PROMOSI!! Iklankan Banner Bisnes Anda Secara Percuma

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, September 01, 2010 | 11:31 AM

ok sempena bulan ramadhan yang mulia dan hari raya yang bakal menjelang nie...aku nak bersedekah sikit..hehe...




nmpk kn kotak2 banner yang masih kosong ditepi2 tu??macam kat atas nie actually baru ja letak...sebelum nie xpernak pon buat...so dengan sukacitanya aku nak memaklumkan kepada sesiapa yang nak mengiklankan banner add bisnes masing boleh tinggalkan komen anda di post nie....



  1. free selama sebulan....tarikh sebulan bermula dari tarikh add banner anda diletakkan
  2. untuk lanjutan ke bulan2 seterusnya..sedikit bayaran akan dikenakan...murah ja.(harga akan ditetapkan kemudian) jika tak berminat...banner anda akan digantikan dengan banner pihak2 yang berminat..
  3. setiap orang boleh letak satu je add banner
  4. mesti 125 x 125 punya banner (wajib) dan bagi link sekali
  5. priority diberikan kepada banner bisness (online sopping)..banner yang promot blog akan diterima jika ada kekosongan lagi
  6. selepas comment disini...sila emailkan add banner anda dan link ke email saya hafizrahman90@gmail.com

bukan senang nie nak dapat free sebulan...so cepat...siapa cepat dia dapat....terhad kepada 8 banner sahaja

boleh bagitau kepada rakan2 anda yang ada buat online shopping untuk letak banner disini....tak salah membantu rakan2 ..bulan2 puasa nie...pahala berganda2...=)
11:31 AM | 8 comments | Read More

TIPS BLOGGING!!Bahasa Yang Digunakan Dalam Blog Menggambarkan Keperibadian Anda :Part 2

ok ini adalah sambungan dai entry semalam yang tak sempat aku habiskan sebab banyak kerja kena disettlekan .....entry semalam adalah entry bertajuk serupa tapi lain sikit..(beza dekat part 1 & part 2 ja) .....daslam entry semalam  yang bertajuk 

TIPS BLOGGING!!Bahasa Yang Digunakan Dalam Blog Menggambarkan Keperibadian Anda :Part 1

aku dah coretkan beberapa blog Language....ingat Jessey Mc Cartney je ada lagu Body Language ..blog pon ada wehh




sambungan



  1. Jenis yang banyak gelak--ada beberapa /banyak jugak la kalau kita perasan bloger2 yang mengentrykan entry mereka dengan disertai gelak2 yang mengilai2 banyk....aduhhh kadang2 aku pening gak...aku baca tak lawak pon tapi author dia tudiaaaaa gelak (ahahaahhahahaaaah) kalau boleh nak gelak paling panjang didunia fana nie....tak menjadi salah gelak kalau benda tu memang lawak.......aku pon gelak gak dalam entry...tgk nie..haha....2x cukup....=)
  2. Jenis Bahasa Lepas--yang  ie aku tak berapa minat (padahal aku pon buat) cakap main lepas ja ska ati maam melepas angin ditengah orang ramai....bullan2 puasa nie...plus nnt bulan tak puasa sama jugak...mulu kena jaga....kata pepatah terlajak kapal Titanic boleh diundur...terlajak kata....amik kau...tak leh nak reverse2 dah... so bahasa kena jaga...macam aku cakap semalam  lenggok bahasa dalam blog selalunya menunjukkan keperibadian seseorang blogger tu sendiri....macamna dia kat luar..macam tu jugak lah dia dalam blog
dua ja sebab semalam tertinggal dua ja dari apa yang cik doubleeudoubleeudoubleeu tanyakan kat aku~~
9:36 AM | 4 comments | Read More

AMBIL PERHATIAN- Penipuan di mesin ATM

Written By Hafiz Rahman on Tuesday, August 31, 2010 | 4:22 PM



notes nie aku dapat dari Facebook  
malaysia lens (korea brand)   dalam page ini    

Not only for Maybank but for other banks too. Bukan hanya Maybank tapi semua bank yang lain juga. Please beware! Berwaspada! Whoever has the Maybank account number with ATM card, please be careful when withdrawing money through ATM machine, Kepada semua pemegang akaun Maybank, disarankan berhati-hati bila membuat pengeluaran wang menggunakan mesin ATM.  
 

1. For the first time when you enter the right pin number, a message 'invalid pin number' pops up. 1. Bila anda menekan no. pin (6 digits), pemberitahuan 'nombor pin salah' terpapar di skrin.
 

2. Then, when you enter your pin number for the second time, a message 'invalid pin number, please call this number 'xxx-xxxx' pops up. 2. Bila menekan no. pin kali kedua, pemberitahuan 'nombor pin salah', sila hubungi nombor telefon 'xxx-xxxx' terpapar di skrin  
 

3.. If you call this number, you will lose all your money. 3. Jika anda membuat panggilan, anda akan kehilangan semua wang anda.

NOTE: If you encounter the above matter, please DO NOT call the number. One of my friends just lost RM70000 on last Sunday and Maybank checked his last transaction was on that day itself even though he did not withdraw any money. Please forward this to your friends. Nota: Jika anda menghadapi masalah di atas, anda dinasihatkan untuk tidak membuat panggilan tersebut. Pernah berlaku dimana pelanggan tidak membuat pengeluaran tetapi kehilangan semua baki simpanan..    Sila maklum kepada semua kenalan  


Best Regards, Normah Zakaria Credit Risk Management Level 29, East Wing Menara Maybank
4:22 PM | 1 comments | Read More

TIPS BLOGGING!!Bahasa Yang Digunakan Dalam Blog Menggambarkan Keperibadian Anda :Part 1

wahhh semakin rajin aku buat entry tips berblogging....adakah ini satu komplot untuk menjatuhkan DARKBATMAN dan sekutu2 blogger otai yang selalu bagi tips2 menarik...no3..tak mungkin aku dapat lawan mereka semua...ini hanyalah blog sendiri2 yang kadang2 ja orang melawat.....but nevermind.....aku tetap akan memberi apa yang aku rasa..

entry ini diilhamkan oleh saudari doubleeudoubleeudoubleeu (beliau maksudkan WWW la tue..saja nak bagi panjang...kreatifff)hihi...sorryyy...ilham datang dari komen  cik I.Hazwani aka doubleeudoubleeudoubleeu tadi dalam entry semalam ...pasal tu..... dalam entry nie....

TiPS Blogging !!Membuat Blogger Lain Tak Meluat Dengan Blog Kita


thanx to cik  doubleeudoubleeudoubleeu sebab bagi idea nie....pertanyaannya......

 nak tanye pndapat pulak ,

pasal jenis bahasa dlm blog

mcm lain org lain jnis lenggok bhasa dia guna

ada org kasar , lain suka gelak bbyk , lagi siyes smacam , ada pulak bhasa main lepas..



ha mmcam lah..

pndpt cane ?

itu soalan nya...jawapan dari pemikiran kepala otak aku pasal jenis bahasa ialah.....bersambung dibawah



sambungan dari atas..haha....kalau kita tengok bahasa dalam blog nie macam2 ada....kasar ,lawak, serius cam nak makan orang , tah pape bahasa tak faham....yang guna loghat negeri masing2 pon ada.....ni semua terpulang pada masing2 ...but the most important thing is..pastikan bahasa yang digunakan tu tak terlalu menyusahkan makhluk2 didunia untuk baca dan faham...ayat tu jangan la tinggi sangat macam nak buat thesis PHD....sedang2 sudah...tahap PMR cukup..SPM kerr..hihi

lenggok bahasa dalam blog selalunya menunjukkan keperibadian seseorang blogger tu sendiri....macamna dia kat luar..macam tu jugak lah dia dalam blog...tak boleh nak tipu diri sendiri..nak switch tetiba..kat luar bukan main syaitonirrojim....kat dalam blog alahai macam ustazzzz..memang tak kena....munafik tu....haha

pasal kasar or tak kasar bahasa yang digunakan...aku sendiri pon kekadang (selalu gak r) guna bahasa kasar untuk menunjukkan kemarahan dan mood + feeling masa tulis type entry ...kasar tak salah sangat tapi kasar kena la bertempat..jangan la dari awal sampai habis kau nak memaki hamun orang...memang kena maki hamun balik la...haha

akan bersambung yang part gelak banyak2 dan bahasa lepas...................(ada keja kena settle weh...tak sempat taip panjang2)

p/s : kepada DaHLia entry semalam tidak ditujukan kepada anda....plizz jangan amik hati...hihi
7:02 AM | 8 comments | Read More

TiPS Blogging !!Membuat Blogger Lain Tak Meluat Dengan Blog Kita

Written By Hafiz Rahman on Monday, August 30, 2010 | 12:41 PM

ok hari nie dengan rasa baiknya aku nak bagi beberapa sebab kemeluatan terlampau terhadap sesuatu blog so that prevention action boleh kita amik untuk memastikan kita tak termasuk dalam blog yang dimeluat itu..haha


before that..nak menyorot something...kita semua tahu yang blog kita adalah kita punya...suka hati kita nak buat apa dengan blog kita....suka hati kita nak post apa dan suka hati kita nak kutuk sapa pon dalam blog...mybe sesetengah blogger berpemikiran macam tu...ok istighfar banyak2 dan buang perangai tak elok tue...


kita rasa kita punya blog kita punya..suka ati kita..tapi sedar tak yang blog kita dibaca oleh public (excluding insan2 yang memprivatekan blog mereka)..so kalau dah public tu maknanya sedunia pancaroba nie boleh menengok dan meneropong blog kau...cuba kalau diri kita sendiri ..duduk ditengah orang ramai...buat suka hati...londeh seluar ke...apa persepsi orang???sama la dengan dunia blogging....wateva yang kita cakap..kita post dalam entry..apa yang kita komen dan apa yang kita luahkan menggambarkan keperibadian seseorang blogger tu....jangan sampai orang meluat


ok ada beberapa action yang membolehkan orang meluat nak datang blog anda....kiranya sekali datang..yg tu first and the last la



  1. asyik cerita pasal diri kau ja...nak makan choki2 pon nak cerita....5minit lepas tue cerita pulak kau makan nasik 2pinggan..pastu cerita lagi kau makan sambal ayam ...tak salah nak cerita keidupan peribadi tapi berpada2lah....jangan full post kau cerita pasal diri kau ja...macam orang lain tak pernah makan choki2 dengan nasik lauk ayam tu....haha
  2. asyik nak cerita pasal earning nuffnang ja...kadang2 setiap masa nak cerita earning....sikit2 nak tunjuk earning dan cash out dia...ala kalau setakat cash out cukup2 50 ringgit nak bising sedunia...apehal la...bagitau sekali cukup..haha...lain la kalau si DaHLia's JouRNaL ™ | Blogging is a way of Experimenting si cikgu tu yang cash out beribu riban...n Cik Epal yang turut pernah cash out ribu riban....memang tak kisah la nak cerita 100kali pon....orang tak meluat sebab orang nak tips dia tu..haha
  3. buat post lepas tu kat bawah cakap...."kalau tak nak komen sudah..boleh blah" ataupon cakap "kalau tak suka blog nie boleh blah or klik close"...tak baik macam tu...tak kisah la orang tu datang nak melawat suka2 or melawat2 xsuka2 (betul ke ayat) ..dia tetap tetamu kita..layan la dengan baik semua orang....even anonymous yang suka komen2 merapu pon sebenarnya dia adalah silent reader kita...dia sentiasa mengikut perkembangan kita cuma dia mybe tak mahu identiti dia terbongkar or memang dia pengecut  uPPppsss~~

ok setakat 3 ja aku bagi....kalau banyak2 nanti korang pon meluat dengan blog aku..haha...


12:41 PM | 21 comments | Read More

Virus Sebabkan Follower Semakin Berkurang??

Written By Hafiz Rahman on Sunday, August 29, 2010 | 10:09 PM

aku pelik la...aku ni jahat sangat ke?ada entry2 menyakitkan hati pihak2 tertentu ke??or benda nie jadi sebab virus???


semalam aku masuk ada kekurangan follower...hari nie ada lagi kurang....something going wrong...adakah diri aku sedang dipulaukan??adakah diriku dibenci???waaarghhh tidak....


hurmmmm tak kisah la kalau orang tu betul2 dah remove aku dari follower dia atas sebab2 tertentu...mungkin dia rasa blog aku nie tak berguna...aku tak kisah sebenarnya....yang penting entry2 aku tetap ada yang membaca...seorang dua pon aku tak kisah...tak mau mengejar populariti teramat sangat ...=)


so kepada blogger2 yang dah remove aku tu...terima kasih sebab sudi jugak menjadi follower aku walaupun hanya sementara waktu...sangat2 menghargai jasa anda...


update pendek saja sebab aku banyak assignment kena siapkan....esok kena submite dah....maknanya tak tido aku malam nie..huhu....ok alllzzz....doakan aku berjaya siapkan esaimen yang berlonggok2 nie.....take care of urself...selamat malam Malaysia!!!
10:09 PM | 6 comments | Read More

Kejelesan Melampau Terhadap Blogger KL dan Terdekat

....jeles betul aku...dengan semua blogger2 yang tinggal dekat dengan KL dan yang sewaktu dengannya...Selangor...and yang dekat2 tu la...yela ...semalam kn Gengblogger buat Majlis Berbuka Puasa lagi...siap ada main bowling lagii..waaa feveret tu...nie ada lagi entry dari Joe yang buat tahap kejelesan tu makin membara....

aku yang duduk Kedah nie jauh...nak join pon kna berterbangan jauh kesana baru la dapat....memang tak dapat la sebab sekarang kelas still on tiap2 hari...tiket pon kalau nak pegi..boleh support aku makan 2minggu tu....xberbaloi2..huhu...

adusss bila la agaknyta aku nk g pindah kL or yang sewaktu dengannya...harap2 degree nnt aku dapat UiTM Shah Alam...nak berdunia dengan orang Selangor pulak....erkkk Gengblogger tak mau buat gathering untuk geng2 utara ka??ahaha...blogger2 geng utara banyak jugak nie...

insyaAllah nnt2 ade la kot....k la weh...got to go..ada undangan berbuka puasa from Family Gf aku...wahhh xsabar nk jumpa mak mentu√£...gataii~~~panggg sekali.....see you alll nnt~~~~~~


Dislike : banyak dah gathering terlepas...aritu yg Rekod Malaysia tu..ape tah lupa dah....pastu gathering Gengblogger pon xleh peg..waaa aku ditindassss dan dimanipulasiii
4:58 PM | 6 comments | Read More

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)