Kiamat 2012 | 21 Disember 2012

Written By Unknown on Thursday, December 20, 2012 | 11:05 PM

Esok 21 Disember 2012, tarikh yang membawa ketakutan kepada segelintir penduduk bumi, semuanya atas dakwaan kiamat akan berlaku. Bencana akan melanda bumi. Tapi hanya Allah yang mengetahui segalanya. Tiada siapa yang tahu bila sebenarnya kiamat akan berlaku hatta malaikat peniup sangkakala sendiri tidak mengetahuinya.

Ketakutan ini sebenarnya banyak didorong oleh cerita 2012 dari Hollywood yang menceritakan bagaimana bumi akan dilanda benca dahsyat pada tarikh tersebut. Diikuti pula dengan beberapa siri cerita yang mengatakan bumi akan bergelap selama 3 hari akibat pertembungan sistem solar yang akan duduk selari. Semuanya tidak dibuktikan sahih  dengan bukti saintifik dan hanya bualan mulut ke mulut sahaja.

Blog HafizRahman sendiri beberapa kali pernah mengeluarkan entri berkaitan isu 21 Disember 2012 yang dikatakan tarikh hayat bumi akan berakhir mengikut kalendar Mayan. Anda boleh rujuk entri entri berikut untuk pembacaan. Sentiasa ingat yang hanya Allah sahaja Maha Mengetahui sesuatu.

11:05 PM | 0 comments | Read More

Fakta Sebenar Pergaduhan Di Sungai Petani

Written By Unknown on Wednesday, December 19, 2012 | 10:59 AM

rusuhan di sungai petani, pergaduhan di sungai petani, rusuhan kaum di sungai petani, pergaduhan melayu dan india di sungai petani, keadaan terkini di sungai petani, kes pergaduhan kaum di sungai petani, update pergaduhan melayu dan india sungai petani, kes pergaduhan melayu dan india sungai petani 2012, pergaduhan samseng di sungai petani

Isu rusuhan dan pergaduhan yang berlaku di Sungai Petani antara 2 kumpulan , India dan melayu yang heboh diperkatakan di facebook dan beberpa laman blog sebenarnya banyak tokok tambahnya. Kenyataan yang dikeluarkan oleh seorang “ayahanda” merupakan punca kepada kekecohan ini. Kenyataan ini ditokok tambah dan boleh menimbulkan kekeliruan dan menambahkan sentimen perkauman. Berikut adalah status asal beliau :

*Untuk makluman, status dari Ayahanda Joe ini telah dipadam oleh beliau:

Kenyataanya , apa yang berlaku tidak seteruk atau seserius yang dihebohkan. Kejadian tersebut memang berlaku dan  Pihak PDRM telah membuat kenyataan rasmi berkaitan perkara ini dan mengesahkan keadaan adalah terkawal dan kenyataan yang berlegar di facebook dan laman blog adalah tidak benar .

PADA 18/12/2012 JAM 2330HRS YDHSAC DATO ABDUL GHAFFAR BIN RAJAB TIMBALAN KETUA POLIS KEDAH TELAH MENGADAKAN
SIDANG AKHBAR DI IPD KUALA MUDA BAGI MEMPERBETULKAN BERITA PALSU BERKENAAN KEADAAN HURU HARA DI DAERAH KUALA MUDA , SG PETANI KEDAH


SEPERTIMANA DIGEMBAR GEMBURKAN DI BLOG , FACEBOOK , TWITTERS DAN SMS OLEH PIHAK YANG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB .
KEADAAN KESELAMATAN DAN KETENTERAMAN AWAM DI DAERAH KUALA MUDA ADALAH SELAMAT DAN TERKAWAL WALAUPUN TELAH BERLAKU INSIDEN PERGADUHAN ANTARA BEBERAPA PEMUDA MELAYU DAN PEMUDA INDIA PADA


16/12/2012 AWAL PAGI . KESEMUA YANG TERBABIT DI DALAM KES TERSEBUT TELAH DITANGKAP (SERAMAI 13 ORANG TERDIRI DARI MELAYU DAN INDIA ) , MANGSA JUGA TELAH DIRAWAT DAN HANYA TINGGAL SEORANG SAHAJA YANG MASIH DIRAWAT DI HOSPITAL SULTAN ABDUL HALIM DARI 5 ORANG YANG TERCEDERA . EKORAN INSIDEN TERSEBUT , PIHAK PDRM TELAH MENGAMBIL TINDAKAN AWAL DENGAN KAWALAN KESELAMATAN SEPERTI FRU , LSF , MPV , JSJ , NARKOTIK , SB DAN ROADBLOCK DI SEMUA LOKASI DI DALAM DAERAH KUALA MUDA BAGI MENJAMIN KESELAMATAN ORANG AWAM KHUSUSNYA .


PESANAN DARIPADA YDH SAC
DATO' ABDUL GHAFAR BIN RAJAB
UNTUK SEMUA MASYARAKAT
MALAYSIA AMNYA .

>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<

Ini pula dikatakan statement oleh Insp Polis dari Kuala Muda Kedah

Dan ini pula artikel yang dipetik dari akhbar online Mymetro:

SUNGAI PETANI: Polis di Kedah menasihati orang ramai supaya tidak terpengaruh dengan khabar angin dan berita palsu yang disebarkan dalam Facebook, Twitter dan blog ketika ini mengenai keadaan semasa di daerah ini.

Timbalan Ketua Polis Kedah, Datuk Abdul Ghafar Rajab, berkata tiada sebarang
pergaduhan atau apa-apa insiden kematian atau bakar masjid yang berlaku di

Sungai Petani.
Katanya apa yang tersebar melalui laman sosial dan blog semuanya palsu dan khabar yang disebarkan oleh pihak tidak bertanggungjawab.

"Keadaan di Sungai Petani adalah aman dan tenteram serta terkawal," katanya pada sidang media di sini, lewat malam ini.

>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<

**jadi mohon kepada semua yang menyebarkan isu ini supaya siasat dahulu sebelum menyebarkannya. Jangan sebarkan isu palsu tambahan pula isu yang melibatkan perkauman. Jangan sampai peristiwa 13 Mei berulang kembali. Berblogging dan berfacebooklah secara berhemah .

**Kalau pun betul terjadi isu pergaduhan antara samseng, jangan ada yang mempolitikkan isu ini. Kangan keruhkan keadaan dan jangan timbulkan sentimen perkauman.

**penduduk di sekitar Sungai Petanidinasihatkan berhati hati .  Sila rujuk pihak PDRM berkaitan isu ini dan bukan mendapatkan maklumat dari laman internet dan fb.

sumber :

Sozcyili

Erapasca

10:59 AM | 1 comments | Read More

Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 5 Jambu

Written By Unknown on Monday, December 17, 2012 | 11:34 AM

Persembahan Jambu pada Maharaja Lawak Mega 2012 bagi minggu ke 5 dengan tema Teater Muzikal

>>>Klik untuk menyaksikan persembahan JOZAN pada Minggu ke 5 <<<

 

 

11:34 AM | 0 comments | Read More

Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 5 Full Jozan

Maharajalawak Mega 2012 untuk Minggu 5 bertemakan teater Muzikal. Jom saksikan persembahan Jozan pada minggu ke 5 ini .

 

11:30 AM | 0 comments | Read More

Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah | Semak Keputusan Peperiksaan Online

semakan keputusan pmr online, semakan keputusan spm online, semakan keputusan upsr online,semakan keputusan peperiksaan pertengahan tahun online, semakan keputusan akhir tahun online.

Keputusan Peperiksaan awam seperti UPSR, PMR dan SPM kini boleh disemak terus oleh ibu bapa melalui sistem yang disediakan oleh Kementerian Pelajaran.

saps

Ibu bapa juga boleh membuat semakan keputusan peperiksaan peringkat sekolah seperti peperiksaan pertengahan tahun dan peperiksaan akhir tahun anak anak mereka. Tiada lagi alasan anak anak untuk merahsiakan keputusan mereka dari ibu bapa. Ini memberikan kelebihan kepada ibu bapa untuk memantau tahap dan prestasi pelajaran anak anak mereka.

Untuk membuat semakan keputusan peperiksaan secar online sila ikut langkah langkah berikut : 

1) Pergi ke laman web SAPS, http:// saps.moe.gov.my
2) Klik butang Semakan Ibu Bapa yang bewarna merah.
3) Masukkan Nombor Kad Pengenalan atau Sijil Surat Beranak dan pilih sama ada Sekolah Rendah atau Sekolah Menengah dan seterusnya klik butang Semak Laporan.

11:16 AM | 0 comments | Read More

Semakan Keputusan PMR 2012 Online & SMS

Makluman kepada calon calon PMR 2012, keputusan peperiksaan akan diumumkan pada 19 Disember 2012 ini . Bagi calon calon yang telah mengambil peperiksaan sebelum ini, anda boleh membuat semakan keputusan menggunakan beberpa alternatif:

1. Untuk semakan menggunakan Sistem Pesanan Ringkas (SMS) , sila rujuk pada pautan dibawah

<<< SEMAKAN SMS KEPUTUSAN PMR 2012 >>>

image

2. Semakan Online- Ibu bapa boleh membuat semakan keputusan secara online untuk mengetahui keputusan anak masing masing dengan menggunakan Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS) . Anda boleh rujuk pada pautan dibawah untuk mendapatkan maklumat lebihn lanjut .

<<<  SEMAKAN ONLINE KEPUTUSAN PMR 2012 >>>

 

11:08 AM | 0 comments | Read More

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)