Abby Abadi Sahut Cabaran Debat Dengan AC Mizal

Written By Hafiz Rahman on Saturday, July 14, 2012 | 1:38 PM

Berdebat dikhalayak umum nampaknya semakin popular di Malaysia. Bermula dengan debat politik dan kini menular dalam dunia artis Malaysia. Kelantangan pelakon yang sudah berhijrah dan menyertai PAS, Abby Abadi dalam memperjuangkan isu ISA membuatkan rakan lakonan beliau dalam Gerak Khas satu ketika dulu tak senang duduk .

AC Mizal yang pernah berlakon sebagai Inspektor Mazlan bersama Inspektor Haliza lakonan Abby meluahkan ketidakpuasanhati beliau atas kelantangan Abby memburukkan nama PDRM dalam satu demo anti ISA yang disertai Abby sebelum ini . Datuk AC Mizal yang mewakili anak anak bekas pegawai polis mencabar Abby Abadi untuk berdebat secara terbuka berkaitan isu tersebut seperti yang dinyatakan dalam laman twitternya.

image

Kini Abby Abadi memberikan reaksi untuk berdebat isu berkenaan dan mengatakan bahawa beliau mempunyai saksi dan bukti kukuh berkaitan isu tersebut untuk didebatkan.

image

Mungkin sekarang akhbar Sinar harian boleh mula mengambil peluang ini untuk menganjurkan debat seperti sebelum ini. Atau kes artis seperti ini Zed Zaidi sebagai Presiden Seniman sendiri akan terlibat? Kita tunggu dan lihat. Teringin juga nak lihat artis yang pernah berkawan baik ini berdebat soal politik. Artis sekarang juga dah semakin banyak terlibat dengan politik. Mungkin ini satu perkembangan baik untuk tarik golongan muda , tapi mungkin juga ke arah negatif apabila isu sekecil kecilnya pun nak dipolitikkan. Kita kena ingat yang artis juga rakyat Malaysia yang dikatakan demokrasi ini dan mereka juga berhak memilih parti pilihan mereka sendiri. Jika artis sertai mana mana parti politik kemudian dikutuk, mana perginya “demokrasi” yang dilaung laungkan?

**Admin tak sokong siapa siapa dalam kes AB dan AC ni. Admin sokong AD.  hehe

1:38 PM | 2 comments | Read More

Pengiklanan Di BlogHafizRahman

BlogHafizRahman kini membuka peluang kepada anda untuk beriklan bersama kami. Berikut adalah maklumat berkaitan cara pengiklanan bersama kami .

INFO BERKAITAN STATISTIK BLOGHAFIZRAHMAN

Menerima hampir 6000 unique view dan 14000 pageview setiap hari. **Unique View adalah jumlah pengunjung dan Pageview adalah jumlah blog dilihat setiap hari. Berikut adalah printscreen terbaru yang diambil daripada Google Analytic pada tarikh 9 Julai 2012.

iklan

image

Trafik berubah ubah setiap hari tetapi blog ini pernah ditinggalkan tanpa entry selama seminggu tetapi masih boleh mendapat antara 4-5 ribu pengunjung sehari kerana menggunakan SEO (search engine optimization) . Entry di BlogHafizRahman diupdate setiap hari antara 2-3 entry. Jadi anda tak perlu risau dengan trafik semasa.

* Salah satu dari blog di Malaysia yang mempunyai Google PAGERANK 3 (PR3)

Pagerank yang tinggi memudahkan semua entry mudah diindeks di laman PERTAMA google search page. Lihat contoh dibawah :

image

Entry advertorial dan Review Makanan di Restoran Yazid Burger berada di first page. Ini bermakna , jika anda beriklan bersama kami, produk anda lebih mudah di cari oleh pengguna atau pembeli.

image

Review kamera Nikon J1 Pink Special Edition berada di first page dan first position di Google Search . Kebanyakan dari entry di dalam blog ini mudah berada di first page dan first position.

image

Organik trafik dari Google adalah refering site paling banyak ke blog ini . Jadi produk anda sentiasa terdedah kepada pembaca,pengguna dan customer baru setiap hari. Bayangkan jika anda boleh mencapai sehingga 6000-7000 customer SETIAP HARI dengan pengiklanan yang sangat murah . BERBALOI BUKAN?

JENIS JENIS IKLAN YANG DITAWARKAN

**PAKEJ A

Pay Per Post/Advertorial/Sponsored Post – (RM 1xx  bergantung kepada jenis advertorial, review , produk ,negotiable )

(entry berkaitan produk anda akan berada di dalam blog ini selagi blog ini masih wujud, tiada limit masa pengiklanan , hanya sekali bayar sahaja )

**PAKEJ B

Pengiklanan Banner

available size dan pakej pengiklanan seperti dibawah :

300x300

PAKEJ B1 : AVAILABLE : 1 PLACEMENT (bahagian sidebar kanan)

HARGA : RM 100 / 30hari

300x100

PAKEJ B2 : AVAILABLE : 2 PLACEMENT (bahagian sidebar kanan)

RM 40 / 30HARI

220x90

PAKEJ B3 : AVAILABLE : 1 PLACEMENT ( bawah header utama )

RM 30 / 30hari

728x90

PAKEJ B4 : AVAILABLE : 1 PLACEMENT ( bawah header utama )

RM 100 / 30 hari

460X60

PAKEJ B5 : AVAILABLE : 3 PLACEMENT (diletak dalam SETIAP entry selama sebulan )**paling berbaloi  kerana posisi paling strategik untuk dilihat oleh pengunjung.

RM 80 / 30 hari

125x125

PAKEJ B6 : AVAILABLE : 4 PLACEMENT (sidebar kanan)

RM 20 / 30 hari

**NOTED : para pelanggan dinasihatkan menyediakan banner produk anda sendiri. Admin BlogHafizRahman ada menyediakan servis design dengan kadar bayaran RM10-RM20 bergantung kepada jenis banner dan saiz.

CARA UNTUK BERIKLAN BERSAMA KAMI.

Berminat? sila emailkan pakej yang anda inginkan berserta banner (servis design banner boleh rujuk DISINI). Bayaran boleh dibuat ke dalam akaun Bank Islam atau Maybank . Kami akan berikan akaun Bank kepada anda sejurus selepas anda email untuk confirmkan.

email : hafizrahman90@gmail.com

Sebarang pertanyaan boleh mesej / call : 019-4574157

12:19 PM | 0 comments | Read More

Gambar Justin Bieber Dan Selena Gomez Di Wangsa Walk Dan Sunway Pyramid

justin bieber and selena di wangsa walk, justin bieber dan selena di sunway pyramid, justin bieber di KL, justin bieber jalan jalan KL, gambar justin bieber di wangsa walk, gambar selena gomez dan justin bieber di sunway ,

Siapa Justin Bieber? Kalau di Malaysia mungkin ramai, malah mungkin terlalu ramai yang membencinya . Pelbagai gelaran diberi . Tetapi kenyataannya, semua tak dapat menyangkal kejayaan dan kekayaan "budak" ini. Kepopularitiannya ternyata bukan biasa biasa. Nak kata suara sedap, memang tak langsung.  Mungkin kerana terlalu "berjaya" kaya dan popular , semakin ramai lah haters yang muncul. Ramai jugak yang marah apabila beberapa blog dan laman hiburan menghebahkan gambar JB bersiar siar di KL . Tetapi hakikatnya, dalam marah tu mereka sebenarnya tengah view entry tersebut. Lawak pun ada bila tengok ramai betul haters JB ni di Malaysia.

Dan seperti yang mungkin semua tahu, Justin Bieber kini berada di Malaysia sempena MTV Worldstage yang diadakan di Surf Beach @ Sunway Lagoon. Justin hadir bersama kekasihnya iaitu Selena Gomez dan akan mengadakan konsert pada malam Sabtu. JB akan menjadi pembuka tirai MTV World Stage yang membariskan artis hebat lain seperti Jay Park dan KARA . Untuk rekod, sebelum ini, Justin Bieber juga pernah datang ke Malaysia buat pertama kali untuk mengadakan konsert beliau di Kuala Lumpur.

RELATED :

Walaupun mungkin ramai yang "membenci" tetapi anda tak dapat menafikan , keyword Justin Bieber adalah antara trending keyword paling panas untuk hari ini berikutan beberapa gambar beliau dan Selena Gomez bersiar siar disekitar ibu negara tersebar . Pastinya peminat peminat yang sempat terserempak dengan beliau sangat teruja bukan kerana ia boleh dianggap “rare” moment.

Kami paparkan beberapa keping gambar Justin Bieber dan Selena Gomez disekitar KL dan dikatakan sekitar Wangsa Walk.

1tT9T

dihadapan pintu masuk kedai Forever 21 di Sunway Pyramid

02-Justin-Bieber-Selena-Gomez-Wangsa-Walk-ROTIKAYA-590x590-300x300

resit kad kredit pembelian yang ditandatangan oleh Selena Gomez sendiri. (macam sign cikgu aku dulu ja )

Banyak gambar yang disebarkan tetapi hanya 3 sahaja yang betul. Selebihnya hanya gambar kedatangan beliau sebelum ini yang dipost semula . (Entry terdahulu berkaitan Justin Bieber di Malaysia)

**Free advertising untuk kedai Forever 21. Lepas ni sure ramai nak pergi lepak situ. Pelik? Itu tidak bagi peminat beliau. Yang membenci mungkin pelik. Bagi yang benci dia ni, jangan la komen maki  maki ye. JB tu tak rugi apa apa, anda yang dapat dosa free sebab mencarut tak tentu pasal,. hehee

12:11 AM | 0 comments | Read More

Gambar Adam AF Kini Berjubah Dan Sertai Perubatan Islam?

Written By Hafiz Rahman on Friday, July 13, 2012 | 11:44 PM

AxCNvbkCMAAI8KO

Khabarnya, Adam AF kini mula mendekatkan diri dengan seni perubatan secara Islam secara aktif. Itu apa yang kami dengar dri mulut ke mulut dan tak dapat dipastikan kesahihannya. Tetapi , beberapa keping gambar ini menunjukkan Adam AF bersama dalam majlis ilmu .


Sangat berbeza dengan penampilannya dahulu. Alhamdulillah dan tahniah kami ucapkan kepada Adam atas perubahan ke arah yang lebih baik ini. Namun, pihak kami tak dapat pastikan adakah ini benar benar penampilan Adam sekarang atau mungkin ianya cuma sekadar scene dalam lakonan. Tapi rasanya ini memang beliau yang sebenar.

adamaf-565x517AxNyHe4CMAA0IOg

11:44 PM | 2 comments | Read More

MAS dan Air Asia Menang Anugerah Syarikat Penerbangan Terbaik Dunia

Dua syarikat penerbangan utama Malaysia, MAS dan Air Asia membuktikan mereka sememangnya sebuah syarikat bertaraf dunia apabila mengungguli anugerah anugerah utama sebagai syarikat penerbangan terbaik menewaskan syarikat penerbangan lain dari seluruh dunia. Anugerah dan penghargaan tertinggi industri penerbangan duniaitu diumumkan di  Anugerah SKYTRAX World Airline yang diadakan di Pameran Udara Antarabangsa Farnborough..

Antara anugerah yang dimenangi oleh MAS

  1. anugerah Krew Kabin Terbaik Dunia
  2. hidangan sate memenangi anugerah Hidangan Penerbangan Terbaik
  3. mengungguli status 5 bintang pada Anugerah SKYTRAX World
  4. 10 syarikat penerbangan terbaik dunia 2012.

Momentum kejayaan MAS ini menyusuli pelancaran penerbangan pesawat A380 pertama Malaysia dari Kuala Lumpur ke London tanpa henti.

Air Asia pula mengungguli kategori syarikat penerbangan tambang murah terbaik didunia dengan memenangi anugerah berikut.

  1. Syarikat Penerbangan Tambang Rendah Terbaik Dunia
  2. Syarikat Penerbangan Tambang Rendah Terbaik Asia menerusi anugerah kepuasan pelanggan.
  3. syarikat penerbangan tambang rendah terbaik bagi tahun keempat berturut-turut

Air Asia juga pada minggu lalu disenaraikan oleh majalah industri penerbangan berpengaruh, “Aviation Week”, yang meletakkan Air Asia sebagai syarikat penerbangan berprestasi terbaik 2012, mengetepikan syarikat penerbangan terkemuka, Singapore Airlines dan Ryanair, syarikat penerbangan terbesar Eropah.

7:50 PM | 2 comments | Read More

Tarikh Melihat Anak Bulan Ramadhan 2012 M/ 1433 H

Alhamdulillah setahun sudah berlalu sejak kita meninggalkan bulan penuh kemulilaan iaitu bulan Ramadhan, bulan yang paling ditunggu tunggu oleh setiap umat Islam. Kedatangan Ramadhan ternyata membawa seribu satu kerahmatan dan keberkatan dari Allah dengan bermacam macam kelebihan dijanjikan kepada mereka yang mengambil peluang untuk beribadat dan mendekatkan diri kepada Allah SWT.

Untuk tahun 2012, bagi menentukan tarikh permulaan puasa atau 1 Ramadhan, Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja telah menetapkan 19 Julai 2012 bersamaan 29 Syaaban 1433 Hijrah sebagai tarikh melihat anak bulan Ramadhan pada tahun ini.

Lokasi lokasi melihat anak bulan belum dikeluarkan oleh Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja . Sejurus dikeluarkan, pihak kami akan update berserta jadual berbuka puasa dan imsak seluruh Malaysia. Semoga kedatangan Ramadhan pada tahun ini membawa lebih kebaikan kepada semua umat Islam . InsyaAllah. Ahlan wasahlan ya Ramadhan.

Ini lagu kedatangan Ramadhan yang palin admin suka. Lagu terakhir Ustaz Asri Rabbani sebelum allahyarham dipanggil menghadap Illahi

8:01 AM | 0 comments | Read More

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Negeri Sembilan 2012

Written By Hafiz Rahman on Thursday, July 12, 2012 | 4:09 PM

Berikut adalah jadual imsak dan berbuka puasa bagi tahun 2012 / 1433 hijrah bagi  Negeri Sembilan . Semoga jadual ini dapat membantu anda membuat rujukan waktu tepat berbuka puasa bagi kawasan anda.

image

**pastikan komputer anda mempunyai aplikasi PDF @ Adobe Readers 

UPDATE TERKINI 21 JULAI 2012

ZON 1-JEMPOL DAN TAMPIN

ZON 2- SEREMBAN,REMBAU, PORT DICKSON, KUALA PILAH DAN JELEBU

4:09 PM | 0 comments | Read More

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Negeri Kedah 2012

Berikut adalah jadual imsak dan berbuka puasa bagi tahun 2012 / 1433 hijrah bagi  negeri Kedah. Semoga jadual ini dapat membantu anda membuat rujukan waktu tepat berbuka puasa bagi kawasan anda.

image

**pastikan komputer anda mempunyai aplikasi PDF @ Adobe Readers 

UPDATE TERKINI 21 JULAI 2012

ZON 1- DAERAH KOTA SETAR, KUBANG PASU DAN POKOK SENA 

ZON 2- DAERAH PENDANG, KUALA MUDA DAN YAN

ZON 3- DAERAH PADANG TERAP, SIK DAN BALING

ZON 4- DAERAH KULIM DAN BANDAR BAHARU

ZON 5- DAERAH LANGKAWI

ZON 6- PUNCAK GUNUNG JERAI

4:08 PM | 0 comments | Read More

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Negeri Pulau Pinang 2012

Berikut adalah jadual imsak dan berbuka puasa bagi tahun 2012 / 1433 hijrah bagi  negeri Pulau Pinang . Semoga jadual ini dapat membantu anda membuat rujukan waktu tepat berbuka puasa bagi kawasan anda.

image

**pastikan komputer anda mempunyai aplikasi PDF @ Adobe Readers (klik pada button download)

UPDATE TERKINI 21 JULAI 2012

SELURUH PULAU PINANG

4:06 PM | 0 comments | Read More

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Negeri Perlis 2012

Berikut adalah jadual imsak dan berbuka puasa bagi tahun 2012 / 1433 hijrah bagi  negeri Perlis . Semoga jadual ini dapat membantu anda membuat rujukan waktu tepat berbuka puasa bagi kawasan anda.

image

**pastikan komputer anda mempunyai aplikasi PDF @ Adobe Readers (klik pada button download)

UPDATE TERKINI 21 JULAI 2012

SELURUH PERLIS

4:04 PM | 0 comments | Read More

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Negeri Pahang 2012

Berikut adalah jadual imsak dan berbuka puasa bagi tahun 2012 / 1433 hijrah bagi  negeri Pahang . Semoga jadual ini dapat membantu anda membuat rujukan waktu tepat berbuka puasa bagi kawasan anda.

image

**pastikan komputer anda mempunyai aplikasi PDF @ Adobe Readers 

UPDATE TERKINI 21 JULAI 2012

ZON 1-PULAU TIOMAN 

ZON 2-KUANTAN, PEKAN, ROMPIN DAN MUADZAM SHAH 

ZON 3-TEMERLOH, CHENOR, MARAN, JERANTUT DAN BERA 

ZON 4-RAUB, BENTONG DAN LIPIS 

ZON 5-GENTING SEMPAH, JANDA BAIK DAN BUKIT TINGGI 

ZON 6-CAMERON HIGHLAND, BUKIT FRASER, GENTING HIGHLAND

4:02 PM | 0 comments | Read More

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Negeri Selangor 2012

Berikut adalah jadual imsak dan berbuka puasa bagi tahun 2012 / 1433 hijrah bagi  negeri Selangor . Semoga jadual ini dapat membantu anda membuat rujukan waktu tepat berbuka puasa bagi kawasan anda.

image

**pastikan komputer anda mempunyai aplikasi PDF @ Adobe Readers 

UPDATE TERKINI 21 JULAI 2012

ZON 1-DAERAH GOMBAK, PETALING/SHAH ALAM, HULU SELANGOR, HULU LANGAT DAN SEPANG 

ZON 2-DAERAH KLANG, KUALA LANGAT,KUALA SELANGOR DAN SABAK BERNAM

4:01 PM | 0 comments | Read More

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Negeri Kelantan 2012

Berikut adalah jadual imsak dan berbuka puasa bagi tahun 2012 / 1433 hijrah bagi  negeri Kelantan . Semoga jadual ini dapat membantu anda membuat rujukan waktu tepat berbuka puasa bagi kawasan anda.

image

**pastikan komputer anda mempunyai aplikasi PDF @ Adobe Readers 

UPDATE TERKINI 21 JULAI 2012

ZON 1-JAJAHAN KOTA BHARU, BACHOK, PASIR PUTEH,TUMPAT, PASIR MAS, TANAH MERAH, MACHANG, KUALA KRAI DAN DAERAH CIKU (JAJAHAN GUA MUSANG)

ZON 2-JAJAHAN JELI DAN GUA MUSANG TERMASUK DAERAH GALAS DAN BERTAM

4:00 PM | 0 comments | Read More

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Negeri Terengganu 2012

Berikut adalah jadual imsak dan berbuka puasa bagi tahun 2012 / 1433 hijrah bagi  negeri Terengganu . Semoga jadual ini dapat membantu anda membuat rujukan waktu tepat berbuka puasa bagi kawasan anda.

image

**pastikan komputer anda mempunyai aplikasi PDF @ Adobe Readers 

UPDATE TERKINI 21 JULAI 2012

ZON 1- KUALA TERENGGANU DAN MARANG

ZON 2- BESUT DAN SETIU 

ZON 3- HULU TERENGGANU 

ZON 4- KEMAMAN DAN DUNGUN

3:58 PM | 1 comments | Read More

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Negeri Sarawak 2012

3:57 PM | 0 comments | Read More

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Negeri Sabah 2012

3:55 PM | 0 comments | Read More

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Negeri Perak 2012

Berikut adalah jadual imsak dan berbuka puasa bagi tahun 2012 / 1433 hijrah bagi  negeri Perak . Semoga jadual ini dapat membantu anda membuat rujukan waktu tepat berbuka puasa bagi kawasan anda.

image

**pastikan komputer anda mempunyai aplikasi PDF @ Adobe Readers 

UPDATE TERKINI 21 JULAI 2012

ZON 1- TAPAH, SLIM RIVER DAN TANJUNG MALIM

ZON 2- IPOH, BATU GAJAH, KAMPAR, SG. SIPUT DAN KUALA KANGSAR 

ZON 3- PENGKALAN HULU, GRIK DAN LENGGONG

ZON 4- TEMENGOR DAN BELUM 

ZON 5- TELUK INTAN, BAGAN DATOH, KG. GAJAH, SRI ISKANDAR, BERUAS, PARIT, LUMUT, SITIAWAN DAN PULAU PANGKOR 

ZON 6- SELAMA, TAIPING, BAGAN SERAI DAN PARIT BUNTAR

ZON 7- BUKIT LARUT

3:50 PM | 0 comments | Read More

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Negeri Johor 2012

Berikut adalah jadual imsak dan berbuka puasa bagi tahun 2012 / 1433 hijrah bagi  negeri Johor . Semoga jadual ini dapat membantu anda membuat rujukan waktu tepat berbuka puasa bagi kawasan anda.

image

**pastikan komputer anda mempunyai aplikasi PDF @ Adobe Readers 

UPDATE TERKINI 21 JULAI 2012

ZON 1- PULAU AUR DAN PULAU PEMANGGIL

ZON 2- DAERAH JOHOR BAHRU,KOTA TINGGI,MERSING DAN PULAU BERDEKATAN

ZON 3-DAERAH PONTIAN DAN KLUANG

ZON 4-BATU PAHAT,MUAR,SEGAMAT DAN GEMAS JOHOR

3:48 PM | 0 comments | Read More

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Negeri Melaka 2012

Berikut adalah jadual imsak dan berbuka puasa bagi tahun 2012 / 1433 hijrah bagi seluruh negeri Melaka. Semoga jadual ini dapat membantu anda membuat rujukan waktu tepat berbuka puasa bagi kawasan anda.

image

**pastikan komputer anda mempunyai aplikasi PDF @ Adobe Readers.(klik untuk download jadual.)

UPDATE TERKINI 21 JULAI 2012

SELURUH MELAKA

3:40 PM | 1 comments | Read More

Permohonan Kemasukan ke UiTM Semester 2 2012/2013

Permohonan adalah dipelawa daripada calon-calon BUMIPUTERA WARGANEGARA MALAYSIA yang berkelayakan  (RUJUK SYARAT KELAYAKAN)  untuk mengikuti Program di Universiti Teknologi MARA (UiTM).


● Pemohon dikehendaki melayari http://online.uitm.edu.my/ untuk mendapatkan maklumat lanjut, sebelum membuat permohonan.


● Pemohon dikehendaki membeli no. slip melalui Bank Simpanan Nasional (BSN) bermula 2 Julai 2012 (Isnin) dengan menggunakan  nombor kad pengenalan pemohon (bukan wakil) melalui cawangan BSN/Mesin ATM/MyBSN/SMS Banking. (no. slip yang dibeli sebelum 2 Julai 2012 adalah TIDAK SAH untuk permohonan ini).


● Sila nyatakan Peringkat Program (DIPLOMA & ASASI UNDANG-UNDANG/PENERAPAN/ PROFESIONAL) seperti dalam jadual (klik download jadual di akhir makluman ini) semasa pembelian no. Slip di BSN. Sila pastikan peringkat program yang betul pada slip yang dibeli sebelum meninggalkan kaunter. Sebarang kesilapan pembelian no. slip, tiada pemulangan bayaran.


● Permohonan melalui http://online.uitm.edu.my/ bermula 2 Julai 2012 (Isnin).


● Tarikh tutup permohonan online pada 26 Ogos 2012 (Ahad).

 

DOWNLOAD JADUAL SENARAI PROGRAM YANG INGIN DIPOHON

3:21 PM | 0 comments | Read More

Adik Mia Sara Disenarai Dalam Malaysia Book Of Records

image

Pelakon cilik dan comel yang semakin hari semakin meningkat kepopularitiannya dan banyak mendapat tawaran berlakon ,Mia Sara Nasuha Mohammad Ridhuan, 7, melakarkan satu lagi kejayaan bermakna diusia yang sangat muda dengan tersenarai dalam Malaysia Book Of Records sebagai artis paling muda  dalam Festival Filem Malaysia (FFM).

 

Penganugerahan tersebut diadakan di Intercontinental Hotel dan adik Mia hadir bersama bapanya. Dalam laman twitter rasminya, Mia ada mengungkapkan.

“Mia nak ucapkan terima kasih pada yg ucapkan tahniah pada Mia. InsyaAllah Mia tak lupa diri. Mia akan usaha lebih gigih lagi masa depan ;),”

image

Kegembiraan tersebut juga dikongsi bersama peminat si cilik ini dengan memuatnaik beberapa keping gambar semasa menerima anugerah tersebut.

image

Menyingkap kembali penglibatan Mia dalam dunia lakonan, adik Mia pada mulanya terlibat dengan beberapa iklan komersial sebelum popularitinya naik mendadak setelah berlakon dalam drama bersiri Adamaya bergandingan bersama Lisa Surihani.

Setakat ini, Mia sudah pun dianugerahkan dengan tiga anugerah iaitu; Pelakon kanak-kanak terbaik dalam Festival Filem Malaysia 24, Best Kid Actress oleh TV# Kids Awards, Youngest Actress Winning Festival Film Malaysia oleh Malaysian Book of Records dan pernah dicalonkan sebagai Pelakon Wanita Filem Paling Popular dalam Anugerah Bintang Popular 2011.

 

3:03 PM | 0 comments | Read More

Semakan Keputusan Permohonan Ke IPTA Lepasan STPM 2012/2013

semakan keputusan permohonan ipta 2012, semakan masuk u 2012/2013,semakan permohonan upu 2012/2013, semakan kemasukan uitm 2012, semakan permohonan kemasukan ipta , semakan permohonan uitm 2012/2013, semak tawaran kemasukan ipta, semak tawaran permohonan uitm ,permohonan ipta 2012/2013, permohonan uitm 2012,2013

Keputusan permohonan kemasukan ke Institut pengajian Tinggi Awam (IPTA) Lepasan STPM /Diploma atau setaraf bagi sesi akademik 2012/2012 akan diumumkan pada hari Jumaat ini, 13 Julai 2012 (hari ini). Sehubungan dengan itu, calon calon yang telah membuat permohonan boleh membuat semakan pada hari yang sama.


Berikut adalah beberapa alternatif saluran semakan yang disediakan
  1. Laman web KPT
  2. Talian bantuan (Helpline): Helpline 03-8870 6777
  3. Talian hotline : 03-8870 6767
  4. Khidmat pesanan ringkas (SMS)
    • UPU RESULT (no KP) dan SMS ke 15888
image

Untuk sistem semakan online, anda juga boleh membuat semakan mengikut wilayah masing masing bagi mengurangkan masalah kesesakan yang dialami sebelum ini. Sila klik pautan dibawah mengikut kawasan anda .

(Anda dinasihatkan semak di laman web JPT dahulu kerana sistem semakan mungkin bermasalah semasa hari semakan)

Saluran 1  Lembah Klang

Saluran 2  Utara

Saluran 3  Selatan

Saluran 4  Sabah

Saluran 5  Sarawak

Jika semakan anda tidak dapat dibuka, sila cuba lagi kerana pada hari pengumuman semakan, server sangat busy dan adakalanya system akan bermasalah kerana terlalu ramai yang membuat semakan pada satu satu masa.
Selamat berjaya diucapkan kepada calon calon yang berjaya mendapat tempat untuk menyambung pelajaran. Kepada yang gagal, cuba lagi. Pasti permohonan anda akan diluluskan pada semakan yang akan datang.


MAKLUMAN

1:05 PM | 0 comments | Read More

Kapal Mewah 10.17 juta Yang Baru Dibeli Karam

Sebuah bot mewah berharga $3.2 juta (RM 10.17juta) dilaporkan karam di Pelabuhan Lake Tahoe. Kapal mewah tersebut, Sierra Rose dilaporkan separuh tengglema dan punca kejadian masih belum diketahui. Bot mewah tersebut dilaporkan baru dibeli oleh pemiliknya.

Saksi mengatakan mereka terdengar bunyi letupan dan seseorang menjerit sebelum kapal tersebut mula tenggelam. Tiada yang cedera dalam kejadian tersebut dan dilaporkan hampir sedozen penumpang berada dia dalam kapal tersebut.

Pada malam kejadian, pemilik kapal mewah tersebut dikatakan memandu kapaol tersebut.

Sierra Rose merupakan bot mewah terbesar di Utah Lake . Ia dilengkapi landasan helikopter sendiri, spa. dan berbagai lagi . Penumpang boleh menyewa Sierra Rose dengan harga $2000 untuk satu malam.

Namun bot mewah terbabit mendapat kritikan kerana rupanya yang boleh dianggap "hodoh" dan tidak menepati piawaian bot mewah . 

 

10:07 AM | 0 comments | Read More

Koleksi Gambar Kahwin Irma Hasmie dan Reza (Resepsi Sebelah Suami 7 Julai)

Written By Hafiz Rahman on Tuesday, July 10, 2012 | 1:55 PM

Jika sebelum ini, BlogHafizRahman telah menyediakan koleksi gambar gambar Perkahwinan Irma Hasmie dan Reza Shah yang berlangsung di pihak perempuan, kali ini kami sediakan kepada peminat peminat Irma foto foto menarik sepanjang majlis resepsi sebelah suami yang telah diadakan pada 7 Julai 2012 yang lalu. .Photographer rasmi majlis resepsi ini adalah Moment Effect.

**********************************

 CEPAT!! LEBIH RM 5000 WANG TUNAI UNTUK DIREBUT

Lihat juga :

KOLEKSI FOTO RESEPSI PERKAHWINAN IRMAS HASMIE DAN REZA SHAH (SEBELAH  SUAMI)

1:55 PM | 0 comments | Read More

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)