Live Streaming AIM 18 2011

Written By Hafiz Rahman on Saturday, November 12, 2011 | 9:46 PM

LIVE+STREAMING+AIM+18+ANUGERAH+INDUSTRI+MUZIK+2011

Ramai betul yang mencari Live Streaming AIM18 malam ni. Mungkin sebab ramai yang sibuk dan tak sempat nak mengadap TV kot. Aku berusaha jugak la mencari Live Streaming AIM ni tapi satu pun tak jumpa. Baru eksaited nak tengok sebab borink malam ni tak ada apa nak buat. Rumah sewa plak tak ada TV... ciss..

jadi untuk menggantikan Live Streaming, anda yang nak tahu perkembangan terkini dan update terkini AIM 18 boleh la dapatkan tweets dari beribu ribu peminat AIM yang tengah menonton dan buat Live STreaming dalam bentuk Tweets. kemain laju update tweeter pasal AIM ni.

Boleh dapatkan tweets di

 

  1. @AIM182011 atau klik

 

Memang banyaik gila update. Setiap saat ada ja yang diupdate.

 

SENARAI PENCALONAN

ARTIS BARU TERBAIK

  1. James Baum
  2. Kyoto Protocol
  3. Najwa
  4. Project Pistol
  5. Reza Salleh

PERSEMBAHAN VOKAL TERBAIK DALAM LAGU (LELAKI)

  1. Anuar Zain – Sedetik Lebih
  2. Azlan & The Typewriter- Jeritan Batinku
  3. Black – Sofea Jane
  4. Reza Salleh – What The Hell Just Happened I’m Not Really Sure
  5. Tam Spider – Kitasatu

PERSEMBAHAN VOKAL TERBAIK DALAM LAGU (WANITA)

  1. Anita Sarawak – Asmara
  2. Jaclyn Victor – Noel
  3. Najwa – How Long Must I Wait
  4. Yuna – Penakut
  5. Yuna – Gelora Jiwa

PERSEMBAHAN VOKAL BERKUMPULAN TERBAIK DALAM LAGU

  1. Jaclyn Victor, Ning Baizura & Shila Amzah – Beribu Sesalan
  2. A.P.I – Pelita
  3. Caipifruta – Menceceh Bujang Lapok
  4. Dayang Nurfaizah & Marcell – Sayang
  5. Inteam – Salamun Salam 2

KULIT ALBUM TERBAIK – Pereka

  1. Kasi Gegar Entertainment – Urusan Aizat Amdan (Aizat Amdan)
  2. Aidi Idham – Lonely Soldier Boy (Hujan)
  3. Subky Hj Bebit & Hafiz Mohtar – Bumi Akhir Usia (Mirwana)
  4. Martojaks – Cherry Blossom Love (Pop Shuvit)
  5. Zel Atif – Decorate (Yuna)

RAKAMAN ALBUM TERBAIK – Jururakam

  1. Keith Yong & Nick Lee – Urusan Aizat Amdan (Aizat Amdan)
  2. Adam Sofian – Indah (Atilia)
  3. Ully Muhammad – Lonely Soldier Boy (Hujan)
  4. Audi Mok- Dewa (Ning Baizura)
  5. Keith Yong – Realize (Reza Salleh)

VIDEO MUZIK TERBAIK – Pengarah

  1. Ahmad Farish – Susun Silang Kata (Aizat Amdan)
  2. DJ CZA – Kotarayaku (Altimet feat Noh Hujan)
  3. Yusry KRU – Sedetik Lebih (Anuar Zain)
  4. Tan Chee Meng- Karma (Faizal Tahir)
  5. Ahmad Farish – Inspektor Remos (Hujan)

LAGU POP ETNIK TERBAIK

  1. Adibah Noor – Joget Tak Senang Hati
  2. Amirah Ali – Katakanlah
  3. Castury feat Ayati Tasrip – Santun Berpesan
  4. Mawi & Akhil Hayy – Hambamu
  5. Zalee Redang – Falsafah Laksamana

LAGU NASYID TERBAIK

  1. Devotees – Hadirnya Cahaya S.A.W
  2. Nazrey Johani – Permata Hati
  3. Nora feat VOU – Pedoman
  4. Rabbani, Inteam, Saujana & Nowseeheart – Bebas Palestin
  5. Saujana- Pahlawan Gaza

LAGU ROCK TERBAIK

  1. Pelita – A.P.I
  2. Ekstravaganza – Bunkface
  3. Pokok – Meet Uncle Hussain feat Hazama
  4. Wanita Seluruh Dunia – Project Pistol
  5. Kitasatu – Spider

LAGU POP TERBAIK

  1. Beribu Sesalan – 3 Suara
  2. Sungai Lui – Aizat Amdan
  3. Sedetik Lebih – Anuar Zain
  4. Dengarkanlah – Sheila Majid

LAGU INGGERIS TEMPATAN TERBAIK

  1. Years From Now – Aizat Amdan
  2. Innocent Soul – Najwa
  3. Got To Go – Najwa
  4. What The Hell Just Happened I’m Not Really Sure – Reza Salleh
  5. Stracciatella – Reza Salleh

LAGU BAHASA MELAYU TERBAIK OLEH ARTIS LUAR NEGARA

  1. Insha Allah – Maher Zain
  2. Indahnya CInta – Nidji
  3. Sahabat Selamanya – Padi
  4. Ku Menunggu – Rossa
  5. Bunga Mimpi – Sandhy Sondoro

SUSUNAN MUZIK TERBAIK DALAM LAGU – Penggubah

  1. Helen Yap – Asmara (Anita Sarawak)
  2. Edry KRU – Sedetik Lebih (Anuar Zain)
  3. AG – Jeritan Batinku (Azlan & The Typewriter)
  4. Syed Shahir Faisal – Jeritan Batinku (Sheila Majid)
  5. Jenny Chin – Ku Mohon (Sheila Majid)

ALBUM TERBAIK

  1. 3 Suara – Jaclyn Victor, Ning Baizura & Shila Amzah
  2. Urusan Aizat Amdan – Aizat Amdan
  3. Sayang & Cahaya – Dayang Nurfaizah
  4. Dewa – Ning Baizura
  5. The MPO Celebrates 25 Years of Sheila Majid – Sheila Majid

 

SUMBER

9:46 PM | 0 comments | Read More

Gambar Kemalangan Treler Rempuh Bas Di Behrang

SLIM RIVER – Tarikh 11.11.11 yang ditunggu ramai orang bagi melaksanakan sesuatu perkara penting dalam hidup memberi makna sebaliknya kepada empat mangsa yang terbunuh di Kilometer 382, Lebuh Raya Utara-Selatan yang terletak 100 meter dari hentian sebelah Behrang dekat sini semalam.

Tragedi pukul 4.30 pagi itu amat tragis kerana tiga daripada mangsa yang terbunuh merupakan penumpang bas membawa rombongan 36 pelajar dan tiga guru bercuti di Genting Highlands, Pahang. Mereka sebelum itu terselamat selepas bas terbalik.

Namun kira-kira 10 minit selepas semua peserta rombongan itu keluar dari bas yang terbalik, sebuah treler membawa guni pasir pula melanggar bahagian belakang bas tersebut yang berada di lorong paling kiri sebelum treler itu menyondol kumpulan rombongan yang berada di luar bas.

Akibat rempuhan itu, dua pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Ayer Merah, Kulim, Kedah, Khairul Anwar Azhan, 15, serta Maysarra Zaidi, 15, dan guru pengiring, Siti Hajar Mohamad, 33, terbunuh.

Seorang lagi yang maut ialah Ketua Wanita UMNO Cawangan Alor Teja, Basarah Saad, 45.

Basarah bukan peserta rombongan pelajar sekolah itu tetapi dia menyertai rombongan Wanita UMNO Bahagian Alor Setar yang menaiki sebuah bas lain yang berhenti kira-kira 10 meter dari bas yang terbalik semata-mata untuk memberi bantuan kepada mangsa bas terbalik itu.

Pemangku Ketua Polis Daerah Tanjung Malim, Supritendan Md. Tahir Kasim berkata, Khairul Anwar, Maysarra dan Basarah maut di tempat kejadian manakala Siti Hajar mati ketika dalam perjalanan ke Hospital Slim River (HSR).

Menurut beliau, tujuh penumpang bas rombongan pelajar itu cedera parah. Mereka yang cedera parah dihantar ke HSR dan Hospital Teluk Intan.

Aku baru bertolak dari Kedah ke Shah Alam pagi tadi. Risau la pulak naik bas sekarang ni. Dah la aku nbaik double deck tadi. Tapi ok la sebab siang. Sekarang ni better kalau nak jalan jauh ambil bas siang . Jangan malam sebab pemandu tu pun manusia dan kita tak tahu dia macammana. Pengalaman 40 tahun bawak bas sekalipun, kalau dia dah ngntuk memang akan terlelap jugak. Kita tak tahu bahaya yang mendatang. So ada baiknya kita berusaha menjauhi. Alfatihah untuk semua nyawa yang terkorban dalam kemalangan ni.

 

 

sumber

http://panggungopera.blogspot.com/2011/11/anggota-bersepai-treler-pasir-langgar.html

http://melayukini.net/2011/11/gambar-kemalangan-bas-dan-trailer-4-mati-27-parah-di-behrang-3-foto/

8:15 PM | 0 comments | Read More

(Gambar) 10 Artis Korea Tanpa Makeup

antara gambar artis korea yang selalu kita tengok sangat cun dengan kuasa menyerap seluruh kecantikan didunia. Now meh tengok rupa mereka semasa tidak dimekap.


Choi Ji Woo (cantik)


Ha Ji Won(ok la)


Han Ga In (ermm)


Hyori Lee(kenapa hitam?)


Jeon Ji Hyun


Kim Hee Sun (buruk gak r klu tak makeup)

Kim So Yeon (tak cun pun)

Kim Tae Hee (cantik)

Lee Da Hae (dua2 gambar sama)

Song Hye Kyo

sumber

8:00 PM | 2 comments | Read More

Jangan Terkejut Selepas Lihat Wajah Sebenar Gadis Cantik Ini

Written By Hafiz Rahman on Friday, November 11, 2011 | 8:00 PM

Sila lihat dan renungkan gambar gadis cantik dibawah sampai puas.

image

so apa pendapat anda mengenai gadis cute ini? Muka stok artis jepun gitu . Tetapi hakikatnya, gadis ini bukanlah seperti yang anda semua sangkakan. Jangan terkejut dengan perubahan yang berlaku terhadap gadis ini.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

..

The Beer Effect Transformation.

hakikatnya, ini rupa sebenar beliau. Tidak se”cute” yang disangka. makeup boleh mengubah segala galanya. Inilah jugak hakikat artis2 popular yang pada mulanya langsung tak cantik tetapi di makeover sehingga menjadi sangat cantik, hot dan seksi!! Dunia penuh penipuan kan???

8:00 PM | 5 comments | Read More

Top10 Perfect Time Picture Snap By Camera

untuk mendapatkan kualiti gambar yang menarik anda perlukan kamera yang mahal. Tetapi untuk mendapatkan gambar yang menarik, anda memerlukan side dan moment yang sesuai.

berikut adalah kompilasi gambar gambar yang diambil tepat pada masanya dan menjadikan gambar gambar ini sangat menarik untuk dilihat.

Top 50 Photos Taken At The Perfect Time

Top 50 Photos Taken At The Perfect Time

Top 50 Photos Taken At The Perfect Time

Top 50 Photos Taken At The Perfect Time

Top 50 Photos Taken At The Perfect Time

Top 50 Photos Taken At The Perfect Time

Top 50 Photos Taken At The Perfect Time

Top 50 Photos Taken At The Perfect Time

Top 50 Photos Taken At The Perfect Time

Top 50 Photos Taken At The Perfect Time

hahah yang last ni tak leh blah…

3:00 PM | 0 comments | Read More

Gambar Kemaluan Artis Diraba Peminat

Written By Hafiz Rahman on Thursday, November 10, 2011 | 3:00 PM

sebelum anda lihat gambar diraba tersebut..sila layan gambar gambar menarik dibawah dulu..ehehehehe

right time photos 17 Funny Photos Captured In The Right Time

uiii syok betul ek brader tu tengok???

right time photos 19 Funny Photos Captured In The Right Time

sampai terjelir..hahaa

right time photos 20 Funny Photos Captured In The Right Time

ini sumpah tak sedap nie…sampai gambar di dinding pun tutup telinga

right time photos 22 Funny Photos Captured In The Right Time

huisyyy layan betul nie…tettt~!~~

right time photos 23 Funny Photos Captured In The Right Time

this is nice one isn’it?

dan yang terakhir…..

right time photos 16 Funny Photos Captured In The Right Time

hahahaha diraba betul tu..isy3x.. ini bahayanya jadi artis. So kepada adik adik diluar sana.Lupakan hasrat nak menjadi artis..hehe

3:00 PM | 0 comments | Read More

Test Minda Anda 18sx Atau Tidak

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, November 09, 2011 | 8:00 PM

cuba perhatikan semua gambar gambar dibawah ini . Apa first impression anda?

dirty mind? Look again.
A dirty mind is getting the best of you


Your dirty mind


Your dirty mind
see. Minda menipu kita untuk berfikir perkara perkara negatif. Jangan cakap anda tak fikir macam aku. hehe.AstaghfirUllahhalazim. HAHA

8:00 PM | 0 comments | Read More

Koleksi Gambar Yang Tak Dapat Dijelaskan Dengan Kata Kata

sesetengah perkara kadangkala tak patut muncul atau ada dalam dunia ni. Tapi disebabkan manusia nakkan kelainan dan nak lain dari orang lain, macam maca kerenah dan hal yang timbul. Dibawah adalah koleksi gambar gambar yang tak dapat nak diexplainkan kenapa ianya wujud. LOL

PERHATIAN (SANGAT BANYAK GAMBAR)

No Sense 1

No Sense 2

No Sense 3

No Sense 4

No Sense 5

No Sense 6

No Sense 7

No Sense 8

No Sense 9

No Sense 10

No Sense 11

No Sense 12

No Sense 13

No Sense 14

No Sense 15

No Sense 16

No Sense 17

No Sense 20

No Sense 22

No Sense 25

No Sense 26

No Sense 27

No Sense 28

No Sense 29

No Sense 33

3:00 PM | 0 comments | Read More

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)