terasa nak bagi AWARD je kat org....

Written By Hafiz Rahman on Saturday, October 31, 2009 | 9:39 PM

ptg td ade aku terbuat baner2 award...ceh trbuat knon...so rase cam nk bg kat korg je...sape aku r nk bg2...ahh lantk la..bkn slah kn??at least utk mghargai blogerz2 mrgkp kgkwn aku...so blog sesape yg aku tgk bez mct dapatnye...ada byk kategori ==>

  • frendly blogerz
  • creative blogerz
  • best post in blog
  • ade lg la....byk...hahaha....

so klw korg trasa nk award tue pomot2 la blog korg kat aku.....heee...
9:39 PM | 3 comments | Read More

Encik ViruS yG meNgoNg


skrg...12.41 tgh mlm..dgn pnuh rasa bengangnya aku mengumumkan yg folder ym aku telah dijgkiti dgn simptom2 yg tlh mghlgkan folder ym aku..cehh skema plak ayat...argggghhhhh!!!....sabar2...dah r aku mmg nk gne ym mlm nie..kdit hp xde..ade bnda nk kna bncg dgn kwn aku...lw aku jmpe virus tue tepi jln ke..ciap la..tmbak kpla ko...xpsal2 ja kna download blik..dah la intnet cam sipot sedut je...sabar encik hafiz.....!!tdo dulu la.....................
12:48 AM | 4 comments | Read More

kEpadA bAkAL2 ibU..

td lpas je blik exam aku trus in blog..then ronda2 blog genk2..then terklik la satu blog..de ade la letk satu video..wlwpn vdeo cam tue blmbk2 kat YOUTUBE but mct org jrg search mende2 cam tue...nk search pn highlght bola,konsert,ape g r.. naruto ke..bleach..ape2 la....tersentuh naluri kebapaan aku...erkk lmbt lg nk jd bpak...klik bwah nie

KLIK JE=)bkn porno..
12:09 AM | 0 comments | Read More

Mana Peginya Duiit Lagi Singgit????????????????????????

Written By Hafiz Rahman on Thursday, October 29, 2009 | 8:15 AM


Mana peginyer duit lagi singgit

Ada 3 orang member kamcheng pegi becuti kat pulau tioman... Sampai kat sana, dia orang pun pegi laa cari resort

 tempat persantaian dia orang barang semalam... Riki punya riki.... last-last dapat laaa satu resort yg sewanya

cuma RM30 satu malam....

Since dia orang ni member kamcheng giler..depa pakat nak sewa satu bilik je & tanpa banyak soal..masing2 keluarkan

sorang RM10...kira tong-tong 3 org laaa..... So bila dapat kunci jer...depa tanpa membuang masa terus jer pegi bilik.....

Lepas depa blah pegi bilik..... minah cun kat front office tu baru teringat yg laaa ni resort dia tengah buat

 promotion...so satu bilik cuma RM25 je...

Minah ni pun panggil bell boy suruh pulangkan balik lagi RM5 kat mamat 3 org tu... On the way nak pulangkan

duit tu..si bell boy ni tepikir yg duit belen ada RM5... Mamat tu ada 3 org... camna nak bagi duit tu sama rata

kat diaorg..??? Pikir punya pikir last2 mamat ni dapat idea...dia pulangkan sorang RM1 kat mamat tu...

Then belen lagi RM2... dia ambik buat beli jajan...

Maknanya....

Mamat 3 org tu cuma bayar duit hotel sorang RM9....

Total depa bayar....RM9.00 x 3 =RM27...

Mamat bell boy tu amik RM2...so total semua sekali

RM27 + RM2 =RM29

Mana pegi lagi singgit....?????????????

8:15 AM | 2 comments | Read More

misteri!!berani baca la....



                  Amer berumur 15 adalah seorang anak yang pendiam. Dia sungguh
                  misteri. Bapanya seorang pesara tentera, kini memulakan
                  perniagaan kecil-kecilan, manakala ibunya telah pun meninggal
                  dunia sejak dia berumur 8 tahun. Tinggal lah Amer dan bapanya
                  berdua. Bapanya seorang yang amat tegas dan mengharapkan Amer
                  berjaya didalam pelajaran.

                  Setelah bertungkus lumus belajar akhirnya Amer mendapat
                  kesemua A dalam setiap mata pelajarannya ketika menduduki
                  peperiksaan SPM.

                  Suatu petang bapanya memanggil Amer. "Bapak bangga dengan
                  pencapaian engkau, Amer, apa kau nak sebagai hadiah kerana
                  cemerlang didalam PMR? Basikal?"

                  Amer hanya membalas "Saya hanya nakkan 2 biji bola ping pong
                  aje bapak."

                  Bapaknya hairan. Tapi dia tetap menunaikan hajat anaknya. Dia
                  lantas membelikan anaknya 2 biji bola pingpong.

                  Masa kian berlalu, kini Amer mendapat kejayaan didalam SPM,
                  dia mendapat 10A dan diterima dijurusan kejuruteraan mekanikal
                  disebuah university terkemuka di Malaysia. Bapanya bangga dan
                  bertanyakan apakah hadiah yang Amer mahukan. Amer masih tetap
                  mahukan 2 biji ping pong. Bapanya bertambah hairan, namun dia
                  tetap membelikan Amer 2 biji bola ping pong.

                  Semasa di university, Amer terus berjaya dan berjaya dan dia
                  telah mendapat award sebagai pelajar terbaik di Universitinya.
                  Kejayaan demi kejayaan yang diterimanya dia masih tetap
                  mahukan 2 biji bola pingpong dari bapanya.

                  Bapanya terfikir yang dia mempunyai anak yang kurang centre,
                  tetapi masih berbangga.

                  Akhirnya dia telah diterima bekerja di salah sebuah syarikat
                  engineering yang terbesar di Malaysia yang bertaraf
                  international. Bapa Amer makin gembira lantas dia masih
                  bertanyakan apa yang Amer hendak. Amer masih tetap mahukan
                  bola ping pong.

                  "Kau ni, asik2 bola pingpong! Sudah!! Perniagaan bapak makin
                  maju dan bapak adiahkan kau sebuah Kereta Mercedes SLK
                  Compressor"

                  Namun, Amer tetap gembira dengan pemberian bapanya tanpa
                  banyak soal.

                  Pada hari dia mendapat kereta tersebut, dia keluar untuk
                  men'test' keretanya. Namun, apalah malang Amer, dia mendapat
                  kemalangan yang teruk di Highway KM 1.24 dan dimasukkan ke
                  ICU.

                  Bapa Amer amat terperanjat dengan kemalangan tersebut.

                  Semasa di ICU, bapanya menjaga Amer dengan penuh kasih sayang.
                  Tetapi nampaknya Amer tadak harapan nak sembuh, lalu Amer
                  mengeluarkan kesemua bola ping pongnya dan menyerahkan pada
                  bapanya.

                  "Bapak... ameklah bola ping pong yang saya simpan ni...." kata
                  Amer kesakitan.

                  "Amer, selama ni ko asik mintak bola ping pong aje, ape ke
                  paedahnya" kata bapaknya

                  "Sebenarnya ada misteri disebalik bola ping pong ini..." kata
                  Amer

                  "Apa dia" tanya bapa Amer

                  Tetapi belum sempat Amer memberitahu meisterinya, Amer
                  menghembuskan nafasnya yang terakhir...

                  Bapa Amer menjadi separuh gila mengenangkan misteri anaknya.

                  Apakah misteriya? Anda nak tau????

                  .

                  .

                  .
                  .
                  .

                  ianya tetap misteri kerana tajuk cerita ini adalah Misteri
                  Bola Ping Pong dan akan menjadi misteri selamanya.

                  Ha ha!   cian korang kena baca sampai abes kan???? 

8:06 AM | 3 comments | Read More

ingt aku nie bodoh ke.....

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, October 28, 2009 | 9:50 PM

i've juz got this stupid email juz now....mende la nk kelentong org xabes2....tupun ada jgk org yg pcaya...tu la,org Malaysia kan peramah....bg je num akaun n pasword..last2 nanges ..mase tu lw g pluk pkok pn pokok tu ketuk kepla ko blik..hahaha...BE CAREFULL!! 



 Flag this message
CONGRATULATIONS!!! YOU HAVE WON
Tuesday, October 27, 2009 8:45 PM
From:
"PEPSI BOTTLING COMPANY PLC"
Add sender to Contacts
To:
undisclosed-recipients
PEPSI PROMOTIONS 2009.

We are pleased to inform you of the result of the just
concluded annual final draws held on September 29th,2009 PEPSI Company
Worldwide Promotion, your email was among the 9 Lucky winners who
won £250.000.00POUNDS each on the PEPSI Company.

However the results were released on October 27th, 2009
and your email was attached to ticket number (PSPPR2009) and ballot number
(BN:225182008/20) The online draws was conducted by a random selection of
email addresses  from an exclusive list of 29,031 E-mail addresses of
individuals and corporate bodies picked by an advanced automated random
computer search from the internet. However, no tickets were sold but all
email addresses were assigned to different ticket numbers for representation
and privacy.

The selection process was carried out through random
selection in ourcomputerized email selection machine (TOPAZ) from a database
of over 290,000 email addresses drawn from all the continents of the
world.

This Lottery is approved by the British Gaming Board and
also Licensed by the The International Association of Gaming Regulators
(IAGR).This lottery is the 3rd of its kind and we intend to sensitize the
public.

In other to claim your £250,000.00POUNDS prize winning,
which has been deposited in a designated bank. However,you will have to
fill the form below and send it to the Promotion manager of The PEPSI
Company for verification and then you will be directed to the bank where
a cheque of£250,000.00POUNDS has already been deposited in your
favour.

NAME:......................................
AGE:......................................
SEX:.......................................
ADDRESS:...............................
EMAIL:....................................
TEL:..................................
MOBILE PHONE:...................
OCCUPATION:..........................
COMPANY:............................
COUNTRY:................................

Please you are advised to complete the form and send it
immediately to our Promotion manager through email or fax for prompt
collection of your fund from the designated bank.

(CONTACT PROMOTION MANAGER)

Name: Mrs. FRANCESS DAVE

Phone # : +447011150911  +4407024015829

E MAIL: pepsifrancessdave1@hotmail.com


You are to keep all lotto information away from the general
public especially your ticket number and ballot number.. (This is
important as a case of double claims will not be entertained)..

*Staff of PEPSI Company are not to partake in this Lottery
PLEASE BE WARNED*

Accept my hearty congratulations once again!

Yours faithfully,
Mrs. Daisy Louis





9:50 PM | 2 comments | Read More

PES 2010 is now available..



bg peminat game bola sure u allz taw kan???hakikatnya aku baru je menginstall bnda alah nie ke dalam lptop bruk aku yg brkuasa nie smlam...slamt tggal slamanya PES2009...haha..blagak plak..mnusia cam tue la...dah dpt yg baru..sepah dibuang..ehh btul ke pribahasa tue..so far byk jgk prubhan yg dorg bt 4 this thing...grafik ,moving n skilll pn baru..passing bola cantek beb..mka player pn nmpk real ckit dari yg dulu..nk tgk??bwh nie..


compared dgn FIFA2010
...................................................................................................................................................................


thanx to my jiran bilik sebelah yg buat amal jariah bwk installation cd...hahaha..install free je...pak mat..u r da bez...blah dlu....study jap...untuk info lbh lanjut surf sndiri kat wap PES2010..usaha ckit..



 dashboard baru



d
grafik cantik siot...tggu la aku upgrade RAM



8:07 AM | 0 comments | Read More

nak tido da...

nk tdo pn aku boleh je buang msa nk mgdap lptop n taep dlm kglapan smntra tggu mta nie ttup sndiri...kn bgus klw study mcmnie...tp xmgkin la..klw study,xpyh tggu glap ...terg menerang pn leh je tdo....klw study camnie cn4m2 la aku yg xbrape pndai tp bijak nie skor 4 tep sem...hahaha...ahh ape ngarut nie...xtaw la nk luahkan ape mase nie...otak blank ,serbut dgn exam...sabar je la hafiz oi....exam abes..merdeka la kau...((nk jadi ustaz jap mlm nie))
.
.
.sure smua org pnh mndpt kesusahan...sush dpt duit,sush jwp exam,sush fham,sush nk dpat ank bg yg dh kawin, n mcm2 lg la spesies sush nie...but pnh x kta tpk why kta tplih untuk disusahkan dengan kesusahan tue??smua org nk senang je klw boleh kan???bukan senang nak senang,tp xsusah pn nk susah.....bnde2 remeh pn leh jd penyebab korang akan hdapi susah...cehh mlbih2 pulak introduction ngalahkan fazilah kamsah....nie ade la cket antra sbb2 seseorang tue akan mndapat sush....klw xbyk pn ,mct ada jgk satu dua yg tkena or tertempek dkat muka korg...so tgk je la...

.
.
1. tidak sembahyang atau solat.
2. tidak membaca Bismillah ketika hendak makan.(kena dah sebjik kat aku)haha...
3. makan atas pinggan yang terbalik. (camne tah)
4. memakai kasut atau sandal memulakan sebelah kiri.
5. menganggap ringan apa-apa yang terjatuh dalam hidangan makanan. (taik cicak pn ringan gak ke??)
6. berwuduk' di tempat buang air besar atau air kecil.
7. suka bersandar pada pintu rumah.(klw rmah kduri xpe la sbb pnuh kat dalam)
8. suka duduk di atas tangga.
9. membiasakan diri mencuci tangan di dalam pinggan selepas makan. (tuan rmah la xbg kte g dapur kn2??)
10. membasuh tangan dengan tanah atau bekas tepung.(cene tah)
11. tidak membersihkan rumah. (malas tol)
12. membuang sampah atau menyapu dengan kain. (ape mskin sgt la penyapu pn xleh beli)
13. suka membersihkan rumah pada waktu malam.
14. suka tidur di atas muka. (bngun pg muke kemek cam lempeng baru taw)
15. membakar kulit bawang. (xde keje sgt dah la nie)
16. menjahit baju yang sedang dipakai.
17. mengelap muka dengan baju.(lap hingus kan???haha)
18. berdiri sambil bercekak pinggang.(mak tiri byk nie)
19. tidur tidak memakai baju. (laki je kot..pmpn xtaw la plak xcept yg dh kawen..hahaha)
20. makan sebelum mandi hadas.
21. tergesa-gesa keluar dari masjid selepas menunaikan solat subuh (tgk time lpas solat jumaat cane)
22. pergi ke pasar sebelum matahari terbit.(ikan pn xbngun lg mak cik oi)
23. lambat pulang dari masjid.
24. doakan perkara yang tidak baik terhadap ibubapa dan anak-anak. (ape pnye ngek la...)
25. kebiasaan tidak menutup makanan yang dihidangkan.
26. suka memadam pelita dengan nafas. (ari raya slalu la)
27. membuang kutu kepala dalam keadaan hidup. (haha sbjik cam cik nyet)
28. membasuh kaki dengan tangan kanan. (pastue mkn kfc n jilat jari plk..perhh)
29. membuang air kecil pada air yang mengalir.
30. memakai seluar sambil berdiri.(kena lg aku)
31. memakai serban sambil duduk.(errr....pnh kot)
32. mandi junub di tempat buang air atau tempat najis.
33. makan dengan menggunakan dua jari.(mkn ape r camnie??)
34. berjalan di antara kambing.(ko mmg kwn kmbing la..haha)
35. berjalan di antara dua perempuan. (laki je..pmpn xpe)
36. suka mempermainkan janggut.
37. suka meletakkan jari jemari tangan pada bahagian lutut.
38. meletakkan tapak tangan pada hidung.
39. suka menggigit kuku dengan mulut.(abes kuku kaki pn nak gigit jgk..jgn telan sudah..kang mati free je)
40. mendedahkan aurat di bawah sinaran matahari dan bulan.
41. mengadap kiblat ketika membuang air besar atau air kecil.
42. menguap ketika solat.(tahan la...kjap je smyg tue)
7:00 AM | 0 comments | Read More

CONGRATULATION

Written By Hafiz Rahman on Sunday, October 25, 2009 | 9:49 PM







Congratulation to my beloved kakak yg akn konvo hari selasa nie....smoga sukses n bjaya dalam idup...dah jadi lawyer jgn lupa adik2...=)..tp sdih jgk aku xbleh ikut..xpa la,nnt ada skali lg kn 4 master..our fmly will be proud of u especially mak ,ayah n kak yna...akhirnya dpt jgk cpai impian dpa nk tgk ank2 bjaya=)..May Allah bless you always, now and hereafter..................love u my sweet little sister.....


p/s: jgn lpa tgkp gmbr..nk tgk nnt...









9:49 PM | 0 comments | Read More

weird holiday.....gle kowt tmpat nie....




camne la klw ttbe bnda tue tcbut skru ke...



cn4m kukuh ke ha??

 


rlax je wat wili...



 
cool je akak tue..pahala dah byk dah kot..




2:36 PM | 0 comments | Read More

camna nie??

makin ari mkin mlas plak pmilik blog nie...sape tah...exam final dah dkat tp wat derk je...keinginan tue bsar nak study tp bla open je buku....zuuppp ilang trus mud nk study....ngn natang alah lptop nei plak on ddpan...dunia nie byk tul dugaan...huhu....camne nak wat nie...adehhh...klw trus mlas camni ,cmna la nk survive kat bumi nie...baik aku lari g mars,or jupiter ke....tp msalhnya aman ka kat sana??bleh ke aku jd rjin....isy kan bgus klw syaitn kne rantai spnjg taun..kurg cket godaan de kat mnusia...arnie satu ari asyik surf intnet je ...tgk2 blog org..tah dah brapa rmai dah yg aku follow pn xtaw la...rumate aku plak bg pnjam server yg de byar...fuhh laju gk klw nk dbndingkan dgn wifi kat uitm nie....ape sbnarnya yg aku nk cita nie???aku pn xtaw...hentam je la...aduhh ttbe ngntuk plak..tdo dlu la...sape2 yg ada idea cna nk bg rjin tlong2 la......
1:57 PM | 0 comments | Read More

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)