Keputusan Final Piala Malaysia 2011 : Terengganu vs Negeri Sembilan

Written By Hafiz Rahman on Saturday, October 29, 2011 | 10:37 PM


Perlawanan antara Terengganu dan Negeri Sembilan yang berlangsung di Stadium Shah Alam pada 29 Oktober 2011 .

Keputusan setakat jam 10.30 malam , minit ke 86 ++


Terengganu 1 – 2 Negeri Sembilan
Ashaari 58′                                                                                                                                    Kunalan 81′

Hairuddin 85′

keputusan akhir :TAMAT PERLAWAN . NEGERI SEMBILAN MENANG!!!! Tahniah kepada pasukan NS, Terengganu tahun depan boleh cuba lagi. Kedua dua pasukan bermain dengan sangat baik. Tetapi nasib lebih menyebelahi NS. Adat perlawanan. Ada kalah dan menang. Kalau semua nak menang, siapa nak jadi yang kalahnya kan? Mana mungkin kedua duanya menang.

***update jaringan gol dan ulasan perlawanan akan dibuat sebaik tamat perlawanan.
10:37 PM | 1 comments | Read More

Video : Pramugari Seksi Menari Kepada Semua Penumpang Kapal Terbang

Sebelum kapal terbang berlepas , selalunya pramugari akan memberi tunjuk ajar kepada penumpang tentang pemakaian tali pinggang keselamatan dan apa yang perlu anda lakukan sekiranya berlaku kecemasan dalam kapal terbang. Tapi dalam video dibawah, pramugari seksi syarikat penerbangan ini mempersembahkan sebuah tarian untuk mengajar penumpang tentang aspek keselamatan dalam kapal terbang .

tak pasti pulak syarikat penerbangan mana dalam video ni. tapi seriusly stylooo. Terbeliak beliak la mata penumpang lelaki kan tengok awek awek pramugari seksi ni bergelek sakan dalam kapal terbang tuh. haha. Satu pendekatan yang effisyen dan strategi baik untuk perniagaan.

 

Ada sapa2 yg tau syarikat penerbangan apa nie?

 

Join Giveaway dengan 25 jenis hadiah yang hebat disini

6:25 PM | 4 comments | Read More

Live Streaming Final Piala Malaysia : Terengganu vs Negeri Sembilan

Sepak mula perlawanan bola sepak Final Piala Malaysia akan berlangsung tepat jam 8.45 malam ini . Bagi peminat bola sepak tanah air yang tidak berkesempatan untuk hadir ke Stadium Shah Alam atau memang memboikot kenaikan harga tiket, anda masih berpeluang untuk menyaksikan Live Streaming perlawanan yang boleh ditonton terus dari komputer anda.

Siapa yang bakal menjuarai Piala Malaysia kali ini? Terengganu atau Negeri Sembilan?. Kedua dua pasukan ada kelebihan sendiri . Tapi ada yang kata Terengganu lebih berpeluang besar untuk memenangi perlawanan. Tapi bola itu bulat, kita tak tahu apa pengakhirannya sebelum ia betul betul berakhir. Kita tunggu malam ni je la untuk keputusan penuh perlawanan.

 

Live Streaming Perlawanan Final Piala Malaysia boleh anda dapatkan di laman berikut :

 

Live Streaming Denaihati

Live Streaming Anastasyea

3:50 PM | 1 comments | Read More

Video : Lelaki Ini Sudah Sentuh Payudara 1000 Perempuan

memang gila sebab lelaki ni dah pecahkan rekod menyentuh sebanyak 1000payudara wanita in public. Dan yang menariknya, semua wanita yang disentuh tersebut memberi keizinan untuk payudara  mereka disentuh. Gila!!

dan dibawah ni ulasa tentang video di atas.

 

To me it looked like the women fell into 3 different categories for this:


1. Some of them he asked them in advance if he could touch their breasts, before touching their breasts
2. Some of them he didn't ask but just slowly lowered his hands towards their breasts in a super slow and obvious kind of way where it was like body-language-obvious to the woman the he was going in for the squeeze like sort of a "Can I?" but with his hands/body doing the talking instead of actually asking it
3. Some of them he didn't ask, nor did he do a slow move-in play with his hands, but instead just straight up touched their tits to their total surprise.
The reason I think this is:
For category 1, you can tell some of them are like already holding their arms out, with a big laugh/grin on their face, their heads propped back like looking up at the sky with their noses scrunched up, looking as though he already asked them for their permission in advance, and now they were readying themselves for him to do it to them.
For category 2, you can tell some of them are looking at his hands as they slowly move in towards their breasts with a sort of semi-wonderous expression but like they aren't in complete surprise, as if he sort of asked them with his body language while he was moving his hands slowly towards their boobs
And for category 3, you can tell some of them are completely shocked/surprised and jump/flinch super surprisedly when he touches their boobs, like they totally didn't see it coming, and jump back away from him, or shove him, etc
So, imo it seems like it's 3 different categories of approaches he used, over the course of the 1,000 women, with a roughly random distribution of which approach he took. Although some it seems like he used 1 specific method in clusters, like, sometimes you can see in the background that the place where he is is the same place for a few girls in a row, and their reactions are similar for that cluster, as if he sort of uses one approach in one place, and then switches to another approach when he's moved on to a different location. Like, sometimes you'll see 5 or 6 girls all be super surprised/flinch when he does it and shove him in a row, but then not see any get surprised or shove him for like 70 girls in a row after that. That sort of thing.

sumber

10:05 AM | 2 comments | Read More

25 Things Random Giveaway by Penmerah.com

Written By Hafiz Rahman on Friday, October 28, 2011 | 10:43 PM

Waachaaaa!!!!tokojut eden bila kena tag dengan blogger hebat Eykameow…meoww meowww yang comel tuh untuk satu contest yang superduper hebat hadiahnya. Baca ja terus rasa eksaited lompat lompat nak join. Bukan 1,2,3,4,5, tapi 25 hadiah disediakan untuk anda yang join.

anigif penmerah 25 Things Random Giveaway by Penmerah.com

klik pada banner untuk join

25 barangan untuk Random Giveaway contest dianjurkan oleh blogger Pen Merah dengan 25 hadiah disediakan kepada pemenang. Hadiah jangan cakap la semuanya akna buat anda terliur sampai meleleh leleh air liur tuh. Antara hadiah yang disediakan :

IMG 1208 25 Things Random Giveaway by Penmerah.com

IMG 1211 25 Things Random Giveaway by Penmerah.com

DSC 0697 25 Things Random Giveaway by Penmerah.com

aku nak mp3 player niee!!!!!!

Syaratnya sangat simple dan mudah


1. Buat entri dengan ”25 Things Random Giveaway by Penmerah.com”

2. Kena la follow blog Penmerah.com. Muahahahaaa.

3. Copy banner comel tu dan letak dalam entri untuk join Random Giveaway.

4. Tag kawan – kawan minimum 3 orang aje. Nak tag ramai pun boleh takde masalah.

5. Dah siap entri, tinggalkan link entri tu kat ruangan komen bawah nanti. Semoga tuah menjadi milik korang ye!

da jangan cakap banyak dah. Lepas ja baca entry contest ni. Tak kira la korang kena tag ke tak. Sila la join sebab memang sangat sangat menarik GA ni. Jarang ada GA yang hadiah gempak macamni. So bila dah ada, kalau tak join. Memang kesilapan terbesar dalam hidup la.haha over tak? klik  25 Things Random Giveaway by Penmerah.com untuk join jugak contest hebat ni .

 

aku nak tag 3 blogger bertuah ni :

 

Tempoh Kontes : 21 Oktober – 10 November 2011

10:43 PM | 2 comments | Read More

Remaja 14 Tahun Gantung Diri Akibat Putus Cinta

Seorang remaja lelaki terkejut apabila bekas kekasih yang dihubungi semula selepas kurang dua jam memutuskan hubungan cinta mereka menggantung diri di kediamannya di sebuah tanah rancangan Felda di sini, kelmarin.

Dalam kejadian itu, gadis berkenaan yang berumur 14 tahun ditemui dalam keadaan tergantung di bilik tidur kediaman keluarganya pada jam 12 tengah hari.

Sumber terdekat dengan keluarga mangsa yang enggan dikenali berkata, sebelum kejadian, pada jam 10.30 pagi, remaja lelaki berkenaan ada menghubungi mangsa dan memutuskan perhubungan cinta mereka.

“Kurang dua jam kemudian, remaja lelaki itu menghubungi mangsa buat kali kedua untuk berbincang berkaitan beberapa hal peribadi tetapi terkejut apabila panggilannya dijawab oleh ahli keluarga mangsa yang memaklumkan gadis berkenaan sudah meninggal dunia.

“Remaja lelaki itu kemudiannya menceritakan apa yang berlaku antaranya dengan gadis berkenaan sebelum kejadian kepada keluarga mangsa, dia nyata kesal dengan perkara terbabit,” katanya ketika ditemui di Unit Forensik Hospital Kota Tinggi (HKT).

Menurut sumber, mangsa pelajar tingkatan dua di sekolah sama dengan bekas teman lelaki yang menuntut di tingkatan empat dan kejadian hanya disedari adik gadis berkenaan yang curiga selepas panggilannya tidak bersahut.

Sumber berkata, adik mangsa mengintai melalui lubang kunci dan terkejut mendapati kakaknya terkulai dengan kain batik terjerut pada leher. Difahamkan, mangsa mungkin tertekan dengan perpisahan yang berlaku, dia kemudiannya dipercayai mengikat sehelai tuala pada lubang angin di dinding bilik.

Selepas itu, mangsa mengambil kain batik lantas diikat pada tuala berkenaan, kemudiannya, kain batik terbabit dijerut pada lehernya sebelum dia dikatakan terjun dari paras tinggi. Timbalan Pegawai Pendidikan Daerah Kulaijaya, Mansor Othman dan pengetua sekolah mangsa turut hadir menziarahi jenazah mangsa, hadir sama Pengerusi Majlis Belia Felda Negeri Johor, Nanndzri Nasib. Nanndzri berkata, Ia ujian berat daripada Tuhan dan kita sebagai hamba perlu reda dengannya, kita akan membantu keluarga mangsa mengikut kesesuaian,” katanya.

Sementara itu, sumber polis ketika dihubungi mengesahkan kejadian tetapi enggan mengulas kerana kes masih dalam siasatan.


bila diri dah tak dikawal oleh akal yang rasional, inilah jadinya. Sia sia hidup selama 14 tahun, dengan ibu bapa menanggung kesusahan membesarkan, dek kerana seorang lelaki yang belum tentu menjadi teman hidup sampai mati. SIA SIA hidup. Kehidupan di akhirat pun sia sia tak ada guna sebab membunuh diri. Semua dah sedia tahu yang hukum membunuh diri, neraka tempatnya. Tak cium bau syurga. So kepada remaja atau sesiapa pun , berfikirlah dengan sebaiknya. Mengakhirkan hayat hidup bukan penamat dan jawapan kepada semua masalah. Hargailah hidup anda sebaiknya kerana ia cuma sekali.

8:16 PM | 0 comments | Read More

Sebab Apa Baju Bedah Warna Hijau?


DALAM bilik bedah seringkali kelihatan doktor memakai baju hijau semasa bertugas.
Pada mulanya doktor dikatakan memakai warna putih kerana ia warna yang melambangkan kebersihan.
Bagaimanapun, seorang doktor yang berpengaruh telah menggantikan warna putih dengan warna hijau kerana menurutnya warna hijau lebih sejuk.
Walaupun sukar dipastikan mengapa warna hijau memang sesuai bagi doktor untuk melihat lebih baik di ruang pembedahan, kerana hijau adalah warna berlawanan dengan warna merah.
Warna hijau dapat menyegarkan mata ahli bedah semasa melihat benda-benda berwarna merah, termasuk organ-organ tubuh yang berlumuran darah ketika pembedahan.
Melihat warna merah terus menerus menyebabkan sinyal warna merah di otak memudar sensiviti terhadap variasi warna merah.
Alasan lainnya adalah, terus-menerus berfokus pada warna merah akan menyebabkan pakar bedah kurang memberikan tumpuan dan mengganggu penglihatan doktor.
Jika warna baju-baju pakar bedah berwarna hijau, ilusi ini akan memudar dan tidak akan mengganggu penglihatan doktor.

 

sumber : OrangMuo

2:57 PM | 0 comments | Read More

Laman Web FAM Digodam Akibat Harga Tiket RM 50

Laman sesawang FAM digodam oleh hacker yang mengamuk dengan kenaikan tiket final kepada RM 50 . Yela RM 50 tu semata mata nak tengok bola sepak dalam negara. Aku rasa kalau 500 tengok Ramli main kat MU tak de hal lah. Ini cuma perlawanan dalam negara. Mesti la rakyat rasa terbeban. Dengan harga barang pun dah naik. Ramai yang sangat tak setuju dengan kenaikan ni. Mentang mentang la sekarang ni bola sepak Malaysia baru nak naik sikit. Safee Sali dah dijemput ke Cardiff. Safiq Rahim pun, mula la FAM nak naik kepala. Nak makan lebih. Dan pagi tadi laman web FAM kena godam AMBIK!! si Aizuddin tu ingat dia sorang je kot hebat?? Bermacam macam caci maki hamun dalam tu. Bagus jugak la sekurang kurangnya FAM tahu dan sedar yang rakyat di Malaysia memang tak puas hati . Salah sorang penyokong cakap

 

tindakan FAM disifatkan tidak profesional dan menyentap semangat penonton yang datang dari jauh bagi menyokong pasukan kesayangan mereka. “Rata-rata penyokong bukannya daripada golongan berada dan RM50 adalah jumlah yang besar buat kami,” katanya.

 

Gambar FAM selepas digodam (maaf gambar ini agak sensitif)

dan video tribute to FAM yang diletakkan hackers tersebut

 

ini memang betul betul marah ni. haha. Hopefully FAM mendengar ketidakpuasan hati peminat bola sepak tanah air dan buat keputusan terbaik. Jangan sampai peminat naik bosan. Aku tertarik dengan satu ayat yang ditinggalkan hackers yang tak tahu siapa. Katanya 

 

Kami mampu buat lebih lagi daripada ini. Kami mahu ranking naik dan harga tiket turun, bukan ranking turun tapi harga tiket naik. Rakyat terseksa dengan ideologi rm 50 anda. Alasan tak masuk akal. Anda jangan fikir rakyat bodoh. 100 tahun baru boleh bolasepak Malaysia maju yer!!!

betul jugak kata dia ni. hehe.

7:46 AM | 1 comments | Read More

Alhamdulillah Dah Bergelar Graduan : Konvokesyen UiTM Ke-75

Written By Hafiz Rahman on Thursday, October 27, 2011 | 5:23 PM

Alhamdulillah. Syukur kepada Tuhan , selepas 3 tahun kerja keras, memening dan memecah kepala memikirkan sesuatu untuk masa depan, akhirnya aku berjaya menghabiskan diploma di UiTM Kedah. Walaupun macam macam halangan, rasa nak stop belajar. Kena repeat subjek, tapi alhamdulillah akhirnya aku sampai jugak ke penghujungnya. 25 Oktober 2011 satu tarikh keramat dalam hidup aku sebab dah berjaya mendapatkan segulung, not really segulung sebab zaman sekarang dah tak gulung. Konvokesyen bererti kemuncak kejayaan seseorang. Tak kira berapa pinter, apa anugerah pun, berapa bintang sekalipun. Semua mereka yang berpeluang untuk menamatkan sesuatu level adalah mereka yang terhebat. Dan alhamdulillah aku terpilih untuk bersama.

 

Perjalanan sebuah pengajian memang sesuatu yang sangat manis. Disitu lah kita bergelak tawa. Disitulah kita bertangis duka dan disitu jugak la kenangan kita cipta. Fuhh ayat macam lirik lagu .hihi. Jangan r potong stim aku tengah layan nak mengarang ni. Sempena konvokesyen diploma ni, aku nak sangat berterima kasih , firstly Alhamdulillah pujian dan terima kasih tak terhingga kepada Allah SWT yang dah memberi kesempatan untuk hidup dan meneruskan pengajian sehingga aku berjaya. Kepada mak ayah yang banyak bersusah payah, menghabiskan beribu ribu duit sampai kadang kadang aku lagi diutamakan dari benda benda yang lain. Aku pun bukannya dari keluarga yang senang senang petik jari duit terjun dari langit. Tapi alhamdulillah dalam setiap kesusahan pasti ada kejayaan kan? Lumrah alam. Kepada kakak kakak aku yang tersayang yang dah banyak bagi duit beli itu ini. Tak ada duit ja mesti aku roger mintak . Dan selalunya mesti dapat. Memang takkan lupa jasa semua yang dah tolong aku untuk capai semua ni.

 

Tak lupa jugak kepada semua kawan kawan aku , kawan satu course, kawan sebilik, kawan semandi,sekereta, semotor,  setidur, sejalan, selari, sejatuh dan sewateva semua semua la. Anda semua tak akan hilang dari ingatan  . Dan special kepada yang tersayang(saja tak mau link kepada beliau) yang dah banyak bagi semangat dan dorongan untuk aku. Selalu ada time aku memerlukan. And after 3 years of relationship, dia masih yang tersayang dan teristimewa dalam hati aku. Waahh romantik gituhh. haha

 

Dan dibawah ni beberapa  gambar masa istiadat konvokesyen yang berlangsung 2hari lepas.

UiTM (107960)-B

kakak yang sulung. Kak Ina yang dah bagi banyak sangat duit kat aku

Kak Rin, kakak kedua aku

mak tersayang

ini adik aku yang paling kecik

dengan mak ayah

jam mahal ni next entry aku cerita . haha poyo kan?

 

setakat tu je la kot nak melalut pasal konvokesyen ni . InsyaAllah dalam 2tahun lagi aku akan konvo pulak untuk degree. Doa doakan la ek .

5:23 PM | 6 comments | Read More

Tak Tahan Tengok Adik Ipar Mandi Bogel

“Yang Arif, saya melakukan perbuatan itu kerana tidak tahan melihat dia mandi berbogel, ditambah lagi ketika itu bekas isteri saya sedang berada di hospital melahirkan anak bongsu kami,” jawapan spontan tertuduh, Awang Ismail, 52, selepas mengaku bersalah merogol bekas adik iparnya di Mahkamah Sesyen di sini, semalam.

Duda kepada tiga anak itu tanpa segan silu mengaku, merogol bekas adik iparnya yang ketika itu baru berumur 15 tahun sehingga melahirkan seorang anak perempuan pada 4 Jun 2010 disebabkan kurangnya keimanan dalam diri untuk melawan godaan nafsu syaitan itu.

## opportunity to be a Hollywood star and celebrity for a night!

Bagaimanapun, perbuatan keji tertuduh yang beralamat dari Kampung Alor Batu, Jabor, Kuantan itu terbalas selepas hakim, Datuk Zainal Abidin Kamarudin menjatuhkan hukuman penjara selama 32 tahun selepas pengakuan bersalah tertuduh atas dua pertuduhan mengikut Seksyen 376 B (1) Kanun Keseksaan itu direkodkan.

Berdasarkan pertuduhan pertama, tertuduh pada :Ogos 2009, di sebuah rumah tidak bernombor di Kampung Padang Limau Nipis, Bukit Payong, Marang telah melakukan persetubuhan dengan mangsa.

Manakala, mengikut pertuduhan kedua, tertuduh dituduh sekali lagi melakukan perbuatan terkutuk itu di tempat sama pada September 2009.

Zainal Abidin kemudiannya menjatuhkan hukuman 16 tahun penjara bagi pertuduhan pertama dan 16 tahun penjara untuk pertuduhan kedua yang diarahkan berjalan secara berasingan.

Pendakwaan dijalankan Timbalan Pendakwa Raya Zalina Awang @ Mamat manakala tertuduh tidak diwakili mana-mana peguam bela.

Mengikut fakta kes, mangsa yang ketika itu berumur 16 tahun telah membuat laporan polis di Balai Polis Bukit Payong pada 27 Jun 2010 dengan mengatakan dirinya telah dirogol dan telah pun melahirkan seorang bayi perempuan di Klinik Kesihatan Ketengah Jaya, Dungun.

Rentetan laporan polis dibuat, pada 7 Julai 2010, polis telah menjalankan siasatan terhadap tertuduh yang ketika itu masih berstatus abang ipar mangsa dan telah mengambil sampel darah mangsa bagi tujuan ujian asid deoksiribonukleik (DNA) di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ), Kuala Terengganu.

Hasil ujian didapati, mangsa telah dirogol oleh tertuduh berdasarkan keputusan laporan kimia DNA yang diperoleh pihak polis setelah pihak Jabatan Kimia membuat perbandingan antara DNA mangsa, anak mangsa dan tertuduh.

Bagaimanapun, selepas mengetahui dirinya diburu, tertuduh telah melarikan diri namun berjaya ditangkap oleh anggota polis Balai Polis Jaya Gading, Pahang, pada 30 September lalu, kira-kira jam 1.40 pagi.

Dengan itu, tertuduh telah didapati melakukan kesalahan yang boleh dihukum penjara tidak kurang dari enam tahun dan tidak lebih dari 20 tahun dan sebatan jika disabitkan kesalahan.

sumber : Illustrasiaku


nasihat kepada anak anak gadis, jaga jagalah semasa anda mandi. Mungkin boleh pakai kain basah. Kalaupun nak mandi tak nak pakai apa apa, pastikan tiada satu lubang pun yang terdedah kepada kaum lelaki ni.Walaupun saudara serumah. Even bapa atau adik atau abang sekalipun. Jangan sesekali buat mereka “terangsang” . Kita tak tahu tahap iman seseorang. Tok aji serban pun boleh rebah kalau hal hal macam ni.  Teringat pulak satu skrip dari filem Merong Mahawangsa yang diucapkan oleh Kamawas lakonan Khir Rahman .katanya “ Empangan kalau sudah dibuka, tak boleh ditahan airnya” lebih kurang macam tu la. SO faham faham la ek dengan lelaki ni. Berjaga jaga .!! Sorry kalau korang rasa tajuk atas tu over sangat. hehehee

 

entry lepas :

 Masyarakat China Yang Makan Manusia Hidup Hidup

Wasiat Bertulis Terakhir Muammar Ghaddafi

GADDAFI : RAHSIA TERSEMBUNYI YG AMAT DIGERUNI YAHUDI LAKNATULLAH

2:17 PM | 3 comments | Read More

Masyarakat China Yang Makan Manusia Hidup Hidup

PERHATIAN !!GAMBAR YANG AKAN DIPAPARKAN MUNGKIN AKAN MENGGANGU EMOSI ANDA KERANA DIPENUHI DENGAN AKSI AKSI GANAS DAN KEJAM.

 

Masyarakat Kanibal Pemakan Daging Wanita di Cina, Sebuah desa terpencil di negara China, setiap tahun menjelang imlek, mereka akan melakukan pesta pemotongan daging secara besar-besaran.Karena bagi mereka, DAGING merupakan makanan mewah yg susah dijangkau.

Sehingga mereka hanya bisa memakannya setiap tahun sekali saja dan hanya pada hari imlek tersebut.Desa terpencil ini berada di negara china. Walau terpencil, namun setiap wisatawan yang ingin ke salah satu tempat wisata di china, bakal melewati desa tersebut. Jika ada wisatawan tunggal yg melakukan perjalanan, mereka biasanya akan numpang nginap di rumah warga desa tsb.

Jika mereka menemukan wisatawan wanita, mereka akan menangkap si wanita tersebut kemudian di ikat dan dilarang keluar rumah. Si wanita tersebut akan diberi makan dan tempat tinggal gratis oleh warga. Apabila wanita tersebut masih VIRGIN, mereka ga boleh mendekati lelaki lainnya. Karena bagi mereka, bagian SENSITIF wanita akan lebih wangi dibanding yg bukan virgin. Sehingga harus menjaga mereka supaya tidak ditindas oleh laki-laki lain.

Ketika menjelang imlek, wanita tersebut akan dibunuh dan badan dia akan dijadikan DAGING PERSEMBAHAN oleh warga mereka. Wanita yang tadinya diculik oleh warga akan di cuci bersih terdahulu hingga dicabut seluruh bulu dibadannya.

Kemudian wanita itu di telanjang dan kaki tangannya diikat ketat dan dibawa ke tempat persembahan mereka, kemudian akan dilanjutkan upacara pemotongan. Berikut ada beberapa foto proses pemotongan :

Desa tersebut memiliki aturan, jika lelaki yang mau menikah, mereka mesti menikah dengan wanita dari desa sendiri. Karena perempuan diluar hanya digunakan untuk dimakan saja. Anggapan warga desa tsb, wanita dari luar hanya boleh dimakan ga boleh di nikahin. Haram bagi mereka.

Wanita diatas ini pada saat akan dipotong, dia hanya menangis tanpa teriak. Karena dia telah tau tiada org yang akan menyelamati dirinya. Wanita tersebut akan dipotong lehernya terdahulu supaya berhenti bernafas.

Wanita yang dipotong tersebut berumur 20-an. Dia rupanya adalah seorang karyawan di kota. Karena dia berhenti dari pekerjaannya dan setelah 1/2 th masih belum mendapatkan pekerjaan yang cocok, sehingga dia bermaksud untuk berlibur sejenak menikmati hidup.


GILAAAAAAAAAA!!!rileks je dia potong macam potong daging lembu. Serius tak nak melancong kat China dah pas ni!!!!!

 

sumber : penulissenja

1:23 PM | 8 comments | Read More

Wasiat Bertulis Terakhir Muammar Ghaddafi

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, October 26, 2011 | 11:45 PM

Entry Sebelumnya : GADDAFI : RAHSIA TERSEMBUNYI YG AMAT DIGERUNI YAHUDI LAKNATULLAH

Dikatakan ini adalah wasiat terakhir Muammar Ghaddafi sebelum beliau meninggal dunia akibat dibunuh. Namun tak dapat dipastikan kesahihan berita ini .

“This is my will. I, Muammar bin Mohammad bin Abdussalam bi Humayd bin Abu Manyar bin Humayd bin Nayil al Fuhsi Gaddafi, do swear that there is no other God but Allah and that Mohammad is God’s Prophet, peace be upon him. I pledge that I will die as Muslim.
“Should I be killed, I would like to be buried, according to Muslim rituals, in the clothes I was wearing at the time of my death and my body unwashed, in the cemetery of Sirte, next to my family and relatives.
“I would like that my family, especially women and children, be treated well after my death. The Libyan people should protect its identity, achievements, history and the honourable image of its ancestors and heroes.
“The Libyan people should not relinquish the sacrifices of the free and best people. I call on my supporters to continue the resistance, and fight any foreign aggressor against Libya, today, tomorrow, and always.
“Let the free people of the world know that we could have bargained over and sold out our cause in return for a personal secure and stable life.
“We received many offers to this effect but we chose to be at the vanguard of the confrontation as a badge of duty and honour.
“Even if we do not win immediately, we will give a lesson to future generations, that choosing to protect the nation is an honour and selling it out is the greatest betrayal that history will remember forever, despite the attempts of the others to tell you otherwise.”

 

Sangat murni wasiat ni. Beliau sangat sayangkan rakyatnya. Namun, atas kedajalan Israel dan USA kafir laknat, Ghaddafi dibunuh oleh rakyatnya sendiri. Kafir laknat hanya bergelak ketawa di belakang, Rakyat Libya sendiri diperbodohkan . Islam diperbodohkan. Semoga roh beliau dirahmati Allah dan berada bersama orang orang beriman. Aminn!! Alhamdulillah jenazahnya selamat dikembumikan selepas beberapa hari dipertontonkan kepada umum.

 

sumber : Faqihfiqh

11:45 PM | 1 comments | Read More

GADDAFI : RAHSIA TERSEMBUNYI YG AMAT DIGERUNI YAHUDI LAKNATULLAH

Aku tertarik untuk berkongsi dengan semua pembaca berkaitan satu artikel menarik yang menggabungkan fakta fakta yang tidak didedahkan kepada umum berkaitan Muammar Gaddafi iaitu bekas Presiden Libya yang baru baru ni meninggal dunia dalam pemberontakan bersenjata rakyat Libya yang sememangnya kita tahu disebaliknya ada kafir laknatullah Yahudi dan USA . Sila baca sampai habis artikel ini. DIkongsi oleh saudara Al Muhaimin .

 

Malaysia diambang kemusnahan. Mungkin ada yang marah atau tertawa atau tersenyum sinis mendengar ungkapan ini. Untuk sementara waktu, lupakanlah sangkaan dan jauhilah permasalahan politik kerana ia lebih jauh dan rumit dari sangkaan itu.

Sukar untuk menelah apa sebenarnya yang bakal berlaku. Namun angin bertiup menjadi semakin kencang dan panas di negara hutan hujan tropika ini. Malaysia terselamat dari bencana alam yang dahsyat. Tiada gunung berapi ataupun lingkaran gempa bumi. Namun, bencana lain yang bakal melanda. Malah ia lebih bersifat kemusnahan "kemanusiaan". Bencana yang akan mengalirkan air mata berbaur darah. Sukar dimengerti sehinggalah ia benar-benar terjadi kelak. Bangsa yang hidup harmoni dan diperakui sebagai bangsa yang paling lembut bertoleransi ini bakal diregut dengan ganas atas kerakusan pengikut Dajjal. Malangnya ia didalangi oleh pengkhianat dari bangsa ini juga.

Kita toleh ke arah negara Arab seketika untuk cuba memahami situasi tersebut. Arab didorong untuk berbunuhan sesama sendiri, begitu juga Melayu akan dihasut untuk berbunuhan sesama Melayu. Fakta terbaik, kita boleh renungkan peristiwa Libya. Kesudahannya hampir pasti. Apa perasaan anda? Mungkin ada yang tidak pernah ambil peduli kerana ia masalah negara Arab. Ada sedikit yang rasa gembira kerana tumbangnya seorang pemimpin zalim (adakah benar?). Pendokong sekular bersorak kerana demokrasi sekular bakal menerajui Libya. Ada pula telah melupakannya atau menganggap ia hanyalah krisis biasa. Namun saya mengajak semua memikirkannya kembali sebagai iktibar.

LIBYA SEBENAR bukanlah seperti yang dilaporkan oleh media. Tangan Hitam telah menjadikan Gaddafi sebagai sasaran melalui perancangan yang cukup rapi. Membangunkan emosi orang Arab untuk membenci pemimpin mereka. Media antara bangsa dikerah untuk membuat liputan berat sebelah. Seluruh negara Arab bergolak (digolakkan) untuk memudahkan penipuan atau menyembunyikan "Hakikat Sebenar" matlamat mereka dari diketahui dunia.   Perencanaan mereka untuk menghapus dua lagi musuh yang sangat menyusahkan mereka. Pemimpin Libya dan Syria. Musuh pertama telah pun dikuburkan iaitu Saddam Hussein.

Untuk mengelabui mata dunia, perancangan ini tidak menjurus terus kepada Libya dan Syria sebaliknya mengucar kacirkan beberapa negara lain terlebih dahulu termasuk juga kerajaan beraja. Ia sengaja diatur supaya kelihatan seperti gerakan revolusi rakyat menuntut kebebasan. Namun tindakan terhadap negara selain dari Libya dan Syria kelihatan amatlah berbeza. Kerajaan beraja Arab telah diselamatkan melalui beberapa kaedah yang pelik diterajui oleh kerajaan Wahhabiah Saud Arabia.

Setelah Tunisia, kekacauan meletus di Mesir pula. Semua ini adalah gimik dan Hosni Mubarak dijadikan "kambing Hitam" untuk menutup niat mereka sebenar. Tak perlu NATO atau boss mereka USA membuat serangan tentera menjatuhkan Hosni Mubarak. Cukup dengan peranan beberapa proksi sahaja.

Dalam waktu yang sama rakyat Libya dihasut melalui sentimen dan keghairahan untuk menukar kerajaan. Peristiwa di Mesir dijadikan contoh dan ikutan. Mereka dipacu oleh agen-agen rahsia CIA dan MOSSAD meniupkan sentimen anti pemerintah.

Kaedah yang digunakan seiras dengan apa yang telah digariskan dalam protokol zionis dan perancangan rahsia Illuminati. Malangnya rakyat Libya telah dikeliru malah begitu mudah dihasut melalui pelbagai maklumat palsu yang dibangunkan secara sistematik supaya membenci Gaddafi. Peranan Facebook dan media alternatif dipergunakan secara maksimum sebagai alat propaganda terbaik bagi menutup suara kerajaan. Media lain telah dilabel sebagai alat kerajaan dan hanya memuatkan berita yang memihak pemerintah atau alat propaganda pemerintah. Rakyat Libya disaran supaya mengabaikannya. Hal yang sama sedang menular di negara ini.

Senjata utama siri kejatuhan negara Islam ini ialah "PEMBOHONGAN". Pembohongan bermaksud "Dusta" itu adalah gelaran yang senonim dengan Dajjal Laknatullah. Fitnahnya berpaksikan pendustaan yang hebat sehingga orang beriman pun akan hilang kewarasannya.

Apabila terpengaruh dengan janji manis untuk hidup bebas (tanpa had) seperti masyarakat Barat, Demokrasi dimomokkan sebagai sesuatu yang amat indah, untuk itu rakyat Libya sanggup mengorbankan segalanya.

Seperti mana Iraq. Barat membina helah, membantu mempercepatkan kemusnahan dengan pelbagai sekatan dan ugutan. Bertujuan untuk melemahkan Gaddafi. Akibatnya rakyat menjadi mangsa. Hidup menderita dan mengalami kesusahan. Pada waktu ini terhamburlah janji "Gunung Roti" bakal dinikamati dan ia ditawarkan sebagai ganjaran jika membuang pemerintah sedia ada. Ingatlah mereka mencipta masalah diikuti tawaran penyelesaian. Bagi sesiapa yang sudah memahami perancangan zionis " The Protocols of the Elders of Zion"  perkara ini bukanlan sesuatu yang ganjil.

Itulah keadaan sebenar yang berlaku yang tidak disedari oleh kebanyakan orang. Nasib yang sama bakal dilalui oleh semua negara Islam. Tidak terkecuali Malaysia dan Indonesia. Dajjal tidak akan membenarkan Islam dan segala sistemnya diketengahkan. Para pemimpin negara Islam yang degil haruslah bersedia untuk mati atau hidup dalam penjara kerana dunia kini milik Dajjal.

(Muammar Gaddafi bersama Presiden Mahmoud Abbas didalam khemahnya)

Siapa Gaddafi sebenarnya?

Keburukan demi keburukan ditonjolkan bagi menutup setiap kebaikan yang dilakukannya untuk rakyat Libya. Begitulah kejahatan yang dilakukan oleh proksi Dajjal ini. Perkara yang paling digeruni ialah hasratnya memaksa Barat membeli minyak dan berurusan perdagangan dengan matawang baru yang bakal diperkenalkannya iaitu Dinar Emas. Usahanya hampir nerjaya dan diterima oleh sebahagian besar negara Afrika dan sebahagian dari negara Arab. Dinar emas akan menjadi nilai tukaran baru perdagangan menggantikan USD dan Euro.

Dari saat inilah Barat terdesak untuk mempercepatkan usaha membunuh Gaddafi, namun usaha tersebut gagal. Proksinya yang sekian lama tidak sealiran dengan Gaddafi diangkat sebagai pejuang dan dibantu secara rahsia. Perancangan diatur untuk melakukan sabotaj dan menabur peropaganda. Berita sebenar ditutup dari pengetahuan dunia.

Terima kasih diucapkan kepada sdr Zulkifli kerana membongkar rahsia yang terpendam ini untuk dihayati oleh pembaca yang tidak mengetahui atau telah dipesona oleh dusta tajaan Dajjal. Saya petik tulisan Zulkifli Nordin dari blognya.

Presiden Muammar Muhammad Al-Qaddafi, adalah satu nama yang sangat digeruni dan ditakuti Barat, termasuk Yahudi Zionis la'natullah. Keberanian Al-Qaddafi, terutama apabila berdepan dengan Barat sudah dikenali dunia. Kelantangan beliau sehingga mencampakkan Piagam Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu semasa berucap di hadapan pemimpin dunia di Perhimpunan Agong Bangsa-Bangsa Bersatu mencatat sejarah tersendiri, membuktikan kelantangan dan sikap tidak tolak ansur dan tiada kompromi beliau kepada Barat!

Malang sekali apabila ada rakyat Libya yang terpengaruh dengan dakyah Barat, mempertuhankan demokrasi dan hak kebebasan manusia tanpa batas acuan barat, memilih untuk menggulingkan pemerintah yang banyak berjasa kepada mereka!

Cuba lihat apa yang tidak kenanya dengan Kerajaan Libya dibawah pimpinan Mua'mar Al Qaddafi:

1. Setiap individu rakyat Libya menerima imbuhan daripada hasil minyak petrol Libya yang dimasukkan terus ke akaun Bank masing-masing. Tak payah nak tuntut royalti dah! Ini juga amalan Kerajaan Emirat Arab Bersatu yang memperuntukkan didalam Perlembagaan bahawa 40% daripada hasil minyak UAE adalah untuk rakyatnya!

2. Cukai pendapatan paling maksimum pun hanya 12%;

3. Bank di Libya tidak mengenakan sebarang faedah/ riba';

4. Qaddafi bersumpah bapa dan keluarganya tidak akan memiliki rumah selagi tiap rakyat Libya tidak mempunyai rumah. Bapa Qaddafi sudahpun meninggal dunia tanpa punya rumah, dan Qaddafi serta anak isterinya masih duduk didalam khemah;

5.Di Libya tidak ada rumah yang dipajak;

6. Mana-mana rakyat yang mahu bertani atau berladang akan diberikan tanah, haiwan ternakan dan benih percuma;

7. Tidak ada bil elektrik di Libya;

8. Pendidikan adalah percumn;

9. Kemudahan perubatan adalah percuma;

10. Tiap pasangan pengantin baru mendapat peruntukkan one-off payment berjumlah 6,000-00 dinar daripada Kerajaan;

11. Harga gas terlalu murah pada nilai 12 cents per liter;

12. Pembelian kenderaan diberi pembiayaan kewangan tanpa faedah;

13. satu sistem pengairan dan saliran yang hebat dibina untuk mengujudkan kawasan pertanian yang membebaskan Libya daripada pergantungan kepada sumber makanan luar;

14. Rakyat dan negara Libya menikmati mutu kehidupan yang tinggi berbanding dengan negara Afrika yang lain.

15 Kebanyakan sekim kesihatan umum, pendidikan dan minyak dibawah subsidi kerajaan.

16. Libya mempunyai kadar kematian bayi yang paling rendah dan kadar hayat yang tinggi;

17. Kadar celik ilmu adalah 90% (sedangkan semasa rampasan kuasa oleh Qaddafi terhadap Raja Idris kadar celik-ilmu hanyalah 10%);

18. Kurang daripada 5% penduduk yang kelaparan/ tanpa rumah; satu jumlah yang jauh daripada Amerika Syarikat;

19. Apabila berlaku kenaikan harga makanan, Qaddafi menghapuskan semua cukai atas makanan;

Sebenarnya Qaddafi berjaya membawa rakyat dan negara Libya kepada tahap yang hebat tanpa bergantung dan menjadi hamba kepada tamaddun dan cengkaman Barat dan Yahudi zionis la'natullah. Sebenarnya apa yang dibawa oleh Qaddafi adalah ciri-ciri sebuah negara kebajikan yang berteraskan kepada Islam tanpa tunduk na'am kepada kafir harbi dan musuh-musuh Islam. Qaddafi boleh membuatkan Barat ketar lutut kepada kekuatan ekonomi negaranya!

Malahan Qaddafi mula menuntut Barat supaya membayar pembelian minyak dengan emas. Sudah tentu Amerika Syarikat, Barat dan Yahudi Zionis la'natullah tidak bersetuju kerana mereka tidak mempunyai simpanan emas yang mencukup untuk membayarnya. Malah matawang mereka kini hanyalah cetakan atas kertas sahaja.

Maka Amerika, Barat dan Yahudi la'natullah tidak ada pilihan melainkan menyingkir Qaddafi. Dan mereka berjaya memperkudakan segelintir rakyat Libya dan memperlengkapkan mereka dengan senjata dan dengan bantuan pesawat gempur Nato, memerangi Kerajaan mereka sendiri!

Begitulah peranan yang dimainkan oleh kaum kafir harbi la'natullah, sentiasa tidak redho dengan umat Islam, dan sentiasa mencari-cari jalan untuk menghancurkan umat Islam. Dan mereka akan sentiasa mencari jalan memperkudakan segelintir umat Islam untuk melakukan khianat terhadap agama dan bangsanya sendiri.

Amat malang apabila ada umat Islam yang rela diperkudakan, malahan sanggup mati demi untuk kafir harbi! Na'zubillah min zalik.

Catatan tambahan:

Kolonel Muammar Muhammad al-Gaddafi[1] (Arab: مُعَمَّر القَذَّافِي‎ Muʿammar al-Qaḏḏāfī audio(bantuan·maklumat)) (lahir 7 Jun 1942) adalah seorang pemimpin politik dan revolusi Libya. Beliau telah menjadi Presiden Libya semenjak menggulingkan Raja Idris dalam rampasan kuasa tak berdarah pada 1969 dan menjadi pengasas Republik Sosialis Arab Libya.[2]. Tempoh pemerintahan yang kini hampir mencecah 42 tahun membuatkan beliau antara pemimpin terlama memerintah dalam sejarah.[3]

Ideologi Gaddafi dipanggil Teori Antarabangsa Ketiga dan dihuraikan dalam Buku Hijau. Buku ini disebar ke seluruh dunia secara percuma. Gaddafi dikatakan pernah menaja beberapa kumpulan pemberontak termasuk Gerakan Moro di selatan Filipina. Enam hari selepas Amerika berjaya menangkap Saddam Hussein , Gaddafi berikrar memusnahkan senjata pemusnah WMD. Ekoran komitmen itu, pada 15 Mei 2006, Setiausaha AS, Condoleezza Rice mengumumkan pemulihan hubungan diplomatik AS-Libya.

Pada awal Februari 2011, bantahan politik besar, yang didorong bantahan di Tunisia, Mesir dan bahagian lain dunia Arab, meletus di Libya menentang kerajaan Gaddafi dan dengan cepat bertukar menjadi perang saudara. Gaddafi berikrar "mati syahid" jika perlu dalam perjuangannya menentang pemberontak dan kuasa luar, menyatakan yang mereka yang memberontak terhadap kerajaannya berhak mati.[4][5][6] Pada 17 Mei 2011 Mahkamah Jenayah Antarabangsamengeluarkan permohonan waran tangkap terhadap Gaddafi atas sebab jenayah terhadap kemanusiaan;[7] pada 27 Jun, pernohonan ini diterima dan waran dikeluarkan terhadap Gaddafi dan anaknya Saif al-Islam.[8][9]

Pada Ogos 2011, Gaddafi terus diburu oleh pemberontak tetapi beliau dan tujuh anak lelakinya berjaya melarikan diri.

Kehidupan awal

Gaddafi adalah anak bongsu dalam keluarga petani di padang pasir kering kontang di Oasis Hun,Sirte. Beliau keturunan suku Arab Badwi [Berber]] , Qadhadhfa. Datuknya, Abdessalam Bouminyar dikatakan mati syahid ketika menentang penjajahan Itali ke atas Libya di Khoms pada 1911.

Menerima pendidikan rendah agama tradisional dan sekolah persediaan Sebha di Fezzan dari 1956 hingga 1961. Gaddafi begitu kecewa apabila dunia Arab / Palestin kalah kepada Israel dalam perang 1948.

Pada akhirnya Gaddafi dan rakan-rakan dari sekolah ini telah menjadi kumpulan teras revolusi dan merampas kepimpinan negara Libya. Inspirasi Gaddafi ini adalah Gamal Abdel Nasser, Presiden Mesir yang telah menjatuhkan kerajaan monarki di Mesir. Pada 1961, Gaddafi telah keluar dari Sebha dan memulakan aktiviti politik secara aktif.

Kemudian, Gaddafi belajar undang-undang di Universiti Libya dan lulus dengan cemerlang. Selepas itu, beliau menyertai Akademi Tentera di Benghazi pada 1963. Di sini, beliau bersama sekumpulan yang lain telah membentuk kumpulan militan secara rahsia untuk membuang pemimpin Libya yang pro Barat. Selepas tamat belajar pada 1965, dia telah dihantar ke Britain untuk latihan lanjutan di Kolej Pegawai Turus Britsih (British Army Staff College) dan pulang pada 1966 dan berkhidmat sebagai pegawai komunikasi dalam Signal Corps.

Pada 1 September 1969, satu kumpulan kecil pegawai tentera yang dipimpin oleh Gaddafi telah melakukan rampasan kuasa terhadap Raja Idris 1 yang ketika itu menjalani rawatan perubatan diTurki. Sepatutnya anak saudara Raja Idris 1 yang bernama Tengku Mahkota Hasan as-Senussi ditabal sebagai raja pada 2 September apabila Raja Idris turun tahkta pada 4 Ogos 1969. Namun, pegawai-pegawai revolusi enggan menerima Hasan sebagai raja Libya yang baru. Sebelum 1 September 1969, kerajaan sedia ada dimansuhkan dan Tengku Mahkota Hasan telah dijadikantahanan dalam rumah. Semua media merujuk Gaddafi sebagai "Pemimpin besar dan Pengasas Revolusi."

Tidak seperti pemimpin diktator tentera yang lain, Gaddafi mendakwa dirinya sebagai putera mahkota atau mendakwa sebagai pemimpin tentera yang memonopoli kuasa politik. Sebaliknya, beliau hanya kekal sebagai kolonel dan pangkat itu kekal hingga ke hari ini. Gaddafi sering melaungkan Libya "diperintah oleh rakyat" .Presiden Mesir Gamal Abdel Nasser kekal sebagai kolonel selepas merampas kuasa manakala Jerry Rawlings, bekas Presiden Ghana, tidak memegang pangkat tentera tinggi daripada leftenan udara.

Sementara di Republik El Salvador yang diperintahkan oleh Leftenan Colonel Oscar Osorio (1950 - 1956); Leftenan Kolonel José Marísatu Lemus (1956 -1960) dan Leftenan Kolonel Julio Adalberto Rivera (1962 - 1967).

Rejim tentera Gaddafi memiliki campuran semangat kebangsaan Arab , nasionalisme dansosialisme berteraskan Islam. Gaddafi memanggil negara Libya sebagai negara kebajikan dengan sistem pemerintahan secara "langsung, popular demokrasi" dan lebih sesuai dikenali sebagai "Sosialisme Islam" . Libya kini membenarkan ekonomi dikawal oleh syarikat-syarikat kecil dengan kawalan minimum daripada kerajaan.

Gaddafi juga memmperkenalkan sistem moral Islam yang melarang minuman alkohol dan berjudidi kalangan rakyatnya. Falsafah politik beliau direncakan dalam sebuah buku rasmi Libya yang dinamakan 'Buku Hijau'. Buku Hijau ini merangkumi 3 jilid dan dicetak di antara 1975 dan 1979.

Bagaimanapun, dalam praktik pemerintahan , sistem politik yang dilaksanakan tidaklah idealis sebagaimana sepatutnya. Ini kerana Presiden Gaddafi berhadapan dengan kekangan dalam negeri dan terpaksa berhadapan dengan tekanan antarabangsa.

Jawatankuasa Revolusi memutuskan semua penentang Libya di luar negara hendaklah dibunuh. Berdasarkan keputusan tersebut skuad pembunuh telah dikirim ke luar negara. Sembilan rakyat Libya telah dibunuh dan lima daripadanya telah dibunuh di Itali.

__________________

Tidak mustahil rakyat Libya akan menderita sebagaimana nasib saudara mereka di Iraq. Itulah kebebasan dan  keindahan demokrasi yang diidam oleh rakyat Libya. Mereka tidak belajar dari peristiwa Saddam Hussein dahulu malah bersedia dibutakan mata hanya dengan khayalan umpama filem Hollywood. Segala hasil negara bakal dipunggah keluar dan rakyat Libya dipaksa membayar kos perang NATO. Bahagiakah mereka? Kesah ini umpama hikayat Melayu, "Lebai Malang".

Demokrasi adalah Syaitan paling kejam yang nyata memanipulasi manusia di akhir zaman ini. Mampukah kita lari dari syaitan ini? Paling jauh kita hanya mampu berusaha agar syaitan ini tidak mudah membinasakan saki baki iman yang ada. Itu pun jika kita rasakan berada dikelompok manusia beriman. Untuk itu patuhilah saranan Rasulullah SAW mendindingi diri dari fitnah Dajjal. Dinasihatkan agar menghafal dan sering amalkan 10 ayat surah al Kahfi tanpa jemu. Kita akan diperlihatkan KafFaRa di "dahi" Dajjal ini. InsyaAllah.

Kita bernasib baik kerana kita diantara mangsa mereka yang terakhir, bukan yang terawal seperti Asia Tengah dan Asia Barat. Mungkin sememangnya Allah merencanakan begitu agar kita dapat bersedia sebelum terlambat. Pastinya doa para Aulia diperkenankan Allah SWT. Bersyukurlah. Segala kemelut politik dan sosial yang berlaku mutakhir ini sepatutnya segera mematangkan kita bukan sebaliknya.

Memandangkan kita sekian lama merangkul demokrasi sekular, halacara menjatuhkan pemerintahan sedia ada menjadi sedikit sukar. Namun melalui proksi mereka yang berjiwa kental dan liat, mereka masih berpeluang mengucar kacirkan negara ini. Walaupun starategi terpaksa diubah dan disesuaikan dengan keadaan, perancangan untuk menjatuhkan pemerintah Islam tetap akan dilaksana terutama yang melaksana sistem yang berbeza dengan apa yang mereka sarankan.

Malaysia juga diantara negara yang cuba popularkan "Dinar Emas" satu masa dahulu tetapi menenggelamkan hasrat tersebut setelah dapat menghidu bencana yang bakal dihadapi. Harus diingat, selain Malaysia negara yang cuba bangunkan projek "Dinar Emas" ini ialah Iraq dan Libya. Iraq dan Libya telah dihanguskan dan projek tersebut telah ditamatkan. Tidak mustahil pula Iraq dan Libya mempunyai rezab bijih emas di bawah perutbumi padang pasir yang luas itu. Sebab itu mereka berani menyuarakannya.

Apa yang berlaku kini, dinar dan dirham dikeluarkan di Malaysia hanya sebagai jualan "koleksi" bukan sebagai matawang rasmi. Ia tidak menggugat sistem kewangan antarabangsa. Zionis tetap mencurgainya dan bimbang Malaysia mengambil langkah drastik mengisytiharkan untuk menggantikan wang kertas satu masa nanti. Mereka tahu Malaysia antara negara yang berani membuat pilihan sendiri mengawal sistem kewangannya dan berupaya mengenepikan pandangan pakar IMF.

Rekod mengenai hasrat kerajaan Malaysia mahu menggunakan "Dinar Emas" sebagai forex atau tukaran perdagangan antarabangsa disatu masa dahulu masih tersimpan kemas dalam diari Illuminati dan zion, mereka masih tidak percaya Malaysia telah melupakan hasrat tersebut. Itulah mimpi ngeri bagi Illuminati yang sekian lama telah menipu dunia melalui terbitan "wang kertas" yang bersandarkan hutang (debt/riba) itu. Syarikat yang mencetak wang kertas ini juga milik mereka dan proksi mereka.

Untuk menghilangkan terus kemungkinan ini, pemerintah sekarang harus diganti dengan proksi mereka. Siapakah proksi mereka? Akan didedahkah sedikit waktu lagi bila masa mengizinkan. Mungkin bukan dalam blog ini kerana komputer peribadi saya sudah diintip dan perhubungan internet pula sering terganggu.

Jika rakyat negara ini masih siuman, ingatlah bahawa fitnah Dajjal itu amat menyesatkan dan mustahil umat yang kurang imannya dapat melepaskan diri. Setelah tumbangnya Syria (pembesaran Israel), Malaysia akan jadi medan baru jika Indonesia dapat ditawan secara aman. Dalam pada itu jika pembaca meyakini kemungkinan ini bukan sekadar hipotesis, adalah dinasihatkan supaya segera mengumpul "dinar/dirham (emas dan perak) Malaysia" sekadar yang terdaya. Kerajaan negeri Kelantan juga telah mengeluarkannya. Secara tidak langsung ini menunjukkan kerajaan Kelantan juga telah mengetahui kemungkinan apa yang bakal terjadi atau mungkin hanya bertujuan menghidupkan kembali tradisi Kelantan sebelum dijajah British.

Kemerosotan nilai wang kertas akan menjadi semakin tenat sekiranya kesatuan negara Eropah gagal mengekang kejatuhan ekonomi negara anggotanya. Ditokok pula semakin lemah kepercayaan dunia terhadap kestabilan USD. Ringgit Malaysia juga tidak akan dapat melepaskan diri dari ikut tersungkur sama. Buat waktu ini, USA masih berupaya melindungi kejatuhan nilai dollarnya, tidaklah diketahui berapa lama lagi ia dapat bertahan. Mungkin setahun, dua tahun atau lima tahun sahaja lagi. Keadaannya dilapurkan sangat tenat.

Emas akan menpunyai nilai yang berkali-kali ganda dari nilainya sekarang bilamana nilar ringgit merosot kelak kerana ringgit juga masih berdiri atas nisbah tukaran antarabangsa yang dikuasai IMF. Semua wang kertas dunia bersandar kepada bon dan "debt" atau nama asalnya ialah RIBA. Inilah perusahaan Illuminati (anggota Dajjal) selama ini. Mereka mengumpul emas sebaliknya memaksa dunia menggunakan wang RIBA.

Tanah Melayu pernah digelar Semenanjung Emas. Pastinya emas menjadi nadi ekonomi  penduduk purba Semenanjung Tanah Melayu. Sejarah ini telah berjaya ditutup rapat oleh British dan sejarah orang Melayu hanya bermula dari kewujudan Kesultanan Melaka..

Walaupun beratus tahun menjajah Tanah Melayu,  namun atas kehendak Allah mereka masih gagal menemui simpanan emas kecuali simpanan terhad di Pahang. Pelbagai ekpedisi dilakukan hingga ke seluruh hutan rimba banjaran Titiwangsa. Di mana tempat tinggi mereka mendirikan penempatan dengan alasan sebagai kawasan rehat. Mereka tetap gagal mengesan simpanan emas di perut bumi Tanah Melayu ini. Apa yang diizinkan Allah untuk mereka hanyalah bijeh timah.

Tumpuan mereka hanya untuk menjajah Tanah Melayu dan bersedia pula melepaskan negeri Fathani kepada penguasaan Siam melalui satu triti. Tentu ada sebabnya. Dapatkah dibayangkan apa akan berlaku sekiranya mereka menemui simpanan emas yang banyak di sini? Keadaannya tentu sekali berbeza dari apa yang wujud sekarang.

Simpanan rezab emas "mentah" Tanah Melayu memang banyak, Illuminati dan talibarutnya telah lama mengetahuinya. Melalui kecanggihan teknologi yang mereka miliki, dalam diam mereka telah mengkaji, mengesan dan memantau secara rahsia kedudukan dan nilai rezab tersebut.

Kerajaan sekarang juga sudah lama mengetahuinya (sebab itu PM terdahulu pernah membayangkan penggunaan dinar emas sebagai sandaran perdagangan menggantikan USD). Menjadi tanggung jawab kerajaan untuk merahsiakannya dari pengetahuan umum demi keselamatan negara atas nasihat pakar strategik.

Sebab itu mereka (zion) akan cuba sedaya untuk menghalang kerajaan sekarang dari terus memerintah. Walaupun pemerintah negara ini tidaklah sebaik sepertimana yang semua orang diharapkan, namun sehingga kini mereka masih berupaya melepaskan diri dari perangkap Yahudi (zion/illuminati).

Allah masih belum izinkan mereka menjatuhkan pemerintah yang ada . Andai sebaliknya berlaku, proksi mereka akan mengambil alih pemerintahan dan dengan mudah semua rezab ini diangkut ke Jurussalem secara rahsia. Masa untuk mereka semakin suntuk. Usaha mereka selama ini masih belum menampakkan hasil. Kini dengan bantuan Jesuit (cawangan gerakan sulit zionis), mereka berharap keadaan akan berubah dan memihak kepada mereka. Sebagai makluman, Jesuit telah hampir berjaya menawan Indonesia melalui gerakan para proksinya. Gerakan Islam di sana semakin lemah dicemari LIBRALISMA kecuali Acheh.

Walau bagaimanapun, hanya Allah yang tahu untuk siapa rezab ini disimpan begitu lama.Perancangan Allah melangkaui tipudaya makhluk. Hakikatnya segala rahsia adalah "hak Mutlak" Allah Subhana Wa Taala. Wallahu A'lam.

 

semoga mendapat sesuatu dari pembacaan ini. Kalau berminat, boleh berkongsi kepada pembaca blog anda pulak. Sekian .

 

SUMBER

8:36 AM | 6 comments | Read More

Wanita Naik Skuter Bogel

Kalau sebelum ni , aku dah pernah paparkan gambar seorang wanita di Malaysia yang agak “gila” dengan cuma memakai spender menaiki Yamaha Lagenda bersama mungkin suaminya dalam entry NAIK MOTOR BOGEL. Apakah ini?? Tapi dalam gambar yang akan ditunjukkan ni, bukan hanya tak pakai seluar. Tapi tak pakai apa langsunng. Sebab apa, masih tak diketahui. Anda rasa???

 

 

 

 

Mungkin dia ni mental kot. Tapi kalau metal boleh bawak motor ke ek? Or lupa pakai ..ermmm imposible sebab mesti kena angin sejuk. haha. Mungkin dah bet dengan kawan kawan pas tu kalah. Boleh jadi. Or memang mencari populariti segera.

8:11 AM | 0 comments | Read More

Tweets Dan Menangi Canon IXUS 115 HS Dengan Churp Churp

Written By Hafiz Rahman on Tuesday, October 25, 2011 | 8:17 PM

Everyone loves watching TV, whether it’s football, the latest season of ‘How I met your mother’ or the 8 o’clock news. The television is no longer just considered mere entertainment but some may say it has developed into a lifestyle product of its own. We can’t deny that we have fallen head over heels for Astro as it has kept us entertained over the years, and enriching our lives with a variety of content including High Definition channels to complement our modern lifestyle. Well, now they are giving us a new reason to fall in love with them all over again. Introducing –Astro B.yond IPTV.

It’s now more than watching TV! The Astro B.yond IPTV has 5 new features to blow your mind starting with all your favorite shows in stunning High Definition with crystal-clear images and brilliant life-like colours! Choose from an array of programmes from Astro’s Video-on-Demand (VOD) library and watch what you want, whenever you want. The Personal Video Recorder (PVR) feature also allows you to record and watch your favorite shows whenever you want to. It’s TV. Your Time. Your Way. All these are made possible via High Speed Fibre Broadband bringing you the best of Astro and high-speed internet connection to elevate your internet experience to a whole new level (Psst … its 30X faster than today’s average).

To learn more about Astro’s IPTV, check out their website (www.astro.com.my/iptv) or head down to the first-of-its-kind Astro B.yond IPTV Concept Store in Solaris, Mont Kiara for the ultimate home entertainment experience. You will have the opportunity to get up-close and personal with the features of the service and discover the joy of Astro B.yond IPTV in full length!

Spend some time in it and you’ll find yourself being transported home in the Family Lounge area, which showcases the ultimate IPTV immersive home cinema experience with acoustically treated walls and a comfortable living room design. Looks like a place we Churpies will love hanging out at!

While we’re getting so excited about Astro B.yond IPTV, they have decided to bring this excitement up a notch! Share your excitement with us and Astro will be giving out a Canon IXUS 115 HS to ONE lucky Churper who can give us the most interesting answers! Your tweets could win you a camera today, Churpers!

Step 1: Tell us how excited you are about the Astro B.yond IPTV in 2 tweets with the following keywords: #AstroIPTV @Churp2

Tweet 1:  Tell us how will Astro B.yond IPTV complete your dream home!

Sample Tweet: “#AstroIPTV completes my dream home with HD movies and speedy internet! @Churp2”

Tweet 2: Share this image of the Astro B.yond IPTV mock home (http://bit.ly/r8gxzZ) via twitter and tell us how you’ll utilize the multi-room experience!

Sample Tweet : “Can’t wait to chill @ #AstroIPTV concept store in Mont Kiara and watch Astro while surfing High Speed Internet! @Churp2 http://bit.ly/r8gxzZ

Step 2: Comment on this blog post to tell us you’ve tweeted and include both your tweet URLs in the comment box.

Example of a comment:

How to get your tweet URL?

Easy isn’t it, who knew your tweets could now win you a camera? This contest is only open to members of Churp Churp Malaysia, make your way to sign up with just a click of a button and sign in via your existing Facebook or Twitter accounts before you begin!

Terms and conditions:

1)     This contest is supported by Churp Churp Malaysia and open to existing Churp Churp users in Malaysia to participate. Be sure to sign up with just a click of a button via Facebook/Twitter so we have you in our database!

2)      To participate, Churpers are required to complete 2 tweets to us according to instructions and comment on this blog post for a submission to be valid.

3)      Protected tweets that are not traceable will be disqualified from the contest.

4)      Judges’ decisions are final and not disputable.

5)      Contest period is from October 18th 2011 – October 31st 2011 (12PM). Tweets and comments received after October 31st 2011 will not be accepted.

6)         Winners are required to collect the prizes from an address that will be advised; no mailing arrangements will be entertained for contest winners.

 

source : Churp Churp Blog

8:17 PM | 1 comments | Read More

(Gambar) Mayat Gaddafi Dibiar Membusuk Di Bilik Sejukbeku Pasar

Reuters - MAYAT Muammar Gaddafi yang masih diletakkan di dalam sebuah bilik sejuk di Misrata, Libya semalam.


MISRATA, Libya - Mayat bekas pemimpin Libya, Muammar Gaddafi mula mereput dan berbau busuk selepas empat hari ditempatkan di dalam sebuah bilik sejuk simpanan daging di sini sejak Khamis lalu.

Pejuang-pejuang yang mengawal jenazah Gaddafi dan anak lelakinya, Motassim bertindak meletakkan lapisan plastik di bawah jenazah mereka ekoran cecair mayat mula mengalir di dalam bilik sejuk beku sebuah pasar tempat kedua-dua jenazah itu disimpan.

Warna kedua-dua mayat itu menjadi semakin hitam selepas tidak dikebumikan selama empat hari.

Para pejuang Majlis Peralihan Kebangsaan (NTC) mula memberikan topeng bedah kepada para pelawat untuk melindungi daripada terhidu bau busuk yang tersebar ke dalam bilik sejuk beku tersebut.

"Tuhan mencipta firaun sebagai teladan kepada manusia lain," kata seorang penduduk, Salem Shaka yang melawat kedua-dua jenazah itu semalam.

"Jika beliau seorang yang baik, kami pasti akan mengebumikannya.

Reuters
SEORANG lelaki menutup hidungnya semasa dia melihat mayat Muammar Gaddafi di dalam bilik sejuk di Misrata, Libya semalam.


Namun, beliau sendiri yang memilih jalan ini (jalan kehancuran)," tambahnya.

Gaddafi dan anak lelakinya, Motassim mati dibunuh di bandar kelahiran Gaddafi, Sirte selepas mereka ditangkap pada Khamis lalu.

Seorang lagi lelaki menyatakan dia memandu sejauh 400 kilometer untuk melihat mayat Gaddafi.

"Saya datang ke sini untuk memastikan dengan mata saya sendiri. Semua penduduk Libya mesti melihatnya," katanya.

Pengebumian Gaddafi masih menjadi perbalahan dalam kalangan anggota-anggota NTC yang memerintah Libya buat sementara waktu.

Para pemimpin NTC mahu mayat Gaddafi dikebumikan di sebuah lokasi rahsia supaya makamnya tidak dipuja.

Namun, suku kaum Gaddafi mahu mayatnya dikebumikan di bandar kelahirannya di Sirte. - Reuters

 

sumber : EKele


Even kalau cakap Gaddafi ni kejam sekalipun, at least hormatilah mayat orang dah mati. Kebumikan je la . Buat apa simpan lama lama. Kalau pun nak simpan, buat la elok elok, ini tidak. Buat macam bangkai binatang. Tuhan dah ciptakan manusia sebaik baik kejadian. Mengapa nak mempertikaikan kejadian Tuhan dengan melayan mayat Gaddafi seperti haiwan. Astaghfirullah.
10:08 AM | 0 comments | Read More

Tips Mengetahui Lelaki Masih Teruna Atau Tidak

Sebelum ini, dalam entry Tips Mengetahui Wanita Masih Dara Atau Tidak , aku dah berkongsi kepada kaum lelaki tentang bagaimana untuk mereka mengenalpasti samada wanita tersebut masih dara atau tidak. Dan entry tu memang mendapat sambutan . Banyak keyword yang datang ke entry tersebut. Rupa rupanya ramai yang memang mencari maklumat macam ini. Ok harini, aku nak berkongsi pulak bersama wanita tentang bagaimana mereka boleh mengenalpasti samada lelaki tersebut masih teruna atau tidak. Lelaki. AWAS anda diperhatikan. hehee. Antara tanda tanda yang boleh dikenalpasti yang menunjukkan seseorang lelaki tersebut masih teruna adalah seperti dibawah :

 

1. lelaki teruna suka mengintai-intai (curi pandang) perempuan cantik pada wajah berbanding lelaki tak ada teruna gemar melihat tubuh wanita

2. lelaki teruna segera mengalihkan pandangan apabila ditentang wanita cantik manakala lelaki tak teruna mengekalkan pandangan

3. lelaki teruna menunduk apabila dipandang wanita cantik dan menunjukkan reaksi gembira (mengetap bibir untuk cover senyum) tetapi lelaki tak teruna menunjukkan reaksi bersahaja

4. lelaki teruna malu membuka mulut untuk makan atau bercakap di hadapan wanita yg cantik. lelaki teruna seperti “kena interview” apabila bercakap dan badannya kaku

5. lelaki teruna berdegup kencang jantungnya apabila mendapati wanita cantik menyukainya

6. lelaki teruna membosankan apabila bercinta. gayanya agak “nerd”. gemar berlagak untuk menarik pasangannya.

7. lelaki teruna juga sanggup menghabiskan banyak wang untuk pasangannya untuk menambat hati pasanganna

8. lelaki teruna terlalu sensitif. mereka akan sering menghubungi pasangannya sehingga dapat dan mereka akan rasa sedih yang amat sangat apabila diabaikan

9. lelaki teruna sering mengagung-agungkan pasangannya dan mengatakan orang lain tak cantik. mereka akan bercerita tentang pasangannya dan memuji-muji pasangan apabila berbual dengan kawan-kawan.

 

Cuba try dengan boyfriend anda wahai wanita wanita sekalian. Tengok macam ini atau tidak. Tapi kalau dia macam ni, anda bercerai berai dan bergaduh tumbuk bagai, jangan salahkan entry ini dan serang admin blog ini ek.hahaha. Itu salah sendirik. Habis la lepas ni lelaki yang dah tak teruna akan cuba berlakon menjadi seperti di atas. haha

 

PERHATIAN : sekadar ramalan dan tak ada bukti saintifik yang mengatakan semua ni adalah fakta. Jangan percaya 100 %.

Sumber :

Berita-harian-online

sumber gambar

 

6:07 AM | 6 comments | Read More

Gambar Mayat Gaddafi Dipertonton Kepada Orang Ramai Tanpa Diurus Sebaiknya

Written By Hafiz Rahman on Monday, October 24, 2011 | 3:29 PM

Walaupun mungkin Gaddafi ni dianggap kejam dan tak berperikemanusiaan semasa pemerintahannya, tapi tak bermakna manusia yang masih hidup nak bersikap tidak berperikemanusiaan dengan membiarkan mayat Gaddafi menjadi tontonan rakyat. Sepetutnya mayat tak boleh disimpan lama sebab akan membusuk. Isyyy tak patut la buat macam ni. pakat beratur nak tengok mayat Gadddafi macam beratur nak beli nasi kandar.

 

sumber

3:29 PM | 1 comments | Read More

Gambar Dan Video Gempa Bumi Turki : Lebih 200 Terkorban

Dipetik dari mstar online

Pasukan mencari dan menyelamat cuba mencari mangsa yang tertimbus di bawah runtuhan bangunan di Ercis, timur Turki pada awal pagi Isnin. Kira-kira 100 disahkan terbunuh dalam kejadian gempa bumi berukuran 7.2 magnitud yang melanda negara tersebut pada Ahad. -Foto REUTERS.
ANKARA: Panik dan ketakutan menyelubungi mangsa ketika gempa 7.2 magnitud di timur Turki mengorbankan 138 orang apabila banyak bangunan runtuh.
Angka korban dijangka meningkat ketika anggota penyelamat giat mencari mangsa di bawah runtuhan dan tiba di kawasan perkampungan.
Puluhan ribu orang meluru keluar ke jalan raya untuk menyelamatkan diri sambil menjerit atau cuba menghubungi sanak saudara menerusi telefon ketika bangunan pejabat kediaman retak atau runtuh.
"Ramai terperangkap di bawah runtuhan. Mereka sedang menderita," kata Datuk Bandar Daerah Celebibag, Veysel Keser.
Celebibag terletak berhampiran kawasan paling turuk dilanda bencana itu, Ercis, berhampiran sempadan Ran dan antara zon gempa bumi.
Gempa bumi itu melanda pada 1.41 petang (1041 GMT). – AP
Updated : (Reuters) - More than 200 people were confirmed killed and hundreds more feared dead after an earthquake hit parts of southeast Turkey Sunday with rescue teams working through the night to free trapped survivors.

Gambar sekitar kawasan kejadian gempa bumi
sumber : Blogserius

Video di sekitar tempat kejadian selepas gempa bumi

Al fatihah kepada semua umat islam yang terkorban. Kepada non muslim, may them rest in peace under God blessing. Small sign toward the end of the world. Ambil pengajaran dari apa yang berlaku.
11:45 AM | 0 comments | Read More

Video Highlight Manchester United 1-6 Manchester City 23 Oktober 2011

Written By Hafiz Rahman on Sunday, October 23, 2011 | 11:18 PM

Malam ni, semua fan MU meratapi kekalahan teruk MU kepada M.City dengan kekalahan 6-1. Lebih memburukkan keadaan apabila Mu kalah ditempat sendiri. Aku bersimpati dengan semua fan MU yang confirm akan jadi bahan kepada semua fan Arsenal, Liverpool, Chelsea yang akan bergabung tenaga malam ni untuk membahan semua fan MU. So kepada anda fan MU, kalau rumate anda antara fan Arsenal, Liverpool, Chelsea  , aku nasihatkan korang jangan balik bilik malam ni. takut kena bahan kaw2..haha

Sumber dari PremierLeague
It was United's heaviest ever home defeat in the Premier League as their neighbours romped to a sensational victory.
Mario Balotelli put the visitors in front on 22 minutes and added a second on the hour after Jonny Evans had been sent off for a professional foul two minutes into the second half.
Sergio Aguero added a third on 69 minutes and although Darren Fletcher pulled one back nine minutes from time, City scored three times in the closing minutes. Edin Dzeko got two and David Silva one to inflict United's first defeat of the season and their heaviest at home since 1955.
For an in-depth match report, click here.

setakat ni, cuma video ni yang aku jumpa. Aku akan attached video yang resolusi lebih baik kalau dah ada di youtube nanti

11:18 PM | 1 comments | Read More

(Video Dan Gambar)Marco Simoncelli Terbunuh Dalam Kemalangan Di Litar Sepang

 

“Penunggang Honda, Marco Simoncelli disahkan meninggal dunia selepas terjatuh dan kepalanya dilanggar dua pelumba lain pada perlumbaan kategori MotoGP di Litar Sepang, sebentar tadi.

Sebelum itu, perlumbaan kategori berkenaan dibatalkan berikutan kemalangan yang menimpa pelumba Itali berkenaan yang terjatuh dan dilanggar Colin Edwards dan Valentino Rossi pada pusingan kedua perlumbaan terbabit.

Topi keledar Simoncelli tercabut ketika kemalangan di selekoh 11 apabila beliau tergelincir dengan motosikalnya melintang di atas litar dan ketika itu menjadi laluan Edwards dan Rossi.

Perlumbaan itu terus diberikan bendera merah dan Simoncelli yang kaku di atas litar terus dibawa ke pusat perubatan menggunakan ambulans.

Edwards yang menunggang Yamaha turut terjatuh tetapi terselamat daripada sebarang kecederaan serius manakala Rossi berupaya dapat menunggang motosikalnya balik ke pit. – REUTERS”

 

Moment of horror: Simocelli loses control on the second lap before fatally colliding with Colin Edwards as Valentino Rossi ahead manages to escape

 

 
Losing control: Simoncelli (No 58) crashed on the second lap of the race, riding between Edwards and Valentino Rossi
Emergency: Race marshalls quickly arrive at the scene to assist the stricken Simoncelli
Wheeled away: Track officials remove Simoncelli's motorcycle after the dreadful accident
Support: Simoncelli girlfriend Kate is consoled by a TV crew member following her partner's tragic crash
Kekasih mendiang ditenangkan oleh krew pasukan
 
Paolo Simoncelli, Marco's father, is comforted by his son's manager Carlo Pernat outside the medical center following the accident
bapa kepada Marco
 
 
 
 

##memang tragis kemalangan ni sebab helmet yang dipakai tercabut dan motor yang datang dari belakang melanggar tepat kepada beliau. Malang memang tak berbau.Tak kira kat mana sekalipun, kalau dah takdir akan berlaku, berlaku jugak. So tungganglah dengan selamat. Sayangi diri sendiri dan orang lain.

Satu yang agak memburukkan keadaan . Cuba tengok yang ini

Cancelled: Rubbish covers the track after the race was abandoned early in Sepang

sampah bertaburan selepas perlumbaan ditamatkan serta merta. Mungkin mentaliti macam ni perlu diubah.Nak marah pun muungkin ada cara lain selain dari ini??? Suka sangat baling benda2. Silap silap anak yang dipegang tu pun nak dibaling sebab tak puas hati.

9:41 PM | 0 comments | Read More

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)