Tutorial Pasang Floating Share Button di Blogspot

Written By Hafiz Rahman on Saturday, March 17, 2012 | 12:31 PM

Antara masalah paling besar dan perkara paling susah dalam dunia blogging salah satunya adalah menarik pembaca ke blog atau website anda. Kadang kadang entry dah menarik dan sepatutnya mendapat perhatian pembaca, tapi kerana kurang publisiti dan promosi untuk entry tersebut, ianya menajdi sia sia. Jadi bagaimana untuk menangani masalah ini? Jawapannya adalah dengan mengguna dan memanipulasi media sosial sebagai medium penyebaran . Laman sosial sperti facebook, twitter dan g+1 adalah medium terbaik untuk mempromosikan entry terbaik anda setiap hari bersama pengguna laman sosial tersebut.

Hari ni aku nak buat satu tutorial bagaimana untuk memasang widget social share yang akan float atau terapung setiap masa dihalaman yang dibuka walaupun anda skrol ke bawah seperti yang berada disebelah kiri entry yang sedang anda baca ini .

Sebelum bermula, seeloknya anda memasang button like disetiap entry kerana widget Floating Share Button ini lebih effektif jika dipasang bersama button like. Tutorial like button boleh dirujuk di Tutorial Letak Facebook Like Button Di Setiap Entry

image

Berbalik kepada widget ini. Widget Floating Share Button ini akan berada disebelah kiri setiap entry anda. Antara kelebihan widget ini :

  1. Fix widget: bermakna ianya akan tetap berada dihalaman yang dibuka walaupun anda skrol ke bawah
  2. Link ke entry atau address yang dibuka dan bukan halaman utama blog anda sahaja.
  3. Setiap like atau share akan dikira dan counter akan mula mengira berapa banyak entry anda dikongsi. (Contoh dalam gambar, entry TUTORIAL LENGKAP CARA LAJUKAN BROWSER FACEBOOK ANDA telah dikongsi sebanyak 582 orang pembaca. Bayangkan jika dari setiap  satu share dapat menarik 10-20 pembaca. Banyak kan pembaca yang anda boleh tarik untuk satu satu entry yang menarik. Banyak bukan?  )

Bagaimana untuk memasang widget ini? Mudah dan senang tanpa perlu edit apa apa coding dibahagian edit html. Hanya ikut beberapa langkah mudah dibawah :

  1. Login Blogger Dashboard --> Layout --> Add A Gadget --> HTML/Javascript.
  2. Copy dan paste kod  di bawah pada content HTML/Javascript.

<!-- floating page sharers Start -->
<style>
#pageshare {position:fixed; bottom:17%; margin-left:-705px; float:left;
-moz-border-radius:5px 0px 5px 0px;
-webkit-border-bottom-left-radius:5px;
-webkit-border-bottom-right-radius:0px;
-webkit-border-top-left-radius:5px;
-webkit-border-top-right-radius:0px;
background-color:#ffffff;padding:0 0 2px 0;z-index:10;}
#pageshare .sbutton {float:left;clear:both;margin:5px 5px 0 5px;}
.fb_share_count_top {width:48px !important;}
.fb_share_count_top, .fb_share_count_inner {-moz-border-radius:3px;-webkit-border-radius:3px;}
.FBConnectButton_Small, .FBConnectButton_RTL_Small {width:49px !important; -moz-border-radius:3px;/*bs-fsmsb*/-webkit-border-radius:3px;}
.FBConnectButton_Small .FBConnectButton_Text {padding:2px 2px 3px !important;-moz-border-radius:3px;-webkit-border-radius:3px;font-size:8px;}
</style>
<div id='pageshare' title="Share this">
<div class='sbutton' id='fb'>
<a name="fb_share" type="box_count" href="http://www.facebook.com/sharer.php">Share</a><script src="http://static.ak.fbcdn.net/connect.php/js/FB.Share" type="text/javascript"></script>
</div>
<div class='sbutton' id='rt'>
<script src="http://tweetmeme.com/i/scripts/button.js" type='text/javascript'></script>
</div>
<div class='sbutton' id='digg' style='margin-left:3px;width:48px'>
<script src='http://widgets.digg.com/buttons.js' type='text/javascript'></script>
<a class="DiggThisButton DiggMedium"></a>
</div>
<div class='sbutton' id='gplusone'>
<script type="text/javascript" src="http://apis.google.com/js/plusone.js"></script>
<g:plusone size="tall"></g:plusone>
</div></div>

**Tambahan :

  1. Untuk mengubah warna background, sila edit kod background-color:#ffffff;
  2. Ada sesetengah template yang bersaiz besar akan menghadapi masalah widget ini bertindih dan menghalang halaman blog anda atau entry. Jangan risau, cuma perlu masuk ke dalam code tadi dan edit kod berikut  margin-left:-705px; . Edit jumlah 705px tersebut ke angka lain yang lebih besar atau kecil sehingga ia betul betul berada di posisi yang anda inginkan.

Selamat mencuba. Jika ada sebarang masalah, boleh bertanya diruangan komen. InsyaAllah akan dibantu sekadar termampu.

12:31 PM | 1 comments | Read More

Dewi Persik Dipenjara 2 Bulan Kes Gaduh Dengan Julia Perez

15 Mac – Selepas hampir dua tahun melalui proses perbicaraan, kes percakaran antara dua aktres jelita Dewi Persik (Depe) dan Julia Perez (jupe) akhirnya selesai apabila Mahkamah Negeri, Jakarta Timur telah menjatuhkan hukuman penjara dua bulan dengan masa percubaan selama empat bulan terhadap Dewi Persik.

Menurut detikHot, keputusan yang dibacakan dihadapan Depe atau nama sebenarnya Dewi Murya Agung didapati bersalah kerana mendatangkan kecederaan kepada Jupe. Depe menangis dan terkejut kerana tidak menyangka akan menerima hukuman seperti itu sebaik saja mendengar keputusan dibacakan.

Depe disabitkan kesalahan telah melanggar Fasal 352, Ayat 1 di bawah segmen penganiayaan.

Kes percakaran kedua-dua aktres ini berlaku ketika sedang melakukan penggambaran filem "Arwah Goyang Kerawang" pada November 2010 yang lalu. Hukuman yang dikenakan terhadap Depe ini jauh lebih ringan dari apa yang dituntut oleh pihak pendakwaraya.

Sementara itu, bekas isteri Saipul Jamil akan turut menjalani tempoh percubaan selama empat bulan dimana dia harus berkelakuan baik dan sekiranya dia melanggar undang-undang dalam tempoh tersebut, dia akan dipenjarakan.

**tu la sapa suruh gaduh kan dah kena penjara. 2 bulan pun lama tu. Kalau di Malaysia , artis bergaduh belum pernah dikenakan sebarang denda yang macam ni. Asyik saman, saman , saman tapi tak ada apa apa pun. Kes tetap tak selesai.

source

11:33 AM | 0 comments | Read More

Gambar Tuan Guru Nik Aziz Semasa Muda Remaja

Written By Hafiz Rahman on Friday, March 16, 2012 | 7:00 AM

Muka mereka yang beriman ni, kalau kita pandang , hati kita pun akan terasa tenang dan bahagia. Sebab Nur dan Cahaya keimanan Allah dah kurniakan kepada mereka atas ketaatan mereka dengan perintah Allah dan melakukan segala yang Allah suka. Tak kira hensem atau tidak, tapi dimuka orang beriman ni seperti ada sesuatu yang buat kita nak tengok muka dia sepanjang masa kan? Agaknya bagaimanalah rupa Rasulullah SAW. Pastinya lebih indah dari segala galanya.

Kali ni aku nak kongsi tunjukkan gambar Tuan Guru Nik Aziz semasa muda remaja. Sangat kacak dan hensem kan? Memang muka orang orang beriman.

image

Boleh lawati BlogTokGuru. Klik pada banner dibawah .

7:00 AM | 0 comments | Read More

Senarai Kawasan Terlibat Gangguan Bekalan Air Selangor 14 Mac-15 Mac 2012

Written By Hafiz Rahman on Tuesday, March 13, 2012 | 10:00 PM

gangguan bekalan air selangor 2012, kawasan selangor terlibat gangguan bekalan air, masa gangguan bekalan air selangor 2012, gangguan bekalan air 14 mac.notis gangguan bekalan air selangor, kawasan terjejas gangguan bekalan air 14mac


KUALA LUMPUR: Kira-kira satu juta pengguna di Selangor dan Kuala Lumpur akan mengalami gangguan bekalan air pada 14 Mac ini ekoran kerja-kerja penyenggaraan Loji Rawatan Air Sungai Selangor Fasa 1.

image

Pengarah Eksekutif Bahagian Hal Ehwal Korporat Syabas Abdul Halem Mat Som berkata gangguan akan melibatkan 153 kawasan di Hulu Selangor, Petaling, Kuala Lumpur Klang/Shah Alam dan Kuala Langat.

"Gangguan bekalan air dijangka berlaku selama 36 jam bermula pada pukul 8 pagi 14 Mac sehingga 8 malam keesokan harinya," katanya dalam satu kenyataan pada Selasa.

Terdapat 5 wilayah yang akan terjejas dengan masalah belakan air ini . Senarai penuh kawasn kawasan terlibat boleh anda dapati di


Senarai Kawasan Terlibat Gangguan Bekalan Air di Selangor 14 Mac - 15 Mac 2012

**jangan lupa tadah dan simpan air untuk kegunaan dan keperluan anda sehingga masalah bekalan air ini selesai. Tong sampah jugak boleh digunakan sebagai alternatif untuk simpan air. Macam yang aku buat di rumah sewa aku jugak. At least boleh digunakan untuk masuk ke jamban air tu. Jangan digunakan untuk memasak pulak.

5 Tiket LMFAO untuk dimenangi dengan MUDAH

2012 Formula 1 PETRONAS Malaysia Grand Prix and the PETRONAS Malaysia Grand Prix Showcase is coming your way !!

Bagaimana memastikan badan anda sihat sepanjang masa hanya dengan Mobile Application?

Hanya Minum Dan anda akan dapat Mitsubishi triton, Dirt Bike, Sasung Galaxy S2, Skateborad dan wang Tunai 300

 

sumber : Mstar dan iownthis

10:00 PM | 4 comments | Read More

Kronologi Kes Bunuh dan Bakar Nurul Nadhirah @ Dirang

nadhirah mati dibakar, kanak kanak hilang mati dibakar, kanak kanak rentung , dirang ,gambar nurul nadhirah,  nurul nadhirah abdullah, mayat nurul nadhirah ditemui rentung, dirang meninggal dunia dibunuh dan bakar,kronologi kes nurul nadhirah, cerita sebenar kematian nurul nadhirah


Kisah mengenai mayat kanak kanak, Nurul Nadhirah yang dibunuh dan dibakar boleh anda baca di entry sebelum ini  Nurul Nadhirah @ Dirang-5 Tahun, Mati Dibakar Hingga Rentung

image

Polis memberkas tiga individu termasuk seorang wanita yang disyaki terlibat dalam kes penculikan seorang kanak-kanak di sebuah rumah kosong berhampiran kediaman mangsa di Flat Seri Delima, Bandar Seri Alam dekat sini Khamis lalu.

Ketiga-tiga suspek berusia antara 36 hingga 40 tahun itu diberkas hasil maklumat penduduk yang curiga dengan kehadiran mereka di rumah kosong berkenaan sejak Disember lalu.

Ketua Polis negeri, Datuk Mohd. Mokhtar Mohd. Shariff berkata, kesemua suspek ditahan pada hari yang sama selepas polis menerima laporan mengenai kehilangan kanak-kanak berusia 5 tahun itu, Nurul Nadirah Abdullah.

“Kesemua suspek direman sehingga esok bagi membantu siasatan dan polis sedang berusaha mengesan kanak-kanak itu,” katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Johor, hari ini.

Nurul Nadirah atau dikenali sebagai Dira disedari hilang oleh keluarganya selepas kanak-kanak itu keluar membeli mi segera dan telur kira-kira pukul 11 pagi Khamis lalu.

Dia yang membawa RM4 bersama sekeping nota bertulis mi segera 2 bungkus dan telur RM2 ke kedai di blok bersebelahan tidak pulang selepas kira-kira setengah jam keluar dari rumah, kata ibunya, Roselyn Alan, 25.

Mohd. Mokhtar berkata, setakat ini, polis sudah melakukan pemeriksaan di 20 lokasi sekitar daerah ini bagi mengesan kanak-kanak itu, namun masih belum menemuinya dan mengklasifikasikan kes itu sebagai orang hilang.

Polis, kata beliau, sedang menjalankan siasatan dan meminta kerjasama orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat mengenai kanak-kanak itu agar menghubungi mana-mana balai polis berhampiran.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Seri Alam, Supritendan Roslan Zainuddin berkata, polis telah menemui sebelah selipar mangsa pada jarak 200 meter dari lokasi rumahnya manakala sebelah lagi 500 meter iaitu di kawasan ladang kelapa sawit.

Katanya, polis turut menemui mi segera dan telur yang sudah pecah selain gula-gula dipercayai dibeli oleh mangsa sebelum itu.

“Siasatan polis setakat ini percaya motif kejadian bermotifkan dendam yang disyaki dilakukan oleh suspek. “Suspek berbuat demikian disebabkan nenek mangsa pernah memarahinya kerana melihatnya mencuri kabel malah pernah memberi amaran kepada keluarga mangsa supaya tidak mencampuri urusannya,” katanya.

Difahamkan, mangsa dipercayai dibungkus dengan kain batik sebelum dibawa keluar dari rumah suspek yang berhadapan dengan kediaman mangsa.

Ini kerana terdapat saksi yang melihat jari tangan mangsa terkeluar dari bungkusan itu. Polis mengesahkan penemuan serpihan rangka manusia yang rentung di Ladang Kelapa Sawit Nusa Damai, Masai, 8 Mac lalu, adalah milik Nurul Nadirah atau panggilan manjanya, Dirang, yang hilang sejak 1 Mac lalu.

Ketua Polis Daerah Seri Alam, Superitendan Roslan Zainuddin berkata, pengesahan itu dibuat selepas pihaknya menerima hasil keputusan ujian DNA ke atas serpihan rangka manusia yang ditemui dan sampel ibu Dirang, Roselyn Alan, 25, hari ini.

“Berdasarkan pemeriksaan dijalankan di tempat kejadian, kami menemui serpihan tulang dan berjaya mendapatkan sampel DNA yang kemudiannya dihantar ke makmal dan sepadan dengan DNA ibunya,” katanya kepada pemberita di sini hari ini,” katanya lagi.

Laporan Bernama memetik Roslan berkata, walaupun siasatan awal mendapati mayat rentung itu milik manusia dewasa, namun hasil ujian DNA yang dikeluarkan itu mendapati ia adalah milik Dirang yang dilaporkan hilang sejak 1 Mac.

Katanya, faktor keadaan mayat yang rentung teruk juga menyebabkan pengecaman sukar dilakukan oleh pihaknya.

Perkembangan terbaru itu sekaligus menamatkan misteri kehilangan Nurul Nadhirah yang sebelum ini dilaporkan hilang ketika keluar membeli mi segera dan telur kira-kira pukul 11 pagi, di kedai runcit di kawasan rumahnya di Flat Seri Delima, Bandar Seri Alam.

Berikutan itu satu pasukan siasatan khas telah ditubuhkan dengan diketuai oleh Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri Datuk Amer Awal dan dibantu pasukan dari Bukit Aman bagi menyelesaikan kes itu.

Kes itu turut mendapat perhatian pelbagai pihak termasuk pihak swasta dan orang perseorang yang turut sama membantu mencari dengan mengedarkan poster mengenai kehilangan mangsa.

Hasil siasatan sebelum ini, katanya polis telah menahan empat suspek termasuk bapa kandung mangsa dan jirannya bagi membantu siasatan berhubung kehilangan kanak-kanak itu.

Roslan berkata, berikutan hasil ujian itu, polis kini menyiasat kes tersebut mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh berbanding sebelum ini yang disiasat atas aduan orang hilang.

Menurutnya, tempoh tahanan reman keempat-empat suspek akan dilanjutkan bagi membantu siasatan.

sumber : informations-the

8:54 PM | 0 comments | Read More

Irma Hasmie Bertunang 27 Mac Ini

Pelakon cantik yang kini bertudung litup, Irma Hasmie dikatakan bakal mengakhiri zaman bujangnya dengan mengikat tali pertunangan bersama jejaka pilihan pada 27 Mac ini.

Pelakon dan pengacara cantik ini dikatakan bertemu dengan jejaka ilihan hatinya semasa mengerjakan umrah di tanah suci Makkah. namun, identiti sebenar bakal suami Irma belum dapat dipastikan kerana Irma sendiri belum membuat sebarang kenyataan berhubung perkara tersebut.

Majlis akan diadakan di kediaman keluarga Irma Hasmie iaitu di Sungai Buloh, Selangor.  Semoga semuanya berjalan dengan lancar dan Irma bertemu dengan jodoh yang terbaik untuk dirinya.

7:10 PM | 0 comments | Read More

10 Cara Wanita Membuat Lelaki Bernafsu

Bagaimana seorang lelaki memandang terhadap seorang wanita itu sama ada wanita tersebut seorang yang memiliki daya tarikan menggoda atau tidak? Adakah melalui perwatakan luaran , pandangan mata atau perlakuan semasa bersama ? Wanita yang menggoda lelaki sering dikaitkan dengan “wanita murahan” atau “ pisau cukur” . Namun, tak ada salahnya jika sebagai seorang wanita, ingin menggoda suami yang halal di sisi agama demi menambah kebahagiaan rumah tangga, zahir dan batin.

Artikel asal di ambil dari Blog PutraNazran. Antara 10 Cara Wanita Boleh membuat lelaki tergoda atau “geram” dengan tingkahlaku mereka. PERHATIAN!! Boleh cuba dipraktikkan kepada jalan yang betul sahaja. Jangan nak mencuba dengan anak dara or bini orang nanti buruk padahnya. Artikel ini juga boleh dijadikan panduan kepada golongan wanita kerana kadang kala tingkahlaku mereka dapat menaikkan nafsu seorang lelaki tanpa mereka sedari.Lebih buruk jika wanita tersebut bersifat agak “gedik” dan “manja” apabila berhadapan dengan pasangan lelaki. AWAS!!

1. Memusing kepala & menguak rambut
Ini merupakan suatu ‘pergerakan yang menggoda’ apabila seorang wanita berada berhampiran lelaki yang disukainya. Kepala digerak ke belakang sambil tangan menguak rambut daripada muka atau bahu. Pergerakan ini menunjukkan anda mengambil berat akan diri si jejaka dan ia juga mendedahkan bahagian ketiak anda, merembeskan haruman. Mmm…Baguslah jika anda tidak terlupa memakai deodorant. hehe

2. Muncung, basahkan bibir & buka sedikit mulut
Bibir tebal nampak lebih menarik kerana ia berbeza daripada bentuk bibir lelaki. Memuncungkan bibir menambahkan lagi ‘godaan bibir’. Sebab itulah, lelaki berpendapat gincu bibir merah paling menarik.

3. Sedikit sentuhan tubuh
Wanita mempunyai lebih banyak sensor saraf berbanding lelaki, membuatkan mereka begitu sensitif kepada sentuhan. Lelaki mendapati gerakan tubuh wanita seperti meraba-raba dirinya sendiri iaitu pada bahagian paha, tengkuk atau leher adalah sesuatu yang seksi. Lebih-lebih lagi, sekiranya seorang wanita itu menghampirinya sambil menyentuh tangan, bahu atau bahagian badan si jejaka.

4. Jelingan atas bahu yang terangkat
Bahu yang terangkat menonjolkan bentuk bulat dan lenggok tubuh wanita. Maka biasakan menjeling ke belakan. Renung mata si jejaka seketika sebelum memandang ke arah lain atau ke bawah. Renungan itu cukup untuk memberitahu bahawa anda berminat untuk mengenalinya. Kajian menunjukkan kebanyakan lelaki tidak sedar akan renungan pertama si gadis, maka anda perlu mengulanginya beberapa kali. Si dia tertarik? Ambil peluang tersebut untuk mengangkat kening sambil membesarkan mata untuk mengesahkan renungan anda hanya untuk si dia.

5. Usap objek bulat
Mengusap sebarang objek berbentuk bulat adalah suatu pergerakan luar sedar yang mencerminkan pemikiran anda. Contohnya, apabila anda mengusap keliling gelas minuman anda, si jejaka secara simboliknya akan cuba memiliki anda sehinggakan dia sendiri dilihat mengusap-usap kunci kereta atau apa sahaja barang miliknya yang berada berdekatannya.

6. Jengketkan pinggul anda
Bukti perubatan menunjukkan wanita yang subur mempunyai julat (ukuran panjang) pinggang ke pinggul 70% (ukuran pinggang adalah 70% lilitan pinggul), ia adalah bentuk gitar dan dalam sejarah, julat ini terbukti sebagai faktor tarikan seks paling dramatik! Jangan berputus asa jika anda tidak memiliki julat ideal ini. Jengket atau naikkan sebelah pinggul untuk mendapatkan kesan yang serupa.

7. Lenggokkan pinggul anda
Wanita mempunyai pinggul dan ruang di antara kaki yang lebih lebar berbanding lelaki. Ini bermakna, apabila seorang wanita itu berjalan, dia menampilkan lenggok yang menonjolkan bahagian punggung. Lelaki tidak boleh berjalan begini sebab itulah lenggok wanita merupakan ciri perbezaan seks paling menonjol. Lelaki pula mudah terangsang akan lenggok jalan wanita paling menggoda.

8. Dedahkan pergelangan tangan
Wanita yang berminat dengan seorang lelaki akan secara tidak sengaja mendedahkan bahagian kulit paling lembut lagi licin iaitu pergelangan tangannya kepada jejaka tersebut. Dan wanita ini akan sengaja mengulanginya berkali-kali dan menunjukkan rangsangan tarikan yang meningkat. Mungkin sebab itu, wanita digalakkan menyembur pewangi pada bahagian ini.

9. Kekalkan minat si dia
Kajian menunjukkan kebanyakan lelaki bimbang untuk menyentuh beg tangan wanita, apatah lagi membukanya. Ia dianggap barangan peribadi, ibarat cerminan tubuh anda. Maka, ia menjadi suatu petanda kuat apabila anda meletak beg tangan di sebelah si jejaka yang anda minati. Dengan cara ini, dia boleh melihat atau menyentuhnya sebagai satu cara untuk menunjukkan minat anda.

10. Halakan lutut ke arah si dia
Silangkan kaki sambil lutut di atas dihalakan ke arah lelaki yang anda minati. Ini merupakan kedudukan paling santai. Anda bebas berbual sambil memberi peluang untuk mendedahkan sedikit paha secara tidak sengaja.

7:40 AM | 1 comments | Read More

Malek Noor Sah Bergelar Suami Kepada Dr Wan Asma

Written By Hafiz Rahman on Monday, March 12, 2012 | 10:00 PM

malek noor kahwin, dr wan asma, perkahwinan malek noor, gambar kahwin malek noor


Kedua-dua pasangan tersebut dinikahkan oleh bapa pengantin perempuan iaitu Wan Ismail Wan Ahmad,87, di kondominium, Pusat Dagangan Kelantan (KTC) di sini kira-kira pukul 11 pagi, Isnin.

image

Dr Wan Asma bertugas di Hospital KPJ Pakar Perdana, Kota Bharu manakala Malek atau nama sebenarnya Abdul Malek Mohamaed Noor kelihatan berseri-seri dengan pakaian sedondon berwarna putih gading.

Menariknya pada perkahwinan tersebut pengantin lelaki hanya memberikan senaskhah al-Quran sebagai mas kahwin tanpa wang hantaran disertai lima dulang hantaran berbalas sembilan daripada pengantin perempuan.

Dr Wan Asma memberitahu berliau tidak memerlukan wang hantaran kerana segala kelengkapan sudah beliau miliki.

Apa yang penting beliau berharap perkahwinan mereka berdua kekal bahagia sehingga ke akhir hayat.

“Kami berdua bersetuju tiada wang hantaran kerana saya tidak perlukan semua itu,” katanya.

Dalam pada itu Dr Wan Asma berkata, beliau tidak berhasrat berpindah ke ibu negara mengikut suaminya kerana sudah selesa dengan pekerjaannya di pusat perubatan tersebut. Bagaimanapun setiap hujung minggu dia akan berjumpa dengan suaminya di Kuala Lumpur.

“Saya akan pergi ke Kuala Lumpur untuk berjumpa suami setiap hujung minggu. Kalau suami ada masa, dia akan datang ke Kota Bharu pula,” ujarnya.

Sementara itu Malek berharap agar perkahwinan tersebut menjadi yang pertama dan terakhir dalam dirinya selepas sekian lama hidup membujang.

Dr Wan Asma mempunyai tujuh orang anak berusia 11 hingga 30 tahun serta empat orang cucu dan sudah tiga tahun hidup menjanda manakala Malek memiliki seorang anak angkat iaitu Nik Nuramalin Aisyah Nik Mahmud berusia 2 tahun.

Pasangan tersebut berkenalan selepas berhubung atas urusan perniagaan pada November tahun lalu sehinggalah Malek membuat keputusan merisik pada Februari lepas.

Majlis resepsi perkahwinan mereka akan diadakan di Hotel Renaissance, pada malam Isnin.

Selain aktif dalam sukan bina badan, Malek pernah berlakon beberapa buah filem termasuklah Ujang (1989), Juara (1991), Rimba Malam (1992) dan Sahabat (1992).- MStar

10:00 PM | 0 comments | Read More

Nurul Nadhirah @ Dirang-5 Tahun, Mati Dibakar Hingga Rentung

nadhirah mati dibakar, kanak kanak hilang mati dibakar, kanak kanak rentung , dirang ,gambar nurul nadhirah,  nurul nadhirah abdullah, mayat nurul nadhirah ditemui rentung, dirang meninggal dunia dibunuh dan bakar


image

sanggup ke tengok anak sekecil Nadhirah yang baru berusia 5 tahun dan masih belum mengerti apa apa dibunuh dan dibakar kejam?

Hati siapa tak terdetik mendengar sekujur tubuh kecil dibunuh dan dibakar sehingga rentung . Hanya manusia bertopengkan syaitan tergamak melakukan perkara sedemikian. Adik Nurul Nadhirah Abdullah yang hilang selepas keluar membeli mee segera dan telur secara bersendirian di kedai berhampiran setelah disuruh ibunya disahkan mati ekoran penemuan mayat rentung di ladang kelapa sawit berhampiran .

.

image
Dan dalan berita yang dilaporkan akhbar:


Polis mengesahkan penemuan serpihan rangka manusia yang rentung di Ladang Kelapa Sawit Nusa Damai, Masai, 8 Mac lalu, adalah milik Nurul Nadirah atau panggilan manjanya, Dirang, yang hilang sejak 1 Mac lalu.


Ketua Polis Daerah Seri Alam, Superitendan Roslan Zainuddin berkata, pengesahan itu dibuat selepas pihaknya menerima hasil keputusan ujian DNA ke atas serpihan rangka manusia yang ditemui dan sampel ibu Dirang, Roselyn Alan, 25, hari ini.


"Berdasarkan pemeriksaan dijalankan di tempat kejadian, kami menemui serpihan tulang dan berjaya mendapatkan sampel DNA yang kemudiannya dihantar ke makmal dan sepadan dengan DNA ibunya," katanya kepada pemberita di sini hari ini," katanya lagi.

Baca juga :

KRONOLOGI KES BUNUH DAN BAKAR NURUL NADHIRAH @ DIRANG

*sedih sangat bila mengenangkan anak sekecil Dirang teringin nak makan mee segera, tetapi disuruh ke kedai membeli sendiri . Dan dalam perjalanan, dibunuh kejam atas dasar dendam. Kenapa kanak kanak sekecil Dirang yang langsung tak berdosa dijadikan mangsa kekejaman manusia syaitan.

**  Mencegah lebih baik dari mengubati. Cegahlah dari awal. Ambil precaution terbaik untuk melindungi anak anak anda tak kira apa sekalipun. Anak anak kecil tak tahu apa apa. Kalau dihulurkan sebiji gula gula pun, boleh diikut orang yang tak dikenali. So sebagai yang dewasa, yang berfikiran , yang cerdik pandai, kitalah berperanan dan bertanggungjawab melindungi.  Tak terbayang jika benda macam ini berlaku dalam keluarga sendiri. Takziah untuk keluarga adik Nadhirah. Al Fatihah!

 5 Tiket LMFAO untuk dimenangi dengan MUDAH

2012 Formula 1 PETRONAS Malaysia Grand Prix and the PETRONAS Malaysia Grand Prix Showcase is coming your way !!

 Bagaimana memastikan badan anda sihat sepanjang masa hanya dengan Mobile Application?

 Hanya Minum Dan anda akan dapat Mitsubishi triton, Dirt Bike, Sasung Galaxy S2, Skateborad dan wang Tunai 300

8:13 PM | 9 comments | Read More

Video Lucah Melia Amelia , Rotikaya Beri Penjelasan

melia amelia, video lucah melia, melia amelia rotikaya, video bogel melia amelia, melia amelia harian metro, pelakn karipap karipap cinta,

Harini kecoh berita tentang penyebaran video lucah berdurasi 10 saat yang dikatakan mirip pelakon Karipap Karipap Cinta iaitu Melia Aimelia. Bertambah hangat apabila akhbar Harian Metro melaporkannya di muka depan dengan tajuk “ Video , Gambar Bogel Sahih Melia” . Tajuk berkenaan boleh dikatakan agak keterlaluan kerana boleh menimbulkan fitnah dan pandangan buruk masyarakat yang terbaca tajuk tersebut tanpa mengetahui pangkal cerita sebenar.

Dan pemilik blog hiburan Rotikaya.com dalam satu temubual dengan Metro mengesahkan ketulenan video tersebut. Berikut adalah keratan artikel oleh Metro.

KUALA LUMPUR: “Kami tidak pernah melakukan ‘superimpose’ atau berniat mengaibkan dia. Apa yang kami paparkan pada blog itu benar dan kami ada bukti sahih,” kata Nor Hamzie Hambali, 27, juga pemilik blog hiburan popular, RotiKaya.com menjawab dakwaan pelakon, Melia Aimelia mengenai penyebaran gambar bogelnya baru-baru ini.

Pelakon yang sebelum ini pernah membintangi filem Karipap-Karipap Cinta itu semalam menafikan di sebuah akhbar kononnya gambar bogel yang disiarkan blog hiburan itu tidak benar dan satu fitnah yang bertujuan mengaibkan.

Melia membuat laporan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) mendakwa dirinya difitnah blog hiburan berkenaan.
Hamzie yang ditemui semalam menyifatkan tindakan Melia sebagai mengikut rasa marah semata-mata tanpa memikirkan kesannya kemudian hari.

“Kami ada video gambar bogel milik Melia yang diberikan seorang aktor terkenal sebelum ini. Lantas sebagai penyelia sebuah laman sesawang gosip artis hiburan, kami melaporkannya.

Video Penjelasan berkaitan isu ini oleh Rotikaya.com

Aku tak berani nak komen banyak banyak sebab kita tak tahu cerita sebenar dalam hal ni. Harapnya itu bukan Melia, jika benar itu dia, maka malu besar lah. Dan jika tidak benar, si penghebah terpaksa la tanggung dosa fitnah yang sangat besar. Kedua dua pihak menafikan . Jadi kita tak  boleh nak menuduh siapa salah dan siapa betul .

 

3:00 PM | 4 comments | Read More

Jenis Kentut Pengaruhi Perwatakan, Anda Yang Mana Satu?

Kentut memang something yang sinonim dengan semua orang.Jangan nak tipu sangat la cakap tak pernah kentut kan? Paling tidak pun sehari mesti sekali punya la kentut. Antara sedar dan tak sedar or disedari atau tak disedari orang je.  Tahukah anda cara anda melepaskan kentut boleh menunjukkan perwatakan diri anda? Jenis jenis kentut yang dikesan dan mempengaruhi perwatakan seseorang adalah :

 

‘ANDA YANG MANA????

Kebanyakan dari orang diMalaysia mungkin berada dalam golongan Mysterious. kan3x?? hahaa

p/s : sekadar gurauan, tidak dibuktikan oleh kajian saintifik pun. tapi still logik di akal kan? Mungkin boleh dipraktikkan.

Sumber : Oh!Media
8:01 AM | 0 comments | Read More

Keputusan Final Badminton All England 2012- Lee Chong Wei Tarik Diri

;

KUALA LUMPUR – Pemain perseorangan utama negara, Datuk Lee Chong Wei gagal mempertahankan kejuaraan All England apabila terpaksa menarik diri dari meneruskan set kedua perlawanan akhir perseorangan lelaki di National Indoor Arena, Birmingham semalam.

Pemain nombor satu dunia itu mengalami kecederaan di bahu kanannya ketika menentang musuh tradisinya dari China, Lin Dan pada kedudukan 2-6.

Walaupun agak terganggu dengan kesakitan di bahunya, Chong Wei tetap memberikan tentangan sengit sebelum memberi laluan kepada Lin Dan untuk memenangi set pertama 21-19.

Penonton yang berada di National Indoor Arena itu nyata tidak putus-putus memberi sokongan padu dan sorakan semangat kepada pemain negara itu sehingga Chong Wei terpaksa akur dengan kecederaan yang dialaminya.

"Saya rasa kami bermain baik dan dia (Chong Wei) juga bermain baik. Tetapi dia tidak mahu kecederaannya menjejaskannya kerana saya tahu dia mahu bermain dan kami akan bertemu lagi di Sukan Olimpik,” kata Lin Dan ketika ditemu bual selepas perlawanan itu. – BERNAMA

 

***Mungkin tak ada rezeki untuk LCW memenani hatrik All England. Apapun LCW tetap yang terhebat di hati rakyat Malaysia

6:59 AM | 0 comments | Read More

Badminton All England 2012- Lee Chong Wei Ke FInal

Written By Hafiz Rahman on Sunday, March 11, 2012 | 7:25 AM


Kehebatan Lee Chong Wei memang tak dapat dinafikan lagi dengan melangkah buat sekelian kalinya ke Final Badmintopn All England edisi 2012 di Birmingham. 
JAGUH perseorangan negara, Datuk Lee Chong Wei semakin hampir untuk memenangi gelaran hatrik pada kejohanan badminton Seluruh England 2012.
Pemain No. 1 dunia itu menempah slot ke perlawanan akhir selepas menewaskan Lee Hyun il dari Korea Selatan 21-19, 21-18 pada aksi separuh akhir semalam.
Kemenangan tersebut memberi tonik terbaik buat pemain berusia 30 tahun yang memburu kejuaraan Seluruh England buat kali ketiga dalam kariernya.
Bagaimanapun, Chong Wei bakal berdepan tugas getir di final malam ini.
Dia akan bertemu musuh tradisi, Lin Dan sekiranya pemain No. 2 dunia dari China itu berjaya menewaskan lawannya, Kenichi Tago dalam satu lagi aksi separuh akhir.
Untuk rekod, Chong Wei pernah menewaskan kedua-dua pemain tersebut dalam dua final sebelum ini.
Terdahulu, Hyun il mara ke separuh akhir selepas menewaskan seorang lagi wakil negara, Liew Darren di suku akhir awal pagi semalam.
Chong Wei hadir di Birmingham dengan reputasi tinggi apabila memegang status selaku juara dua kali berturut-turut iaitu pada edisi 2010 dan 2011.
Kemenangan Chong Wei itu juga mendapat sokongan padu dan sorakan gemuruh daripada rakyat Malaysia yang berada di Arena Tertutup Nasional, Birmingham, England semalam.
Sementara itu, beregu campuran dari Denmark, Thomas Laybourn-Kamilla Rytter Juhl berjaya menumpaskan juara bertahan Xu Chen-Ma Jin dengan straight set 21-16 dan 21-18 pada pusingan separuh akhir.
Thomas-Kamilla dijadualkan bertemu beregu campuran dari Malaysia, Goh Liu Ying-Chan Peng Soon atau beregu campuran Indonesia, Tontowi Ahmad-Liliyana Natsir pada perlawanan akhir malam ini.

***good luck Chong Wei. Malaysia Boleh!!!
7:25 AM | 0 comments | Read More

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)