Tiz Zaqyah Abd Razak | Biodata Tiz Zaqyah | Lukisan Tiz Zaqyah

Written By Hafiz Rahman on Saturday, March 10, 2012 | 5:55 PM

lukisan tiz zaqyah , biodata tiz zaqyah, tiz zaqyah abd razak , gambar tiz zaqyah, tiz zaqyah 2012, tiz zaqyah dan remy ishak, cinta kura kura 2012,


Tiz Zaqyah bukan satu nama asing bagi peminat drama Tanah Air. Nama Tiz Zaqyah mula meletup dan menjadi sebutan semasa menjadi pelakon utama Nur Kasih, sebuah drama berunsur Islam yang sangat terkenal semasa tanyangannya hingga menjadi bualan dimana mana cerok pelosok diseluruh Malaysia . Watak yang dibawa oleh Tiz Zaqyah ternyata berjaya menyelami hati penonton untuk dibawa bersama ke dalam kisah cinta agung antara  Aidil , Nur Dan Adam dalam Nur Kasih .

Namun, perwatakan bertudung Tiz Zaqyah dalam Nur Kasih menyebabkan segelintir masyarakat tidak dapat menerima kenyataan yang sebenarnya bahawa Tiz Zaqyah sebenarnya agak “sosial” di luar set penggambaran.  Disini, kami sediakan sedikit info dan biodata berkaitan Tiz Zaqyah  Abd Razak .

image

  • NAMA PENUH: Tiz Zaqyah Abdul Razak
  • TARIKH LAHIR: 25 Oktober 1988
  • ASAL: Kuala Lumpur
  • KELUARGA: Anak bongsu daripada dua beradik
  • STATUS: Bujang
  • PERWATAKAN DIRI: Mesra dan ceria
  • PENDIDIKAN: Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
  • KARIER: Pelakon
  • MULA BERLAKON: 2006
  • DRAMA: Gol & Gincu, Impian Illyana & Nur Kasih
  • TELEFILEM: Bernafas Dalam Lumpur & Puaka Topeng Putih
  • FILEM: Nur Kasih
  • WATAK IMPIAN: Seram, psiko dan gila
  • Tiz Zaqyah juga mempunyai bakat tersembunyi dan sisi lain yang tidak didedahkan sebelum ini iaitu melukis. Ternyata pelakon serba cantik ini juga mampu menghasilkan karya yang secantik tuan emppunya badan .Antara hasil lukisan Tiz Zaqyah.

    dan filem terbaru Tiz Zaqyah yang terbaru adalah Cinta Kura Kura. tengok  trailer macam best jugak cerita ni

    **hasilkan entry pasal Tiz Zaqyah ni sebab banyak pulak keyword dengan nama Tiz Zaqyah yang masuk lately. Maaf, gambar tanpa tudung tidak disiarkan di sini.

    5:55 PM | 0 comments | Read More

    Full Video Lawak Ke Der Jozan

    lawak ke der jozan, jozan lawak ke der, jozan istana budaya, video jozan lawak , video lawak ke der, lawak ke der full video





    Lawak betul persembahan Lawak Ke Der Jozan di Istana Budaya ni. Sebelum ni kalau Jozan buat lawak memang kurang la Johan dengan Zizan nak gelak. Tapi lawak ni memang diorang pun tak tahan nak gelak. Tapi masa gelak tu la yang jadi lagi lawak. Tak caya tengok la. PERHATIAN jangan tengok lepas makan nasik kenyang kenyang nanti nasik keluar balik sebab gelak banyak sangat. hihi. Ada 3 part .Tengok sampai habis.







    SINOPSIS : menceritakan kehidupan Mael Lambung dan Acai sejak dari zaman sekolah dan macammana dua orang ni boleh jadi gangster disebabkan oleh seorang perempuan bernama Su Ling.







    **kalau masa anda tengok , video dah diremove , jangan marah ek sebab Astro sekarang ni strict sikit bab copyright ni.
    4:28 PM | 3 comments | Read More

    Projek 100 Bloggers Bro Framestone

    TERINGIN UNTUK JADI BLOGGER SECARA FULLTIME??

                  DAH BERTAHUN TAHUN BLOGGING TAPI INCOME SIKIT??

                               SYARIKAT PENGIKLANAN TAK BERMINAT DENGAN BLOG ANDA??

    Mungkin ada kesilapan dari segi teknik berblogging itu sendiri bila kita dah cuba buat entry sehabis baik utuk menarik trafik ke blog, tapi entry yang dibuat tak mendapat sambutan. BERITA BAIK untuk para blogger yang ingin pergi jauh dalam bidang blogging. Peluang kini sudah tersedia untuk anda. 

    image

    Siapa kata blogging cuma sekadar memenuhkan masa terluang? Blogging sekarang juga antara satu karier yang semakin diminati dan menjadi pilihan . Siapa tak mahu bekerja dari rumah, tanpa perlu memakai pakaian bekerja setiap hari, bekerja bila bila masa yang disukai sambil meluangkan masa dengan keluarga?  Betul tak? . Jadi ini peluang anda untuk belajar dar blogger hebat Bro framestone , seorang blogger FULLTIME yang dah banyak pengalaman dan kejayaan dalam bidang blogging.

    Broframestone telah melancarkan projek terbaru beliau iaitu Projek 100 Bloggers yang akan menghimpunkan 100 blog terpilih yang mampu diketengahkan kepada syarikat pengiklanan yang bekerjasama dengan beliau.

    Antara kriteria penting untuk menjadi salah seorang dari 100 blogger tersebut ialah :

    1. Trafik sehari 500 UV (sekurang kurangnya)
    2. 5-10 Komen untuk setiap post (sekurang kurangnya)
    3. Bukan blog copy paste , politik atau berunsur sensitif dan keterlaluan.
    4. Tidak terikat dengan mana mana syarikat pengiklanan.
    5. Update 4 kali seminggu (sekurang kurangnya)
    6. Menetap di Malaysia dan warga negara.
    7. Sanggup memberi komitmen dengan projek ini .
    8. Keutamaan kepada blog berniche : kekeluargaan, personal (remaja perempuan dan lelaki ) , teknologi, keusahawanan, dan makanan.

    Jika berminat dan memenuhi syarat syarat yang ditetapkan , boleh terus mengisi borang yang disediakan di blog Bro Framestone.

     

    FILL THIS FORM 

     

    ** Tunggu apa lagi????

    10:49 AM | 1 comments | Read More

    Semakan Keputusan SPM 2011

    semak spm 2011 online, semak spm sms, semakan keputusan spm online dan sms, semak online keputusan spm 2011, spm 2011 result,


    Semakan keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun 2011 boleh dibuat bermula jam 12 tengahari , 22 Mac 2012 disekolah tempat calon mengambil peperiksaan tersebut. Calon calon juga boleh membuat semakan secara atas talian dan semakan menggunakan sistem pesanan ringkas (SMS) yang dibuka pada waktu dan tarikh yang sama dengan pengumuman di sekolah masing masing .

    image

    1. Cara semak keputusan menggunakan SMS

    SPM Result<jarak>No.Kad Pengenalan dan hantar ke 15888

    contoh :

    1. SPM Result  930304-02-4366
    2. Hantarkan ke 15888

    2. Cara semak keputusan secara Online

    semakan secara ONLINE boleh dibuat dengan melayari laman web berikut :

    Majlis Peperiksaan Malaysia

    Pihak Admin di Blog HafizRahman mengucapkan selamat berjaya kepada calon calon yang akan mengambil keputusan pada 22 Mac nanti. InsyaAllah berkat usaha adik adik bekerja keras sebelum ini akan terbalas dengan keputusan yang cemerlang .

    image

    9:56 AM | 0 comments | Read More

    PELARASAN GAJI BARU KAKITANGAN AWAM | CARA KIRA GAJI SSM | JADUAL GAJI TERKINI STRUKTUR GAJI SSM

    cara kira gaji sistem ssm, pelarasan gaji baru kakitangan awam 2012,gaji polis 2012, gaji tentera 2012,pekeliling ssm polis, pekeliling ssm tentera, jadual gaji terkini struktur gaji SSM , pelarasan gaji SSM, pembayaran gaji SSM, SBPA Batal, jadual gaji terkini SSM, jadual gaji ganti sbpa, jadual gaji ssm, jadual gaji kakitangan awam 2012, jadual gaji 2012, jadual gaji ssm 2012,gaji skim saraan malaysia, skim saraan malaysia baru ,pekeliling gaji penjawat awam, pekeliling perkhidmatan ssm 2012, cara kira gaji ssm 2012,


    Perdana Menteri Malaysia, Dato Sri Najib telah mengumumkan pemansuhan Skim SBPA untuk penjawat awam yang telah diperkenalkan sebelum ini dan telah digantikan dengan penambahbaikan dalam Sistem sedia ada iaitu Sistem Saraan Malaysia (SSM)

    Antara pelarasan dan penambahbaikan dalam SSM:

    • Kenaikan sebanyak RM80 hingga RM320 setahun bagi Gred 1 hingga Gred 54(KGT).
    • Manakala kadar kenaikan gaji tahunan bagi JUSA dan ke atas adalah kekal menggunakan KGT SSM dengan diberi pelarasan mengikut peratusan yang ditetapkan.
    • Kenaikan 13 peratus bagi kumpulan GRED 1 hingga GRED 54
    • Pelarasan dibuat adalah berdasarkan Jadual Gaji Matriks Sistem Saraan Malaysia (SSM) berikutan pembatalan sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam

    Anda juga boleh rujuk pekeliling yang dikeluarkan untuk muat turun :

    1. Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 1 Tahun 2012 (kenaikan gaji Pegawai Perkhidmatan Awam Persekutuan Di Bawah SSM)
    2. Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 2 Tahun 2012( Kenaikan Gaji Perkhidmatan Polis Diraja Malaysia Dibawah SSM )
    3. Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 3 Tahun 2012  -Kenaikan kadar Bantuan Sara Hidup (COLA)

    Dan Jadual Pelarasan adalah seperti dibawah :

    • Kumpulan Pengurusan Dan Profesional (Gred 1 – 54) ialah 13%
    • Kumpulan Gred Utama C,B,A ialah 9%
    • Gred Turus 2 dan 3 ialah 8%
    • Gred Turus 1 dan Ketua Setiausaha Negara ialah 7 %

    Untuk sistem pengiraan , laman web JPA telah menyediakan sistem yang akan mengira gaji anda secara automatik. (KLIK PADA GAMBAR)

    image

    KLIK UNTUK PENGIRAAN PEMINDAHAN GAJI

    Cara Pembayaran :

    Bayaran tunggakan berasaskan gaji pokok terkini itu akan dikira mulai 1 Januari 2012. Cara pembayaran tunggakan iaitu sama ada sekali gus atau berperingkat-peringkat, bagaimanapun perlu ditentukan oleh bahagian sumber manusia agensi masing-masing. Ini kerana gaji tersebut perlu dikira semula.

     
    6:00 AM | 0 comments | Read More

    Remember You Lyric–Siti Nurhaliza feat Sean Kingston

    Written By Hafiz Rahman on Friday, March 09, 2012 | 11:47 PM

    Lyrics Remember You, Siti Nurhaliza feat. Sean Kingston, remember you siti nurhaliza,lirik remember you siti nurhaliza, remember you siti lyrics, remember you siti nurhaliza lyric


    image

    Lagu Duet Siti Nurhaliza dan Sean Kingston bertajuk Remember You. Sedap jugak lagu ni. Well at least suara Datuk Siti tak ada bunyi Melayu speaking sangat pun. Sedap untuk didengar sebab lagu ni nadanya agak lembut .


    Lyrics Remember You – Siti Nurhaliza feat. Sean Kingston

    [Siti Nurhaliza]
    We never make it back
    To what we used to be
    I hope you know I tried to give you all of me

    I don’t wanna wake up tomorrow
    If our memories filled with sorrow
    I’d rather smile when I’m remember you

    If you find someone
    That can love you right
    I won’t stand in your way
    I won’t even fight, no
    I won’t forget I’ll always remember you

    [Sean Kingston]
    Babygirl you are my darling
    Feeling you the hardest
    Now my baby
    I’ve missing you the longest
    Found a new one to give your heart
    To the way I acted
    I don’t blame you

    But you always on my mind
    Think about you all the time
    And I’m wishing you were mine
    Reminiscing all the time
    When I had your love
    When I had your love

    You forever be in my heart
    You’ll always have my heart
    You’re everything I wanted
    Exactly what I needed

    I see your heart has now moved
    Got me sitting here I’m singing sad songs
    I’m love you forever
    Baby I forget you never
    January to December
    Always remember you

    [Siti Nurhaliza]
    If you find someone
    That can love you right
    I won’t stand in your way
    I won’t even fight, no
    I won’t forget I’ll always remember you

    Like the sun will rise
    As the seasons change
    I’ll walk through life
    Til the very end
    No I won’t regret
    I’ll always remember you
    I won’t forget
    I’ll always remember you

    I don’t wanna wake up tomorrow
    If our memories filled with sorrow
    I’d rather smile when I’m remember you

    If you find someone
    That can love you right
    I won’t stand in your way
    I won’t even fight, no
    I won’t forget I’ll always remember you

    Like the sun will rise
    As the seasons change
    I’ll walk through life
    Til the very end
    No I won’t regret
    I’ll always remember you

    If you find someone
    That can love you right
    I won’t stand in your way
    I won’t even fight, no
    I won’t forget I’ll always remember you

    11:47 PM | 0 comments | Read More

    Kajian Saintifik Buktikan Penyembelihan Cara Islam Terbaik

    Written By Hafiz Rahman on Tuesday, March 06, 2012 | 9:12 AM

    Ada mereka dari barat dan bukan Islam mengatakan penyembelihan secara Islam iaitu menggunakan pisau di leher haiwan adalah kejam dan menyamai dengan mengelar manusia. Sesuatu yang bodoh untuk menyamakan manusia dan haiwan. Tujuannya hanya satu, untuk mempengaruhi masyarakat dunia dengan minda kotor yang Islam adalah agama yang kejam dan tidak berperikemanusiaan dalam aspek mengorbankan haiwan untuk dimakan.

    TETAPI!!

    Allah Maha Mengetahui segala sesuatu kerana Dialah yang menjadikan semua makhluk, oleh itu setiap perintah dan peraturanNya mesti mempunyai kebaikan dan hikmah disebaliknya, tetapi kita yang kurang ilmu tidak mengetahuinya.

    Begitu juga dengan cara sembelihan haiwan ternakan yang diwajibkan dalam Islam, walaupun nampak kejam dari kaca mata orang barat kerana kita menggunakan pisau yang tajam untuk menyembelih leher haiwan secara terus, tapi ternyata ia mempunyai banyak kebaikan dan menghasilkan daging yang lebih selamat untuk dimakan berbanding dengan cara yang diamalkan oleh orang barat yang membuatkan haiwan pingsan dengan kejutan elektrik atau ubat pelali terlebih dahulu. Cara sembelihan Islam ialah dengan memotong vena jugular, arteri karotid, trakea dan esofagus supaya darah dapat dikeluarkan dengan cepat dan banyak sekali. Orang barat mendakwa cara sembelihan mereka dapat mengurangkan rasa kesakitan binatang. Walau bagaimanapun, dakwaan mereka ini ternyata salah berdasarkan kepada hasil kajian perbandingan kedua-dua cara sembelihan yang dijalankan secara saintifik di Jerman.

    image

    Hasil kajian perbandingan ini menunjukkan:

    1. Cara sembelihan Islam menghasilkan daging yang bersih daripada darah kerana semua darah disalurkan keluar dengan cepat, manakala cara sembelihan barat menyebabkan terdapat darah beku di dalam daging sebanyak 45% yang mana ini adalah berbahaya apabila dimakan, terutamanya kanak-kanak.

    2. Cara sembelihan Islam, pada 3 saat pertama, haiwan yang disembelih tidak merasa sakit kerana lehernya dihiris dengan cepat menggunakan pisau yang tajam.

    3. Pada 3 saat berikutnya, haiwan yang disembelih tidak sedarkan diri kerana semua darah keluar dengan cepat dari badan.

    4. Selepas 6 saat ini, haiwan yang disembelih tidak merasa sakit langsung kerana hampir semua darah telah keluar dari badan. Dalam masa yang sama, jantung masih berdenyut lagi, dan dengan denyutan ini darah yang berbaki ditolak keluar lagi dari badan, dan ini menghasilkan daging yang bersih daripada darah dan ia selamat untuk pengguna. Sebaliknya, cara sembelihan barat menyebabkan haiwan berasa sakit kerana proses kematiannya mengambil masa yang lebih lama dan darah sempat membeku di dalam daging.

    Begitulah kelebihan cara sembelihan Islam yang diamalkan. Dengan hasil kajian ini, maka tertolaklah dakwaan barat bahawa cara sembelihan adalah kejam kepada haiwan, walhal cara sembelihan mereka lebih kejam kerana menyakitkan haiwan yang disembelih.

    sumber asal

    9:12 AM | 0 comments | Read More

    Bukti Kajian Saintifik Rahsia Nabi Muhammad Menyimpan Janggut

    Written By Hafiz Rahman on Monday, March 05, 2012 | 4:17 PM

    kebaikan menyimpan janggut, rahsia simpan janggut, sunah nabu simoan janggut, rahsia sunah nabi, nabi simpan janggut, keistimewaan simpan janggut

    image

    Hensem Ustaz Azhar Idrus

    Kajian oleh saintis dari Massachusetts Institute of Technology, Amerika Syarikat yang berjudul The Amazing Fact of Human Bodymendapati janggut lelaki mengandungi hormon testosteron yang amat diperlukan bagi kesuburan wanita. Ia mampu menstabilkan kitaran haid selain menggalakkan pertumbuhan telur wanita.

    Unsur-unsur dan bentuk hormon testosteron

    Dalam kata yang lain, janggut lelaki juga boleh meningkatkan tahap kegalakan pasangannya.

    Bagaimana Caranya?

    Hanya melalui sentuhan. Jadi kepada sesiapa yang belum mempunyai anak kerana mengalami masalah kesuburan, mintalah suami menyimpan janggut, dan belailah selalu janggut suami.

    potret+baba SubhanaAllah Lagi Rahsia Sunnah Nabi SAW Simpan Janggut di Bongkar Saintis!

    Dr Jamnul Azhar

    Kata Dr Jamnul Azhar, kajian itu beberapa kali diulang tayang oleh National Geographic.

    Ini sekali gus menjadi bukti apa yang disarankan oleh Islam sejak zaman silam, boleh dibuktikan secara saintifik akan hikmah dan kelebihannya.

    Hukum Memelihara Janggut

    Berjanggut telah diperintahkan oleh Nabi Muhammad saw dan bukan persoalan yang interim. Terdapat banyak hadis sahih menyuruh memelihara janggut dan berulang kali pula melarang mencukurnya dengan larangan yang keras.

    Berjanggut dan berjambang amalan yang tidak pernah ditinggalkan oleh para sahabat, para tabiin dan Salaf as-Soleh. Tidak sepatutnya individu yang mengaku dirinya beriman kepada Nabi Muhammad saw mengabaikan suruhan baginda yang diulang berkali-kali. Ingatlah, menentang suatu kewajiban yang ditetapkan oleh syara’ seperti memelihara janggut adalah suatu bentuk perbuatan yang membawa kepada fasiq.

    Sikap tidak memperdulikan larangan Allah swt adalah perbuatan keji. Dianggap keji kerana meremehkan hukum-ahkam syara’. Perbuatan seperti ini adalah berdosa dan fasiq. Inilah hakikat yang berlaku kepada orang-orang Islam masa kini apabila diajukan persoalan hukum berjanggut.

    Seseorang itu tidak dianggap beriman sebelum mencintai Allah dan Rasul-Nya lebih dari mencintai dirinya sendiri dan ia sewajarnya komited dalam hal ini. Persoalannya, di manakah tanda pembuktian cinta seseorang jika tidak mentaati dan tidak merealisasikan seruan kekasihnya. Tidak benar pengakuan seseorang yang mengaku mencintai Allah dan Rasul-Nya jika hanya mementingkan hawa nafsunya tanpa membuktikannya dengan ketaatan walaupun ketaatan tersebut disangka perkara kecil.

    Rasulullah saw telah menegah para sahabatnya daripada mencukur janggut dengan beberapa alasan. Baginda telah mengisyaratkan setiap lelaki beriman supaya memelihara janggut atau jambang mereka.

    ARTIKEL ASAL OLEH ar-rifke

    4:17 PM | 0 comments | Read More

    Labels

    TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)