HAPPY NEW YEAR 2010

Written By Hafiz Rahman on Thursday, December 31, 2009 | 7:50 PM

Allhamdulillah..2009 akan mnutup tirai in about 5 hour from now...so sblm terlmbat SELAMAT TAHUN BARU 2010 too all bloggerz..smoga tahun baru yg mendtg nie mmbawa kebaikan utk kite semua...dah 20 thun rupanya aku hidup...tua dah ...so seruan kahwin smakin dekat..haha gatai...xde la...blajar dulu bagi abes....so thun nie aku hrap aku akn bjaya cpai apa yg aku impikan...azam aku ,aku sorang je leh taw sbb nnt klw xleh capai azam tue kna gelak..haha..so lets make it secret..=)n bt semua blogerz2 aku ucapkan slmat dalam apa pn yg korg buat...smoga thun 2010 nie ,kta semua akn dpt capai apa yg kta harapkn..ok la..aku pn xcmpat nk karang pnjg2....gpn nie bknnya exam bahasa melayu SPM...ckit2 ckup la..pnjg2 nnt org pn xlarat nak baca...ok nk ciap2..jpg nk kuar,,,countdown NEW YEAR kat Dataran Jam Besar Sg Petani...so lw ada yg kenal2 aku...tgur2 la...SALAM!!!jmpa lagi thun depan............................................dgn rasminya aku menutup tirai 2009 utk blog aku dgn lafaz SODAQALLAHUL'AZIM(cam khatam quran plk)

7:50 PM | 2 comments | Read More

SELAMAT HARI NATAL

Written By Hafiz Rahman on Friday, December 25, 2009 | 6:27 PM



Sebelum terlmbat...elok rasenye aku nak ucapkan SLAMAT HARI NATAL aka MERRY CHRISTMAS untk smua bloggerz2 yg menymbutnye...n HAPPY NEW YEAR 2010 jgk...xtaw nk wish ape lg..klw hri raya leh gk mnx2 maaf..hehee...soo yg tue je la yg aku nk ucapkan...and ssbg penghargaan dan untuk memeriahkan sambutan korang...aku akn letk gmbr2 terapung2 di keempat2 penjuru blog aku sempena CHRISTMAS nie ...mybe sampai tahun baru then aku buang=)hehe...so stay tuned here...

6:27 PM | 3 comments | Read More

JADUAL KELAS DIB 4A & 4B (without subjek ARAB)

Written By Hafiz Rahman on Monday, December 21, 2009 | 1:47 PM


First of all ..nk menginform la jgk yang en3 kali nie khas untuk bebudak banking aka budak2 kos aku kat uitm kedah ja...kot2 la nnt ada plk yg bt plik..pebnda la yg aku letak nie kan??tujuannya aku nak bersedekah jadual kelas yang aku dah susun untuk kegunaan smua la...especially time nk bt course regstration ..ingat senang ke nak susun...susah jgk oww...pning aku tgk kod2 nie...blum blaja lagi..xpcaya try susun r sendiri..tp xpayah la..aku dah susun dah...dah ceq byk kali...confirm xclap except klw ttba jadual dtukar...so be aware la dgn jdual...bleh ceq sndiri kat icress..yg aku bt nie yg updated on 18DECEMBER2009..so mybe dah ada ptukarn ka..na taw kan??ceq sndiri la..n satu lagik yg penting....untuk subjek ARAB aku xletak sbb aku xtaw kod arab pa bnda sbb aku xamek arab..nnt aku pndai2 ,pastue trsalah,kna marah jgk sbb bg informtion clap...so bek aku xpayah letak trus kan??so geng2 yg amek arab,tmbah sendiri la ek...sorry...haha..aku cma letak mandarin ja....nie bkn diskriminasi to bebudak arab k..hahahaha..jgn salah fham plk..so...


...untuk jadual klas DIB 4A klik sini..
...untuk jadual klas DIB 4B klik sini...



Ataw klik ja kat gmbr jadual kat bawah nie...then save...

JADUAL 4A





JADUAL 4B





1:47 PM | 2 comments | Read More

THIS IS REALY2 BAD!!

Written By Hafiz Rahman on Saturday, December 12, 2009 | 5:44 PM

exam dah bt..exam dah abes..result pn dah kuar...so ape msalahnya?????masalahnya aku dpt result yg truk...huhu...beza gla dgn sem lpas....sdih jgk tapi nak wat camne dah e2 je yg termampu...study sudah..doa sudah...ape g tah yg xckupnye....usaha kot...n satu lagi...sem nie byk subjek kira2 yg memeningkan n problemnya aku x brapa suka subjek kira2 nie..xpe la..nak wat camne kan>???smua dah jadi so xbleh nk ubah dah masa yg berlalu...juz looking forward for the next sem n try harder!!WELCOME PART4....hrap2 aku leh survive ...n yg besnye my girlz akan smbung study after 2 sem extend study...dah setahun aku hidup bersendirian...huhu....so WELCOME jgk untuk mu gurlz fasya artika ...smoga kta sama2 sukses!!!
5:44 PM | 4 comments | Read More

CARA MUDAH UNTUK DAPATKAN KREDIT PREPAID FREE (SEMUA OPERATOR)

Written By Hafiz Rahman on Tuesday, December 01, 2009 | 3:44 PM


KREDIT PREPAID SECARA PERCUMA

Bagaimana mendapat kredit prepaid secara PERCUMA!!!!

> > Tekan 122.

> > Tekan 1.

> > Tunggu 10 saat.

> > Tekan
1555 dalam 1 saat.

> > Letak telinga pada handphone.

> > Dengar bunyi seperti line tak clear, tunggu bunyi selesai. Sekiranya bunyi tiada lagi
       dalam 5 saat tekan 5. Jika bunyi masih ada, tekan 6 Letak telinga pada handphone.

> > Tunggu ada suara operator yang kurang jelas. 5 saat selepas suara itu tekan 5,

> > Kemudian masukkan nombor telefon anda (eg. 012-5555555).

> > Kemudian masukkan 4 nombor terakhir nombor telefon anda.

> > Kemudian masukkan 3 nombor pertama nombor telefon anda.

> > Selepas itu, tekan nombor 012 (atau 013,016,010,019) secara terbalik.
       Dalam bahasa lebih mudah tekan nombor 210.

> > Kemudian, tekan nombor 012(atau 013,016,010,019) secara tidak terbalik,
       Dalam bahasa lebih mudah tekan nombor 012.

> > Letak telinga pada handphone, Dengar bunyi seperti orang cina bercakap dan kurang jelas,.

> > Tunggu bunyi selesai, tekan 777.

> > Selepas itu, kira sehingga 10 kemudian tekan #.

> > Sekarang letak telinga pada speaker kecil untuk ring tone di handphone,
       Anda akan dapat mendengar sejenis ring tone yang pelik.

> > Selepas itu letak telinga pada handphone pula, anda akan mendengar
       kembali ring tone itu dalam versi yang kurang jelas,

> > Kira sehingga 10. Kemudian letak kembali telinga pada handphone,

> > Anda akan mendengar seorang lelaki berkata "sedia".

> > Sediakan pen dan kertas, dan tunggu lelaki itu menyambung percakapannya,

> > Lelaki itu akan memberi anda nombor, Salin nombor itu.

> > Kemudian tekan nombor 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4,

> > Kemudian koyakkan kertas anda itu,

> > Kemudian bla bla bla bla, kalau kau dah baca sampai sini kau memang dah biot......
       wahkrahkAhKaha.....Mana ada benda FREE dalam Dunia Nie..masuk tndas pn kne caj


JANGAN MARE...saje je nak abeskan masa korang membaca..hahaha..=P


3:44 PM | 4 comments | Read More

'''aku berwajah baru'''

Written By Hafiz Rahman on Sunday, November 29, 2009 | 10:35 PM

sebenarnya bkan aku tapi blog aku..aku jgk kan???same la...lantak la...alhamdulillah akhirnya aku berjaya jgk menukar template aku bt kali yang keberapa ntah setelah bersusah payah menempuh onak dan duri...over je...so sape2 nak komen or kutuk blog baru aku silakan...dialu2kan selalu...nak bagi idea lelagi la dialu2kan..
10:35 PM | 2 comments | Read More

TOLONG!!!!

Written By Hafiz Rahman on Monday, November 23, 2009 | 5:44 PM

cam teruk sgt je mnx tolong....len la klw lemas dalm parit ke..haha...its about nuffnang..nape sampai skrg blum ade pape r???dah dkat sbulan rasanya aku subscribe....sblm nie pn aku ada wat en3 pasal mende alah nie...xkan nk suh aku nanges henx2 kaki baru de nk masuk....sblm  nie pn aku ade bt en3 sal mende alah  nie....((nuffnang))...sape2 taw ape problemnya tlg gtw ek....sape tlg Tuhan bagi pahala...nk kn pahala...hahaha...bye

5:44 PM | 5 comments | Read More

TOLONG BACA jika anda seorang ANAK!!!!

Written By Hafiz Rahman on Thursday, November 19, 2009 | 5:33 PM

aku dapat nie dari kwn aku yg dapat dari satu blog yg aku pn xtaw blog sape....rasa nk share je dgn korang sbb aku bca pn rasa sayu je cite nie....bgus utk sesape yg pnah bt salah dgn ibu,mak,mama,mami.umi,mum n sbagainya....


Mak.....
Terlalu bosan rasanya duduk membilang hari.....
Dah hampir sepuluh bulan mak pergi..
Rasanya baru semalam mak peluk kiter kan..
sejuk syahdu masih terasa lagi nih....

Mak tau tak.....
itu lah pertama kali mak peluk anak mak yang nakal ni
sejak kiter dewasa.....
dan itu juga terakhir kali nya..
Emmmm...rupanya mak dah tau mak nak pergi jauh.....
nak tinggal kan anak2 mak.....
nak tinggal kan dunia fana ni.....

...mak macam dah sedia.....
Seminggu sebelum tu.....
mak dah menganyam tikar mengkuang 3 helai.....
Akak kata sampai ke pagi mak anyam tikar tuu.....
tanpa rasa mengantuk, tanpa rasa letih.....
kakak pun rasa hairan.....
mak tak penah buat gitu.....

pastu mak pasang radio kecil di sebelah mak.....
tapi mak seolah2 tak sedar bahawa rancangan radio tu siaran siam.....
kengkadang siaran indonesia...
mak terus tekun menganyam...
Rupanya tikar yang telah mak siapkan tu di gunakan untuk mengiringi mak kekuburan...
Pastu mak basuh tangga rumah bersih2.....
pastu mak jemur karpet dan yang paling menarik sekali
mak kabo kat maner sume duit dan barang kemas mak..
ada kat dalam almari.....
ada kat dalam dalam beg.....
ada dalam ASB.....
ada kat dalam gulung tikar.....
masa tu mak perasan takk..??
kiter gelak sakann bila mak kabo duit dalam gulung tikar...
kiter kata mak memang pesenn lama laaa...
mak cuma gelak juga
eeemmm..bahagiaa nya saat ituu..

Mak.....
Hari tu hari sabtu pukul 3 petang mak tiba2
sakit perut.....
bila malam tu kiter sampai dari KL.....
mak dah dalam kesakitan...
Akak dan abang kat kampong semua dah pujuk.....
mak tetap tak mboh pi hospital.....
dan cuma tinggal giliran kiter sahaja yang belum pujuk...

Mak kata mak tak mboh duduk dalam hospital.....
tapi kiter berkeras juga pujukk..
nanti di hospital ada doktor...
ada ubat untuk mak..
kat rumah kami hanya mampu sapu minyak dan urut ajer..

Mak tetap tak bersetuju.....
mak memang degil...
tak salah anak mak yang ni pun ikut perangai mak tu..
Tapi akhirnya bila melihat keadaan mak makin teruk...
mak sakit perut sampai nak sentuhh perut mak pun sakit...
kami adik beradik sepakat hantar juga mak ke hospital.....
Mak.....ampunn kan kami semua...
kami nak mak sehat...
kami sayang mak...kami tak mboh mak sakit...
kami terpaksa juga hantar mak ke hospital....
ampon kan kami yer mak....

Mak.....
Malam itu abang bawa mak ke hospital dan itu lah pertama dan terakhir
kali mak naik kereta kiter...
Masih terbayang betapa ceria dan gembiranya mak bila
kiter kata nak beli kereta....
Mak asyikk tanya ajer..
cukup ker duitt..
kiter jawap pula...kalau tak
cukupp mak kan banyak duit...
mak gelak ajerr.....

Lepas tu bila kereta kiter sampai.....
mak buat kenduri kesyukuran.....
Dan kiter masih ingat lagi...
bila kiter eksiden terlanggar keling naik motor.....
Punya la kiter takut...
kiter warning kakak kiter jangan sesekali kabo kat mak.....
Bila balik sahaja kampong, kiter cecepat simpan keta dalam garaj.....
Tapi mak perasan juga bumper depan kiter kemek...
mak tanya kenapa...?
Selamba bodoo jerr kiter jawap terlangar pokok bunga.....
Mak....
tujuan kiter menipu tu supaya mak tak risau...
Maafkan kiter kerana sampai mak pergi mak tak tau hal sebenar..
mak kiter menipu mak kan...
ampun kan kiter....

Mak.....
Jam 4.30 pagi ahad
Bila tiba aja kat hospital....
nurse tengah balut mak dengan kain
putih.....
mak mesti nampak kiter jatuh terduduk di lantai hospital...
Mesti mak nampak abang cium dahi mak.....
Mesti mak nampak akak baca doa untuk mak....
Mesti mak nampak adik terduduk kat kerusi kat sudut itu...
mesti mak nampak semua tu kann...kann..kannn
Mak tau tak....
Pagi tu balik dari hospital jam 5.20 pagi kiter memandu dalam keadaan
separuh sedar...
Adik kat sebelah diam melayan perasann...
Kenangan bersama mak berputar dalam kepala ini...
jalan di depan pun rasa makin kelam.....
airmata dah tak mampu di tahan....
Masa tu seandainya apa2 terjadi di jalan itu kiter rela...
Namun alhamdulillah akhirnya kiter sampai juga...
di sebab kan pagi masih awal jadi jalan tu lenggang..
kosong....sekosong hati ini.....
Sepanjang perjalanan terasa kedinginan subuh itu lain benar suasana nya.....
terasa syahdu dan sayu gitu...dinginnnn....

Mak.....
Jam 11.00 pagi mak di mandi kan....
Anak2 mak yang pangku masa mak mandi....
Mak mesti rasa betapa lembut nya kami mengosok seluruh tubuh mak.....
Kiter gosok kaki mak perlahan lahan.....
Mak perasan tak...?
Makcik yang mandikan mak tu pujuk kiter.....
Dia kata..." dikk...jangan nangis...kalau sayang mak jangan buat gitu...jangan nangis ya.."
Bila makcik tu kata gitu...
lagi laaaa laju airmata ni..tapi kiter kawal supaya tak menitik atas
mak....

Mak.....
Sampai takat ini surat ni kiter tulis.....
kiter nangis ni.....
Ni kat opiss...baru pukul 7.08 pagi....
Takder orang lagi kat opis ni.....kiter sedih...kiter
rindu kat mak..!
Takpa la.....nanti bila kiter dah boleh sembahyang kiter baca yassin
untuk mak...
mak tunggu ya...!

Mak..
Sebelum muka mak di tutup buat selama nya....
Semua anak2 mak mengelilingi mak...menatap wajah mak buat kali terakhir....
Semua orang kata mak seolah2 senyum aja...
Mak rasa tak....
masa tu kiter sentuh dahi mak....
kiter rasa sejukkkk sangat dahi makk.....
Kiter tak mampu nak cium mak...
kiter tak daya....
Airmata kiter tak boleh tahan....
Jam 12 tengahari mak di turun kan dari rumah....
kaki kiter terus lemahh...
dunia terasa berputar...
tiba2 kiter rasa gelap...

Jam 5.00 petang....
Bila terjaga kiter rasa kepala berdenyut denyut...
badan terasa panas...
mata semakin kecil...
makk...anak mak demam nih..!
Mak tauu...cuma kiter sorang saja anak mak yang tak mengiringi mak ke
tanah perkuburan...
Akak kata kiter pengsan...
Terkilan..terkilan sungguh terkilan...
Kenapa kiter lemah..?
kenapa anak mak yang lain tidak begitu..?
kenapa adik boleh bertahan..??

Mak.....
Hari2 kiter lalui tanpa keujudan mak lagi...
Begitu terasa kehilangan mak...boleh kata setiap malam selepas maghrib
anak mak ini berendam airmata...
Dan sampai satu tahap....
masa tu malam jumaat selepas
maghrib...
Selepas kiter baca yassin....
entah kenapa kiter keluarkan gambar2 mak pastu apa lagi...
semakin kiter tenung terasa semakin sayu...
tangisan tak dapat di bendung...
Mak tauu...kiter cuba bertahan...memujuk diri sendiri tapi tak juga reda...

Kiter rasa nak telefon mak...
nak cakap dengan mak....
Mak...gila kah anak mak ini..????
Dan akhirnya dalam sedu sedan itu kiter telefon kampong...
Kiter cakap dengan kakak..
kiter nangis lagi...
Puas la kakak memujuk kiter...
Akak kata..." tak baik laa nangis aje..doa lah untuk mak..nanti kalau
gini ajer, mak yang susah kat sana.."
Dan akhirnya akak juga nangis.....
Agaknya mak nampak adegan tu...
sebab malam jumaat kata orang roh balik rumahh...
mengharap sedekah dari anak2 nya...
Mak tau tak...
di saat itu kerinduan terasa menusuk sehingga ke hulu hati...
rasanyilu sangat....
menusuk nusuk sehingga terasa begitu sakit dalam dada ni....

Sampai sekarang bila kerinduan itu menjelma...
hanya sedekah al-fatihah kiter berikan.....

Mak....
cukup la sampai sini dulu....
esok kiter ingat nak tulis surat kat ayah pula....
Mula2 kiter tak tau nak hantar mana surat nih...
pastu kawan kiter kabo....
hantar la kat Mymasjid.com tuuuu....
betul jugak..!
Kiter cuma tau alamat ni aje...
Takper yer mak...
kiter kasi orang lain baca...
Kiter stop dulu...sebab boss kiter dah maghi...
akhir kata untuk mak...I LOVE YOU SO MUCH
dan jutaan terima kasih kerana
membesarkan kiter...
memberi seluruh kasih sayang dari kecil sampai masuk sekolah..
sampai masuk universiti..
sampai kiter pandai mengoratt...
sampai kiter kerja gomen..
sampai kiter pandai bertenettt gitu.....
Sampai akhir hayat ini jasa mak tak akan mampu kiter balas..

 





5:33 PM | 7 comments | Read More

STUDYMANIAC

Written By Hafiz Rahman on Saturday, November 14, 2009 | 1:09 AM

ada ka pkataan studymaniac tue???xksah la...juz nak mnunjukkan yg gla2 study..hahaha...esok last paper ..macroeconomics...so kna struggle cket..tp dlm strugle2 pn byk jgk main..biase la manusia kn???btw nak ucapkan thanx byk2 to all my studygroup team yg dah bg byk ptolongn utk aku....credit to asraf , yusmarliana ,aliff ,erin ,adha ,firdaus , n sesape la yg ada tlong aku....bwh nie gmbr2 mase kami study 2,3 ari nie....study ttp study tp gambar kna tgkap jgk..haha...tu je la yg leh jadi kenangan pun.......sory sbb xcmpat nak bt scroll box utk gmbr2 nie....sory smua....scroll je mouse tue..sama je kan???=)(klik pada gambar untuk tumbesaran aktif)


 
study 6 orang je tapi buku n kertas mcm 20 org



 

study bawah pokok jea....lbry tutup..haha





abaikan daun tue....=)

 
 khusyuk study dan sms....



 

6 people conquering the whole lect hall...buat harta!!err lagi sorang tgkap gambar...



 
aku bt2 rajin .........


sekian dulu en3 utk kali nie....jnpa di en3 akn dtg...aku ada en3 special utk seorg yg special  tp buat aku rsa sdih sgt utk crita....wait n stay tuned here!!









1:09 AM | 12 comments | Read More

kenape ko wat camnie nuffnang????

Written By Hafiz Rahman on Friday, November 13, 2009 | 2:28 PM

its already 2weeks since i was subscrbing to nuffnang...but why theres nothing happen since that...why3???no nuff logo appeared in my blog....cehh wat sdih blehh....weh nape r??sesape yg taw tlong gtw aku yg xbape taw nie...kot ade ape2 yg aku x bt or trlbh bt ke...or encik nuffnang mmg xmaw dgn blog yg cantik nie...hahaha...rugi ko nuff...xmaw khidmat dan jasa baik aku xpe...aku xksh....(wat mka blagak)haha..so anyone would like to help or give sometg u thnk would help me undrstnd this things juz leave your comment k....klw xtaw tp nk wat2 taw pn comment la jgk...aku xksh.......blah dulu...esok last paper...wish me luck!!bye allz....c ur

2:28 PM | 5 comments | Read More

makan tahi...uwekkk!!

Written By Hafiz Rahman on Thursday, November 12, 2009 | 6:19 PM



                 











                  Pada suatu hari ahmad dan rakan karibnya, mail, pergi mancing
                  kat sungai.


                  Dalam bosan2 menunggu ikan, ahmad berkata,

                  ahmad: aku ada satu cerita.
                  mail : cerita ape?
                  ahmad: nanti kalau aku bercerita, kau kena ikut perkataan
                  belakangnya,
                  boleh?
                  mail : yela...

                  ahmad pun memulakan ceritanya...

                  ahmad :satu hari aku pergi memburu.
                  mail : memburu.
                  ahmad : aku masuk kedalam hutan.
                  mail : hutan.
                  ahmad : tiba2 aku rasa nak terberak.
                  mail : berak.
                  ahmad : aku berlari ke semak.
                  mail :semak.
                  ahmad : aku pun berak.
                  mail : berak.
                  ahmad : satu hari aku pergi memburu lagi.
                  mail : lagi.
                  ahmad : aku pergi ke tempat yang aku berak dulu.
                  mail : dulu.
                  ahmad : aku lihat tahi aku suda tak ada.
                  mail : ada.
                  ahmad : aku pun tertanya2.
                  mail : tanya.
                  ahmad : siapa makan tahi aku?
                  mail : aku....

                  hahahaha.....


6:19 PM | 0 comments | Read More

Pendidikan Seks Budak2....




                  jayman bertanya kepada bapanya...
                  jayman: pak, betul ke make love tu best?
                  bapak: haah, samalah best macam kamu korek hidung kamu!
                  jayman: tapi betul ke org pompuan lagi rasa best?
                  bapak: kalo kamu korek hidung, hidung kamu ke jari kamu yang
                  rasa
                  best?
                  jayman: tapi kenapa org pompuan tak suka diperkosa?
                  bapak: kalo kamu jalan2, tetiba ada org nak korek hidung
                  kamu...
                  kamu suka tak?!
                  jayman: betul ke tak boleh buat tu masa datang bulan?
                  bapak: kalo hidung kamu berdarah, kamu nak korek jugak ke?!
                  jayman: kenapa org lelaki tak suka buat tu pakai kondom?
                  bapak: kamu suka tak korek hidung masa pakai sarung tangan?!
                  jayman: waaahhh... bapak ni pandailah!
                  bapak : heheheheeee

      
8:01 AM | 6 comments | Read More

1 more to go....

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, November 11, 2009 | 10:57 PM

Alhamdulillah ptg td satu lagi paper berlalu pergi dari hdup aku...one more to go then merdeka la...actually aku xtaw la paper td camna...jwb smua tp rsa cam slah byk je....lantak la...mlas nk flashback2 blik..dah lma rsanya aku xpos natural pnya kat cni...yg pos2 b4 this smua copy n paste je dari folder....xde msa la nk taip2...mlm nie pn rlax cket ja...rlax lg..dah la lusa aka hari Jumaat ada exam lg...MICROeconomiC...esok pg ada bengkel dari 9pg smpai 5 ptg...fuhhh lma gler...sure mltup la pala otak aku esok...btw aku akn kurg berblog startg from 15 nie sbb dah blik kg n rnah aku xde tenet la...huhu....so sape2 yg follow n aku tlewat follow blik sory ekk....bla on aku follow balik....out dulu...salam all!!

10:57 PM | 3 comments | Read More

BOGEL??

Written By Hafiz Rahman on Monday, November 09, 2009 | 9:50 PM

hahaha tajuk panas lagi kan???sape yg bogel???lucah tul...bace r cite nie=)
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
suatu petang yg damai kambing ngan ayam ngah lepak kat tepi sungai sambil hisap

 rokok marlboro light 20....entah tetiba jer kambing tu tanyer kat ayam

 "wei,ayam ko ni harap baju jer lawa...tapi tapi kenapa ko tak pakai kasut ha?"....

pastu ayam pun menjawab.."suka ati aku la...ko tu pulak..konon bela janggut alim la konon ,

tapi telur tu nampak gak"...


9:50 PM | 2 comments | Read More

RUpAnYA aKU LeSbiAn JgK!!

korang jgn otak kuning + biru k..tjuk je panas...bkn aku la....aku laki sejati lagi....ade satu kisah bodoh + bendul + bengong=BENGAP.......haha



                  Seorang lelaki berwajah macho tapi bengong memasuki Café CJDW.
                  Dilihatnya seorang perempuan yang sangat cantik duduk
                  sendirian. Lelaki tersebut mendekatinya
                  dan menyapanya, "Hai, saya duduk yaa... bole?". "duduk ar,"
                  jawab perempuan, "Tapi jangan harap apa² ya," katanya.

                  "Larrr pasall?" tanya si lelaki.
                  "coz aku lesbian," jawab si perempuan.
                  "Apa? Kau lesbian?"
                  "Kau tahu tak lesbian tu apa?"
                  Si lelaki menggeleng.

                  "hek elleee..mender ar... cengginii," si perempuan berusaha
                  menerangkan, "Kau nampak perempuan cun kat sana? Aku akan
                  berehem.. ehemm dengannya, menciumnya dan bercinta dengannya
                  sepanjang malam."

                  Si lelaki yg bengong tu tiba² tundukkan kepala kerana malu.

                  "apahal lak ko ni?" tanya si lesbian.

                  Si lelaki mengangkat kepalanya dan berkata, "hmmmm.. rupanya
                  aku lesbian jugakk."

1:53 PM | 5 comments | Read More

SEBUAH MEMORI GILA....

Written By Hafiz Rahman on Sunday, November 08, 2009 | 4:31 PM


Dalam kesuraman ultra lembayung tika tujuh bulan menumpahkan cahaya

dibawah kaki langit khirmizi, tiba-tiba aku terkenangkan eurika

nostalgia cinta lama yang kita palitkan berdua. Kehadiranmu bersama

molekul-molekul hidrogen menerjang segala kekusutan yang membelit tali

perutku. Dan kehadiranmu itu mengajar aku erti rindu gelora dan shahdu.

Kau juga mengajarku erti cinta, singa laut,beruang kutub,penguin,

kambing salji, mee rebus, cendol, koridor,kotak pensil, tali kasut dan

pasu bunga.Kala itu, kita bagaikan Nobita dan Sizuka.Kau dan aku umpama

Kurt Cobain dan Rafeah Buang yang tidak dapat dipisahkan. Malangnya

percintaan yang mendapat liputan meluas hingga ke planet Ziku itu telah

mengundang perpisahan yang akhirnya telah mengecewakan seluruh penternak

lipan di Burma. Kau pergi jua ketika Kuala Lumpur sedang bersiap sedia

menjadi tuan rumah Sukan Komanwel 1998.

Sesungguhnya perpisahan itu berpunca daripada penebangan pokok getah

secara besar-besaran di Lembah Klang. Pemergianmu menyebabkan aku

menghidap penyakit resdung dan hepatitis-Q secara mengejut.Ketiadaanmu

memaksa aku memakai topi keledar setiap masa sebagai langkah

keselamatan.Aku seperti tidak percaya dengan apa yang telah terjadi. Aku

bagaikan tergelincir dari orbit bumi dan terpelanting ke ruang angkasa,

apabila daya tarikan graviti terhadapku tiada lagi fungsi setelah aku

tersungkur dalam percintaan yang berlarutan hingga ke rubber-

set.Seluruh perjalanan hidupku menjadi gelita bagaikan terperangkap di

dalam gua yang gelap dan ditemani stalagtit dan stalagmit yang bagai

sembilu.

Kondominium cinta yang kita bina dari makgat basikal dan kipas

helikopter akhirnya musnah setelah kau berpaling tadah. Ternyata sikapmu

mulai berubah bila Malaysia mula melancarkan satelit MEASAT- 1ke ruang

angkasa raya. Sejak itu kau sering melarikan diri bila terserempak

dengan abang iparku. Akhirnya aku menyedari bahawa diri ini tidak

diperlukan lagi. Sejak kau tiada, aku sering menyendiri berbual-bual

dengan pokok betik untuk mengisi masa lapang.

Kadang-kadang aku mengikat botol oren pada tiang rumah agar nampak lebih

cantik. Saban hari aku termenung di dalam peti sejuk mengenangkan dirimu

yang entah kemana menghilang. Aku cuba bermain badminton sambil makan mi

hailam untuk melupakanmu, tetapi aku tak berdaya. Lalu aku membakar

mesin basuh dan membelasah empat ekor itik serati jiran sebelah sebagai

tanda aku tidak bersalah.

Mengapa?Mengapa sayang? Mengapa ini semua bisa terjadi? Mengapa setelah

kau curi hatiku, kau rompak cintaku lantas kau bunuh cintaku sehingga

kau terbunuh dalam kemalangan cinta yang ngeri.

aku bagaikan terhimpit dan dihimpit oleh guni-guni batu yang kau

timpakan di atas belakangku. Derita yang kautimpakan itu adalah bebanan

yang terlalu berat untuk ku tanggung bagaikan mendukung 75 ekor biawak

dan 386 ekor anak beruk. Dan kini segala harapanku hancur berkecai

bagaikan aku terjatuh dari Menara Kuala Lumpur dan dihempap oleh Menara

Berkembar Petronas lalu tersangkut di celah landasan LRT dan kemudiannya

digilis pula keretapi Komuter hingga aku hancur berkecai. Oh! terlalu

berat dugaan yang kutempuhi kini.Kini segalanya telah pun berakhir. Aku

sedar siapa aku. Aku hanya insan biasa yang suka makan mi segera. Aku

bukan McGyver, McDonald's,Superman atau Kesatria Baja Hitam. Aku juga

bukanlah Ultraman seperti yang kau idam-idamkan. Aku menyedari

kekurangan diri dan kekurangan kemudahan awam di tempat sendiri.Tak

perlu dikesali lagi kerana nasi telah menjadi capati dan tin sardin yang

ku genggam ini telah pun luput tarikhnya. Segalanya sungguh mengharukan

dan semua hadiah pemberianmu termasuk enjin kapal selam telah pun aku

cincang untuk dibuat makanan lembu. Walaupun segalanya telah pun

berakhir, disini, diatas pokok getah ini aku tetap menunggu kau akan

kembali. Selagi ada nafas ini, selagi ada kompleks membeli-belah SOGO,

selagi ada kedai kasut selipar di sekitar Argentina, selagi kumpulan

Metallica tidak berpecah, aku tetap menunggumu sehinggalah mentari

terbelah lapan. Namun aku menyedari bahawa penantianku hanyalah sia-sia

belaka. Akhirnya aku mengambil keputusan muktamad untuk menunggu tiang

elektrik dihadapan rumahku berbuah. kalau tiang elektrik berbuah nanti,

aku poskan buahnya kepadamu. Nak tak?..
4:31 PM | 0 comments | Read More

LAWAK BABI!!




                  Subject: Lawak Babi!!!

                  Ada satu cerita, nak dengar tak? Ceritanya cam ni,
                  Ada seorang pompuan , masa tu dia sedang berhenti ditepi jalan

                  sambil melihat keadaan keretanya yang kemek. hari dah nak
                  masuk
                  magrib, dia menjadi semakin resah. Dah lah jalan tu sempit,
                  lampu jalan tak de pulak. , Tiba-tiba datang sebuah motosikal
                  datang dari arah bertentangan. Dah lah tak pasang lampu, tak
                  pakai topi keledar.. laju pulak tu...macam pelesit. Perempuan
                  tu apa lagi, dia terus menjerit " Hoi...Babiiiiiiiii.......
                  Slow sikit....."

                  Bila mendengar laungan perempuan tu, apa lagi, penunggang
                  motosikal tu pun menjerit balas .. "Celaka!!!!! F**k you!!!,
                  Pu**mak
                  kau!!!" Selang beberapa saat.. tiba-tiba terdengar satu
                  dentuman yang
                  kuat.... Perempuan tadi berlari kearah bunyi dentuman
                  tersebut.. Apabila
                  sampai ke sana, kelihatan budak tu tertonggeng dalam semak
                  manakala
                  motosikalnya remuk sama sekali.
                  Rupa-rupanya, dah langar babi yang telah dilanggar oleh
                  perempuan tadi.


                  Moral of the Story : Hoi babi!!!!!!!! slow skit!!!! tu
                  bukannya
                  marah... tapi nak bagi tau jer yg ada babi kat depan tu....


8:53 AM | 3 comments | Read More

org pompuan...komen ckit...haha

Sabor Ajelahhh.............
--------------------------------------------------------------------------------

Kajian Menarik terbaru..

Lelaki:
1. Pandu ke bank, parking dan berjalan ke mesin ATM
2. Masukkan card
3. Tekan number PIN dan jumlah yang dikehendaki
4. Ambil duit, card dan receipt



Wanita:
1. Pandu ke bank
2. Matikan enjin kereta
3. Perhatikan makeup di muka melalui cermin pemandu
4. Semburkan minyak wangi
5. Sikat rambut dan berjalan ke mesin ATM
6. Mencari Kad ATM di dalam beg tangan
7. Masukkan kad ATM
8. Mencari nombor PIN ATm dekat celah penyepit rambut dalam beg tangan
9. Tekan nombor PIN
10. Membaca arahan ATM selama hampir 2 minit
11. Tekan "Batal"
12. Tekan sekali lagi nombor PIN
13. Tekan "Batal" sekali lagi
14. Telefon suami atau pakwe untuk bertanya nombor PIN yang betul
15. Tekan nombor PIN yang betul dan periksa baki duit yang tinggal
16. Masukkan jumlah yang dikehendaki
17. Tekan "Salah"
18. Masukkan jumlah yang agak besar
19. Tekan "Salah" sekali lagi
20. Masukkan jumlah yang lagi besar
21. Keluarkan dan amik duit dari mesin ATM
22. Masuk ke dalam kereta
23. Periksa makeup di muka sekali lagi
24. Mencari kunci kereta dalam beg tangan
25. Hidupkan enjin kereta
26. Jalankan kereta.
27. Berhenti tiba-tiba
28. Pergi balik ke mesin ATM
29. Ambil Kad yang tertinggal dan resit.
30. Masuk kembali ke kereta
31. Letakkan kad ATM di atas Dashboard
32. Buang resit atas jalan
33. Tengok dekat cermin pemandu
34. Perika makeup sekali lagi
35. Membetul-betulkan rambut
36. Masukkan gear kereta untuk reverse (undur)
37. Brake mengejut lagi
38. Masukkan gear kereta ke depan sebab tersilap tadi
39. Memandu lebih kurang 3 km
40. Baru teringat nak lepaskan hand brake..

hehehehe... Sabor Ajelahhh.............
8:41 AM | 3 comments | Read More

AKU dan SESAMESTREET

Written By Hafiz Rahman on Friday, November 06, 2009 | 2:55 PM










fulamak colourfull gler post nie...salam...xnk bace alt+F4 tp sblum tue FOLLOW blog dulu...hahaha...klw korang prasan dkat search engne google ade gmbar sesamestreet smpna 40th aniversary...ui dah tua rpanya burung besar n kwn2 de... 

wlwpn post kali ni bersifat budak2 tp aku bkn budak2 lg k...dah tua da...ehh bkn..dah muda da...ala smua org pnh jadi bbdak...xkn kuar dari prut dah bsar kn???
xde lg org bt pos camnie so why not aku merelakan diri bt..haha..lgpun otak cerdik nie fresh lagi ingt time bdak2 dulu







for sure..mct smua org pnh nengok kn watak2 katun nie...lw xmnat pn mct pnh ttgk gk...tpu la klw time bbdak dlu xmnat....aku pn mnat..pminat setia...biase la budak2...mase umur 4-5 taun...standard la bagi sorg bdak cerdik yg tgh mmbsar...klw xdpt tgk nanges henx2 kaki...haha...tue mase bdk2 dlu...skunk x dah...dah matang k!!



ingt lagi masa fmly aku stay cameron highlands dulu...tiap2 pagi ade cite nie....""tiap2 pagi ke????xbape ingat tp pgi la""...spnjg pagi mct nengok mende tue je sampai xnk mndi...abes sesame street smbg dgn marvellous hour..."ehh btul ke???btul kot...."


 skarang ade lagi ke cite nie dalam TV??aku pn xpasti sbb aku bkn tgk dah..ye la dah bsar dah pun...klw ada lagi rasa nk tgk je..haha...rewind blik sweet moment msa kcik2 dlu2.. ye la mna ada pluang ah nk jadi kcik blik kcuali aku dapat tawarn berlkon dpt watk budak2 ke...xmgkn la...aku xleh blakon..pemalu..hahaha..malu la sgt...


korg ade xde ke exprience dgn natang2 plik nie??rugi korg mase kcik2 dulu klw xpnh tgk...hahaha..ape2 la..stakat nie je kot...xtaw nk cte ape..sekdar bkongsi je...




2:55 PM | 3 comments | Read More

BUAT SEMUA BLOGERZ YG SDG STUDY

Written By Hafiz Rahman on Thursday, November 05, 2009 | 9:23 PM

aku taw rmai yg tgh hadap exam mggu nie kan????byk post yg gtw tnsyen la ape la...even aku sndri pn tnsyen gk study....so why not kta rlaxkn dri...trik nafas pnjg2..tahan 5 saat then hembus slow2...ambil msa untuk tngkan fkran...jgn study trlmpau lma...klw tnsyen kluar dari blik ambil angin 5-10 minit then smbg blik study...aku pcaya smua bloggerz2 yg tgh exam mct boleh skor pnye la...bdk2 blogerz kn smua pndai2 n kreatif..hehe..ok la..aku pn nk smbg blik nie...saje hadap lptop jap je....wish me luck...esk exam kul 8stgh pagi...arap leh jawapp.EKONOMI ISLAM tue........salam..aku doakan korg smua skor gler2 pnya nnt=)











Dapatkan Mesej Bergambar di Sini





Dapatkan Mesej Bergambar di Sini





Dapatkan Mesej Bergambar di Sini
9:23 PM | 4 comments | Read More

*KoraNg kNa cUba nIe...kEbeSarAn ALLAH!!*

 you should try this..




1.   Buka Microsoft Word
2.   Taip dalam huruf besar Q33 NY
      (Q33 NY nie.. number pesawat yang melanggar WTC tu..
3.   Tukar Q33 NY kepada saiz 48
4.   Kemudian highlight
5.   Siap highlight> Fond> pilih WINGDINGS.
     

  ALLAHUAKBAR..

     Sesungguhnya benda nie dah lama wujud.
     Kelihatan gambar sebuah Kapal Terbang melanggar WTC                  (menara berkembar) tu..
     Kemudian ada gambar tengkorak dan yahudi


  SUBHANALLAH..


     so faham2 sendiri la ekk..korang dah bsar..bleh pk..=)tdo dlu smua...=)
 


1:25 AM | 2 comments | Read More

ALHAMDULILLAH...akhirnya

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, November 04, 2009 | 9:56 PM

salam smua...alhamdulillah hari ni aku cmpat tkar templte utk blog nie...cntik kn??hahaha...sombong je ayat...daa lma nak tkar tp xcmpat + intnet lembap n hidup segn mati xnak.xksah la...weh aku nk mnx tlong..camne nk tkar nma kat atas tue...yg WEB BLOG tue...dh try byk kali tp xbleh jgk tkar...so sape2 yg pandai please tlong gtw ek.....leave ur comment here k...yg lain dah ok yg tue je xok...mlas nk tkar dah...tggu lg sbulan baru aku nk tukar balik......2pn klw cmpat....actually aku xtaw nk pos ape....ada bnda nk pos tp intnet lmbp plk xleh upload gambr...xbes la kan post xde gmbr..k la ....out dlu...nk study dlu....education is priority..salam
9:56 PM | 2 comments | Read More

JAIS tahan Mufti??apa rasionalnya??

Written By Hafiz Rahman on Tuesday, November 03, 2009 | 11:06 PM

Xtaw nk post ape..tp ada sometg yg menarik untuk dibincangkan..hari nie aku nk pos bnda yg jrg aku amek taw sgt iaitu politik...ermm politik ke???but ada kna mngna dgn agma kita..agma Islam..mct korg dah bace n taw kan pasal pngkapan bekas Mufti Perlis n de kna tahan msa ngah memberi ceramah agama di sebuah rmah banglo kat Taman Sri Ukay Hulu Klang...rasional ke pnahanan de tue atas alasan memberi ceramah tanpa tauliah..klw korg baca paper arinie ramai org yg xpuas hati dgn situasi nie...wajar ke seorang yg bergelar bekas Mufti..ulang lagi MUFTI ditahan atas alasan memberi ceramah tanpa tauliah...n dtahan pulk oleh Jabatan Agama Islam Selangor(JAIS)...xkan la sorg Mufti tue xlayak bagi ceramah kot...xkan la sng2 je de bleh jadi Mufti klw xde ilmu...so perlu ke tauliah tue,,,then timbul plak cite kononnya Dr Asri menyebarkan fahaman Wahabi .klik untuk maklumat tentang Fahaman Wahabi ..JAIS ckp dorang dah lma siasat tntg Dr Asri yg slalu bg ceramah kat Selangor tanpa tauliah.but why de dthan bla timbul je cdngan untuk lantik Dr Asri sbgai YPD YADIM(Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia)...adakah nie satu konspirasi untuk menjatuhkan beliau?adakah ada 'agenda tersembunyi' lain disebalik semua nie..??even Perdana Menteri sendiri mempersoalkan pnahan beliau....so????tgk nie..

KRONOLOGI PENAHANAN DR ASRI(thanx to Encik KOSMO)
  • 8malam-Dr Asri memberi ceramah kpada 200 org jemaah di dalam kawasan rmah banglo milik seorang ahli perniagaan di Taman Sri Ukay,Hulu Klang
  • 9.30 malam-4 orang Pegawai Penguatkuasa Jabatan Agama Islam Selangor dtg perkenal diri dan memberitahu hasrat utk menahan Dr. Asri atas alasan mmberi ceramah tanpa tauliah..
  • 9.45 malam-lebih 30 org anggota Polis datang mengepung rmah tue
  • 11.50 mlm-perbincangan antara Jais,tiga orang peguam,pegawai polis dan Dr Asri
  • 12.00-Dr Asri dibawa ke balai untuk diambil keterangn
(menurut paper arinie..Dr Asri cakap de cma diambil keterangan tentang pengenalan diri je...so,mcm xade motif je de kna tahan)
.
.
.
Dr Asri ditahan di Selangor oleh JAIS atas alasn bagi ceramah tanpa tauliah..tpu la klw seorang mufti xde tauliah untuk bagi ceramah...klw ye pn de xde tauliah di Selangor,mct ade tauliah dari Sultan Perlis ...knapa perlu undang2 berbeza2 setiap negeri...bkan ke Islam tue perlu bersatu..knapa perlu ada beza antara negeri...n knapa seorang ulamak ditahan atas alasan bagi ceramah...bknnya pompuan yg pkai baju nmpk pusat...or Ayah Pin yg mmg jlas bagi ajaran sesat....knapa??korang rasa bnda nie ada kna mngna dgn politik ke???mcm ada j aku tgk...mct ada seseorang yg jadi batu api disebalik smua nie...siapakah dia????
hari nie pulak 3.October 2009...Dr Asri tpksa mnunggu berjam2 di mahkamah tanpa sebarang sebab...xde pgawai JAIS yg dtg bagi ape2 pnrangn

..petikan ucapan Dr Asri dari Encik  UTUSAN MALAYSIA



‘‘Saya pun tak tahu. Mengikut bon jaminan yang dikeluarkan awal pagi tadi, saya diminta untuk berada di mahkamah ini pukul 9 pagi. Untuk apa tak tahu, beri keterangan ke atau nak dakwa ke, saya betul-betul tak tahu.
‘‘Malah saya juga ingin betulkan bahawa malam tadi saya juga tidak disoal siasat oleh mana-mana pihak berkuasa sebaliknya hanya diminta untuk memberikan beberapa butiran peribadi,’’ katanya yang menunggu di mahkamah sejak pukul 8.45 pagi.

..then kluar alasan kertas kerja siasatan xdapat disiapkan...kenapa satu organisasi sebesar tue xpeka dgn apa yg jadi...isu nie dah jadi semakin rumit..
.
.
.
aku rasa situasi nie xpatut jadi....org luar akan gelak besar bla dpat taw situasi nie sbb akan fikir Islam tue sndiri x bersatu sesama sendiri...Islam zman sekarang dah la dtindas...knapa perlu timbul isu nie...sape2 yg xsokong dgn pndapat aku bleh je nk komen...nie juz pndpat aku slpas apa yg aku baca..maaf klw ada kclpan apa2..

UNTU INFO LEBIH LANJUT KLIK DIBAWAH





p/s''ape2 komen korang sila tggalkan dibawah nie.....






11:06 PM | 0 comments | Read More

terasa nak bagi AWARD je kat org....

Written By Hafiz Rahman on Saturday, October 31, 2009 | 9:39 PM

ptg td ade aku terbuat baner2 award...ceh trbuat knon...so rase cam nk bg kat korg je...sape aku r nk bg2...ahh lantk la..bkn slah kn??at least utk mghargai blogerz2 mrgkp kgkwn aku...so blog sesape yg aku tgk bez mct dapatnye...ada byk kategori ==>

  • frendly blogerz
  • creative blogerz
  • best post in blog
  • ade lg la....byk...hahaha....

so klw korg trasa nk award tue pomot2 la blog korg kat aku.....heee...
9:39 PM | 3 comments | Read More

Encik ViruS yG meNgoNg


skrg...12.41 tgh mlm..dgn pnuh rasa bengangnya aku mengumumkan yg folder ym aku telah dijgkiti dgn simptom2 yg tlh mghlgkan folder ym aku..cehh skema plak ayat...argggghhhhh!!!....sabar2...dah r aku mmg nk gne ym mlm nie..kdit hp xde..ade bnda nk kna bncg dgn kwn aku...lw aku jmpe virus tue tepi jln ke..ciap la..tmbak kpla ko...xpsal2 ja kna download blik..dah la intnet cam sipot sedut je...sabar encik hafiz.....!!tdo dulu la.....................
12:48 AM | 4 comments | Read More

kEpadA bAkAL2 ibU..

td lpas je blik exam aku trus in blog..then ronda2 blog genk2..then terklik la satu blog..de ade la letk satu video..wlwpn vdeo cam tue blmbk2 kat YOUTUBE but mct org jrg search mende2 cam tue...nk search pn highlght bola,konsert,ape g r.. naruto ke..bleach..ape2 la....tersentuh naluri kebapaan aku...erkk lmbt lg nk jd bpak...klik bwah nie

KLIK JE=)bkn porno..
12:09 AM | 0 comments | Read More

Mana Peginya Duiit Lagi Singgit????????????????????????

Written By Hafiz Rahman on Thursday, October 29, 2009 | 8:15 AM


Mana peginyer duit lagi singgit

Ada 3 orang member kamcheng pegi becuti kat pulau tioman... Sampai kat sana, dia orang pun pegi laa cari resort

 tempat persantaian dia orang barang semalam... Riki punya riki.... last-last dapat laaa satu resort yg sewanya

cuma RM30 satu malam....

Since dia orang ni member kamcheng giler..depa pakat nak sewa satu bilik je & tanpa banyak soal..masing2 keluarkan

sorang RM10...kira tong-tong 3 org laaa..... So bila dapat kunci jer...depa tanpa membuang masa terus jer pegi bilik.....

Lepas depa blah pegi bilik..... minah cun kat front office tu baru teringat yg laaa ni resort dia tengah buat

 promotion...so satu bilik cuma RM25 je...

Minah ni pun panggil bell boy suruh pulangkan balik lagi RM5 kat mamat 3 org tu... On the way nak pulangkan

duit tu..si bell boy ni tepikir yg duit belen ada RM5... Mamat tu ada 3 org... camna nak bagi duit tu sama rata

kat diaorg..??? Pikir punya pikir last2 mamat ni dapat idea...dia pulangkan sorang RM1 kat mamat tu...

Then belen lagi RM2... dia ambik buat beli jajan...

Maknanya....

Mamat 3 org tu cuma bayar duit hotel sorang RM9....

Total depa bayar....RM9.00 x 3 =RM27...

Mamat bell boy tu amik RM2...so total semua sekali

RM27 + RM2 =RM29

Mana pegi lagi singgit....?????????????

8:15 AM | 2 comments | Read More

misteri!!berani baca la....



                  Amer berumur 15 adalah seorang anak yang pendiam. Dia sungguh
                  misteri. Bapanya seorang pesara tentera, kini memulakan
                  perniagaan kecil-kecilan, manakala ibunya telah pun meninggal
                  dunia sejak dia berumur 8 tahun. Tinggal lah Amer dan bapanya
                  berdua. Bapanya seorang yang amat tegas dan mengharapkan Amer
                  berjaya didalam pelajaran.

                  Setelah bertungkus lumus belajar akhirnya Amer mendapat
                  kesemua A dalam setiap mata pelajarannya ketika menduduki
                  peperiksaan SPM.

                  Suatu petang bapanya memanggil Amer. "Bapak bangga dengan
                  pencapaian engkau, Amer, apa kau nak sebagai hadiah kerana
                  cemerlang didalam PMR? Basikal?"

                  Amer hanya membalas "Saya hanya nakkan 2 biji bola ping pong
                  aje bapak."

                  Bapaknya hairan. Tapi dia tetap menunaikan hajat anaknya. Dia
                  lantas membelikan anaknya 2 biji bola pingpong.

                  Masa kian berlalu, kini Amer mendapat kejayaan didalam SPM,
                  dia mendapat 10A dan diterima dijurusan kejuruteraan mekanikal
                  disebuah university terkemuka di Malaysia. Bapanya bangga dan
                  bertanyakan apakah hadiah yang Amer mahukan. Amer masih tetap
                  mahukan 2 biji ping pong. Bapanya bertambah hairan, namun dia
                  tetap membelikan Amer 2 biji bola ping pong.

                  Semasa di university, Amer terus berjaya dan berjaya dan dia
                  telah mendapat award sebagai pelajar terbaik di Universitinya.
                  Kejayaan demi kejayaan yang diterimanya dia masih tetap
                  mahukan 2 biji bola pingpong dari bapanya.

                  Bapanya terfikir yang dia mempunyai anak yang kurang centre,
                  tetapi masih berbangga.

                  Akhirnya dia telah diterima bekerja di salah sebuah syarikat
                  engineering yang terbesar di Malaysia yang bertaraf
                  international. Bapa Amer makin gembira lantas dia masih
                  bertanyakan apa yang Amer hendak. Amer masih tetap mahukan
                  bola ping pong.

                  "Kau ni, asik2 bola pingpong! Sudah!! Perniagaan bapak makin
                  maju dan bapak adiahkan kau sebuah Kereta Mercedes SLK
                  Compressor"

                  Namun, Amer tetap gembira dengan pemberian bapanya tanpa
                  banyak soal.

                  Pada hari dia mendapat kereta tersebut, dia keluar untuk
                  men'test' keretanya. Namun, apalah malang Amer, dia mendapat
                  kemalangan yang teruk di Highway KM 1.24 dan dimasukkan ke
                  ICU.

                  Bapa Amer amat terperanjat dengan kemalangan tersebut.

                  Semasa di ICU, bapanya menjaga Amer dengan penuh kasih sayang.
                  Tetapi nampaknya Amer tadak harapan nak sembuh, lalu Amer
                  mengeluarkan kesemua bola ping pongnya dan menyerahkan pada
                  bapanya.

                  "Bapak... ameklah bola ping pong yang saya simpan ni...." kata
                  Amer kesakitan.

                  "Amer, selama ni ko asik mintak bola ping pong aje, ape ke
                  paedahnya" kata bapaknya

                  "Sebenarnya ada misteri disebalik bola ping pong ini..." kata
                  Amer

                  "Apa dia" tanya bapa Amer

                  Tetapi belum sempat Amer memberitahu meisterinya, Amer
                  menghembuskan nafasnya yang terakhir...

                  Bapa Amer menjadi separuh gila mengenangkan misteri anaknya.

                  Apakah misteriya? Anda nak tau????

                  .

                  .

                  .
                  .
                  .

                  ianya tetap misteri kerana tajuk cerita ini adalah Misteri
                  Bola Ping Pong dan akan menjadi misteri selamanya.

                  Ha ha!   cian korang kena baca sampai abes kan???? 

8:06 AM | 3 comments | Read More

ingt aku nie bodoh ke.....

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, October 28, 2009 | 9:50 PM

i've juz got this stupid email juz now....mende la nk kelentong org xabes2....tupun ada jgk org yg pcaya...tu la,org Malaysia kan peramah....bg je num akaun n pasword..last2 nanges ..mase tu lw g pluk pkok pn pokok tu ketuk kepla ko blik..hahaha...BE CAREFULL!! 



 Flag this message
CONGRATULATIONS!!! YOU HAVE WON
Tuesday, October 27, 2009 8:45 PM
From:
"PEPSI BOTTLING COMPANY PLC"
Add sender to Contacts
To:
undisclosed-recipients
PEPSI PROMOTIONS 2009.

We are pleased to inform you of the result of the just
concluded annual final draws held on September 29th,2009 PEPSI Company
Worldwide Promotion, your email was among the 9 Lucky winners who
won £250.000.00POUNDS each on the PEPSI Company.

However the results were released on October 27th, 2009
and your email was attached to ticket number (PSPPR2009) and ballot number
(BN:225182008/20) The online draws was conducted by a random selection of
email addresses  from an exclusive list of 29,031 E-mail addresses of
individuals and corporate bodies picked by an advanced automated random
computer search from the internet. However, no tickets were sold but all
email addresses were assigned to different ticket numbers for representation
and privacy.

The selection process was carried out through random
selection in ourcomputerized email selection machine (TOPAZ) from a database
of over 290,000 email addresses drawn from all the continents of the
world.

This Lottery is approved by the British Gaming Board and
also Licensed by the The International Association of Gaming Regulators
(IAGR).This lottery is the 3rd of its kind and we intend to sensitize the
public.

In other to claim your £250,000.00POUNDS prize winning,
which has been deposited in a designated bank. However,you will have to
fill the form below and send it to the Promotion manager of The PEPSI
Company for verification and then you will be directed to the bank where
a cheque of£250,000.00POUNDS has already been deposited in your
favour.

NAME:......................................
AGE:......................................
SEX:.......................................
ADDRESS:...............................
EMAIL:....................................
TEL:..................................
MOBILE PHONE:...................
OCCUPATION:..........................
COMPANY:............................
COUNTRY:................................

Please you are advised to complete the form and send it
immediately to our Promotion manager through email or fax for prompt
collection of your fund from the designated bank.

(CONTACT PROMOTION MANAGER)

Name: Mrs. FRANCESS DAVE

Phone # : +447011150911  +4407024015829

E MAIL: pepsifrancessdave1@hotmail.com


You are to keep all lotto information away from the general
public especially your ticket number and ballot number.. (This is
important as a case of double claims will not be entertained)..

*Staff of PEPSI Company are not to partake in this Lottery
PLEASE BE WARNED*

Accept my hearty congratulations once again!

Yours faithfully,
Mrs. Daisy Louis





9:50 PM | 2 comments | Read More

PES 2010 is now available..



bg peminat game bola sure u allz taw kan???hakikatnya aku baru je menginstall bnda alah nie ke dalam lptop bruk aku yg brkuasa nie smlam...slamt tggal slamanya PES2009...haha..blagak plak..mnusia cam tue la...dah dpt yg baru..sepah dibuang..ehh btul ke pribahasa tue..so far byk jgk prubhan yg dorg bt 4 this thing...grafik ,moving n skilll pn baru..passing bola cantek beb..mka player pn nmpk real ckit dari yg dulu..nk tgk??bwh nie..


compared dgn FIFA2010
...................................................................................................................................................................


thanx to my jiran bilik sebelah yg buat amal jariah bwk installation cd...hahaha..install free je...pak mat..u r da bez...blah dlu....study jap...untuk info lbh lanjut surf sndiri kat wap PES2010..usaha ckit..



 dashboard baru



d
grafik cantik siot...tggu la aku upgrade RAM



8:07 AM | 0 comments | Read More

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)