AKU dan SESAMESTREET

Written By Hafiz Rahman on Friday, November 06, 2009 | 2:55 PM










fulamak colourfull gler post nie...salam...xnk bace alt+F4 tp sblum tue FOLLOW blog dulu...hahaha...klw korang prasan dkat search engne google ade gmbar sesamestreet smpna 40th aniversary...ui dah tua rpanya burung besar n kwn2 de... 

wlwpn post kali ni bersifat budak2 tp aku bkn budak2 lg k...dah tua da...ehh bkn..dah muda da...ala smua org pnh jadi bbdak...xkn kuar dari prut dah bsar kn???
xde lg org bt pos camnie so why not aku merelakan diri bt..haha..lgpun otak cerdik nie fresh lagi ingt time bdak2 dulu







for sure..mct smua org pnh nengok kn watak2 katun nie...lw xmnat pn mct pnh ttgk gk...tpu la klw time bbdak dlu xmnat....aku pn mnat..pminat setia...biase la budak2...mase umur 4-5 taun...standard la bagi sorg bdak cerdik yg tgh mmbsar...klw xdpt tgk nanges henx2 kaki...haha...tue mase bdk2 dlu...skunk x dah...dah matang k!!



ingt lagi masa fmly aku stay cameron highlands dulu...tiap2 pagi ade cite nie....""tiap2 pagi ke????xbape ingat tp pgi la""...spnjg pagi mct nengok mende tue je sampai xnk mndi...abes sesame street smbg dgn marvellous hour..."ehh btul ke???btul kot...."


 skarang ade lagi ke cite nie dalam TV??aku pn xpasti sbb aku bkn tgk dah..ye la dah bsar dah pun...klw ada lagi rasa nk tgk je..haha...rewind blik sweet moment msa kcik2 dlu2.. ye la mna ada pluang ah nk jadi kcik blik kcuali aku dapat tawarn berlkon dpt watk budak2 ke...xmgkn la...aku xleh blakon..pemalu..hahaha..malu la sgt...


korg ade xde ke exprience dgn natang2 plik nie??rugi korg mase kcik2 dulu klw xpnh tgk...hahaha..ape2 la..stakat nie je kot...xtaw nk cte ape..sekdar bkongsi je...




2:55 PM | 3 comments | Read More

BUAT SEMUA BLOGERZ YG SDG STUDY

Written By Hafiz Rahman on Thursday, November 05, 2009 | 9:23 PM

aku taw rmai yg tgh hadap exam mggu nie kan????byk post yg gtw tnsyen la ape la...even aku sndri pn tnsyen gk study....so why not kta rlaxkn dri...trik nafas pnjg2..tahan 5 saat then hembus slow2...ambil msa untuk tngkan fkran...jgn study trlmpau lma...klw tnsyen kluar dari blik ambil angin 5-10 minit then smbg blik study...aku pcaya smua bloggerz2 yg tgh exam mct boleh skor pnye la...bdk2 blogerz kn smua pndai2 n kreatif..hehe..ok la..aku pn nk smbg blik nie...saje hadap lptop jap je....wish me luck...esk exam kul 8stgh pagi...arap leh jawapp.EKONOMI ISLAM tue........salam..aku doakan korg smua skor gler2 pnya nnt=)











Dapatkan Mesej Bergambar di Sini





Dapatkan Mesej Bergambar di Sini





Dapatkan Mesej Bergambar di Sini
9:23 PM | 4 comments | Read More

*KoraNg kNa cUba nIe...kEbeSarAn ALLAH!!*

 you should try this..




1.   Buka Microsoft Word
2.   Taip dalam huruf besar Q33 NY
      (Q33 NY nie.. number pesawat yang melanggar WTC tu..
3.   Tukar Q33 NY kepada saiz 48
4.   Kemudian highlight
5.   Siap highlight> Fond> pilih WINGDINGS.
     

  ALLAHUAKBAR..

     Sesungguhnya benda nie dah lama wujud.
     Kelihatan gambar sebuah Kapal Terbang melanggar WTC                  (menara berkembar) tu..
     Kemudian ada gambar tengkorak dan yahudi


  SUBHANALLAH..


     so faham2 sendiri la ekk..korang dah bsar..bleh pk..=)tdo dlu smua...=)
 


1:25 AM | 2 comments | Read More

ALHAMDULILLAH...akhirnya

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, November 04, 2009 | 9:56 PM

salam smua...alhamdulillah hari ni aku cmpat tkar templte utk blog nie...cntik kn??hahaha...sombong je ayat...daa lma nak tkar tp xcmpat + intnet lembap n hidup segn mati xnak.xksah la...weh aku nk mnx tlong..camne nk tkar nma kat atas tue...yg WEB BLOG tue...dh try byk kali tp xbleh jgk tkar...so sape2 yg pandai please tlong gtw ek.....leave ur comment here k...yg lain dah ok yg tue je xok...mlas nk tkar dah...tggu lg sbulan baru aku nk tukar balik......2pn klw cmpat....actually aku xtaw nk pos ape....ada bnda nk pos tp intnet lmbp plk xleh upload gambr...xbes la kan post xde gmbr..k la ....out dlu...nk study dlu....education is priority..salam
9:56 PM | 2 comments | Read More

JAIS tahan Mufti??apa rasionalnya??

Written By Hafiz Rahman on Tuesday, November 03, 2009 | 11:06 PM

Xtaw nk post ape..tp ada sometg yg menarik untuk dibincangkan..hari nie aku nk pos bnda yg jrg aku amek taw sgt iaitu politik...ermm politik ke???but ada kna mngna dgn agma kita..agma Islam..mct korg dah bace n taw kan pasal pngkapan bekas Mufti Perlis n de kna tahan msa ngah memberi ceramah agama di sebuah rmah banglo kat Taman Sri Ukay Hulu Klang...rasional ke pnahanan de tue atas alasan memberi ceramah tanpa tauliah..klw korg baca paper arinie ramai org yg xpuas hati dgn situasi nie...wajar ke seorang yg bergelar bekas Mufti..ulang lagi MUFTI ditahan atas alasan memberi ceramah tanpa tauliah...n dtahan pulk oleh Jabatan Agama Islam Selangor(JAIS)...xkan la sorg Mufti tue xlayak bagi ceramah kot...xkan la sng2 je de bleh jadi Mufti klw xde ilmu...so perlu ke tauliah tue,,,then timbul plak cite kononnya Dr Asri menyebarkan fahaman Wahabi .klik untuk maklumat tentang Fahaman Wahabi ..JAIS ckp dorang dah lma siasat tntg Dr Asri yg slalu bg ceramah kat Selangor tanpa tauliah.but why de dthan bla timbul je cdngan untuk lantik Dr Asri sbgai YPD YADIM(Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia)...adakah nie satu konspirasi untuk menjatuhkan beliau?adakah ada 'agenda tersembunyi' lain disebalik semua nie..??even Perdana Menteri sendiri mempersoalkan pnahan beliau....so????tgk nie..

KRONOLOGI PENAHANAN DR ASRI(thanx to Encik KOSMO)
  • 8malam-Dr Asri memberi ceramah kpada 200 org jemaah di dalam kawasan rmah banglo milik seorang ahli perniagaan di Taman Sri Ukay,Hulu Klang
  • 9.30 malam-4 orang Pegawai Penguatkuasa Jabatan Agama Islam Selangor dtg perkenal diri dan memberitahu hasrat utk menahan Dr. Asri atas alasan mmberi ceramah tanpa tauliah..
  • 9.45 malam-lebih 30 org anggota Polis datang mengepung rmah tue
  • 11.50 mlm-perbincangan antara Jais,tiga orang peguam,pegawai polis dan Dr Asri
  • 12.00-Dr Asri dibawa ke balai untuk diambil keterangn
(menurut paper arinie..Dr Asri cakap de cma diambil keterangan tentang pengenalan diri je...so,mcm xade motif je de kna tahan)
.
.
.
Dr Asri ditahan di Selangor oleh JAIS atas alasn bagi ceramah tanpa tauliah..tpu la klw seorang mufti xde tauliah untuk bagi ceramah...klw ye pn de xde tauliah di Selangor,mct ade tauliah dari Sultan Perlis ...knapa perlu undang2 berbeza2 setiap negeri...bkan ke Islam tue perlu bersatu..knapa perlu ada beza antara negeri...n knapa seorang ulamak ditahan atas alasan bagi ceramah...bknnya pompuan yg pkai baju nmpk pusat...or Ayah Pin yg mmg jlas bagi ajaran sesat....knapa??korang rasa bnda nie ada kna mngna dgn politik ke???mcm ada j aku tgk...mct ada seseorang yg jadi batu api disebalik smua nie...siapakah dia????
hari nie pulak 3.October 2009...Dr Asri tpksa mnunggu berjam2 di mahkamah tanpa sebarang sebab...xde pgawai JAIS yg dtg bagi ape2 pnrangn

..petikan ucapan Dr Asri dari Encik  UTUSAN MALAYSIA



‘‘Saya pun tak tahu. Mengikut bon jaminan yang dikeluarkan awal pagi tadi, saya diminta untuk berada di mahkamah ini pukul 9 pagi. Untuk apa tak tahu, beri keterangan ke atau nak dakwa ke, saya betul-betul tak tahu.
‘‘Malah saya juga ingin betulkan bahawa malam tadi saya juga tidak disoal siasat oleh mana-mana pihak berkuasa sebaliknya hanya diminta untuk memberikan beberapa butiran peribadi,’’ katanya yang menunggu di mahkamah sejak pukul 8.45 pagi.

..then kluar alasan kertas kerja siasatan xdapat disiapkan...kenapa satu organisasi sebesar tue xpeka dgn apa yg jadi...isu nie dah jadi semakin rumit..
.
.
.
aku rasa situasi nie xpatut jadi....org luar akan gelak besar bla dpat taw situasi nie sbb akan fikir Islam tue sndiri x bersatu sesama sendiri...Islam zman sekarang dah la dtindas...knapa perlu timbul isu nie...sape2 yg xsokong dgn pndapat aku bleh je nk komen...nie juz pndpat aku slpas apa yg aku baca..maaf klw ada kclpan apa2..

UNTU INFO LEBIH LANJUT KLIK DIBAWAH





p/s''ape2 komen korang sila tggalkan dibawah nie.....






11:06 PM | 0 comments | Read More

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)