Nurul Halimin , Isteri Kedua Sham Kamikaze Terkilan

Written By Hafiz Rahman on Saturday, April 14, 2012 | 8:04 PM

Nurul Halimin Md Salleh wanita yang dikatakan menjadi isteri kedua Sham Kamikaze enggan mengulas khabar angin mengenai perkahwinan mereka.

Nurul Halimin membuat kenyataan itu melalui adiknya iaitu Maulana yang juga bekas pelajar Akademi Fantasia kelapan (AF8). Sementara itu Maulana yang turut ditanya berhubung hal tersebut juga enggan mencampuri urusan kakaknya tetapi meminta pihak media bertanya sendiri kepada Sham ataupun rakan-rakan terdekat pemuzik itu.

sham kamikaze dan isteri
Sham kamikaze bersama isteri pertamanya, Farazila

Pada Januari lalu, Sham menjadi tumpuan ramai apabila dia yang kini merupakan seorang pendakwah dikatakan sudah beristeri dua.  Sham kemiduannya tampil dan menafikan status berkenaan dan meluahkan rasa kecewa dengan gosip yang melanda itu.

Bagaimanapun pada Khamis, sebuah blog hiburan rotikaya mendedahkan wajah isteri baru Sham yang merupakan seorang janda dan yang antara lain mendedahkan pasangan tersebut telah berkahwin pada 16 Januari lalu.

Menurut Rotikaya lagi, perkahwinan Sham dan Nurul Halimin masih lagi belum diketahui oleh isteri pertama lelaki tersebut menyebabkan dia mengambil keputusan untuk merahsiakannya terlebih dahulu.

Sham yang merupakan bekas anggota Kamikaze tidak lagi aktif di dunia hiburan selepas membuat keputusan untuk berhijrah sebagai pendakwah bebas bersama isterinya, Farazila pada tahun lalu.

sementara itu, keluarga Nurul Halimin terkilan apabila Sham masih enggan mengakui dia sudah bernikah dengan wanita berkenaan. Sumber terdekat keluarga tersebut berkata Sham yang kini bergelar pendakwah bebas bersikap tidak jujur kerana sehingga kini masih menafikan pernikahan mereka yang telah berlangsung pada 16 Januari lalu.

“Memang benar Sham dan Halimin sudah bernikah tetapi kenapa dia masih lagi menafikan hal tersebut?

“Bukankah perkahwinan itu satu berita yang perlu diberitahu kepada umum agar ia tidak menimbulkan fitnah?

“Keluarga Halimin sedih apabila dia bersikap sedemikian sedangkan dia seorang pendakwah. Bukan itu caranya dia mengendalikan masalah,” katanya.

Tambah sumber itu lagi, sikap Sham yang tidak bercakap benar itu membuatkan Halimin tertekan dan terasa seperti diabaikan kerana menyembunyikan status perkahwinan mereka.

“Sebelum berkahwin, macam-macam janji yang dia katakan kononya ingin menjelaskan perkahwinan itu kepada isteri pertamanya, Farazila, tetapi sehingga kini wanita itu belum diberitahu lagi,” ujarnya.

Sementara itu, Sham yang membuat kenyataan menerusi laman Facebook miliknya malam Khamis masih lagi menafikan perkahwinan keduanya itu dan meminta semua pihak menghentikan fitnah mengenainya.

“Tolong faham saya ada keluarga yang begitu terguris dan berkecil hati dengan fitnah yang berulangkali dipaparkan tanpa rasa bersalah.

“Bagaimana agaknya perasaan anda sekiranya hal itu berlaku kepada keluarga anda?” Katanya.

**kalau benda baik buat apa nak dirahsiakan bukan? Dan kalau nak bermadu, selain berkemampuan kenalah dapat kebenaran dari isteri tua dulu. Tapi kita tak tau sebenarnya apa cerita disebalik rumah tangga Sham . So lebih baik jangan berprasangka baik. Beliau lebih tahu bagaimana untuk uruskan rumah tangga sendiri. Tak usah la kita yang tak ada kena mengena ni nak menyebok dan meruntuhkan masjid . Besar dosanya.

**Gambar isteri kedua Sham iaitu Nurul halimin tidak dipaparkan kerana gambar tidak menutup aurat beliau mungkin menimbulkan keaiban kepada si empunya gambar.
sumber

8:04 PM | 3 comments | Read More

Venus Palermo, Gadis Patung Yang Popular

Written By Hafiz Rahman on Friday, April 13, 2012 | 5:58 PM

venus palermo, gambar venus palermo, picture of venus palermo, gadis patung, manusia macam patung, gadis doll

Sekali pandang pasti anda akan kata yang gambar ini adalah sebuah patung manusia .

image

Sambil bergaya di hadapan kamera komputer, dengan bibir seperti kudup mawar dan kulit wajah yang licin, Venus Palermo bercerita di hadapan berjuta peminatnya.


Venus bukanlah bintang pop atau model. Dia yang berusia 15 tahun, berasal dari London dan berpakaian seperti patung.

image
Mekap dan bedak berwarna putih menjadikan warna kulitnya seperti porselin dan matanya kelihatan seperti anak patung kerana dia memakai kanta lekap berbintik berwarna coklat dan bulu mata palsu.


Dia memilih warna pastel untuk pakaiannya dan sering dilihat mengenakan gaun yang biasanya sesuai untuk kanak-kanak perempuan.


Penampilannya menjadikan remaja Britain itu terkenal di internet. Lebih 30,000 orang melanggan saluran Youtube rasminya, ditambah lagi 20,000 pengikut di laman sosial Twitter dan Facebook.


Dia mempunyai 85 video tutorial di laman Youtube, VenusAngelic, dan ditonton 10 juta kali. Satu videonya mengajar sesiapa yang mahu kelihatan seperti patung, ditonton 1.6 juta kali.

Mungkin terlalu obses sangat dengan anime dan patung patung dari Jepun. Kena pulak dengan wajah yang seakan akan patung. Memang nampak sangat comel si Venus ni.

***cuba search KotaKoti dan anda akan menemui gadis comel seperti patung dibawah . Beliau juga seorang gadis yang popular kerana berperwatakan seperti patung.

5:58 PM | 4 comments | Read More

Fakta Tentang Ais Dan Air Sejuk Yang Perlu Anda Tahu

Beberapa fakta yang perlu anda tahu berkaitan air sejuk dan ais.


- Air sejuk yang hening dapat menolong pesakit insomnia (sukar tidur) agar dapat kembali tidur seperti biasa.


- Orang yang tidur dalam udara yang sejuk dan berselimut untuk memanaskan tubuhnya adalah kombinasi yang baik untuk menjaga kesihatan secara menyeluruh dalam jangka masa pendek apatah lagi jangka panjang.


- Liputan ais di Antartika (daerah Kutub Selatan) dan Artik (daerah Kutub Utara) adalah pengimbang dasar bumi yang amat panas.

- Kombinasi dalam bumi yang panas dan luaran bumi yang sejuk adalah rahsia keseimbangan tekanan semula jadi alam yang mengawal graviti dan pergerakan bumi pada paksinya.

- Ais atau air sejuk dapat mengembalikan memori atau sifat pelupa yang keterlaluan.


- Ais amat diperlukan mana-mana atlet dalam kecederaan yang tidak disangka-sangka,


- Air sejuk atau ais kini dijadikan bahan perencat kepada kecederaan yang akut seperti demam panas yang biasanya dihidapi bayi yang mempunyai potensi menghidapi penyakit sawan.


- Air sejuk adalah terapi yang amat popular sebagai penguat tulang yang patah dengan syarat ia dibalut dengan kain hitam.


- Air sejuk dalam rahsia cuka adalah sangat baik untuk menguatkan tulang yang patah kerana ia dapat menyembuhkan tulang dengan lebih cepat

.
- Air suam dengan rahsia cuka yang diminum akan melemahkan dan mengecutkan sistem aliran darah yang menjadi penyebab utama terjadinya lumpuh.


- Makruh mengambil air sembahyang (wuduk) pada suhu yang tinggi atau yang terkena panas cahaya matahari yang pasti akan mengganggu sistem deria pada kulit.

- Air sejuk secara psikologinya amat ditakuti pesakit yang mengalami gangguan jin atau dikuasai unsur spiritual yang jahat.


- Air sejuk mempunyai nada bunyi dalam tekanan rendah yang amat lembut lagi mengharmonikan.


- Air sejuk juga dipercayai dapat menguatkan tulang bayi.


- Air sejuk akan meningkatkan sistem imun yang luar biasa sebagai tenaga pencegahan pelbagai penyakit alahan dan jangkitan.


- Air sejuk dalam rahsia ais memegang rahsia kepadatan molekul kristal yang paling keras iaitu intan.


- Air sejuk adalah kuasa penyerap yang amat sesuai dijadikan sistem penghantaran tenaga yang paling cekap sehingga ke dasar sel yang jauh dan menyeluruh.


- Air sejuk mempunyai daya rangsangan yang boleh mengembalikan semangat yang sudah hilang bagi mereka yang pengsan, gila dan koma untuk kembali sedar.


- Mandi air sejuk akan menguatkan tulang. Tulang yang berlebihan dengan asid urik akan meningkatkan suhu tulang.


- Air sejuk lebih stabil molekul atomnya.


- Air sejuk lebih peka kepada gelombang frekuensi rendah yang dirakamkan melalui niat dalam amalan berwuduk.


- Air sejuk sesuai dijadikan air penawar kepada orang yang ingin merakamkan bunyi dalaman yang disertai dengan rasa kasih sayang dan keikhlasan.


- Air kelapa muda bersifat sejuk dan amat baik untuk kesihatan kerana ia berkesan untuk meneutralkan kesan keracunan dan keasidan yang berlebihan di dalam aliran darah. Tubuh secara semula jadi bersifat panas dan ia memerlukan pasangan yang bersifat sejuk.


- Oksigen dan hidrogen bersifat panas dan ia menguasai bahagian perut. Menjadi suatu kesalahan memulakan amalan pemakanan di waktu pagi dengan unsur yang panas. Minumlah seteguk air sejuk pada awal pagi kerana ia akan menguatkan perut.

Sumber

7:05 AM | 1 comments | Read More

Gempa Bumi Kuat 8.9 Landa Acheh , Amaran Tsunami Dikeluarkan, Tolong Jauhi Pantai

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, April 11, 2012 | 6:13 PM

gempa bumi 8.9, gempa bumi acheh 11 april, gempa bumi landa malaysia, amaran tsunami di malaysa, amaran tsunami 11 april, gempa bumi kuat landa malaysia, gempa bumi acheh , gambar gempa bumi 11 april,

Sebentar tadi, sebuah gempa bumi dengan skala yang sangat besar iaitu 8.9 skala Richter telah melanda Acheh  dan gegaran dapat dirasai hampir di semua tempat di Malaysia.Gempa bumi tersebut dicatatkan  Kalau ada sesiapa yang perasan, memang ada gegaran kecil dirasai. Aku sendiri rasa sebab rumah di tingkat 4. Dan Agensi Geofizikal Indonesia telah mengeluarkan amaran Tsunami yang mungkin melanda ekoran dari gempa bumi tersebut. Gegaran tersebut turut dirasai di Kelantan, Pahang, Melaka, Pulau Pinang, Kedah, Perak, Kuala Lumpur dan Selangor. - Jabatan Meteorologi Malaysia

AMARAN UNTUK SEMUA YANG BERADA BERHAMPIRAN PANTAI, SILA AMBIL LANGKAH BERJAGA JAGA DAN  JAUHKAN DIRI ANDA DARI KAWASAN PANTAI SEHINGGA AMARAN TSUNAMI DITARIK BALIK KERANA MUNGKIN MEMBAHAYAKAN KESELAMATAN . SILA PATUHI AMARAN PIHAK BERKUASA DAN UPDATE BERITA DARI SEMASA KE SEMASA.

Berikut adalah info berkaitan gempa bumi yang berlaku sebentar tadi

image

Berikut adalah pusat gempa yang berlaku sebentar tadi . Info awal mengatakan gempa bumi berskala 8.9 tetapi laman web geologi menyatakan ia berukuran 8.6 skala Richter

Sama sama kita berdoa semoga tak ada sebarang kejadian buruk berlaku . yang penting sila maklumkan kepada sahabat, rakan dan keluarga untuk menjauhi kawasan pantai bimbang jika ada sesuatu yang berlaku. Nauzubillahiminzalik.

UPDATE TERKINI!!

  • Waktu Ombak dijangka sampai di Malaysia
    • Georgetown –9.11pm (11 April 2012)
    • Port Dickson – 2.10 am (11 April 2012)
    • Singapore – 7.51 am (12 April 2012)
  • Student Malaysia di Acheh kini dalam operasi menyelamatkan diri dan telah dipindahkan ke kawasan Masjid  Unsyiah dan jauh dari Pusat Kota dan dikhabarkan air sedang naik ke kawasan tanah tinggi. Doakan rakan rakan kita disana selamat dari sebarang bencana. 
  • Dikatakan Ombak setinggi 6meter telah melanda kawasan Pulau Simeulu . Kelajuan ombak dikatakan mencecah 756km/j .
  • Ombak dijangka sampai ke Malaysia lewat petang atau malam.

**semua info diupdate dari facebook dan masih belum disahkan oleh Jabatan Meteorologi Malaysia

UPDATE TERBARU GAMBAR

Keadaan jalan di Banda Acheh selepas gempa bumi

pengunjung Sunway Carnival Prai bersesak menyelamatkan diri selepas berlaku gegaran .

Keadaan semasa gempa boleh tengok kat sini


http://ptwc.weather.gov/

6:13 PM | 2 comments | Read More

Keputusan Penuh Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2011

Written By Hafiz Rahman on Sunday, April 08, 2012 | 7:05 PM

keputusan abpbh 2011, senarai pemenang abpbh 2011, abpbh 25, senarai artis menang abpbh 2011, keputusan abp

image

Siapakah yang menggondol kemenangan besar pada malam ini? Rata rata peminat industri hiburan tanah air berharap Aaron Aziz akan memenangi trofi Bintang Paling Popular. Namun, tuah manusia tak siapa yang tahu. Mungkin malam ini malam Aaron atau malam selebriti lain. Nantikan keputusannya.

image

Aaron Aziz adalah calon popular untuk memenangi Anugerah Bintang Paling Popular

Keputusan Penuh Anugerah Bintang Popular Berita Harian ke –25  akan diupdate di BlogHafizRahman dari semasa ke semasa sejurus selepas keputusan diumumkan . Berikut adalah senarai kategori yang dipertandingkan dan senarai pemenang untuk anugerah ini .




INFO TAMBAHAN : twitter hashtag untuk ABPBH  ialah #ABPBH2011
                                   boleh juga dapatkan update terkini dari Twitter Rasmi ABPBH

BINTANG PALING POPULAR 2011- AARON AZIZ 

(seperti dijangka) dengan UNDIAN 87,669 UNDIAN
  • Penyanyi Lelaki Popular -Hafiz
  • Penyanyi Wanita Popular -Yuna
  • Artis Duo/Berkumpulan Popular -Jaclyn Victor, Shila Amzah dan N ing Baizura
  • Artis Baru Lelaki Popular -Johan Asha'ri (Botak Juvana)
  • Artis Baru Wanita Popular -Tasha Shila
  • Pelakon Filem Lelaki Popular -Aaron Aziz
  • Pelakon Filem Wanita Popular -Maya Karin
  • Pelakon TV Lelaki Popular -Fizz Fairuz
  • Pelakon TV Wanita Popular -Fasha Sandha
  • Artis Komedi Lelaki Popular -Johan
  • Artis Komedi Wanita Popular -Didie Alias
  • Pengacara TV Lelaki Popular -Zizan Razak
  • Pengacara TV Wanita Popular -Fara Fauzana
  • Penyampai Radio Lelaki Popular -Faizal Ismail
  • Penyampai Radio Wanita Popular -Fara Fauzana
  • Anugerah Seri Perak -Datuk Siti Nurhaliza


    Anugerah Khas Pencapaian Sepanjang Hayat : Datuk Sheila Majid

7:05 PM | 2 comments | Read More

Live Streaming Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2011

Live Streaming Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2011, tengok anugerah bintang popular online, live streaming abpbh, abpbh 2011, abpbh 2012, tengok abpbh online, tonton abpbh online, live streaming red carpet abpbh 2011

image

Malam ini 8 April 2012 sebuah lagi anugerah berprestij industri seni Malaysia akan bermula. Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) akan dipancarkan terus dari Arena Of Star genting Highland ke seluruh negara melalui TV3 dan radio rasmi Hot. FM.Butiran majlis adalah seperti berikut :

Tarikh : 8 April 2012

Hari : Ahad

Jam : 9 malam

Acara Karpet Merah : 7 malam

Tempat : Arena Of Star Genting Highland

Apa yang istimewanya pada edisi ABPBH kali ini adalah pengenalan Anugerah Sri Perak dimana semua pemenang pemenang Bintang Paling Popular sebelum ini tercalon untuk bertanding dalam kategori tersebut. Antara Bintang Paling Popular yang akan merebut gelaran Anugerah Sri Perak adalah Ziana Zain ,Aishah, Eman Manan, Zainal Abidin, Datuk M Nasir, Datin Sofia Jane, Datuk Siti Nurhaliza, Rosyam Nor, Saiful Apek, Nabil, Mawi dan Shaheizy Sam.


KEPUTUSAN PENUH ANUGERAH BINTANG POPULAR BERITA HARIAN (ABPBH) 2011

Berikut adalah Live Streaming Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2011.

 ##Istimewa juga Live Streaming dalam versi 360 darjah (klik pada banner dibawah)


image      image


INFO TAMBAHAN : twitter hashtag untuk ABPBH  ialah #ABPBH2011

                                   boleh juga dapatkan update terkini dari Twitter Rasmi ABPBH

4:58 PM | 1 comments | Read More

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)