Dengan Rasminya Blog HafizRahman Ditutup!!

Written By Hafiz Rahman on Thursday, February 10, 2011 | 12:06 PM

Dah lebih kurang setahun setengah aku dah berblogging. Macam macam jenis manusia dah aku jumpa dalam dunia ni. Dan dah bermacam macam jenis perangai jugak yang aku dah biasa tengok. Wateva it is itu semua terpulang pada diri masing masing

Dunia blogging lebih kepada mengekpresikan sesuatu yang ada dalam diri kepada sesuatu yang lebih bermakna untuk dikongsi bersama orang lain. Nak bercakap senang. Nak bohong lagi senang. tapi nak zahirkan semua dalam bentuk penulisan bukan benda yang senang. So bagi aku semua blogger adalah golongan yang hebat sebab dapat buat penulisan yang mampu buat orang lain rasa tersenyum bila membaca.

mulanya pada awal aku berblogging dulu , aku ingat lagi . Semangat sungguh aku nak make up blog aku. Setiap hari aku akan ubah semua widget yang ada di sidebar tu. Tapi masa tu belum pandai coding lagi so add gadget je la keja aku. Pantang nampak gadget cantik sikit semua nak sepak masuk dalam blog ni haa. Tak kira dah berat ke tak yang penting cantik. Bayangkan aku boleh mengadap 3,4 jam semata-mata nak buat benda benda tu ja. kalau 3,4 jam tu aku buat entry pun dah boleh 10 dah rasanya.

Tapi skarang dah pandai sikit dah. dah cerdik dah. Cuma coding apa yang patut bila ada masa ja. And cuma letak benda yang aku rasa patut ja.Sekarang dah lebih tumpukan pada buat entry. Kalau internet off pun aku akan buat dalam Window Live and save dulu. Dah ada masa yang sesuai baru publish kan. Bercakap berkenaan patut ni. Aku nak bagitau satu rahsia. Cuba tengok bahagian Ad Baner tu. Ada banner from intan,ayeem,shara and cik epal. Sebenarnya bukan aku saja saja nak letak tu tapi sebenarny setiap hari bila aku check balik tak tau sebab apa banyak sangat visitor yang datang referal dari situ. So its my profit la kan dapat visitor free free je.Aku tau korang tak maunye tau tapi aku nak jugak bagitau.haha

And sepanjang berblogging ni jugak , ramai kawan baru yang lebih memahami yang aku kenal. Kadang-kadang kawan yang ada depan mata kepala kita hari hari pun bukan boleh faham pun sebenarnya apa yang kita nak. Tapi bukan la semua. Nanti member aku baca entry ni merajuk la pulak. Some of them ja.haha. Sambung. And most of kawan blogging ni aku tak pernah jumpa but some of them walaupun tak pernah jumpa tapi boleh bersembang berkawan macam dah 100 tahun dah kenal.

Itu cerita kawan. Cerita musuh pun ada. Tapi tak musuh sangat la. Setakat gaduh sikit sikit pasal aku buat entry yang diorang tak puas hati . So bila dia tak puas hati memang aku kena tembak dengan senapang gajah balik la. Tembak balik la ape susah kan?ahaha.shot

Bektudetopik la plak kan. Dah bebel banyak je wth plak nanti korang cakap kat aku ni pot pet pot pet.Tajuk tu betul la pasal lepas ni kau memang dah tak ada dah. Dah tak blogging dah dengan korang . Dah tak merapu rapu semakkan dashboard follower aku dah. Dah tak naik dekat blog yang link blog aku dah.Sedih pulak tetiba.Emo!!deymit

Ok la korang. Bila-bila ada masa kita jumpa lagi ok. Itupun kalau aku ada mood lagi nak berblogging disini.


Dengan Rasminya Blog HafizRahman Ditutup!! …….Selama 3hari sampai sabtu je..hahahhahhahaa..


aku kena handle kem untuk budak budak baru la sampai sabtu. Biasa la semester aku memang dipenuhi dengan kem yang perlu aku handle. Nanti aku cita pasal kem ni kat sini okeh…

haha sorry la kalau korang rasa terkena Entry Hangit (cilok segmen bro Eyriqazz sikit) sebab baca sampai habis. Lukenabeb.tenten. hahahahah….rgedik mesti ada yang rasa nak bunuh aku tikam2 perut sampai mampos kan.?hhahahatikam



ASSALAMUALAIKUM!!! kwin
12:06 PM | 24 comments | Read More

Entry Khas Sempena Birthday Hanalovenest

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, February 09, 2011 | 1:51 PM

hana

ok fine aku edit buruk..malas nak bukak photoshop.pakai scape je.hehee.yang penting eklas okehhhPointing up

before that nak nyanyi tipu2 dulu

HEPIBESDEITUYU

HEPIBESDEITUYU

HEPIBESDEITUHANA

HEPIBESDEITUYU

 

entry kali ni aku buat khas untuk salah sorang rakan blogger yang aku kenal tapi langsung tak pernah jumpa sebab tak pernah berkesempatan. deymm nak jumpa dia sesangat.haha.aceceh gatai pulak

aku mula kenal hana melalui blog intanurulfateha, masa tu pun aku baru ja kaple baik dengan intan. masa sorng kawan intan eksiden tu..deymm pesal aku  cita pasal aku kenal dia plak

ok sebenarnya aku  nak cita pasal tajuk kat atas. ofkos la kan. nak nyanyi suara aku buruk, nak buat vlog yang pernah hana request suruh aku buat dulu malu..ahaha..aku kan memang pemalu.cittt

Hana ..I Love You….Red heartOMG   nanti kena baling periuk dengan parang. oishh aku juz nak wish birthdayBirthday cake yang ke 17  Cik Hanalovenest. Sorry dear sebab semalam tak sempat nak wish dekat wall facebook pasal semalam tak online.

disebabkan hana tak de buat wishlist so adiah pun tak de la untuk taun nie..lalala..haha..kan hana???Hana dah keja dah so dia la kena bagi adiah kat buzday aku yg tggal lagi 5hari je lagi nak sampai. (aicehh nak bagitau jugak.)buat wishlist aci tak???hahaGift with a bow

ape pun Hana .Happy Birthday to You ikhlas nie….moga semua yang baik selalu bersama hana. (jenuh nak sebut yang baik banyak sangat.assume semuanya yang baik la=)..hehee..and yang penting semoga  panjang umur dan semakin ‘muda’..lalala…Just kidding

ok takat tu je la nak cakap.Jom pergi wish kat blog dia jugak

Okay..dah boleh wish happy birthday kat saya sekarang. :p

 

1:51 PM | 8 comments | Read More

Senarai Nama Penumpang Yang Akan Tiba Di KLIA Pada 8 Februari 2011

Written By Hafiz Rahman on Tuesday, February 08, 2011 | 10:33 AM

10:33 AM | 2 comments | Read More

Masa Depan Atau Keluarga?Tolong Aku!!!!

sekarang ni aku sedang dalam dilema untuk memilih antara masa depan dan keluarga. aicehh ayat. Serius wehh aku tak tipu berani potong kepala.

ceni citanya, sekarang aku dah semester 6 diploma. Bermakna study aku akan habis dalam beberapa bulan ja lagi insyaAllah. And kena pulak sambung degree. Before this aku ingat aku nak amik Degree Marketing. And degree tu ada  di UiTM Kedah ja tempat tumpah air miloku . Dekat dengan rumah and senang sebab aku dah terbiasa dengan sini. And yang bessnya aku boleh balik selalu jenguk mak ayah and makan sedap sedap kat rumah. Sila jangan jeless

dan sekarang plak aku rasa nak ambik Degree Transportation sebab skop pekerjaan lagi luas kalau nak dibandingkan dengan yang lain lain and aku dah pun wat kajian. acece. And the problem is degree tu cuma ada di UiTM Shah Alam. Nun jauh disanaaa…mesti orang akan cakap ambik la tempat jauh jauh sikit. jauh perjalanan luas kaki terkangkang.ehh silap luas pemandangan. TAPI..ini masalahnya

aku cuma sorang ja anak lelaki tunggal dalam family aku. Dan mak ayah memang semuanya harap dengan aku. kalau boleh aku tak mau jauh dari family. Bukan sebab aku manja or watsoeva tapi sebab terasa tanggungjawab untuk family atas kepala aku. Kalau aku cuma di Kedah or dekat2 ja macam Perlis ka, at least kalau ada apa-apa masalah aku boleh terus balik rumah. kalau di Shah Alam jauh baiii..so apa aku perlu buat?ada idea?

MASA DEPAN ATAU KELUARGA???????

wehhh tolong la aku.Nak decide nie. !!!!ampa semua baik kan?

dalam dilema  emo-95

 

 

9:59 AM | 6 comments | Read More

Tiz Zaqyah Join Gathering Blogger Utara

Written By Hafiz Rahman on Monday, February 07, 2011 | 7:32 PM

ini adalah laporan penuh berkenaan gathering blogger utagha yang berlangsung pada 3hb Feb 2010. Gila ketinggalan zaman .Event dah berzaman dah. Sorry la weh. Aku tak sempat nak buat entry. Nie pun aku peram dah berapa lama dah dalam WLW

firstly thanx to penganjur iaitu Cik GKSB or Gadis Kampung Separa Bandar  sebab buat gath nie. Gath ni sepatutnya bermula pukul 2petang tapi entah apa tah silap setting masa, aku sampai 1.20petang. Gila semangat!!


thanx God sebab masa tu Shah dengan Nani dah sampai . Ada la jgak geng nak bersembang. Overall semua sekali ada 9orang ja yang hadir kali nie.Dah nama pun Mini Gathering kan?kira kalau lebih dari 1 orang tu dah kira kejayaan la.

Blogger yang hadir :

AKU

first kami semua lepak main bowling dimana menyaksikan aku sebagai pemenang. Mimpi lerr… Ntah la ,sape tah menang?lupa la wehh.. Haha.Rasanya Solihin kot. Masa main tu 6orang je main,  3 lagi malu-malu tucenk.haha.

abes bowling tiba lah masa part paling orang kurang suka dan penyebab orang tak nak hadir gath ‘’. ice breaking.’’memula semua macam agak kemaluan sikit .Tapi pastu dah mula sesi tanya menanya abes keluar la segala pot pet semua. Tapi kesian kat sorang nie Shah, masa ice breaking tu shah dah susah hati cam kucing nak beranak dah pasal dia takut tiket balik Perak hais. Kesian hang Shah .haha.Nasib ada jugak. Kalau tak tidor masjid la malam tu

yang bes masa ice breaking nie boleh plak gossip cita pasal pengalaman kena kutuk dan kena caci maki dengan blogger lain. Dan terkeluar la nama seorang blogger itu dari mulut cik GKSB.ahaha. Baru gua tau provokasi tersebut..tettt

disebabkan kekesianan teramat kepada Shah yang dah nangis hentak kaki nak balik tu, so si Oshin pun dgn baik hatinya sudi nak hantar ke Terminal Bas Inspektor Shahab Perdana. Ape lagi.Aku dah kebulur tahap nak mampos dah ni. Then semua sekali lepak makan di Shahab kecuali Shah yang dah selamat dalam bas dan jugak Tiz Zaqyah. Haa baru nak masuk cita tiz zaqyah.

Cik GKSB cakap mulanya Rozita Cik Wan berbulu mata nak hadir tapi tak jadi. Sebenarnya aku pon tak tau sapa dia . Dengar je la orang sembang.haha.Then Tiz Zaqyah la yang hadir. Untung Solihin dapat awek artis. Jeless gua!!!

wehh sebenarnya masa aku naip ni aku dah nak tido da. So sampai disini ja la

btw happy dapat kenal dengan semua yang hadir. Blogger Utagha memang terbaik laaaaa

Jom layan gambaq . Credit to Cik GKSB (again)

sory malas nak buat caption..haha..malas !!

167660_109061149169253_100001961066881_77168_6770468_n167660_109061152502586_100001961066881_77169_7600200_n167920_109061515835883_100001961066881_77177_2862054_n168676_109094492499252_100001961066881_77503_4316056_n179880_109079442500757_100001961066881_77306_668382_nDSC00283DSC00284

180280_109059445836090_100001961066881_77145_7138912_n

semua pic dirembat dari facebook cik GKSB (dia lagi?)



dari kiri adik beradik Anith, Nani, Cik GKSB, Oshin, AKU and Solihin
(tak da dalam gambar- Shah dan Tiz Zaqyah)
7:32 PM | 4 comments | Read More

Terkini Pergolakan Di Mesir .778 rakyat Malaysia Tiba di KLIA, Disambut Najib

Rosmah Mansor beramah mesra dengan seorang kanak-kanak yang turut sama dalam penerbangan membawa pulang pelajar dan rakyat Malaysia dari Mesir di KLIA hari ini. Memerhatikan ialah Najib Razak, Muhyiddin Yassin dan beberapa anggota Kabinet. — Foto Bernama


SEPANG, 7 Feb — Kumpulan pertama 778 orang warga Malaysia yang dibawa pulang dari Mesir melalui Ops Piramid, selamat tiba di tanah air hari ini.
Rakyat Malaysia itu termasuk penuntut di Mesir, menaiki pesawat Malaysia Airlines (MAS) dan AirAsia dari Jeddah, tiba di Kompleks Bunga Raya, Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) kira-kira 10 pagi.
Ketibaan kumpulan itu disambut Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.
Seramai 459 orang adalah penumpang MAS manakala 319 lagi penumpang AirAsia.
Ops Piramid merupakan usaha untuk membawa rakyat Malaysia yang terperangkap di Mesir, yang sedang dilanda pergolakan, ke Jeddah di Arab Saudi sebelum dibawa pulang ke tanah air. — Bernama

4:46 PM | 0 comments | Read More

Harta Kekayaan Hosni Mubarak Lebih Tinggi Dari Bill Gates

Written By Hafiz Rahman on Sunday, February 06, 2011 | 9:40 PM

 

SEBUAH rumah Presiden Hosni Mubarak berhampiran Terusan Suez di Mesir. 

KAHERAH - Lebih kaya daripada pengasas bersama Microsoft, bilionair Bill Gates, malah manusia terkaya di dunia, Carlos Slim Helu pun tidak setanding dengannya.

Ketika Mesir terus dilanda konflik politik, Presiden negara itu, Hosni Mubarak dan keluarganya dilapor memiliki anggaran kekayaan mencecah AS$70 bilion (RM213 bilion) sepanjang tiga dekad era pemerintahannya.

Jumlah harta Presiden Mesir itu melebihi kekayaan Gates dari Amerika Syarikat (AS) dan Slim Helu dari Mexico, yang masing-masing memiliki aset AS$53 bilion (RM161 bilion) dan AS$54 bilion (RM163 bilion) pada tahun 2010, menurut senarai majalah Forbes.

Anggaran kekayaan Hosni juga hampir setanding dengan Keluaran Dalam Negara Kasar Guatemala, negara rantau Amerika Tengah yang bersempadan dengan Mexico.

Mengulas mengenai perkara tersebut, beberapa pakar kewangan Asia Barat berkata, sebahagian besar kekayaan Hosni, 82, disimpan di bank-bank Britain dan Switzerland.

Sebahagian lagi kata mereka, telah dilaburkan dalam sektor hartanah di London, New York, Los Angeles serta kawasan peranginan pesisir Laut Merah termasuk hotel-hotel di Sharm El Sheikh..

 

KEDIAMAN mewah enam tingkat berharga AS$13.6 juta (RM41.6 juta) milik anak Hosni, Gamal Mubarak di barat London. 

Rangkaian berita ABC menyatakan, kebanyakan harta Hosni diperoleh menerusi kontrak usaha sama ketenteraan, yang bermula semasa beliau berkhidmat sebagai seorang pegawai Tentera Udara Mesir.

Semasa beliau memerintah Mesir, Hosni terus memperoleh pendapatan besar dipercayai melalui amalan rasuah dan penyelewengan wang rakyat di samping keuntungan pelaburan yang mencecah ratusan juta dolar.

Namun, kebanyakan harta itu didepositkan ke dalam beberapa akaun bank asing termasuk bank UBS dan Bank of Scotland atau dilabur dalam dalam sektor pembinaan seperti hotel.

Menurut laporan sebuah akhbar berbahasa Arab, Al Khabar pada tahun lalu, Hosni memiliki hartanah di Manhattan, New York dan di Beverly Hills, Los Angeles, AS..

 

ANAK kedua Hosni, Gamal Mubarak dan isterinya, Khadija El-Gamal. 

Dua anak lelaki presiden berkenaan, Gamal dan Alaa, bertaraf bilionair dengan anggaran kekayaan kedua-duanya melebihi AS$25 juta (RM76 bilion).

Gamal turut memiliki dua kapal pesiaran mewah berharga sekitar AS$81 juta (RM248 juta).

Seorang profesor sains politik Universiti Princeton, AS, Amaney Jamal berkata, anggaran kekayaan Hosni adalah munasabah kerana rata-rata pemimpin rantau Teluk memiliki kekayaan mencecah AS$40 (RM122 bilion) atau lebih besar.

"Usaha sama perniagaan semasa beliau (Hosni) berkhidmat dalam tentera dan pentadbiran negara melonjakkan kekayaan peribadinya," kata profesor berkenaan.

Seorang lagi pakar politik Asia Barat, Christopher Davidson dari Universiti Durham, Britain, memberitahu, Hosni dan isterinya, Suzanne mengumpul harta menerusi usaha sama dengan para pelabur dan firma asing sejak beliau memegang jawatan tinggi dalam tentera Mesir.

Menurutnya, kebanyakan negara Teluk mewajibkan warga tempatan memiliki sehingga 51 peratus kepentingan dalam sesuatu projek usaha sama..



sumber : infogalllery
9:40 PM | 6 comments | Read More

Ekspedisi Tawan Gunung Jerai 1 Jejaka Dan 3 Gadis

apesal aku rasa tajuk macam over ja?lagi sesuai kalau ganti dengan gunung Tahan ke, Kinabalu ke?ini Gunung Jerai. cehhh .
ingat ape?penat jugak weh. Cuba naik tengok. Ingat Gunung Jerai tak tinggi ka?
sebenarnya dah lama aku nak buat entry nie sebab ika sebok sebok tanya nak masuk dalam entry blog aku yang popular nie. yarksss. So ika aku tunaikan permintaan ko. ahahaha
pagi berapa hari bulan ntah aku tak masuk dalam diary pun . Kami bertolak empat  orang je  . Aku . ika , fiza and Saidah . Gila laa aku sorang ja laki bawak 3 anak dara. Jeng3x Ika la punya permintaan nak naik sangat gunung jerai . haa amik hang kita naik. Mulanya ingat nak naik sampai half tangga kenari ja. tau tak apa tu Tangga Kenari?tak tahu Google sendiri. Jangan malas sangat .grrr..haha
then sampai la half. Lepak pom pam pom pam then Geng Kedah Extreme Club sampai . Diorang ajak naik sekali sampai puncak. Apa lagi , Saidah pun sampai dah melutut merayu rayu mintak   nak naik jugak (hyperbola ja) .Pastu naik je la ……………….sampai la puncak dalam pukul 1.50 macam tu. Lepak sampai pukul 3setengah then turun balik. Aku orang first sampai . pukul 5.15 petang. Yang paling lewat sampai pukul 6 setengah. Itu je la aku nak cita.. Jom tengok gambar pulak
165535_184325834925351_100000438068400_569707_327548_n (1)
ini masa otw naik. Aku dah macam model spender la plak(tetiba rasa nak muntah )
168460_184329364924998_100000438068400_569786_5625302_n (1)
dengan rasa bangganya kembang hidung nak bagitau yang aku orang first sampai puncak dan aku first sampai bawah
ini penghujung tangga kenari. tapi yang ini dipuncak. Sepanjang jalan bukan tangga . Ini cuma sambungan dari yang bawah ja. (cana tah nak explain..arghhh)
164549_184331264924808_100000438068400_569819_3987598_n
ni la eyka senget tu..macam nenek kebayan
164703_184330841591517_100000438068400_569811_6557357_n
eyka dan fiza. Sumpah pemandangan sawah padi bawah tu cantik wehhh
166356_184330924924842_100000438068400_569813_4976707_n
buruk bebenor muka aku macam nie.
167581_184330971591504_100000438068400_569814_4619236_n
aku yang berlagak cool. Fiza yang berlagak kiut dan eyka dalam posisi sedia nak kawad perbarisan hari sukan sekolah rendah
178945_184330878258180_100000438068400_569812_4530952_n
mereka rasa mereka bagus. Motifff????hahahahhaa..nganyin ka hapa dua manusia nie?
persoalannya ..
  1. KENAPA GAMBAR AKU BANYAK?( sebab blog aku ..haha..tak la .. sebab ni ja gambar yang aku ada dalam simpanan.jangan marah r 3 gadis)
  2. KENAPA GAMBAR SAIDAH TAK DA? ( takut orang ngorat!!haha.no la.again sebab gambar dia memang tak da dalam simpanan aku. pesal aku tak tau.)
anda ada pengalaman panjat gunung Jerai atau gunung lain?sila buat entry suka hati anda.haha. tak mo buat sudah(tetiba)

untuk tengok gambar lagi sila klik SINI
8:45 PM | 2 comments | Read More

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)