BEN NYAH GANTIKAN BEN ASHAARI!!!haha gelak guling2 aku...

Written By Hafiz Rahman on Thursday, July 15, 2010 | 1:37 PM

masa berblogwalking tadi....aku terjumpa sesuatu yg buat aku gelak terguling2 pecah perut...wahahahhahaha giler lawak siot...xmoh citer...tgk sendiri..hahahaha




Jangan Bagi Mak Membebel Nyah..    klik HERE klw nk peg sana




giler arhhh lawak siot......hahaha....yg xtahan trademark membebel BEN ASHAARI pown dia tiru...hahaha


memang sangt besar pengaruh BEN ASHAARI kn???tahniah bro!!



1:37 PM | 0 comments | Read More

WHEN THEY ATTACK PROPHET MUHAMMAD SAW THEY CALL IT FREEDOM OF SPEECH

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, July 14, 2010 | 3:33 PM

salam semua....masa berblogwalking...ternmpk satu gambar tentang betapa Islam pada zaman ini ditindas...betapa agama kita yang suci nie tidak mendapat pembelaan...betapa dunia memandang rendah pada Islam...


sedih sbb kita xberi apa2 jasa untuk menghalang semua ini...mana lagi Gaza yang dikepung oleh Israel Laknatullah...negara2 Islam doserang dan umat Islam dibunuh....dan sekarang,Nabi Muhammad SAW yang tercinta pula dijadikan bahan serangan kafir laknat di muka bumi....


gambar ini menyatakan betapa kebenarannya Islam yang mulia dipandang hina kafir durjana....




walaupon aku xde la baik sgt...tapi bila benda yang macam nie...sebagai umat Islam...aku rasa sedih n marah sgt...sama2 kita bangkitkan kembali kegemilangan Islam yang dulu....


sekian


P/s::freedom of speech kejadah ape macam tu....


**gambar asal adalah dari http://kellazule.blogspot.com/


Sumbangan Roronoa Zoro, Sumber 36joint



3:33 PM | 0 comments | Read More

PAUL SI SOTONG JUGA BOLEH MENGUBATI PENYAKIT

piala dunia dah abis...tapi paul xmati lagi...tadi terbaca artikel di kosmo.....klik je la kat bawah nnt...malas nk cita banyak2....sotong boleh mengubati penyakit manusia,....




klik.....SENGAT TEBUAN RAWAT PENYAKIT


got to go=)


bye
12:44 PM | 0 comments | Read More

REVIEW BLOG ::SEGALANYA TENTANG KEAJAIBAN DAN KEUNIKAN DUIT

blog review hari nie adalah blog

NAZRI DUIT ANTIK & SYILING LAMA



bagi anda yang mahukan maklumat terkini dan ingin melihat keunikan dan keistimewaan wang ....boleh terus ke blog tersebut

saudara Nazerri Rosmady adalah pemilik blog tersebut dan beliau adalah seorang pengumpul koleksi2 duit yang menarik...ada bermacam2 keistimewaan duit yang disimpan...duit silap cetak...duit keluaran khas n mcam2 lagi...

dapatkan maklumat lanjut di blog

NAZRI DUIT ANTIK & SYILING LAMA







1:31 AM | 0 comments | Read More

TiPS DAN REVIEW::JADI KAYA DENGAN NUFFNANG DAN INTANURULFATEHA!!

Written By Hafiz Rahman on Tuesday, July 13, 2010 | 10:27 AM

ok hari nie BLOG REVIEW pakej dengan  TiPS @ HaFizRahMaN.com sekaligus sebab xde masa nak update=)


duit...memang sangat penting bagi kita....EVERYTHING NEED MONEY..BUT MONEY IS NOT EVERYTHING~!!


apa2 pown duit tetap penting...sbb tue,bagi kita blogger2...kejayaan berblogging boleh diukur dari jumlah pendapatan semasa berblogging...semua orang berlumba2 nak naikkan income berblogging dengan macam2 cara...ok hari nie kita akan tgk cara2nya...tapi aku bukan nak bagi..aku nk korang ke blog ini...


:: ❤ this is intanurulfateha\ 


mesti tau kan...blog yng berwana warni dan penuh dengan info...


untuk info tentang cara meningkatkan income nuffnang anda boleh klik ini






.tips cepat kaya dengan nuffnang! #1




10:27 AM | 1 comments | Read More

REVIEW BLOG ::BLOG RASMI UNTUK BLOGGER UiTM

kepada sesape yang sedang , pernah , dan akan belajar si UiTM xkisah kampus mna....dan anda seorang blogger tegar atau tidak...anda boleh support blog Blogger UiTM yang di reka khas oleh tuan yang bernama

Diploma Sains Komputer 96 -99...


aku pown xpasti knapa dia xguna nama betul dia...so kepada sesape yang berminat untuk link blog anda di blog tersebut..anda boleh klik 

1:20 AM | 0 comments | Read More

GUNA PLATFORM facebook UNTUK ROSAKKAN ANAK BANGSA..aku marah nie!!

Written By Hafiz Rahman on Monday, July 12, 2010 | 5:59 PM

masa online facebook tadi..aku check la page suggestion aku yg berlambak2 aku xaprove tue....tgk2 ade satu group nie...masuk je aku dah mla rasa pnas tgk...nak je aku maki2 dekat wall dia...tapi xpe...sabar...aku lepas geram dengan buat entry..harap pemilik group tersebut baca dan terasa...

nama group nie SAYA TAK SUKA MATA PELAJARAN MATEMATIK DAN ADD MATH!!


aku taw la ko xsuka belajar...lantak la kau xsuka belajar...sape suruh ko malas belajar..memang la xsuka kalaw ko xmaw belajar...so watpe ko ajak orng lain untuk bersama2 kau xsuka belajar??kau nie kurang ajar ke
???or kau memang kurang diajar??nak aku ajar???haa tggu jap..


wtpe nak bising dah xsuka subjek tue...senyap2 sudah la..watpe nak bising2...ko nak hidup nie memang xde kira2 ek...memang ko xpernah pegi kedai beli barang ke..kalau ko beli barang harga seringgit pastu ko bagi sepuluh rggit..memang ko blah cam tue je ke?xamik balance??

ape la pnya xde keje lain...dari pemerhatian aku di facebook..manusia2 kat situ memang suka menggunakan sesuatu isu untuk menarik members masuk ke dalam group dia...watpe ko nak wat group macam tue...Buat la group SAYA SUKA MAKAN CEKODOK ke..ape ke..nie tak...ko buat group membenci Ilmu ...

maals nak beleter..nnt klw aku dah start beleter..memang xlarat korang smua nak baca


p/s ::marah dekat owner blog tue je=)dengan yang lain sayang je...hahahaha
5:59 PM | 0 comments | Read More

EDISI JEJAK FRESH BLOG-->>khas untuk blogger newbie

rasanya dah lama aku xbuat segmen nie...last buat pown dalam entry 

dalam bulan 5 macam tue aku buat entry tue.......firstly aku nk memohon maaf kepada rkan2 yang tggalkan komen n minta blog mereka turut di jejak oleh aku...the problem is...komen2 dalam  entry tersebut kesemuanya telah hilang n cannot be recovered...damn freaking sad bout that!!=((...minta maaf...so kepada sesapa ,blogger yang fresh2..yang baru nk berkenal-kenalan dengan dunia blogging...boleh tinggalkan link anda disini supaya senang untuk aku buat Review tentang blog anda....

mybe blog aku pown xramai visitor yang datang...blog hampeh cam nie mane ade orang nak datang kan..tapi xpe...aku sekadar nak membantu rakan2 yang baru...sebaba ape.???sebabnya...blogger2 baru akan lebih rasa dihargai kalaw ada rakan2 blogger lain yang buat review atau masukkan link mereka dalam entry...situasi nie akan jadi lebih best kalaw blogger2 otai or yang dah popular...masukkan link blog newbie untuk bantu menambah jumlah visitor ke dalam blog yang baru tersebut....

the last thing is...kepada sesape yang nk aku review blog dia...boleh tggalkan link di sini...tetapi dengan satu syarat....kalaw setakat datang sekali pastue tggal link n xdatang dah...aku xakan buat review...so follow up denagn blog ini dan tinggalkan komen2 bernas anda supaya senang aku nk kenal =))))))....

stay tuned for more info n tips from 

HaFizRahMaN.com



12:51 PM | 2 comments | Read More

MARI BELAJAR BAHASA UTARA ::EDISI 10 JULAI 2010

Written By Hafiz Rahman on Sunday, July 11, 2010 | 5:12 PM

ok kalau semalam aku dah buat pengenalan tentang segmen nie dalam entry .TiPS ::BUAT ENTRY SEMASA TIADA IDEA??possible here... so hari nie aku akan memulakan segmen nie...xkisah sama ada mendapt sokongan atau tidak..aku akan tetap buat




ok untuk perkataan dalam bahasa utara pda hari ini adalah


  1. GHEYAU(sebutan qeyau...mesti qalqalahnya dalam..haha)) ==>menangis
    • contoh ayat : budak tu gheyau hentak2 kaki sebab nak ais krim
  2. LIGAN @ HAMBAT  ==>mengejar
    • contoh ayat :laju gila mat rempit tue ligan/hambat motor member dia
  3. SERDAK (sebutannya seqedak..bunyi dalam kerongkong..haha) ==> sisa2 ataw lebihan (habuk2 pon termasuk) ; kopi @ kuih raya 
    • contoh ayat :: kuih raya bulan lepas dalam balang tinggal serdak ja..
ok setiap hari 3 perkataan ja aku akan bagi....banyak2 sangat nnt susah nak belajar...haha...

untuk mereka yang ketandusan idea untuk buat entry..kini anda boleh buat entry semasa tiada idea   klik


see u in the next episode =)
5:12 PM | 0 comments | Read More

RAMALAN PAUL SI SOTONG!!UJIAN BUAT UMAT ISLAM!!



semalam..penentuan tempat ke 3 antara Germany dan Uruguay berakhir dengan keputusan Germany menang 3-2 ke atas Uruguay...kemenangan ini sudah diramalkan oleh PAUL SI SOTONG ..cuma jumlah jaringan yang tidak diketahui...hari ini...semua manusia di bumi sekali lagi terpedaya..terutama yang berfikir secara tidak logik dan rasional..mereka terpedaya dengan ramalan si sotong ini sekali lagi..


bagi umat Islam...peringatan kepada anda...tak salah kita turut serta memeriahkan demam Piala Dunia...tapi mesti kena pada batas2nya...jangan mudah terpedaya dengan ramalan dan tilikan...yg lbih teruknya...percaya kepada sotong...binatang yang xada akal..hanya bertindak mengikut naluri kebinatangan...jadi xkan kita sebagai manusia yang berakal ,sanggup percaya kepada sesuatu yang tak berakal....persoalannya..BERAKALKAH KITA???


ini adalah satu ujian yang kecil kepada semua umat Islam..untuk menguji keimanan masing2..kalau ujian yang sekecil nie pon kita dah tumbang..macammna kita nak hadapai ujian yang lebih n=besar..yang lebih mencabar di masa akan datang...kebetulan xsemestinya suatu kebenaran...ramalan PAUL SI SOTONG hanya satu kebetulan...


semua kita..sbg umat Islam tahu yang mempercayai ramalan dan tilikan adalah satu dosa besar..jadi jauhilah diri anda...be alert of urself...jangan nnt menyesal xsudah.. sekadar satu peringatan buat kita=)


p/s ::wahh..gila skema aku pagi nie...xpe2..ingt mengingati antara satu sama lain kan bagus...so kna la guna ayat yang berhemah sikit so nnt baru orang akan dengar=))
9:39 AM | 0 comments | Read More

HAPPY BIRTHDAY REDMUMMY 35th!!::from HaFizRahMaN.com

rasanya belum ada lagi kot yg buat entry wish birthday kat Redmummy..salah seorang blogger paling berjaya di Malaysia...


happy Birthday yang ke 35 muda lagi=)..wishing u all the best n may God alwayz bless u n ur family....

  1. smoga terus sukses
  2. smoga panjang umur
  3. smoga hidup sentiasa heppy
  4. semoga.....................etc=)




2:03 AM | 0 comments | Read More

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)