongsi lagi satu cara..
.
.senang je....tekan Ctrl then klik je ...terbukak lah new tab..


senang kn...nk gtw tue je...tapi sje taip panjang2 buat bunga..haha..
1:59 PM | 9 comments | Read More

nuffnang pemurah malam nie...cepat2 buat post!!

aku xtaw sma ada aku je yg sedar or mmg kebetulan...tapi malam nie nuffnang aku sgt la actve....segala jenis iklan kluar...yg besnya iklan lain2 kuar dekat setiap side untuk nuff...waaa bgus la nuff nie...nie yg aku mkin syg nie...kejap nokia..kejp cofeemate..kejap2 exora...then digi...celcom....lumba keta pa tah ,potato chips n macam2 g r iklan yang kuar....kih3x...bgus la...aku heppy...wlwpon orang klik or x...xpenting....hihi...yg pentg ttba aku rsa heppy sbb 2mggu lepas aku ada email dekat staff nuff pasal nie...then nmpknya email aku nie mcam ada respon...bgus la ..=).
.
.nie buktinya..haha...xabih2 nk letak gambar aku nie...biar r...blog aku...hahaha...((takabur sekejap))...

3 iklan berbeza di 3 ruangan...jarang aku dpt...selalu dapat 2 ja..sepanjang malam nie aku dapat 3...tue yg excited..haha..nsib leh letak 3 tempat ja....klw boleh banyak..maw nmpk iklan je kat blog aku nie....haha....out!!!
1:01 AM | 7 comments | Read More

kesan apabila blog anda tiada entry @ post!!

Written By Hafiz Rahman on Tuesday, June 01, 2010 | 11:56 PM

kepada blogger2 yang inginkan unique visitor anda tinggi..pastikan korang buat seberapa banyak entry dalam sehari....5,6,7 or 10....taw x apa rahsia kejayaan redmummy???dia buat banyak post dalam sehari....boleh dapatkan tentang maklumat pasal redmummy n tips dari dia di SINI ...penting untuk u allz buat banyk post dalam sehari...terutama kepada bogger2 yang baru seperti aku...kalaw setakat satu hari 1 post ...mmg cn4m la xde spe nk jenguk blog korang....
.
.
ok aku xnk cakap banyk sbb lagi banyk cakap lagi banyak clap...aku nk tunjukkan bukti ,kesan jika anda tggalkan blog anda...smggu dua pown dah cukup...actually aku kurang berblogging 2mggu lepas...kesannya...fuhh...merudum teruk!!!look at this
visitor ke blog aku menjunam teruk....waaaa!!!!!

n one more thing...bila kita tggal blog kita...then lepas tue bila on balik....mct jadi blur....xde idea nk update ape ....berjm depan laptop pown still blur xtaw pape....so...elakkan tggal blog anda terlalu lama.,..pastikan kita buat seberpa banyak post dalam sehari...aku pown sedang mencuba wlwpon masih xde idea...kejayaan terletak pada kerajinan!!=)..

11:56 PM | 10 comments | Read More

!WAJIB BUAT!!BUANG LAMBANG KEMENANGAN ZIONIS DALAM KOMPUTER ANDA!

tanpa kita sedari...zionis sememangnya sangat licik dalam menjatuhkan umat Islam dan memperdaya dunia...sebolehnya...zionis laknatullah mahukan setiap dari kita menyokong mereka sama ada secara sedar atau tidak...ok xnk cakap banyak2....anda semua yang sayangkan Islam dan mengutuk kekejaman israel ,,tolong buat benda nie...aku berkongsi kepada yang xtaw....yang dah xtaw tapi belum padam silakan berbuat demikian..
yang baru taw dari post nie...tolong la buat....xdak mknanya kita simpan lambang laknatullah tue....klwpon kita xdapat nk memerangi secara berdepan dengan tentera2 terkutuk tue...sekurang2nya kita jauhkan pengaruh laknat tue jauh dari kehidupan kita...semoga Allah hancurkan Israel!!AMINN



  1. masuk My Computer
  2. Program Files
  3. Microsoft Office
  4. MEDIA
  5. CAGCAT10
  6. dan cari fail nie....J0285926
pastikan anda jumpa lmbang nie 

dan terus padam ...padam jgk dari recycle bin...jgn simpan!!ini adalah amanah kepada anda...sebarkan kepada rakan2 blogger2 yang lain.....jika kita sayangkan agama kita !!!
8:31 PM | 8 comments | Read More

JENIS2 WANITA YANG PERLU DIJAUHI LELAKI





“Jangan engkau kahwini wanita yang enam, jangan yang ananah, yang mananah, dan yang hananah, dan jangan engkau
kahwini yang hadaqah, yang baraqah dan yang syadaqah.”

Wanita Ananah:
 banyak mengeluh dan mengadu dan tiap saat memperalatkan sakit atau buat-buat sakit.

Wanita Mananah:
suka membangkit-bangkit terhadap suami. Wanita ini sering menyatakan, “Aku membuat itu keranamu”.

Wanita Hananah:
menyatakan kasih sayangnya kepada suaminya yang lain, yang dikahwininya sebelum ini atau kepada anaknya dari suami yang lain.

Wanita Hadaqah:
melemparkan pandangan dan matanya pada tiap sesuatu, lalu menyatakan keinginannya untuk memiliki barang itu dan memaksa suaminya untuk membelinya.

Wanita Baraqah:
ada 2 makna, pertama yang sepanjang hari mengilatkan dan menghias mukanya, kedua dia marah ketika makan dan tidak mahu makan kecuali sendirian dan diasingkannya bahagianya.

Wanita Syadaqah:
banyak cakap tidak menentu lagi bising.

1:53 PM | 2 comments | Read More

TIPS!!JENIS2 POST UNTUK TARIK READER KE BLOG ANDA

Written By Hafiz Rahman on Monday, May 31, 2010 | 10:00 PM

ok malam nie aku nk membebel n nak berkongsi tentang apa yang aku lihat n apa yang aku kaji...cewah...haha...kaji la sgt..ok kita akan bercerita tentang jenis2 blog post yang kebnykn dari kita buat untuk tarik readers...actually kalaw kita betul2 melihat..kita boleh kenal seseorang blogger tue dari cara dia post blog je...ini cuma pandangan peribadi...mgkin xsama dengan apa yang orng lain nmpk...aku cuma taip apa yang aku nmpk..ok berbalik kepada topik asal,jom kita tgk cara2 post seseorang blogger




KEHIDUPAN PERIBADI/DIARI
banyk dapat kita tgk blogger menceritkn apa yang jadi kepada diri sendiri...semuanya nak cerita...haha...aku pown prnh jugak hadapi benda yang saman sbb dah xde idea nk post ape...xsalah buat blog sbg diari,sbb blog tue adalah blog peribadi..kepunyaan sendiri...so dia berhak untuk letak apa yang dia nak ..
tapi...
kalaw nk blog kita disukai ramai,kita kna varietykan blog post so that nnt reader xborink...asyik2 nak citer pasal diri sendiri....kgkdg orang borink,...orang bukan nk taw sgt pasal kita except kita nie mmg dah terlalu popular cam MJ..tettt


TITLE YANG GEMPAK2
ok...nie aku mngaku aku pown buat...tajuk gempak2..tapi tgk2 xde ape pown....pendekatan nie berkesan untuk tarik reader masuk membaca blog kita...tambah2 waktu puncak n post kita di ping kan di mna2 i.e: gengblogger...pembaca akan masuk dan baca ...sifat curiosity @ tertanya2 reader adalah sesuatu yang menjadi kelebihan pada pendekataN  nie...
tapi...
sesetengah blogger xsuka sbb nmpk macam ditipu...xsemua manusia sama..ada yang boleh terima n ada yang xleh terima...kita kna jga2 bila nak buat pendekatan nie


BAGI TIPS DAN TUTORIAL
ada banyk blogger yang mempunyai pengetahuan tentang sesuatu dan ingin berkongsi dengan semua orang...bagi aku...aku sgt suka dengan blogger2 yang xkedekut ilmu n berkongsi segala yang dia tahu tentang sesuatu...contohnya maribina blog @ nescafe ais yang bayk kongsi ilmu tentang tutorial berblogging...aku byk belajar dari dia....so...kepada anda semua yang nk blog anda disukai ramai...jangan kedekut dengan apa yang anda taw...sharing is caring coz when u share u care..haha ape pnya statement tah cam tue..tetttttt


LATEST NEWS
ini paling banyk boleh tarik reader bagi aku....sbg contohnya ada blogger2 yang rajin yang bagi result terkini tentang sesuatu event...contohnya macam AIM or JUARA LAGU...pembaca yang xdapat tgk tv akan sentiasa check result dia internet...so klw AIM tue mct la orng nk taw kn...advantage bgi sapa2 yang bagi latest news untuk tatapan para pembaca...


...ok cukup la empat tips tue....ada msa aku bagi lagi...banyak lagi jenis2 post untuk tarik pembaca...smoga membantu anda.....
10:00 PM | 7 comments | Read More

My Sweetheart Smells Like Adidas Action 3 Sensitive

project alpha instant cash blogging is back for week 14(a)...task untuk mggu nie adalah berkenaan My Sweetheart Smells Like_____ bau ape tue????hehe...so whats in the blank ???exactly it is Sensitive   ...Adidas Action 3 Sensitive...my sweetheart yang bernama ""rahsia"" tue sangat pentingkan penjagaan badan terutama bau badan ....dia sangat sensitive jika ada orang yang menegur tentang bau badan....for sure semua wanita pon mementingkan penjagaan dan penampila mereka supaya semua orang akan selesa bila bersama mereka....bau badan memang satu masalah yang dihadapi oleh semua wanita including my sweetheart...shes often out so bau badan perlu dinyahkan....wahh ayat!!=)and the best thing is...it is 0 % alcohol...boleh bawak sembahyang....waa bagus2
..
so my sweetheart prefer Adidas Action 3 Sensitive untuk menyelesaikan masalah bau badan ...kenapa Adidas Action 3 Sensitive??kerana ia memberikan 24hours protection kepada sesape yang memakainya....well ...thats fantastic!!!24hours !!anda tak perlu memakai banyak2 kali ...sekali sudah cukup untuk menjaga penampilan  anda selama 24 jam...isn't that economical ??get one today!!!




Project Alpha is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.
6:50 PM | 0 comments | Read More

THE CUTEST GIRL EVER SEEN IN THIS WORLD!!

gempak....ini addalah gambar girl paling cute pernah dilihat di bumi nie...cute sgt ke dia ..???anda menentukan kukiutan dia ..sebenarnya aku pown terkejut masa tgk gambar nie...then everything was prove...anda lihat sendiri k....xnak letak gambar...lepas korang tgk gambar nie...leave ur komen ok=).korang klik dibawah untuk lihat


hows that???tggalkn kekaguman anda di ruangn komen=P
6:18 PM | 4 comments | Read More

fahami wanita...sayangi mereka!!

damn!!!!abaikan gambar niee......




CUBA FAHAMI WANITA......


Sebagaimana kata seorang wali Allah iaitu Rabiatul Adawiah: 
"... & Allah telah menjadikan lelaki itu mempunyai sembilan akal dan 
satu nafsu dan menjadikan perempuan satu akal dan sembilan nafsu. "


Bukanlah maksud saya di sini  bahawa orang lelaki lebih bijak kerana dia diberi sembilan akal, tetapi 
tujuannya untuk menyatakan ada perbezaan antara lelaki dengan perempuan. Secara umum, dari segi 
psikologi lelaki dan perempuan berbeza tentang: 


- Cara berkomunikasi 
- Cara berfikir 
- Tahap kepekaan dan perasaan 
- Tanggapan 
- Tindakan dan perbuatan 
- Kaedah mempamerkan kasih sayang 
- Kehendak mempamerkan kasih sayang 
- Kehendak dan pengharapan 
- Cara mempamerkan penghargaan 
- Cara dan tahap pengorbanan 
- Cara dan daya khayalan 
- Daya pengamatan dan konsentrasi 
- Cara dan pengisian doa 


Orang perempuan juga suka mengubah penampilan diri dan tindakan 
pasangannya. Jadi pantang ada yang tidak kena dengan suaminya, 
isteri akan segera menegur dan menyuruh membuat perubahan. 
Sebaliknya orang lelaki biasanya, hanya akan memberi teguran 
apabila pasangannya agak keterlaluan. Umpamanya, apabila si suami 
melihat isterinya memakai pakaian yang terlalu ketat, maka dia akan menegurnya. 


Orang lelaki juga sering memberi tumpuan kepada aspek fizikal atau 
kebendaan manakala perempuan lebih menumpukan kepada aspek 
perasaan dan kemanusiaan. Lantas orang perempuan lebih mudah 
merajuk dan tersinggung dan lebih mudah bersimpati dan sedia berkorban. 


Bagi orang perempuan, mengalah itu tanda sayang dan pengorbanan 
manakala bagi lelaki, mengalah itu tanda lemah dan tiada prinsip kukuh. 
Jadi elakkanlah daripada merendah-rendah atau mencabar suami. 


Gerak hati orang perempuan adalah lebih tajam daripada orang lelaki. 
Jadi para suami mesti ingat, jangan cuba membohongi isteri! 


Orang perempuan, apabila risau atau mengalami ketegangan, akan 
menceritakan masalahnya kepada orang lain. Berbeza dengan orang lelaki, 
mereka lebih kerap mendiamkan diri apabila bermasalah. 


Seseorang lelaki tidak perlu khuatir tentang kesetiaan isterinya. Sebab orang 
perempuan, apabila menyayangi seorang lelaki, akan menutup hati dan pemikirannya 
terhadap lelaki lain. Orang lelaki pula lebih fleksibel. 


Orang perempuan mudah jadi marah, cemburu dan merajuk apabila imej 
dirinya menurun. Orang lelaki akan menjauhkan diri apabila imej dirinya tergugat. 


Satu lagi perbezaan ialah dari segi emosi. Emosi lelaki ibarat getah, manakala 
emosi perempuan ibarat ombak. Lantas orang lelaki jika marah atau merajuk 
biasanya tidak lama sekitar dua atau tiga jam saja. Marah atau merajuk perempuan, 
agak lama ada kalanya berhari-hari, malah berminggu-minggu. 

7:28 AM | 4 comments | Read More

Otak terkeluar sebab blog!!

Written By Hafiz Rahman on Sunday, May 30, 2010 | 11:28 PM

tolong jangan tenung lama2....sory kepada sesape yg xtahan tgk tue=P....saje la nak letak situ....saje nak bagitaw yang aku punya otak dah terkeluar..haha...\.
.
nape plk???actually aku cam dah xde idea nak berblogging r...b4 this ade je idea...kemana menghilangnya idea2 tue r???please do come back....anybody ..please help....huhuhu..


***al Fatihah kepada arwah dalam gambar di atas...(kalaw dia Islam)
11:28 PM | 4 comments | Read More

I'm back again n terus date dengan intannurulfateha

setelah menyepikan diri selama beberapa mggu ntah...akhirnya hari nie aku dapat update blog aku....well..xtaw nk cakap apa sbnrnya..mood berbloging belum kembali thats y idea pown belum maw nk kluar dari kepala otak berjmbul nie...so sape2 ada idea?=)....
.
.pepown aku rndu dgn semua blogger2...something yang menarik perhatian aku hari nie adalah blog cik intan yang dah bertukar wajah....jeles aku sbb blog de mmg cantik ..macam3 ada...n entry pown besh3...mula2 aku berbloging dulu,blog cik intan or intannurulfateha la plg byk tmpt aku menciplk tutorial blogging n tutorial nk masukkan ape2 la dalam blog...masa tue mmg xtaw satu habuk pown pasal blogging nie...so than x alot kepada cik intan....jasa mu dikenang!!jom r peg blog dia.....intanurulfateha.com


***mane ada aku date dengn cik intan..nk mampos dgn bakal roomate dia..haha
8:47 PM | 2 comments | Read More

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)