Download MP3 Ayat-Ayat Ruqyah Untuk Rawatan Makhluk Halus

Written By Hafiz Rahman on Thursday, February 02, 2012 | 4:50 PM

cara download ayat ruqyah, mp3 ayat ruqyah free download, ayat ruqyah download free, perubatan islam guna ayat ruqyah, cara mengubati gangguan jin , ayat al quran gangguan jin, halau gangguan jin guna ayat al quran, halau jin guna ayat ruqyah,cara ubat gangguan makhluk halus, perubatan islam gangguan makhluk halus.

Jin dan syaitan telah bersumpah untuk menyesatkan anak cucu Adam dihadapan Allah sehingga hari kiamat. Namun, kita sebagai manusia seharusnya menguatkan diri luaran dan dalaman untuk menghalang segala bentuk gangguan dan hasutan jin dan syaitan laknatullah. Bagi anda yang pernah mengalami gangguan makhluk halus ,semestinya anda tahu yang rawatan Islam adalah satu satunya rawatan yang paling mustajab .

Dalam cara rawatan Islam, perawat akan membacakan beberapa potong ayat-ayat Al-Quran supaya pesakit dapat mendengarnya dengan khusyuk. Bagi mereka yang ada gangguan, biasanya apabila dibacakan Al-Quran pada telinganya, si Jin, syaitan atau iblis yang berada di dalam tubuh si pesakit itu akan merasa panas dan lama-kelamaan dia tidak akan boleh bertahan dengan berdiam diri.
Maka timbul lah berbagai reaksi dari pesakit itu. Antaranya ialah pesakit akan rasa:

- pening-pening kepala
- mabuk
- muntah-muntah
- menggeletar
- pengsan
- seram-sejuk
- berdebar-debar

Untuk makluman, ayat-ayat Al-Quran yang biasa digunakan untuk rawatan makhluk halus adalah lebih dikenali sebagai Ayat-ayat Ruqyah.

BAGAIMANA UNTUK MENDAPATKAN AYAT AYAT RUQYAH? klik butang download dibawah:
image

Surah surah ruqyah mengandungi ayat ayat Al –Quran seperti berikut:

Urutan Ayat-Ayat Ruqyah || No; Nama Surah; Juzuk; Ayat

1 Al-Fatihah 1 Seluruhnya
2 Al-Baqarah 1 1-5
3 Al-Baqarah 1 102
4 Al-Baqarah 2 163-164
5 Al-Baqarah (Ayatul Kursi) 3 255
6 Al-Baqarah 3 285-286
7 Ali-Imran 3 18-19
8 Al-’Araf 8 54-56
9 Al-’Araf 9 117-122
10 Yunus 11 81-82
11 Toha 16 69
12 Al-Mukminun 18 115-118
13 As-Soffaat 23 1-10
14 Al-Ahqaaf 26 29-32
15 Ar-Rahman 27 33-36
16 Al-Hasyr 28 21-24
17 Al-Jin 29 1-9
18 Al-Ikhlas 30 Seluruhnya
19 Al-Falaq 30 Seluruhnya
20 An-Naas 30 Seluruhnya

Cara cara menggunakan ayat ruqyah ada diterangkan dalam laman berikut: SILA KLIK LINK DIBAWAH

CREDIT SEPENUHNYA DI LAMAN OH!ISLAM 
4:50 PM | 5 comments | Read More

Akibatnya Bila Mak Cik Panik Bawa Kereta,Habis Semua Dia Langgar

Written By Hafiz Rahman on Tuesday, January 31, 2012 | 12:13 PM

mak cik panik langgar volvo, wanita langgar volvo, wanita langgar honda cbr, mak cik panik langgar kereta mewah, mak cik panik eksiden, wanita langgar kereta mewah.


KUALA LUMPUR – Mungkin kerana terlalu panik setelah melanggar sebuah kereta mewah jenis Volvo XC60, seorang wanita kemudiannya merempuh dua buah kereta lagi di belakangnya sebelum bertindak merempuh masuk ke dalam sebuah kedai ‘Superbike’ dan menghentam empat buah motosikal berkuasa tinggi di Bandar Sri Permaisuri di sini.


Dalam kejadian pukul 4.30 petang, pemandu wanita dalam lingkungan usia 50-an itu telah menggerakkan kereta Wira gear automatik miliknya berulang kali ke depan dan ke belakang sebanyak enam kali hingga melanggar semua kenderaan terbabit.

Seorang saksi kejadian, Mohd Nooraimee Othman, 23, berkata, wanita itu pada mulanya mengundurkan keretanya untuk keluar dari kawasan tempat letak kereta di hadapan kedai motosikal berkuasa besar berkenaan dan secara tidak sengaja melanggar Volvo milik adik kepada pemilik kedai ‘Superbike’ berkenaan.

 
Screen Shot 2012-01-31 at 12.58.23 AM.png
 
“Mungkin makcik tu panik sangat.. lepas dia langgar volvo kat belakang..dia reverse dan ke depan dan belakang lebih kurang lima kali..kali yang kedua dia reverse (mengundur) itu dia hentam pulak dua buah Myvi yang terletak kat tempat letak kerata kat belakang dia.

“Kali ke enam dia maju ke depan dan terus rempuh masuk dalam kedai..masa melompat masuk kedai tu dia sempat langgar sebuah motosikal Honda VFR 1000..pelanggan punya tu,” katanya bercerita mengenai kejadian yang mencemaskannya itu.

Menurut Mohd Noraimee yang merupakan pekerja kedai Superbike tersebut, wanita itu turut melanggar tiga buah motosikal berkuasa tinggi jenis Suzuki GSX 1000cc, Honda CBR 1000cc dan BMW 1400cc yang berada di dalam kedai berkenaan.

Seorang lagi saksi, Sarah Zamzuri, 30, pekerja RHB Bank yang terletak bersebelahan kedai superbike itu berkata, dia terkejut dengan bunyi dentuman kuat membuatkannya berlari keluar dari pejabat untuk melihat punca bunyi berkenaan.

Sarah berkata, dia bingung sebentar apabila melihatkan kereta yang dipandu oleh wanita terbabit berulang kali bergerak ke depan dan ke belakang dengan laju.

Melihat kejadian itu, Sarah berkata, dia terus berlari mengalihkan kereta Avanza miliknya sebelum sempat dilanggar oleh wanita berkenaan.

“Saya panik tengok mak cik tu laju aje reverse dan pecut ke depan, saya terus lari ke kereta saya untuk alihkan kenderaan saya. Memang Tuhan sahaja yang tahu macam mana saya menggigil berlari ke kereta.

“Waktu saya alihkan kereta saya, wanita itu masih lagi menggerakkan keretanya dengan laju,”terang Sarah.

Adik kepada pemilik kedai Superbike yang enggan dikenali itu mendakwa, abangnya mungkin terpaksa menanggung kerugian mencecah setengah juta ringgit akibat insiden tersebut.

Sementara itu, ketika mendapatkan kenyataan dari suami wanita tersebut, lelaki itu hanya banyak berdiam dan turut terkejut dengan kejadian yang berlaku.

Lelaki berkenaan tidak percaya kemalangan yang berlaku itu berpunca daripada isterinya yang ditinggalkan sekejap sewaktu dia keluar untuk membeli barangan.

Orang ramai yang turut berada di tempat kejadian sempat menjerit ke arah wanita berkenaan supaya menghentikan enjin keretanya supaya dia tidak terus menggerakkan kenderaannya.
 
sumber : OhMedia
12:13 PM | 3 comments | Read More

Tips Menghabiskan Baucer Buku RM 200

Written By Hafiz Rahman on Sunday, January 29, 2012 | 8:00 PM

baucer rm200 untuk pelajar ,apa yang boleh beli dengan baucer buku rm200 ,tukar voucher rm200 kepada tunai ,tukar baucer kepada wang tunai,senarai kedai bukuyg blh tukar baucer ipt ,popular bb1m ,boleh tak beli majalah,di kedai buku popular guna baucar ,beli apa dengan voucher rm200 ,bb1m popular,baucer rm200 untuk beli,apa? ,baucer rm200 boleh beli apa ,baucer buku rm200 dapat beli novel semua tak ,baucer buku rm200 boleh tak tukar dengan wang ,baucer buku ,tunai baucer,tips membeli dengan baucer 200
pic credit to : Ninizane

Pastinya ramai yang tertanya tanya apa nak buat dengan voucher RM 200 duit buku yang diberi oleh kerajaan tu kan? Most of budak budak u aku yakin la, bukan jenis yang nak sangat beli buku ni. Ada tu yang tak pernah pijak kedai buku pun ada aku tau. Belajar pakai slide je kan sekarang? Kena pulak budak teknikal, nak beli buku apa la dekat kedai buku tu.

Aku sendiri ,walaupun ambik kos bisnes management, masih menjadi agak dungu berfikir nak habiskan voucher tu. Sekali imbas voucher tu nampak macam tak bernilai. Cuma 4keping kertas biasa . Cuba kalau dia bagi 4 keping not RM 50. Dah lama dah habis. Aku rasa bagus jugak la kerajaan bagi voucher tu, tak ada la pusat pusat karaoke, pusat bowling and shopping mall kaya sangat. Kita tolong kayakan kedai buku pulak . 


Ramai yang bertanya , boleh ke tukar dengan cash. Jawapan aku TAK BOLEH LA WOIII!! suka suka hati kau je nak tukar tukar. Kerajaan dah bagi elok dah suruh beli buku , nak tukar dengan duit pulak. Cuba la gunakan benda benda tu untuk beli barangan keperluan. Aku sendiri semalam dah berpeluang melicinkan 3 keping  voucher tu  bersama dengan dua orang kakak aku. Kiranya aku ni beribadah jugak la semalam mendermakan sedikit kesenangan yang diperoleh bersama kakak kakak. Poyo kan ayat.

Nak tengok apa aku beli?Meh usyar. Ini yang tinggal dekat aku jela. Yang kakak kakak aku punya dah tak ada dengan aku dah.Ini yang aku beli di POPULAR One Utama. 

DSC00177

sebagai seorang pelajar berdedikasi dan masih ada semangat untuk blajar, dengan tanpa segan silu aku merembat pen mahal mahal , and exam paper.

DSC00178

plus buku note cantik tu and fail2 yang patut. For sure sem depan aku akan jadi lebih teratur dengan kehadirang fail fail ni. Hopefully la kan? Entah entah berterabur jugak kertas. 

DSC00179

acece nampak cam nak belajar betul betul je kan ada buku semua. Ini wayang je ni

DSC00180

rasa macam tak banyak tapi bila keluar resit, sampai 1 kilometer dah panjangnya. Sebab banyank benda kecik kecik . 

DSC00175

yang colour SWAN tu aku beli untuk adik aku. Aku memang abang yang berdedikasi, sopan santun, ramah mesra, budi pekerti mulia dan sebagainya kan? Muntahhh~~

DSC00176

dan disebabkan semalam aku dah tak tahu nak beli apa lagi, aku jugak merembat satu mouse wireless idaman kalbu yang dah lama aku nak beli. Ingatkan nak amik sekali dengan keyboard wireless tapi tak jadi. Tengok nanti cmna. Lek lu ada  satu keping lagi baucer. hehe


**so korang please la jangan ikut macam aku beli merapu rapu. Bagi yang bertanya, apa yang anda boleh beli dengan baucer tu. Jawapannya apa sahaja , segala mak nenek benda alah yang wujud di dalam kedai buku tu boleh dibeli. Kalau dalam MPH or POPULAR tu ada jual kain baju sekalipun, belilah selagi boleh dibayar di counter situ jugak. Semalam jugak ada sorang mamat ni aku tengok lagi sempoi. Dia rembat headphone, wireless mouse , dengan keyboard wireless. Bayar pakai voucher. Tak ada kena mengena langsung dengan buku. Tau kat Najib mengamuk dia. haha

Buatlah pilihan yang bijak dan beli apa yang dirasakan patut. Terpulang kepada anda sendiri . Dah besar pandai pandai la ek. Takkan itu pun nak kena orang decide lagi kan?
Dan tolong la jangan buat perkara bangang macam ini.


Siap iklankan di Mudah.my. Gilaa~~ bersyukur la dengan apa yang orang bagi. Kerajaan dah bagi pun dah besar rahmat dah. nak jugak dijual. Apa la nak jadi.(sumber : Pami3)

Dan beberapa perkara menarik sepanjang aku di kedai buku POPULAR dan MPH semalam:


**pertama kali aku tengok rakyat Malaysia beli buku macam pergi pasar. Bawal bakul sorang satu.
**masa beli tu mesti dengar orang sembang sembang “tak cukup lagi ni. Ada baki lagi ni. Ko amik la apa ko nak” sambil cakap dengan member sebelah. Sangat pemurah kan rakyat Malaysia.
**Komik Lawak Kampus adalah HOTSTUF di kedai buku. Cepat sangat habis.
8:00 PM | 20 comments | Read More

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)