Eyriqazz vs Denaihati

Written By Hafiz Rahman on Saturday, July 21, 2012 | 10:34 PM

EYRIQAZZ-VS-DENAIHATI

Jika ditanya , siapa Nor Iman Nazuki dan Amir Hassan, mungkin ada yang menggaru kepala. Siapa tu, tiba tiba nama disebut. Cuba pula sebut Eyriqazz dan Denaihati. Terus menjelma mentol atas kepala. Itulah penangan branding nama yang kedua dua mereka ini dah cipta dalam dunia blogging Malaysia.

Jika ingin dibandingkan kedua dua blogger ni, mungkin ada yang akan cakap. Eyriqazz lagi popular, dia ada gambar dengan Hanis Zalikha…..

Mungkin ini yang dimaksudkan. ?hehe.. Dan Eyriqazz juga seorang blogger yang digeruni kerana kritikan pedasnya ke atas company- company yang servisnya “tak bagus”. Jangan main main . Tangan yang disangka lembut menaip keyboard, menggoncang dunia, mencipta sejarah. Entah kenapa rasa macam lirik lagu. Biarlah.

Dan ada yang akan cakap, Denaihati lebih hebat. Dia menang Best of The Best Blog of The Year.

image

Namun jika dilihat pada kejayaan mereka, kedua duanya masing masing sama hebat . Sama sama naik kata orang. Dalam dunia blogging, branding itu penting, sama juga dengan penulisan. Penulisan yang baik kadangkala lebih berkuasa dari berkata kata. Branding pula memastikan nama terus dikenali .


Eyriqazz vs Denaihati


Dan sekarang, kedua duanya munculkan pula branding “ Eyriqazz vs Denaihati” dengan menganjurkan cabaran SEO . Aku baru berkesempatan untuk join sebab sebelum ini ada masalah dengan laptop yang buat hal keluar masuk ICU. Ini percubaan join contest dengan menggunakan platform blogspot. Ada yang kata blogspot lebih mesra SEO dibandingkan dengan Wordpress. InsyaAllah mungkin Pagerank BlogHafizRahman sekarang di PR3 jadi mungkin membantu untuk entry ini berada di google search page . Rezeki bukan kita tentukan. Kita lihat keputusannya bila diumumkan nanti.

Contest ini dianjurkan oleh Eyriqazz.Com ditaja bersama

  1. Denaihati.com,
  2. Azri.my,
  3. Blogr.my,
  4. ziefauzi.com,
  5. Shakiddo.com,
  6. ZarulUmbrella.Com,
  7. Hatiputera.com,
  8. Papamifz.com,
  9. Mksyahir.blogspot.com,
  10. Boladaily.com,
  11. BloggerSentral.com,
  12. Mysuperkids.net,
  13. Vitaminsemulajadi.com,
  14. Aslamber.Com,
  15. http://kgbalimbang.blogspot.com,
  16. Ciktom.Com,
  17. Muhasabahtrading.Com,
  18. PanduanServisBlog.Com
10:34 PM | 5 comments | Read More

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Seluruh Malaysia 2012 / 1433 H

image

Salam Ramadhan al Mubarrak .Ahlan wasahlan wamarhaban bikum . Semoga kedatangan Ramadhan pada tahun ini memberi seribu satu keberkatan kepada semua umat Islam. Alhamdulillah kita bertemu lagi pada Ramadhan kali ini. Mungkin pada Ramadhan akan datang kita tak akan bertemu lagi. Jadi marilah bersama sama kita tingkatkan amalan di bulan kemuliaan yang penuh berkat dan ganjaran ini.

 

Dan semestinya , kewajipan puasa adalah perkara utama dalam bulan Ramadhan ini. Bukan sahaja menahan diri dari kelaparan, tetapi juga dari segala perbuatan perbuatan tidak baik yang lain. Disini admin lampirkan Jadual Berbuka Puasa dan Imsak bagi seluruh Malaysia mengikut negeri dan zon masing masing, Semoga membantu anda semua membuat rujukan semasa berbuka puasa dan imsak.

**pastikan komputer anda mempunyai aplikasi PDF @ Adobe Readers

UPDATE TERKINI 21 JULAI 2012

 

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Negeri Sembilan 2012

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Negeri Kedah 2012

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Negeri Pulau Pinang 2012

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Negeri Perlis 2012

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Negeri Pahang 2012

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Negeri Selangor 2012

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Negeri Kelantan 2012

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Negeri Terengganu 2012

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Negeri Sarawak 2012

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Negeri Sabah 2012

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Negeri Perak 2012

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Negeri Johor 2012

Jadual Imsak Dan Buka Puasa Negeri Melaka 2012

4:20 PM | 0 comments | Read More

Ariana Gadis Melayu Yang Bangga Dipeluk Justin Bieber

Written By Hafiz Rahman on Monday, July 16, 2012 | 3:03 PM




Ariana , nama seorang gadis melayu yang tiba tiba dikenali dek kerana keterujaanya meluahkan perasaan tatkanal ditemuramah oleh Murai.com selepas beliau dipilih untuk naik ke pentas dan dipeluk oleh superstar terkenal Justi Bieber. 

Arina Gadis Bertuah Dipeluk Justin Bieber

Petang tersebut menjadi hari yang tidak akan dilupakan oleh gadis berusia 13 tahun bernama Arina yang dibawa naik keatas pentas dan menerima pelukan daripada penyanyi tersebut ketika menyanyikan lagu penutupnya, Boyfriend.
Dalam pada itu, Arina yang ditemuramah setelah berakhirnya sidang akhbar mengatakan bahawa dia seperti tidak percaya dan seolah bermimpi apabila dipilih untuk naik kepentas dan mendapat pelukan daripada idola ternama dunia tersebut. – murai.com-


Disebalik keterujaan beliau, kini namanya menjadi debat di laman sosial dan kutukan apabila Ariana nampak seolah bangga dipeluk oleh seorang lelaki.  Ariana umpama seorang gadis yang "bertuah" tetapi di tempat yang "tidak bertuah" . Bukan bermaksud untuk menyokong Ariana, tapi rasanya semua blog dan individu yang mengutuk beliau rasanya tak ada hak berbuat demikian. Takkan lah semasa ditemuramah tersebut , beliau nak cakap " saya sedih kerana dipeluk oleh bukan muhrim" . Antara dosa dan tak dosa itu hak dia dengan Tuhan. Bukan hak kita untuk menghukum beliau. Mungkin itu kesilapannya. Bukan kesilapan Ariana dipilih untuk naik ke pentas tapi mungkin bermula dari awal apabila buat kesilapa dengan pergi ke konsert terbabit. 


**Bukan bermaksud menyebelahi sesiapa , tapi jika kita asyik menyalahkan orang lain, sampai bila nak maju betul tak? hehe. sekadar pandangan sahaja.  Mungkin benar kata sesetengah pihak "kalau bangga dapat keputusan exam A+ tak apa jugak" . Tapi apa nak buat , kalau orang lain di tempat Ariana sendiri mungkin mereka akan keluarkan kenyataan serupa. Seperti admin kata di awal tadi ,  Ariana umpama seorang gadis yang "bertuah" tetapi di tempat yang "tidak bertuah"  . Bertuah dipeluk superstar, tetapi jadi kecaman selepas itu. Siapa salah???? Ariana ke Justin Bieber?? 
3:03 PM | 8 comments | Read More

Pelajar Tingkatan 5 Ditemui Mati Gantung Diri Di Kulim




Seorang pelajar lelaki tingkatan 5 ditemui mati tergantung di sebuah tapak gerai yang tidak diusahakan lagi di Kulim Kedah. Mangsa ditemui oleh penduduk Taman Selasih , Kulim sebelum menghubungi pihak polis. 


Mayat mangsa ditemui tergantung dengan tali nylon. Ketika ditemui, mangsa memakai t-shirt dan masih memakai seluar seragam sekolah. Pemeriksaan polis turut menemui sekeping nota bertulis "tiga nama ini harus berada di hari pengebumian saya"  . 


Semoga kita semua dijauhkan dari kejadian seumpama ini. Sekuat mana pun dugaan yang dihadapi, membunuh diri bukanlah satu jalan penyelesaian terakhir. Islam sendiri mengharamkan umatnya membunuh diri . 


diriwayatkan dari Tsabit bin Al Dhahhak ra. : Nabi Muhammad Saw pernah bersabda, "siapa pun yang secara sengaja bersumpah palsu bahwa agamanya bukanlah Islam, maka ia adalah sebagaimana yang ia katakan. dan siapapun yang membunuh dirinya sendiri dengan sepotong besi, di neraka ia akan diazab dengan benda yang sama".
12:43 PM | 1 comments | Read More

4 Video Persembahan Justin Bieber di MTV World Stage Live In Malaysia 2012

Written By Hafiz Rahman on Sunday, July 15, 2012 | 11:10 AM

Video persembahan Justin Bieber Di MTV World Stage Live In Malaysia 14 Julai 2012.

mtv-2012-justin-biebier

RELATED TO THIS ENTRY:

11:10 AM | 0 comments | Read More

Koleksi Gambar Persembahan Justin Bieber Di MTV World Stage Live In Malaysia 2012

konsert justin bieber malaysia 2012, justin bieber mtv world stage 2012, gambar justin bieber di Malaysia,

Justin-Performing-at-MTV-World-Stage-live-in-Malaysia-justin-bieber-31468460-1496-2560Penyanyi terkenal antarabangsa, Justin Bieber telah mengadakan persembahan pembukaan pada MTV Worldstage Live In Malaysia 2012 bertempat di Surf Beach Sunway Lagoon.

Kemunculan Justin pada jam 6.35 ternyata menggamatkan keadaan terutama peminat peminat wanita beliau . Justin menghiburkan peminat beliau dengan lagu Baby, Never Say Never, One Time, Around The World, As Long As You Love Me, Die In My Arm, Be Alright dan lagu baru Boyfriend.

 

MTV World Stage Live In Malaysia turut menampilkan artis lain seperti KARA , Jay Park dan Miz Nina. Tetapi konsert ini mungkin dapat diumpamakan sebagai “Konsert Justin Bieber” .

RELATED :

1.-justin-bieber-@182099_10151054603958556_607286678_n602490_10151054602298556_289439005_nJustin-Performing-at-MTV-World-Stage-live-in-Malaysia-justin-bieber-31466389-1280-890Justin-Performing-at-MTV-World-Stage-live-in-Malaysia-justin-bieber-31468490-2400-1554mtv-2012-justin-biebiermtv-worldstage-malaysia-18-500x332

11:06 AM | 0 comments | Read More

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)