Gerhana Bulan Penuh Jam 7.34 Malam Esok : Live Streaming Gerhana Bulan 10 Disember 2011

Written By Hafiz Rahman on Saturday, December 10, 2011 | 1:17 AM

Masyarakat di negara ini berpeluang menyaksikan fenomena gerhana bulan penuh yang akan bermula dari 7.34 malam esok sehingga 1.30 pagi Ahad.
Pegawai penyelidik Agensi Angkasa Negara, Redzuan Tahar, berkata gerhana dapat dilihat dengan mata kasar mulai 8.46 malam, manakala fasa umbra bermula dari 10.06 malam dan akan berlanjutan kira-kira 51 minit.
"Pencerap di Malaysia akan dapat melihat keseluruhan gerhana dan juga ketika bulan di fasa titik gelap pada 10.32 malam sekiranya tiada perubahan cuaca," katanya ketika dihubungi.
Redzuan berkata, orang ramai boleh datang ke Planetarium Negara bagi menyaksikan fenomena itu selain mengikuti perkembangan semasa fenomena gerhana bulan penuh kali ini melalui laman sosial Facebook, 'Lunar Malaysia Eclipse'.
Mereka yang ingin maklumat lanjut boleh hubungi Planetarium Negara di talian 0322734301/4303/5484 atau layari laman web www.angkasa.gov.my/planetarium.

 

Dan bagi mereka yang nak tengok Live Streaming kejadian gerhana bulan, anda boleh dapatkan live streaming di pautan yang disediakan oleh blogger anastasyea

 

Live Streaming Gerhana Bulan Penuh Dari Planetarium Negara

 

Sumber : Lulu Caldina dan Anastasyea

 


Peluang memenangi iphone 4s secara FREE!!!

1:17 AM | 0 comments | Read More

Cara Memohon Dan Syarat Memohon Duit Bantuan RM500

Written By Hafiz Rahman on Friday, December 09, 2011 | 9:19 PM

KERATAN Kosmo! 1 Disember 2011.


KUALA LUMPUR - Kementerian Kewangan semalam menjelaskan bahawa isi rumah yang layak memohon Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) sebanyak RM500, merujuk kepada seorang lelaki atau wanita yang menjadi ketua kepada anggota keluarga yang tinggal serumah, dan mempunyai pendapatan kasar isi rumah RM3,000 dan ke bawah.

"Ini merangkumi individu yang berkahwin; ibu/bapa tunggal yang mempunyai tanggungan; bujang yang mempunyai tanggungan; dan warga emas (berumur 60 tahun dan ke atas) sebatang kara," kata Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah dalam satu kenyataan semalam.

Seramai 5.2 juta isi rumah dijangka layak menerima bantuan RM500 sekali bayar itu dengan kos RM2.6 bilion.

Kementerian itu juga mengingatkan bahawa pendaftaran permohonan BR1M akan bermula pada 10 Disember ini hingga 10 Januari, 2012.

Borang pendaftaran boleh didapati secara percuma di Jabatan Pembangunan Persekutuan, Jabatan Penerangan Malaysia, Pejabat Cawangan dan Pusat Khidmat Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM), serta akhbar.

Borang yang lengkap diisi perlu diserahkan kepada Jabatan Pembangunan Persekutuan/Negeri, Jabatan Penerangan, Pejabat Cawangan dan Pusat Khidmat LHDNM.

Katanya, permohonan yang berjaya akan dimaklumkan melalui surat dan pembayaran akan dibuat mulai pertengahan Januari 2012.

 

Macammana nak memohon bantuan RM500? klik pada salah satu pautan dibawah untuk maklumat lanjut berkaitan permohonan bantuan kerajaan  RM 500:

 


sumber  : KOSMO

9:19 PM | 0 comments | Read More

Bertenang ! Dunia Tidak Akan Kiamat Pada 2012

Sebelum ni pernah kecoh tentang isu dunia akan kiamat pada 2012. Dan isu ni bertambah menarik dan menakutkan bila filem 2012 dikeluarkan yang memaparkan situasi dan keadaan yang mungkin berlaku jika kiamat 2012 benar benar terjadi seperti yang diramal oleh suku kaum Maya. Tapi, kita sebagai seorang Islam yang berpegang kepada agama dan rukun Islam dan Iman tak sepatutnya terduga dan rasa tertekan dengan berita ni sebab kiamat boleh berlaku pada bila bila masa dan ketika. Hanya Allah saja yang tahu bila kiamat akan berlaku. Malaikat sendiri pun tidah diberitahu oleh Allah inikan pulak kita manusia nak menentukan bila kiamat akan berlaku . Persoalan yang perlu sentiasa ada dalam diri adalaj “ Adakah aku sudah bersedia” .

PALENQUE, Mexico, 9 Dis — Jika anda bimbang bahawa dunia ini akan berakhir penghujung tahun depan berdasarkan kalendar kaum Maya — bertenang kerana tarikhnya masih jauh daripada ramalan.

Itu penegasan pakar-pakar Maya yang mengetepikan sebarang kepercayaan bahawa kaum Maya purbakala telah meramalkan dunia akan kiamat dengan malapetaka buruk pada Disember 2012.

Perkara itu juga telah digambarkan menerusi filem “2012” mengenai bagaimana dunia akan menjadi alam yang berbeza akibat kemusnahan dunia yang berlaku dua tahun lalu.

Dalam filem berkenaan kalendar kaum Maya berusia 5,125 akan tamat pada 21 Disember 2012.

Tamadun ini yang pernah wujud kira-kira 200 tahun sebelum masihi memiliki ilmu astronomi yang maju dan mereka berjaya mengesan pergerakan matahari dan planet sejak beberapa ribu tahun lalu. Ia mempunyai 22 kalendar yang merangkumi kitaran masa cakerawala dan sistem solar.

Pada tanggal 21 Disember 2012 bumi dikatakan akan berada sebaris dengan pusat Galaksi Bima Sakti buat kali pertama sejak 25,800 tahun menyebabkan polar magnet bumi berganjak sekali gus mencetuskan gempa bumi, banjir dan letupan gunung berapi.

Kalendar Maya kuno dikatakan amat tepat terutama membabitkan perubahan pada planet.

Kalendar itu menyebut bahawa detik itu akan membawa kembali Bolon Yokte, dewa Maya yang dikaitkan dengan perang dan penciptaan.

Penulis Jose Arguelles merumuskan tarikh penghujung masa “yang kita ketahui” dalam buku 1987, yang spekulasinya menjurus kepada akhiran pergolakan dahsyat.

Bagaimanapun pakar-pakar yang mengadakan mesyuarat mereka di bandar raya Maya di selatan Mexico menjelaskan, ia hanya menggambarkan pengakhiran satu tempoh penciptaan dan permulaan kepada yang baru.

“Kita kena jelas mengenai ini. Tidak ada ramalan bagi 2012,” kata Erik Velasquez, pakar dari National Autonomous University of Mexico.

“Ia hanya falasi pemasaran,” kata beliau.

National Institute of Anthropological History yang berpejabat di Mexico sedang cuba untuk menghilangkan rasa ragu-ragu siri ramalan mengenai pergolakan dahsyat yang akan membawa kiamat.

“Pemikiran muluk-muluk Barat telah memutarbelitkan pandangan dunia tentangan dunia ketamadunan purbakala seperti (kaum) Maya,” kata institut itu dalam satu kenyataan yang dipetik oleh Reuters.


Kiamat boleh berlaku pada bila bila masa dan bukan hanya pada 2012. Mungkin sebelum 2012 atau mungkin 100 tahun selepas 2012?Atau 1000 tahun lagi?  Tiada siapa yang tahu bila dan ketikanya.

insider

2:49 PM | 10 comments | Read More

Kemalangan Paling Mahal : 8 Ferrari, 3 Mercedes Benz Dan Lamborghini

8 Ferrari, 3 Mercedes-Benz, Lamborghini terlibat kemalangan

Kemalangan paling mahal dalam sejarah dunia! Mungkin itulah ungkapan yang paling sesuai selepas satu kemalangan berlaku di selatan Yamaguchi, Jepun.

Lapan buah Ferrari, tiga buah Mercedes-Benz, sebuah Lamborghini dan dua kenderaan lain terlibat dalam kemalangan tersebut ketika konvoi kereta mewah berkenaan dalam perjalanan menuju ke Hiroshima.

Menurut polis, kemalangan dipercayai berpunca dari salah seorang pemandu Ferrari yang cuba menukar lorong tetapi terlanggar pembahagi jalan.

"Ketika itu konvoi berkelajuan 140-160 km/j. Akibatnya kereta belakang melanggar Ferrari berkenaan."

Namun, tiada kecederaan serius dilaporkan tetapi lebuh raya itu terpaksa ditutup selama enam jam selepas kemalangan.

Laporan media Jepun menganggarkan nilai minimum kerosakan kereta yang terlibat adalah 300juta yen (RM12juta).

12:52 PM | 2 comments | Read More

Gol Nazmi Ke-7 Terbaik Dunia Minggu Ini

BIARPUN skuad Olimpik negara pimpinan Ong Kim Swee tewas kepada Bahrain dalam Kelayakan Sukan Olimpik London Ahad lalu, namun salah satu jaringan yang dihasilkan pemain tengah, Muhammad Nazmi Faiz Mansor tercatat sebagai gol ketujuh terbaik dunia minggu ini.

Berdasarkan maklumat yang dipaparkan dalam laman rasmi 101greatgoals.com, anak jati Lembah Keramat, Kuala Lumpur itu mencuri perhatian dunia selepas meledak gol pembukaan negara dari jarak 30 meter.

Tambah manis, dia menjadi pemain termuda yang berjaya memasuki carta jaringan terbaik sepanjang minggu ini biarpun baru berusia 17 tahun.

Karier perjalanan Nazmi bermula dengan bergabung bersama skuad Harimau Muda B yang kini beraksi dalam kancah Liga Perdana musim 2011.

Selepas itu, kecederaan yang menimpa Gary Steven Robbat menyebabkan Nazmi dipanggil Kim Swee bagi memperkuat skuad bawah 23 negara untuk menghadapi temasya Sukan Sea Jakarta, bulan lalu.

Walhal, pada saat itu, Nazmi sedang beraksi mewakili pasukan bawah 19 negara pada kejohanan di Vietnam. Namun, seperti sudah tersurat, kehadiran Nazmi membawa tuah apabila membantu rakan sepasukan mempertahankan pingat emas Sukan Sea dimenangi di Laos dua tahun lalu serta tersenarai pada pertemuan berdepan Syria dan Bahrain.

Kini, namanya meniti puncak kemasyuran seperti dikecapi pemain yang lain. Namun harus diingat, Nazmi masih muda dan memerlukan penjagaan rapi daripada semua pihak bagi mengelakkan jangka hayat pemain yang mendapat jolokan ‘Kaka Malaysia’ ini ‘tidak panjang’ gara-gara publisiti yang melampau.

Malah, Kim Swee sendiri melahirkan kerisauan terhadap Nazmi yang mula mendapat tumpuan peminat dan media selepas berakhirnya kempen pertandingan bola sepak Sukan Sea lalu.

 

Senarai ranking penjaring gol terbaik di dunia minggu ini:

1. Kevin Prince Boateng (AC Milan lwn Barcelona, 23 November 2011)

2. Bruno Mezenga (Crvena Zvezda lwn Smederevo, 23 November 2011)

3. Yohann Eudeline (Sedan lwn Laval, 25 November 2011)

4. Dylan McGeouch (Celtic lwn St Mirren, 26 November 2011)

5. Jam Schlaudraff (Hannover lwn Hamburg, 26 November 2011)

6. Salif Hanifi (Saida lwn Kabylie, 26 November 2011)

7. Nazmi Faiz Mansor (Malaysia B23 lwn Bahrain B23, 27 November 2011)

8. Tim Brown (Wellington Pheonix lwn Sydney CF, 27 November 2011)

9. Inigo Martinez (Real Sociedad lwn Real Betis, 27 November 2011)

10. Damian Alvarez (Tigres lwn Pachuca, 27 November 2011)

12:32 PM | 2 comments | Read More

Jakim Haramkan Buku Terbaru Lee Kuan Yew

Written By Hafiz Rahman on Thursday, December 08, 2011 | 10:57 PM

 

KUALA LUMPUR, 8 Dis – Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) mengharamkan buku terbaru bapa pengasas Singapura, Lee Kuan Yew, yang menggesa agar Muslim republik itu supaya tidak terlalu “ketat” dalam amalan prinsip-prinsip Islam.

Buku “Lee Kuan Yew: Hard Truths to Keep Singapore Going” yang merupakan koleksi temu bual dengan beliau, diterbitkan Januari lalu, disenaraikan sebagai antara 15 terbitan yang “diperakukan haram” oleh Jakim dua bulan lalu.

Perakuan itu akan dibawa ke Kementerian Dalam Negeri untuk membuat keputusan.

Bahagian Perancangan dan Penyelidikan Jakim mengesahkan keputusan itu diputuskan pada mesyuarat jawatankuasa penapisan bahan-bahan penerbitan berunsur Islam Jakim, Oktober lalu.

Pengarah bahagian itu dan juga ketua pengarah Jakim tidak respons kepada pertanyaan The Malaysian Insider berkenaan sebab keputusan itu diambil selepas sembilan bulan buku berkenaan berada di pasaran Malaysia.

Pada 9 Februari lalu, Datuk Wan Mohamad Sheikh Abdul Aziz, ketika itu ketua pengarah Jakim berkata, Lee sememangnya seorang negarawan yang hebat kerana berjaya memajukan Singapura.

Malangnya, kata Wan Mohamad Sheikh, beliau kurang berjaya dalam membangunkan minda keseluruhan rakyat kerana masih terpengaruh dengan landskap 1960-an yang penuh dengan prejudis dan prasangka terhadap penganut Islam.

“Sudah tentu Lee Kuan Yew juga tidak tergamak merosakkan agenda dan pendekatan harmoni yang sedang dibawa oleh Perdana Menteri Singapura sekarang.

“Di samping itu, zaman menyimpan perasaan cemburu tidak berasas kepada negara jiran sudah pun berlalu dan tidak perlu dibangkitkan kerana zaman Lee Kuan Yew juga sudah menjadi sejarah. Sisa usia yang berbaki elok dimanfaatkan untuk mewujudkan rantau yang harmoni,” katanya lagi.

Lee, 88, yang pernah berkhidmat sebagai perdana menteri yang pertama, menteri kanan dan menteri mentor Singapura sebelum bersara Mei lalu berkata dalam buku itu bahawa Muslim di Singapura, dari segi sosial, telah berpisah dan menjauhkan diri mereka dan oleh itu, mereka perlu kurang “ketat” dalam amalan mereka demi membantu integrasi dan proses bina negara negara pulau itu.

Pandangan itu mencetuskan rasa tidak senang di kalangan masyarakat Melayu dan umat Islam di Singapura dan juga di Malaysia.

Ekoran protes itu, beliau menarik kenyataannya Mac lalu - beberapa bulan sebelum pilihan raya umum.

Anaknya, Lee Hsien Loong yang kini mengetuai parti pemerintah Parti Tindakan Rakyat (PAP) hanya memperoleh undi kurang kurang 60 peratus pada pilihan raya umum tahun ini, keputusan paling buruk dalam sejarah negara itu.

Mengikut senarai diperoleh The Malaysian Insider, buku yang turut diperakukan untuk diharamkan ialah 1000 Hikmat (Ali Zulfakar), Methodologi Fiqih Islam Kotemporeri (Dr Ir Muhammad Shahrur), 70 Amalan Benteng Diri, Keluarga dan Kediaman Daripada Manusia dan Jin (Sharhan Shafie), Senjata Mukmin (Abu Mazaya Al-Hafiz), Detik-detik Pembongkaran Agama (NurKhalik Ridzuan), 1001 Mutiara Hikmah dan Hikmah dan Kata Nasihat (Kasmuri Selamat MA), Sebongkah Batu Di Kuala Berang (Faisal Tehrani), Commentary and Translation of the Holy Quran (Hasrath Kambam P.M Peer Muhammad Baghavy), Islam, Kemordenan dan Keindonesiaan (Dr Nurcholish Madjid) dan Islam dan Iman: Aturan-aturan Pokok (Dr Ir Muhammad Shahrur).

Lain-lain ialah Mengenal Diri: Ilmu Peninggalan Tok Kenali (Mohd Yusof Che Wook), The Teachings of the Quran (H.U. Weltbrecht Stanton), Sabda Rasullah S.A.W:  Mahdi Aku Ada Dua Tanda (Mohd Zain Hassan) dan Nomad, From Islam to America: A Personal Journey Through the Clash of Civilizations (Ayaan Hirsi Ali).


Memang patut diharamkan. Islam di Singapura dah jadi sekadar nama agama ja. Tengok la cara di Singapore, even azan pun dah tak boleh nak pakai speaker sebab katanya mengganggu ketenteraman agama dan masyarakat selain Islam. Jangan satu hari di Malaysia pun jadi benda yang sama. Masa tu, Islam dah tak ada apa dah.
10:57 PM | 0 comments | Read More

Gaji Kakitangan Awam Naik 7 Hingga 13 Peratus Tahun Depan

Sumber dari MstarOnline

PUTRAJAYA: Kakitangan awam akan menikmati kenaikan sebanyak 7 hingga 13 peratus di bawah Skim Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) berkuat-kuasa 1 Januari depan.

Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam Tan Sri Abu Bakar Abdullah berkata, kenaikan bagi kakitangan kerajaan itu dibuat berdasarkan empat prinsip iaitu hierarki, bakat dan pengalaman, jawatan dan bidang kepakaran serta prestasi.

Katanya, sekiranya terdapat beberapa pegawai kerajaan tidak menepati prestasi dikehendaki, mereka tidak akan mendapat sebarang kenaikan.

Prestasi kerja di kalangan pegawai kerajaan akan dinilai menerusi Petunjuk Prestasi Utama (KPI).

"Sebagai contoh, seorang doktor dengan gaji di antara RM4,431 dan RM6,439 kini layak mendapat gaji di antara RM4,520 dan RM8,840.

"Namun, gaji doktor tersebut tidak akan diubah serta-merta kepada gaji maksimum yang baru sekiranya dia memperoleh pendapatan sebanyak RM6,439 buat masa ini," katanya.

Jelasnya, doktor tersebut akan memperoleh gaji sama dan terus mendapat kenaikan sehingga RM8,840 (37 peratus lebih tinggi berbanding gaji terdahulu) walaupun sebelum dia dinaikkan ke gred seterusnya.

Sementara itu, bagi pekerja am, beliau berkata, jika seorang pemandu memperoleh gaji di antara RM1,222.51 dan RM1,882 di bawah skim sedia ada, pendapatannya akan meningkat kepada RM1,245 dan RM2,965.

 

MAKLUMAN : Penjawat awam mempunyai masa selama 15 hari untuk memilih Skim Saraan Baru Perkhidmatan atau kekal dengan Skim Saraan yang sedia ada. Maklumat lanjut boleh baca di

Tempoh 15 hari untuk pilih SBPA atau kekal dalam SSM

 

sumber

8:18 PM | 0 comments | Read More

Keyword Carian Paling Dicari 2011 Di Malaysia : Google Zeitgeist 2011

Keyword atau carian panas dan hot sepanjang 2011 dah dikeluarkan oleh Google Zeitgeist semalam. Cuma mungkin aku ja yang terlambat update padahal orang semua dah tahu dah kan yang Fatin Liyana tersenarai menajdi salah seorang “celebrity” terbaru. Kalau tahun lepas, Hanis Zalikha menjadi antara keyword individu paling dicari, tahun ni bertukar tangan pulak. Tapi Hanis Zalikha masih lagi onlist.

 

Siapa kata nak jadi famous hanya dengan menjadi artis? Sekarang ni jadi blogger pun dah macam artis orang cari.  Fatin Liyana seorang blogger cantik dan kreatif . Agaknya sebab tu lah kot orang mencari cari pasal beliau. Mungkin si Fatin ni ada kuasa menyerap segala kebaikan dan ke”lucky” an didunia ni kot? Who knows kan? Jom kita sergah dan ushar apa keyword paling dicari di Malaysia untuk tahun 2011.

Google Malaysian Zeitgeist: Most popular and fastest-rising searches for 2011

Fastest rising searches
1. Facebook
2. Angry Birds
3. Maharaja Lawak
4. iPhone 5
5. Samsung Galaxy
6. iPad2
7. Jawatan kosong
8. Android
9. Tonton
10. Aishiteru


Fastest rising people
1. Bruno Mars
2. Hana Tajima
3. Cikgu Shida
4. Avril Lavigne
5. Anwar Ibrahim
6. Fatin Liyana
7. Justin Bieber
8. Rihanna
9. Ustaz Kazim
10. Hanis Zalikha


Top news stories
1. ipad 2
2. Malaysian grand prix
3. Kennedy space center
4. Kentucky derby
5. Japan nuclear crisis
6. MTV movie awards
7. Michael Jackson funeral
8. Malaysian open
9. Thailand flood
10. Malaysia budget 2012


Top image searches
1. Justin Bieber
2. Background designs
3. Fixie bike
4. Domo Kun
5. Monster energy
6. Supra shoes
7. Jules Verne
8. Smiley face
9. Kartun muslimah
10. Chelsea Olivia


Top ‘what is...’ searches
1. what is bersih
2. what is g6
3. what is ppvrip
4. what is ipad
5. what are words
6. what is jailbreak
7. what is android
8. what is lmao
9. what is hacking
10. what is information


Top TV shows
1. ANTM
2. x factor usa
3. american idol 2011
4. amazing race 18
5. tvb drama 2011
6. nagamma serial
7. supernatural
8. bones season 7
9. Al Jazeera
10. My Princess


Top international travel destinations
1. Kowloon/Hong Kong
2. Su Mei Island, Thailand
3. Phuket Island
4. Bangkok
5. Maldives
6. Disneyland Hong Kong
7. Taipei
8. Paris Disneyland
9. New York
10. Caribbean


Top blogs
1. Blog Serius
2. Beautifunara
3. Papagomo
4. Jejariruncing
5. Honeykoyuki
6. Oh Bulan
7. Kari ngeri
8. Malaymoviesfull
9. My Resipi
10. IniBelogSaya


Tahniah blogserius yang disenarakan sebagai TOP Blogs dalam Malaysia. Dan siapa sangaka elia jejari runcing boleh menjadi teramat popular sebab apek kan? Rezeki masing masing siapa tau. Kita ni, bila pulak nak tersenarai? Gigit jari sampai habis kuku la jawabnya,
5:05 PM | 3 comments | Read More

Pekeliling Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam 2012

4:28 PM | 0 comments | Read More

Bala Apa La Sampai Aku Kena Denggi Ni??

Dah lebih kurang 2 minggu blog aku ni terumbang ambing terbiar macam tu je tak ada siapa yang nak amik tau. Kesian pulak dengan blog ni ditinggalkan. Actually aku tak sempat nak mengadap 24jam blog ni macam selalu sebab seminggu dua ni macam macam hal baik dan tak baik yang jadi dalam hidup aku. Kalau ikut hati memang setiap hari aku nak mengadap blog, yela sayang kot kalau tetiba trafik yang tengah maintain elok setiap hari , menjunam jatuh sebab dibiarkan.

 

Sebenarnya punca utama aku tak update blog ni sebab pertamanya sebab internet buat hal dah 3 minggu kat rumah. Entah kejadah apa tah orang celcom ni buat kerja punya la lembap nak mampos datang service. Dah dua tiga kali tak jadi datang buat service . Gila ka apa dah sampai 3 minggu dah down internet ruamh aku ni. Dah jadi macam orang gila dah semua orang dalam ni. Habis semua pakat buang tebiat tidor awal . Alhamdulillah harini aku balik ja internet dah ok . 3 minggu weh tak ada internet. Merana macam orang gila meroyan.

Itu satu, lagi satu sebab aku menyepi sepi mendiam seribu bahasa dari dunia blog sebab minggu lepas bahana apa tah aku kena tahan di wad Hospital Klang pasa kena denggi. Sebelum ni asyik dengar orang kena denggi, hapuskan tempat pembiakan denggi, tiada aedes tiada denggi, apa semua la. Tup2 aku sendiri dah kena denggi. Tah mana sesat la sekor nyamuk datang nyet dekat aku sampai kena denggi ni. Nasib la denggi biasa ja and bukan denggi berdarah. Tapi alhamdulillah, lepas 4hari di hospital dan berbotol botol air dah aku kena tambah, everythings going back to normal. Dah ada selera makan balik.Bayangkan 4 hari aku boleh tak makan nasik selama sakit tu. Fuhh rekod betul. Gila kot aku tak makan.!!

DSC00170DSC00172

dua dua tangan aku kena cucuk masuk air. Derita kot ada benda ni. Nak buat kerja susah gila

 

So internet dah ok, aku pun dah sihat walafiat dah , boleh la berblogging dengan penuh keamanan lagi lepas ni. Banyak plan aku nak buat . Plan je la tak tau bila nak jalan. Aku ingat nak start business online yang dah lama aku plan tapi asyik tak jadi je. And lepas ni ingat nak ambik semula tempahan header untuk yang berminat dengan harga murah murah ja. Ada lagi ke yang berminat.?Tapi semua tu nanti aku bagitahu balik. Sebab ada yang bertanya pasal header tu. Nanti aku terang baliik cena nak temppah, bayaran semua tuh. Murah murah je. Kira harga adik beradik ja .

3:44 PM | 1 comments | Read More

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)