Macam-Macam Cerita MUET Pagi Tadi

Written By Hafiz Rahman on Saturday, November 13, 2010 | 8:30 PM

bagi yang amiik MUET pagi tadi...tahniah sebab dah berjaya abiskan satu lagi paper penting dalam idup korang....8.00-12.30 pagi tadi..memang borink jawap..huhu..


bermula dengan pagi tadi aku terbangun lewat...siottt....7.10 baru bangun...dalam slip tulis kul 7.30....but dalam sekelip mata aku tetiba dah ada depan dewan exam kul 7.30...pelik tul...napa tah cepat ..hebat betul dia nie
haha...penat cukup siap rushing macam orang gila ...huh...smpi2 ja pasepa semua orang rileks ja..baru la aku tertengok jadual belakang slip...kul 8 pagi da start...ciesssssss....


overall pagi tadi semuanya ok...cuma bahagian reading sangat2 la mengantuk bila baca....bpa kali aku terlelap..nasib baiik r sempat siap....then writing paper coming in...pukul 10.00 start....Part A aku memang tak suka ..nak kena analysis2 kejadah hape tah...hentam saja...but yang bagusnnya....aku buat 199word...dia cakap antara 150 - 200....waaa cemerlang aku harini.....then move on to da next part...Part B....bessss woo tajuknya


In an arranged marriage ,the choice of a husband or wife is made by parent or elders .What do you think of this practice in todays society?Discuss...Write at least 350 words...


memang silap banyak la bagi tajuk nie kat aku....untung jadi sorang blogger...idea menimbun2 datang masa aku buat tadi....memang non stop writing la tadi...berbunga2 ayat aku masuk....plus lyric lahu pon aku hentam kasi masuk..haha....baru bombastik sikit.....jack pemeriksa..lagu hape tah aku masuk lyric...aku pon tak hengat lagu hape cuma tau lagu dia ja..jadik r...ayat meleleh gak tu.....bla..bla..bla.... sampai 3paper penuh jugak la...tapppp aku titik last ja..inviglator tu pon pappp amik mike nak karaoke buat pengumuman masa tamat..fuhhhh elok2...word paling last dekat page paling last dan baris paling last kat bawah paling ujung kanan sekali(plizz bayangkan sendiri )...cukup2.....hari ni timing memang cantik..cuma timing bangun tidor tadi ja tak cantik tapi cam taik.....


tapi kn ...ada satu tak besss...listening...kjadah hape tah minah ngan mamat dalam speaker tu nyembang.....aku punya la tggu jawapan...tgok2 dialog tu dah habis..mna jawapnnya???AC dimana??AC Di sini....xpe la AC ada disini...jawapan tadi tak dak pon....melepas....cisssss.....pastu ada mamat ni plak..orang baik punya tgh pay attention dengan penuh sayhdu dan rilex nak mampos...hp dia rilekksss ja bunyik lagu rock.....deyyymmmmm...nak dgr menda.....isyyyy..nyusahkan orang betul...awal2 pengawas tu dah bgtw off hp..tapi tak cerdik....telinga tu buang dalam longkang...taik telinga plak dah besar2 penyepak....memang siottt....deyymmm lagikkkk


papepon...MUET dah abs...aku target BAND 6 ja..tak banyak (padahal cakap english berterabur merata )..hahaha tak la BAND 4 ja cukup...tak sia2 aku bayar 60....(nak cakap tak sia2 aku stdudy,...mna ada aku study).hahaha...ok semua....out sulu..
8:30 PM | 12 comments | Read More

Sample Benefiber Free Untuk Blogger

sebenarnya nak buat entry ni semalam tapi dah tak berapa nak sempat naip sebab nak study sebab nak exam MUET esok (hari ni la )sebab nak dapat Band 6 so kena study la....hahak..brapa punya sebab la..nak kena 'babab' nih..hihi....ololow panggg!!!!

pulang ke pangkuan cerita dan matlamat asal entry nih....semalam mencanak2 naik iklan menantang hape tah masa aku first time tgk tu....Its a Benefiber  The easy way to add fibre to every meal!


nihaaaa iklannya yang mencanak2 naik dalam blog HaFizRahMaN.com yang perasan bagus tuhh..haha

okeh bila korang klik ja di website BENEFIBER terus nampak menda alah nie..
Get your FREE SAMPLES NOW

so klik ja dan isi apa yang disuruh....habis ja  akan jadi macam nie

simple and easy.....ISN'IT???

go try it...mybe bagus untuk kesihatan korang pulak....=)))))

Try recipes that help you get more fibre in everyday meals.
nota perut : setakat entry nie ditaip...2282 samples have been given out...so cepat sebelum abisssss=)
1:32 PM | 3 comments | Read More

BACALAH JIKA ANDA ADA MASA UNTUK ALLAH!!

Entry asal dari :  Muhammad Azri 


Assalamualaikum saudaraku

Baca jika anda ada masa untuk ALLAH. 

Bacalah sehingga habis. 

Saya hampir membuang email ini namun saya telah diberi keberkatan untuk membaca terus hingga ke penghujung. 

ALLAH , bila saya membaca e-mail ini, saya fikir saya tidak ada masa untuk ini... Lebih lebih lagi diwaktu kerja. 


Kemudian saya tersedar bahawa pemikiran semacam inilah yang .... Sebenarnya, menimbulkan pelbagai masaalah di dunia ini 


Kita cuba menyimpan ALLAH didalamMASJID pada hari Jumaat ....... 


Muingkin malam JUMAAT? 


Dan sewaktu solat MAGRIB SAJA? 


Kita suka ALLAH pada masa kita sakit.....


Dan sudah pasti waktu ada kematian... 


Walau bagaimanapun kita tidak ada masa atau ruang untuk ALLAH waktu bekerja atau bermain? 


Kerana... Kita merasakan diwaktu itu kita mampu dan sewajarnya mengurus sendiri tanpa bergantung padaNYA. 


Semoga ALLAH mengampuni aku kerana menyangka...... 


Bahawa nun di sana masih ada tempat dan waktu dimana ALLAH bukan lah yang paling utama dalam hidup ku. (nauzubillah) 


Kita sepatutnya senantiasa mengenang akan segala yang telah DIA berikan kepada kita. 

DIA telah memberikan segala-galanya kepada kita sebelum kita meminta. RENUNGKANLAH 

Sebarkan lah seandaianya ANDA BENAR-BENAR MENGHAYATI!!! 


Ya aku CINTA ALLAH 


Dia adalah sumber kewujudanku dan Penyelamatku 


IA lah yang menggerakkan ku setiap detik dan hari. TanpaNYA aku adalah HAMPAS yang tak berguna. 


Ini adalah ujian yang mudah. 


Kalau anda benar meyintai ALLAH dantidak berasa malu akan segala kebaikan yang telah diberi ALLAH kepada mu.... 

Kirimkan kepada orang . 


Sekarang!!! Anda ada masa kah untuk berbuat demikian? 


Pastikan anda scroll hingga ke penghabisan. 


Susah….... Senang 


Kenapa susah sangat nak sampaikan kebenaran? 


Kenapa mengantuk dalam MASJIDtetapi sebaik saja selesai ceramah kita segar kembali? 

Kenapa mudah sekali membuang e-mail agama tetapi kita bangga mem 'forward' kanemail yang tak senonoh? 

Hadiah yang paling istemewa yang pernah kita terima. 

Solat adalah yang terbaik.... 


Tidak perlu bayaran , tetapi ganjaran lumayan. 


Notes: Tidak kah melucukan betapa mudahnya bagi manusia TIDAKBeriman PADA ALLAH setelah itu hairan kenapakah dunia ini menjadi neraka bagi mereka. 


Tidakkah melucukan bila seseorang berkata 'AKU BERIMAN PADA ALLAH' TETAPI SENTIASA MENGIKUT SYAITAN. (who, by the way, also 'believes' in ALLAH). 

Tidakkah melucukan bagaimana anda mampu hantar ribuan email lawak yang akhirnya tersebar bagai api yang tidak terkawal., tetapi bila anda hantar email mengenai ISLAM, ramai orang fikir 10 kali untuk berkongsi? 


Tidakkah melucukan bagaimana bila anda mula menghantar mesej ini andatidak akan menghantar kepada semua rakan anda kerana memikirkan apa tanggapan mereka terhadap anda atau anda tak pasti samaada mereka suka atau tidak?. 


Tidakkah melucukan bagaimana anda merasa risau akan tanggapan orang kepada saya lebih dari tanggapanALLAH terhadap anda. 


Aku berDOA, untuk semua yang menghantar mesej ini kepada semua rakan mereka di rahmati ALLAH.



SHARE atau Klik Like diatas....terima kasih...=)
1:30 AM | 2 comments | Read More

Tips Menjawab Exam MUET

Written By Hafiz Rahman on Friday, November 12, 2010 | 11:39 PM


Bagi calon calon yang akan mengambil peperiksaan Malaysian University English Test, pastinya tertanya tanya bagaimana untuk menjawap . Disini aku nak berkongsi beberapa tips menjawap exam MUET yang diambil dari blog overnightessay. 
 




Consist of two part : 


Part 1 – a piece of writing, not less than 150 words, where you have to present your interpretation of certain information.

Part 2 – an essay on a given topic, not less than 300 words.

Now, check winning strategies for writing perfect MUET essays.

Strategy 1: improve your grammar

A good MUET essay is a grammatically correct essay. If you do not feel confident enough about your grammar skills, take time to study and repeat necessary rules.

Strategy 2: improve your vocabulary
 
Poor vocabulary is one of the signs that your knowledge of a foreign language is not perfect. You certainly do not want to show this in your MUET essay. Using thesaurus is a good way out for those who can only operate with general words.

Strategy 3: read in English

Read English newspapers and magazines to “feel” the language, writing styles, to enrich your vocabulary.


Selamat berjaya diucapkan, semasa menjawap pastikan anda yakin dengan diri sendiri terutama dalam sesi exam speaking. 




11:39 PM | 0 comments | Read More

Perbualan Petang Tadi Pasal Tarik Kereta ... WTH Ambank?????




kisahnya.....petang tadi masa aku tengah menghonlinekan diri....tetiba my mum kol....dengar2 kalut ja...ehh ada pa nie....taappp dia bagi kakak aku cakap dengan aku....dengar ja menyirap seluruh darah daging dan air teh ais dalam badan aku yg minum lunch tadi.....citanya macam nie




...kereta tu kakak aku yang no 1 punya....Kak Yna....tapi kakak aku yg stay Shah Alam tu guna sebab dia tgh praktikal peguam kat Shah Alam...nama dia Kak Ryn


kak yna :   esok balik rumah tak?
apit :   tak kot..esok ada MUET ..awat?
kak yna :   keta kak kena tarik ..bank tarik kat Shah Alam
apit :   haaaa????awat plak?
kak yna :   tadi baru nak p bayaq duit keta untuk 2 bulan....baru 2 bulan and 19 nie baru cukup 2 bulan tak bayaq
apit :   laa.....awat cam tu pulak???
kak yna :   tah la..nie kak yna kena p Shah Alam la kena amik balik keta tu sebab atas nama kak yna..depa nak IC pa semua....
apit :   satu  qeja pulak nak kena turun Shah Alam awal...tiket 16hb nak p Shah Alam dah beli dah...tak leh tukaq dah...rugi ja 45 ringgit
kak yna :   tula pasal....ang balik tak???isnin antaq kak yna sat neyh....kena p jugak sebab dah nak raya....kak ryn (yang duduk SA) nak guna...pas raya dia keja balik
apit :   mcmna boleh kena tarik?
kak yna :   kak ryn kat Mahkamah tadi...keluaq2 ja dari pejabat dia ,tgk2 keta dah tak dak...nasib hari nie dia last keja...esok dah start cuti raya dah...
apit :   loorrr yaka..keta tu kita p daftar kat Penang.,....punya nak duit sampai Shah Alam depa cari...cilaka sungguh..abeh camna la nie???
kak yna :   cmna lagi..kena p SA gak la claim balik....
apit :   kena settle brapa duit???ba
kak yna :   kena bayaq untuk 2 bulan dengan duit tarik RM 500...
apit :   WTH???????bongok.......ok xpa aku balik rumah after MUET esok..kita jumpa kat rumah
kak yna :.ok bye




sebenarnya panjang lagi sesi memaki hamun Ambank...cuma tak larat taip.....punya cinabeng punya bank....tak cukup 2bulan lagi dia dah tarik..kambing betol...nak marah nie...isyyy asyik nak makan duit orang ja kejanya.....siotttt....nvm..nnt p Bank sana aku suruh kakak aku hentam sana cukup2...dia insyaAllah jadi peguam taun depan..so mesti pandai paku memaku n lawan melawan untuk menang kn?


kesian kak ryn ..malam nie stay rumah ja la dah nak kluar tak boleh.....


Ambank dan brader2 yang tarik kereta tu memang %$£""$%% gua cakap......cela$£" betul....haisyyyyy..bikin gua panas ja malam2 nie.........deyyyyymmmmmm


nota tapak kaki :dialog tu  cakap kedah...korang paham kn???tak paham pon bagi2 la paham.....
10:50 PM | 4 comments | Read More

ViVa ELITE EEE Eksklusif Dari Perodua Dilancar

 pic credit to : KOSMO ONLINE








 pic credit to PAULTAN 







PUCHONG – Perusahaan Otomobil Kedua Sdn. Bhd. (Perodua) semalam melancarkan varian terbaru ViVA Elite iaitu ViVA Elite Edisi Eksklusif (ViVA EEE) dengan rekaan dalaman dan luaran yang menampilkan ciri-ciri baru yang cukup eksklusif.
Pengarah Urusan Perodua, Datuk Aminar Rashid Salleh berkata, model terbaru dengan kapasiti enjin 1000 cc itu adalah pelengkap kepada rangkaian ViVA yang telah dikeluarkan oleh syarikat tersebut pada tahun 2007.
Beliau berkata, ViVA EEE mempunyai rekaan bergaya dengan enam perubahan rekaan dalaman dan luaran serta warna baru yang menarik.
“Kumpulan sasaran kami adalah pelanggan wanita dan lelaki sama ada yang tinggal di bandar mahupun di pinggir bandar. Mereka memiliki pendapatan di antara RM30,000 sehingga RM35,000 setahun,” katanya.
P/S : cam cantik je...harap tak tiru macam nie    ..DEDAH!!Myvi dan Alza Adalah Hasil Ciplak dan Copy Paste???
4:00 PM | 0 comments | Read More

Malaysia Pengguna Facebook dan Twitter Tertinggi Di Dunia

sumber asal dari :kosmo online





KUALA LUMPUR – Rakyat Malaysia merupakan antara pengguna aplikasi rangkaian sosial Facebook, Friendster dan Twitter yang tertinggi di dunia.
Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan Malaysia, Datuk Seri Dr. Rais Yatim berkata, dianggarkan terdapat 7.5 juta pemilik akaun Facebook di Malaysia kini.
“Ini adalah potensi rakyat yang harus digunakan oleh industri dalam bidang ini untuk memajukan negara khususnya menerusi kandungan mudah alih.
“Terdapat fakta yang menunjukkan bahawa kewujudan Facebook, Twitter, inovasi platform Android, aplikasi dalam talian dan mudah alih telah mengubah landskap komunikasi, pemikiran manusia dan melahirkan jutawan baru di Amerika Syarikat,” katanya.
picture credit to :   
hahaha..nampak sangat orang2 Malaysia nie memang suka online....sebelum g keja online..tgh keja pon online...rehat online...balik keja online lagi...sebelum tidor online jugak..nasib la malam2 masa tidor tak online....tak pasal2 penyapu ,periuk segala macam dalam rumah tu berterbangan bebas diudara lantas mendarat cantik atas kepala..haha
bagus la tu...at least rakyat malaysia nie semuanya berfikiran moden dan terdedah dengan dunia moden...cuma jangan terdedah dengan benda2 pelik ja (pliz setting bagi safesearch on )haha...otak cepat berkembang...senang dapat maklumat....cumanya..jangan over sangat cukup...tapi kn....bagi aku la...dari mengadap facebook lama2 ..baik mengadap blog...at least dapat jugak kita kongsikan dengan orang lain.....tambah skill menulis dan menaip tuh....
1:10 PM | 5 comments | Read More

Lagi Cerita Panas Pasal AC Mizal dan Blogger

Written By Hafiz Rahman on Thursday, November 11, 2010 | 11:23 PM

rasanya minggu nie isu paling panas dan paling mendapat perhatian rakayat blogging adalah isu blogger dan report polis oleh AC dan 5 blog disenaraikan atas tuduhan memfitnah....kalau korang google sendiri....beratus2 blog ada cerita pasal nie...yang terbaru aku terbaca di blog Joegrimjow pasal nie  AC Mizal : Tutup akauan facebook dan tiada lesen perniagaan!
 antara blog yang disenaraikan dalam laporan polis merujuk kepada sumber dari blog Hazrey :


1. http://aidididmuaddid.blogspot.com
2. http://obefiend.blogspot.com
3. http://obefiend.blogspot.com
4. www.zonartis.com
5. Facebook page I Hate AC Mizal


sumber http://bapak-gulagula.blogspot.com/2010/11/part-two-senarai-blog-ac-mizal-buat.html


link yang pertama iaitu aidididmuaddid dah ditutup...tak pasti apa sebabnya...mungkin pemilik dimintak untuk tutup atau dia tutup secara sengaja untuk kurangkan panas atau mungkin di hack???yang tu tak pasti sangat....



nampaknya isu nie makin panas....samapikan dalam UTUSAN Malaysia pon dah didedahkah

AC MIZAL KANTOI MENIPU





tak tahu la sebenarnya apa yang betul dan sapa yang betul...so kita tunggu dan lihat apa akan jadi nnt =))))






p/s : kesian AC jugak kengkadang...baru nak naik jadi kaya dah kena hentam cukup...kesian jugak kat ACK members kalau benda nie betul2..hidup2 kena tipu,....




UPDATED : http://aididmuaddib.blogspot.com/ dah boleh dibukak la pulak...dia off kejap je ke???hahaha
11:23 PM | 4 comments | Read More

3 Artis Popular Kelahiran UiTM Kedah..Siapakah Mereka??..Part 3

wahhh rasanya dah lama entry part 1 dan kedua aku buat...tak sempat buat yang ke3 sebab buzzzyyyy exam ..tak sempat nak melayan bebudak yang selalu datang sinik..haha...ok hari nie kita sambung since dah ramai yang bertanya aku..'siapa nombor tiga tu'..yang banyak bertanya pulak budak2 UiTM Kedah jugak..deymmm...haha


ok terus bercerita dengan laju..tak de masa nak taip...ok aku bagitahu...tapi korang kena scroll bebanyak dulu..hahaha ..padan muka lu olang..wakakkaka....
.
..
.
.
.
..
.

.
.
.
.
..
.

.
.

.
.


.
.
.
.
.
.
.
.
.

..
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.
.
.
.
.
.scrolll lagiiii =P
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hahahhahaa
.
.
.

.

.
.
wehhh aku ni jahat kn???
.
.
.
.
.
.

.

kisah ape..wahahhaaa
.
.
.
.
.

..
.


.



.
.
.
.
.
.
.



.
.

korang semua chat???
.

..
.
.
.




.


.

.
.
.
.

.
.
.
.
.

huh xmau jawap pulak org tanya..wuahahahaa.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.


hahahaha ok2 aku tak memain dah.
.

.
artis ketiga kelahiran ketiga ni sebenarnya bukan seorang penyanyi....dia seorang manusia....of kos la kan..dan dia jugak seorang rakyat malaysia...of kos lagi kn???(mesti korang rasa nak tampar aku kn..wahahaha..cepat la tampar...shaye shuke..hahahahahhaha)..pesal la aku gila ckit hari nie...


ok sitra yang dimaksudkan ialah..tau pe sitra???sitra ru perkataan ARTIS  yang diterbalikkan..saje nak bagi entry nie panjang..haha..


artis tu adalah....nie dia

kenal tak pak cik nie???haha
nengok lagiiii


siap ada nama lagik....tak kenal tak tahu la..haha

actually aku pon tak kenal sangat Jimmy Shanley nie...dia pengacara AF berapa pon aku tak tahu..haha/...korang tau kn???tanya ABG Nara kita mesti dia tahu nya..hihi

ok nak bagitau tu je sebenarnya sebab nak cukupkan syarat tiga part ..bagi yang baru baca entry ke 3 nie....korang boleh rujuk entry part 1 dan part 2 dibwah nie.....

3 Artis Popular Kelahiran UiTM Kedah..Siapakah Mereka??..Part 2


10:12 PM | 8 comments | Read More

AC Mizal dan Blogger2 Itu…Nasihat Untuk Anda Berdua!!

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, November 10, 2010 | 10:36 PM

hari nie dalam harian Metro terpampang di muka depan…Ac Mizal @ baru2 nie dikenali sebagai Datuk Mizal buat laporanh polis ke atas beberapa blogger yang katanya memburukkan keadaan dengan menabur fitnah….fitnah ke??kita pon tak tahu sapa yang sebenarnya betul….bloger2 tu bagi bukti yang boleh diterima akal…AC pulak berani buat laporang polis….kalau dia salah dan benar dia menipu..tak kan diab berani nak buat laporan polis dan membuka pekung di dada…pekung tu hape r??..haha


kalau korang semua mengikuti perkembangan semasa dunia blogging…aku rasa korang mesti tau kan blog yang dimaksudkan AC tu…nak dedahkan ke tak mahu r???tapi kalau aku dedahkan pon bukan bermaksud apa2..sekadar menyampaikan tapi bukan memfitnah…aku tak pulak menyokong blogger tu dan tak pulak nak cakap AC tipu..hanya AC ,blogger tu dan Tuhan ja yang tahu cita yang sebenar2nya…..


baru semalam aku bercerita pasal benda yang lebih kurang sama…tup2 hari nie jadik  (adakah entry semalam ada kaitan dengan insiden nie???)oww no3x jangan salah sangka…semalam tarak kena mengena okehh….siapa sebenarnya di pihak yang benar???AC atau blogger itu..
kalau korang masuk dan baca blog ..dia memang sangat AUNTY dgn MLM nie…sebab tu jugak la rasanya dia AUNTY sgt dengan pok cik AC nie…yela elok sgt AUNTY dgn POK CIK..haha…
bagi aku ..aku tak sokong dan tak ‘’tak sokong’’ sapa2..paham kn??tak paham baca lagi sekalu…mungkin kedua-dua pihak ada benar dan ada salahnya…..jom kita ulas satu-satu…sebelum tu jangan marah dengan pendapat aku niehh


DIPIHAK AC KONSORTIUM


…mungkin ada kesilapan dan kesalahan dibuat atau mungkin khabar angin tu benar..sapa tau….pokok tak kan goyang kat bulan sebab kat bulan tak de angin…kalau goyang maknanya ada yang menggoyang..dari pemerhatian mata cantik dan pemikiran serta kajian otak cerdik dalam tengkorak kepala otak aku nie….semua ‘’fitnah’’ tu datangnya dari kesilapan pihak AC sendir yang mendedahkan kelemahan dorang sendiri…bukti tentang gelang2 yang murah dan sama….testimonial palsu…semua dah didedahkan dengan bukti yang tak pasti sahih or tak…(tapi macam sahih)..WALAHHUALAM…di pihak AC sendiri,mungkin segala2nya perlu diterang dan disuluh sambil diexplain kepada orng ramai…keluarkan semua fakta2 untuk betulkan keadaan..kalau anda sendiri tak dapat nak buktikan yang bukti2 tersebut adalah fake…bermakna pembaca akan terus cakap  ‘’AC menipu’’..korang pon tak mahu macam tu kn…mungkin laporan polis satu penyelesaian…tapi dapat ke selesaikan pertanyaan dalam kepala hotak rakyat Malaysia yang dah didedahkan dengan bukti2 tu….fikir-fikirkan sejenak……..


DIPIHAK BLOGGER2 ‘TERSEBUT’


salah satu blog yang disenaraikan...blog nie menarik…matlamat utama blognya mungkin nak menyedarkan orang ramai tentang bahaya sistem pyramid..bermacam2 grafik ,gambar dan bukti dia dedahkan..dan sekarang AC punya Gelang jadi isu terbaru…tak pasti apa yang tak kena di hati beliau mungkin AC pernah membuat onar dihatinya..hoho…kritikan memang sangat pedas ditambah pulak dengan bukti2 yang kalau kita sekali nengok ja kompem caya terus…..caya la mamat nie….gua tabik spring sikit pasal lu pandai ngorek bukti2 kukuh…leh kerja dengan unit forensik nihhhhh……
dalam laporan polis…AC ada cakap ada yang mengugut dia…nak sembelih la..nak hape la…semua tu datang dari komen2 pembaca blog tersebut…macam aku cakap semalam..bila pembaca baca entry2 panas …otomatik akan terpengaruh punya la walaupon seciput sedut…dorang mesti nak luahkan ketidakpuasan hati tu….manusia ..biasa la…(macam la aku nie bukan manusia…alien ke hafizrahman nie/.??haha


sebenarnya..kalau ikutkan pandangan dan hati…aku setuju dan tak setuju dengan pendekatan yang blog ni buat untuk meluahkan ketakpuasan hati….tak salah mendedahkan yang salah…tapi kaalu berani sangat pon..kena la bertempat…dah banyak dah kita dengar blogger disaman..blogger di tahan sebab fitnah dan sebab sebarkan berita2 yang menggugat orang lain….why not gunakan saluran yang betul..kalau betul AC tu penipu ke hape ke….report la dengan SUHAKAM ke…dengan persatuan pengguna ka..dengan pak polisi ka..sorry all…gua sikit tak sokong AC tu psal gua bukan minat dia pon…gelang dia pon gua tak minat….kecik2 dulu ja pakai gelang yang dapat dalam kotak TORA..DINDANG dengan JOJO yang mak gua beli time peg kedai sbb kalau tak beli..gua hentak kaki nangis sampai pagi…….
sesungguhnya aku tak menyokong mana2 pihak….samada di pihak blogger2 atau pon pihak AC Konsortium sendiri..aku tak mau kena siasat dengan polishhh..haha…shhhh tutp mulut duduk senyap2….haha…

maaf jika pendapat saya ada kesalahan dan kesilapan..hanya pendapat peribadi seorang blogger untuk dikongsi …tak menyebelahi mana-mana pihak pon..dua2 gua hentam (jangan pulak dua2 saman gua)
maaf aku tak mahu link ke blog ‘itu’..korang google sendirik ek…..(bagi homework skit)

siasatan suruhanjaya komunikasi dan multimedia ac mizal penipu 


p/s : semakin berani aku bincang isu2 panas…tah la mna datang tanagn2 jahat nak menaip ja sejak dua menjak tiga menjak nie….hihi…walaweeeee…bai333…
10:36 PM | 3 comments | Read More

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)