APABILA SEORANG BLOGGER BERLAGAK JADI PAHLAWAN IBAN!!

Written By Hafiz Rahman on Friday, May 14, 2010 | 2:38 PM

inilahyg terjadi bila aku terpksa sebab dipaksa memakai kostum tarian ngajat..hahaha lawak seh.....dah r kna menari di khalayak ramai...malu aku yg mmg pemalu nie.....panggg!!!..ahaaha...ok saje nk tnjuk gmbr nie....gmbr2 nie di snap masa aku peg kem survival hidup di Kem Renjer Oran Perlis.....smalam baru balik je=)
.
.ok jgn gelak ok....sbb buruk...





nie pulak assistant aku merangkap Naib Yang Dipertua Komander Kesatria =)
Komander Atiqah Jamil

mangsa ke 3....Komander Afiq Redzuan


mangsa ke 4- Komander Farlili Wiliati (tergeliat lidah nk sebut))


Komander Syafiq (Bonzer)....insyaAllah taun depan
leh gnti aku nnt untuk pegang jawatn Pengerusi=)....



nie plk gambar beramai2 masa melawat rumah panjang ...cuba teka yg mna aku????mct xtaw kn?haha...panggg lagi sekali

**terima kasih pada semua geng2 renjer  yg terlibat...insyaAllah smua ilmu survival hidup akan aku kongsikan dengan semua blogger2=)STAY TUNED HERE=)

2:38 PM | 9 comments | Read More

EDISI JEJAK FRESH BLOG!!MAMA NAJLAA PUNYA!!

ok dah byk ari xbuat edisi jejak nie sbb buzzy dengn kerja2 yg xciap lagi...tp aku gagahkan jugk sbb memenuhi permintaan orang...xbaik xtunaikan apa yg orang nk kn???kita kna hargai setiap vizitor di blog kita..
.
ok blogger hari nie ada lah....jeng3x    MAMA NAJLAA PUNYA
.
.blog yg dimulakan dengan header gambar seorang anak kecil yg comel..bernama Nurul Ain Najlaa..anak mama najla la...ee comel la....then lepas tue ada lappy dengn gmbr berdua bersama budak comel tadi lagi=)sambil diperhatikan oleh seekor ape tah..=)
.
.in overall blog mama najla nie sgt cntik...but aku akan berikan jgk komen membina disini...untuk kebaikan bersama
my comment on mama najla blog is :

  1. terlalu byk benda di atas sebelum post...kebanyakan visitor lebih suka bila bukak je blog...nmpk da latest post...
  2. regarding commment yg no 1 tadi..kurangkn widget di atas...mgkin boleh dipindahkan ke sidebar =)
  3. mgkin boleh dibesarkan lagi width blog...macm kecil je kat tgh..ditepi2 tue masih ada byk ruang....maximizekan penggunaan ruang..widgetindex boleh di adjust width...
  4. shoutbox terlalu ke bawah...klw boleh naikkan ke atas ckit=)klik tips  shoutbox 
  5. better widget follower dengan shoubox tue dekatkan...atas bawah pn xpe...sbb lepas follow selalunya visitor akan tinggalkan mesej untuk bagitaw dia da follow=)...so menyenangkan visitor ...xpayah scroll2 dah
itu je nk komen...klw bayk2 nnt tkut byk plk yg salah cakap=)

so cepat peg sana...macam2 anda leh dpt dari blog  


**so kepada sesape yg freshy..n rasa nk di terjah oleh aku yg freshy jgk nie...senang je...tggalkan komen ..follow my blog ..jgn lupa link back my blog=)n tggalkan link anda=).anda juga akan di link =)
9:56 AM | 8 comments | Read More

UJIAN KEPANTASAN MENAIP!!hebatkah anda????





jom kita uji kepantasan kita menaip keyboard....bila dah try...msukkan result disini...kita nk tgk sape yg menang =)...sape plg banyk aku akn umumkan dalam pos lepas nie=)


klik sini...........  .malaysian-speedtest.  



8:49 AM | 0 comments | Read More

KUAT ISAP ...tut....

xsempat nak taip panjang2....gambar menceritakan segalanya=).....hihi
ini yg terjadi kalau xreti nak mengeja dan menyusun ayat bagi betul..haha
7:56 AM | 9 comments | Read More

MAKAN BABI ITU HALAL!!.......

Written By Hafiz Rahman on Thursday, May 13, 2010 | 9:49 PM

miss u all....dah 4 hari blog jie terbengkalai...dah 4 ari aku g kem...4 ari dah kna lanyak...4 ari dah knarekrut...but dont wirry...dlm kpala aku mch byk bnda2 yg aku nk cita..
.
ok first aku nk mnx maaf pada sesapa yg sggah cni n tgglkn komen tapi aku xreply...insyaAllah aku akan reply slow2...
.
ok berbalik pada cita kem aku tue....sgt2 la menarik ...wlwpon sgt penat tapi input yg kmi dapat sgt berguna....most of the activity adalah cara2 ikhtiar hidup dalam hutan tanpa ada makanan dan tempat tggal yg disediakan...smuanya kna buat sendiri....so...lepas nie aku akan cita one by one tips2 kepada anda semua so that klw ada antara kita yg sesat dalam hutan xde la mati trus..kita still boleh survive...mch boleh hidup ...itu lah pentingnya ilmu=)...even cik bi pon leh je mkn klw dah darurat sgt...tett....
.
entry hari  nie sgt2 pendek...sebab aku sgt2 penat n rasa sgt3 ngntuk n nk tdo nie...so stay gtuned here ok...see u=)

****=( visitor kurang banyaknya=(((((((
9:49 PM | 9 comments | Read More

I'M OFF FOR 5 DAYS!!!!=(no entry anymore

Written By Hafiz Rahman on Sunday, May 09, 2010 | 11:43 PM





huh pnatnya...byknya keja....mybe nie adalah entry last aku sblm aku off lbh kurg 5 ari cam tue...sbb aku kn peg kem kat Perlis...so xdapat la online...maklumat kem seperti berikut=).


KEM PEMANTAPAN KOMANDER(UPDATED)
.
actually kem nie aku yg kna handle...kna jadi ketua projek...huhu...agk bz ckit...itu la...ini la...huhu...pntnya...tapi xpa...tggjawab ttp tggjwb...amanah yg diberi kna tunaikan...


xtaw dah nk taip apa sbb pnt...nk tdo je nie...ok la allzz....will miss u all..huhu...jumpa lagi nnt..klw ada pa2 yg bes jgn lupa share dekat blog nie jgk taw.... bai~~


**p/s..jgn xdtg blog nie ek sbb xde entry dah untuk 5 hari nie..stay  tuned here....take care allzz...sdihnya sbb mct visitor kurang byk...=(
11:43 PM | 2 comments | Read More

CABARAN TINGKATKAN TRAFIK ANDA MENJADI 1000 DALAM SEBULAN!!

itu adalah tjuk ((cadangan awal)) untuk satu cabaran yg aku akan lancarkan untuk membolehkan anda semua mencapai trafik sekurang2nya 1000 sehari dalam masa sebulan sahaja...seperti ini ...
 

bergantung kepada tahap kerajinan anda....dan rezeki anda ..masih dalam sesi perbincangan dengan blogger2 otai sama ada sesuai ataw tidak benda nie dibuat=)aku nie x[ndai sgt bab2 nie=)kna mintak pendapat..so stay tuned....aku ada ckp nk buat something dalam entry nie...klik2



tapi yg sedihnya aku akan berehat panjang selepas nie atas sebab2 peribadi dan kesihatan...mybe aku akn tersgt kurang online bermula mggu nie shingga awal bulan Julai nnt...will miss u all=(
.
**.so masih mempertimbangkan sama ada nk buat or tidak segmen nie...tkut xdpt bagi komitmen =(=(
.
.
.anda semua ada cadangan x sama ada perlu diteruskan ataw x??

1:03 PM | 1 comments | Read More

ALHAMDULILLAH AKHIRNYA TERCAPAI JGK 1000visitor sehari....


alhamdulillah akhirnya...impian aku untuk caqpai unique visitor >1000 tercapai pada 2 may lepas....harap2 aku boleh maintain visitor macam nie slalu...nnt aku bagitaw mcmna nk buat graf anda jadi cam nie...dari 16orng pada 9April hingga 1063 pda 2May......xcmpt nk taip nie...stay tuned...the tips is coming soonn
.
nie smua dgn pertolongn semua blogger2 yg baik hati ...thanx allz=)

nk peg exam dah nie...wish me luck...huhu...tkutnye........
6:45 AM | 18 comments | Read More

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)