Guru Onani Dalam Kelas

Written By Hafiz Rahman on Saturday, November 19, 2011 | 8:55 PM

image

CHICAGO: Seorang guru matematik yang mengaku melakukan onani dalam kelas sejak 10 tahun lalu bakal didakwa di mahkamah selepas dia ditangkap ketika melakukan perbuatan itu di sebuah sekolah Kristian, kata pendakwa semalam.

Paul LaDuke, 75, bertugas di Sekolah Kristian Schaumburg sejak 26 tahun lalu sehinggalah Jumaat lalu apabila seorang pelajar melihat telatahnya di sebalik podium digunakan guru sekolah berkenaan.

Jurucakap Pejabat Pendakwa Daerah Cook berkata, pelajar terbabit kemudian melarikan diri untuk meminta pertolongan.

“Ketika mengajar kelas algebra pada jam 10 pagi, LaDuke memakai apron dan duduk di belakang podium sambil melihat pelajarnya menyiapkan tugasan.

“Dia membuka seluar dan mula melancap,” katanya.

Ketika itu ada 13 pelajar dalam kelas LaDuke dan sembilan daripadanya berusia 16 tahun, manakala empat lagi sekurang-kurangnya 17 tahun.

Selepas disoal siasat, LaDuke membuat pengakuan bertulis bahawa dia melakukan perbuatan itu sejak 10 tahun lalu.

Pihak berkuasa berkata, lelaki terbabit juga mengaku berfantasi mengenai pelajar perempuannya ketika beronani.

Hakim membenarkan LaDuke dibebaskan dengan ikat jamin RM12,000, tetapi pada masa sama melarangnya berhubung dengan mana-mana pelajar atau kakitangan di sekolahnya.


Gila ka apa masa tengah mengajar dia boleh buat benda tu? Dan hampir 10 tahun dia buat baru sekarang terkantoi. Memang gila seks betul la orang tua ni. Buang tebiat nak mampos.
8:55 PM | 1 comments | Read More

BBM Fauzi Nawawi Dengan Kekasih Gelap Didedah : Akan Saman Blog Hiburan

Hangat dan panas dunia hiburan sekali lagi setelah isu Zarina Anak Pontianak yang beraksi seksi untuk majalah FHM Indonesia dan mendapat bayaran sebanyak 11000 . Hari ni kecoh dengan isu Fauzi Nawawi ada kekasih gelap dan nak kahwin satu lagi . Semuanya gara gara beberapa screenshot BBM yang dikatakan dihantar oleh Fauzi kepada seorang wanita yang identitinya tidak diketahui. Blog hiburang pertama yang menghebahkan isu ni adalah blog Rotikaya.com dalam entry  EKSKLUSIF: Fauzi Nawawi Kini Miliki Kekasih Simpanan, BBM Sebagai Bukti Skandal?. Dan beberapa jam selepas tu, keluar statement penafian dari Fauzi yang dipaparkan dalam laman hiburan OhBulan dalam entry :

Isteri Fauzi iaitu pelakon Lisdawati turut menafikan berita tersebut dan mengatakan bahawa ia adalah fitnah semata mata.

Fauzi Nawawi akan buat laporan polis ke atas pemilik blog hiburan yang mendedahkan “fitnah” tersebut dan memohon admin memohon maaf secara terbuka

“Saya akan buat laporan polis!” tegas pelakon Fauzi Nawawi ketika dihubungi bagi menjelaskan mengenai kontroversi yang kononnya dia mempunyai kekasih gelap. Sebuah blog hiburan tempatan hari ini menyiarkan beberapa screenshot Blackberry Messenger (BBM) yang memaparkan bukti dakwaan kononnya pelakon teater ‘Se-Merah Padi’ ini sedang menjalinkan hubungan sulit dengan seseorang.

“Itu memang bukan saya. Saya memang tak pernah ada kekasih kat luar. Setakat nak tukar nama dan gambar, ia boleh dibuat pada bila-bila masa pun. Sudah tentu sesiapapun boleh menyamar jadi saya. Bagi saya, itu mungkin orang lain yang memang tak suka dengan saya. Jika dia berani menyentuh hal rumahtangga saya, saya tidak teragak-agak untuk membuat laporan polis.”

 

**entah la betul ke tidak screenshot tu. Sesiapa pun boleh menyamar dalam BBM. Sepatutnya pihak yang menyebarkan tu kena pastikan dulu kesahihan berita dan bukan main hentam ja untuk kaut keuntungan. Tengok siapa yang susah sekarang?? haritu Lisdawati dah menang kes saman Nadia. Takkan sekarang nak bagi Fauzi menang pulak? Wahh kaya la laki bini dua orang ni kan asyik menang kes je…

 

selingan : Ohbulan punya layout dah tukar. Cantik siottt

 

sumber :

Ohbulan

Rotikaya

Ilustrasiaku

12:19 AM | 0 comments | Read More

Akibat Hantaran, Perkahwinan 11.11.11 Jam 11.11 AM Berakhir Dengan Perceraian

Written By Hafiz Rahman on Friday, November 18, 2011 | 12:21 PM

Seorang lelaki Bangladesh yang berkahwin pada 11.11.2011 pada pukul 11.11 pagi akhirnya bercerai dengan isterinya beberapa minit selepas majlis perkahwinan mereka berlangsung.
Lelaki Bangladesh itu, Shawkat Ali Khan berkata, dia tidak mengetahui kenapa isterinya itu bertindak keluar dari majlis perkahwinan mereka.
Namun, pasangannya itu, Farzana Yasmin berkata, dia berasa marah ekoran permintaan keluarga Shawkat yang mahu hantaran perkahwinan termasuk sebuah peti sejuk dan sebuah televisyen.
Amalan hantaran perkahwinan oleh pengantin wanita telah dilarang di Bangladesh.
"Untuk menjadikan majlis tersebut istimewa, saya mengeluarkan kad mahal, mengundang rakan dan saudara-mara untuk menyertai majlis perkahwinan," kata Shawkat yang berusia 32 tahun.
Menurutnya, majlis itu diadakan pada pukul 11.11 pagi pada 11.11.2011.
"Majlis itu berlangsung di sebuah masjid tepat pada waktu itu," katanya yang merupakan seorang guru besar.
Dia percaya 11 merupakan nombor yang bertuah.
"Kami telah merancang parti selepas perkahwinan dua hari kemudian.
"Saya menunggu majlis yang mempunyai nombor tersebut selama bertahun-tahun lamanya.
"Saya tidak mengetahui bahawa ia akan berakhir," tambahnya.
Farzana yang berusia 27 tahun dipuji oleh ramai penduduk Bangladesh kerana pendiriannya berhubung hantaran perkahwinan itu.
Amalan hantaran dalam perkahwinan itu dikritik kerana keluarga pengantin perempuan perlu memberikan hadiah yang mewah kepada si suami.
Ketua polis tempatan, Babul Akhter menyokong dakwaan Farzana dengan menyatakan perkahwinan tersebut berkecai berhubung ekoran tuntutan hantaran yang dibuat oleh ibu saudara Shawkat semasa majlis perkahwinan berlangsung.
Namun, Shawkat menafikan dakwaan tersebut dengan menyatakan dia berkemampuan untuk tidak menerima hantaran itu.
 

Macammana nak dapatkan RM1000 sebulan dengan blog???ini rahsia kita dua ja

12:21 PM | 1 comments | Read More

Gambar Mangsa Penipuan Belasah Pekerja Syarikat Gores Dan Menang

Buku Bertemu Ruas.. Amukan Mangsa Gores Dan Menang!

KUALA LUMPUR – Gambar-gambar yang bakal anda saksikan di bawah ini adalah kejadian sebenar amukan sekumpulan mangsa sindiket gores dan menang yang berlaku di sebuah syarikat seumpama itu di Kepong semalam.

Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) dan Pasukan Bertindak Hak Pengguna (CRTF) kebetulan sampai di tempat kejadian ketika sekumpulan lelaki yang dikatakan menjadi mangsa bersemuka dengan kakitangan syarikat itu.

Mynewshub.my tidak menutup muka mereka yang dibelasah itu agar anda juga dapat mengenali wajah kumpulan yang menipu anggota masyarakat kita.

Jarang masyarakat Malaysia bertindak seperti ini melainkan tahap kemarahan yang sudah sampai ke peringkat yang tidak mampu dikawal lagi.

Seperti yang kita semua maklum, media dan akhbar tempatan sering melaporkan berita-berita mengenai sindiket penipuan syarikat ‘gores dan menang!’ yang mempedaya orang ramai sehingga mengakibatkan kerugian jutaan ringgit.

Kebanyakan mangsa yang tertipu dengan aktiviti tersebut hanya mampu bersabar atau sekadar bertindak melaporkan kes mereka kepada pihak berkuasa.

Malangnya tidak semua kes yang dilapor berjaya diselesaikan akibat kelicikan sindiket-sindiket seumpama itu.

Namun bak kata pepatah, sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua.

Menerusi emel yang diterima Mynewshub.my petang semalam, insiden berdarah melibatkan salah satu sindiket itu dapat dirakamkan dalam bentuk gambar.

Dalam kejadian tersebut, PPIM bersama beberapa orang aktivis CRTF telah berkunjung ke premis syarikat tersebut di Kepong ekoran aduan dari pengguna yang mendakwa mereka diperdaya dan ditipu syarikat itu.

Bagaimanapun, setibanya PPIM dan CRTF di premis tersebut, mereka dikejutkan apabiladi’sambut’ dengan bunyi bising.

“Kami terkejut! wartawan yang kami bawa bersama ada yang lari meninggalkan tempat kejadian,” kata seorang aktivis PPIM, Harshnoel Murshim yang dihubungi Mynewshub.my di sini hari ini.

Memberanikan diri, beberapa aktivis PPIM dan CRTF menghampiri premis tersebut dan ‘berpeluang’ menyaksikan pergaduhan yang berlaku di antara kumpulan dipercayai keluarga mangsa penipuan sendiket berkenaan dengan sekumpulan lelaki  dipercayai pekerja syarikat itu.

Bagaikan bertemu buku dengan ruas, pekerja-pekerja yang bersubahat menipu orang ramai itu dibelasah secukup-cukupnya oleh kumpulan lelaki berkenaan yang mendakwa ditipu sebanyak RM2 juta oleh sendiket berkenaan.

Menurut Harshnoel, kumpulan lelaki yang menyerang ibu pejabat syarikat tersebut dianggarkan seramai 10 hingga 15 orang manakala pekerja syarikat itu hanya sekitar lima hingga enam orang.

Selain itu, beliau turut mendengar amaran yang diberikan kepada wakil syarikat itu yang mengancam akan mengambil tindakan lebih teruk terhadap mereka sekiranya cuba menipu orang ramai lagi.

“Kau buat lagi kat orang Melayu, kami kasi mati..! Kami tak bagi chance (peluang)..,” kata lelaki tersebut kepada wakil-wakil syarikat berkenaan yang ‘separuh mati’ dipukul.

Enggan melibatkan diri dengan apa yang terjadi, PPIM dan CRTF terpaksa menunda hasrat mereka untuk berbincang dengan syarikat itu yang dikatakan telah menipu seorang pengguna sebanyak RM75,000 baru-baru ini.

Bagaimanapun, PPIM dalam kenyataan yang dihantar melalui emel berharap agar tiada lagi sesiapa yang akan terpedaya dengan kumpulan sindikit seumpamanya di negara ini pada masa akan datang.


Kan dah kena cepuk. Sape suruh menipu kan? Tak pasal pasal.Tak kesian tapi padan muka.. Elok la kena macam ni so that diorang akan beringat nanti. Jangan fikir semua orang bodoh dan akan duduk diam kalau kena tipu.

SUMBER: mynewshub

7:43 AM | 0 comments | Read More

Analisis Keputusan UPSR 2011

Written By Hafiz Rahman on Thursday, November 17, 2011 | 2:16 PM

ANALISIS KEPUTUSAN UPSR 2011

Semakan Keputusan UPSR Secara SMS dan Online

Pada tahun ini UPSR dapat berjalan dengan lancar. Pada tahun ini sejumlah 497,691 orang murid telah mendaftar sebagai calon UPSR. Jumlah ini merangkumi 489,101(98.3%) calon Sekolah Kementerian Pelajaran Malaysia dan 8,590 (1.7%) calon sekolah swasta. UPSR telah dijalankan serentak di seluruh negara pada 13, 14 dan 15 September 2011. Sebanyak 8,235 pusat peperiksaan disediakan manakala seramai 48,560 orang petugas peperiksaan telah dilantik untuk pentadbiran peperiksaan. Seramai 11,080 orang pemeriksa telah dilantik untuk menjalankan pemeriksaan kertas subjektif.

 

Jumlah calon yang memperoleh semua A dalam matapelajaran adalah sebanyak 46012 . Namun pencapaian ini menurun daripada 10.02 peratus pada tahun 2010 kepada 9.48 peratus pada tahun ini.

 

Untuk analisis lengkap ujian penilaian sekolah rendah (UPSR) bagi tahun 2011, anda boleh klik pautan yang disediakan dibawah :

 

 

atau anda boleh terus download TEKS PENUH PENGUMUMAN KEPUTUSAN UPSR 2011 . Klik pada button download dibawah

 

SUMBER : DahliaJournal dan Pendekar Berkuda

2:16 PM | 0 comments | Read More

HafizRahman Kini Dalam Versi Pink…eerkk~~

Salam readers yang baik hati .Pink selalu dikaitkan dengan kelembutan, wanita, dan feminin. Tapi pink bukan hanya milik wanita je.  Sebab… harini dah mencipta satu sejarah tersendiri untuk blog aku. Selama 3 tahun aku dah berblogging, akhirnya salah satu warna yang belum pernah aku gunakan untuk template blog, akhirnya dah aku gunakan. Rasanya dah semua warna pernah aku guna sebelum ni except this one, PINK. . Pink memang aku tak pernah minat sebelum ni. jangan harap la aku nak guna apa apa barang warna pink. Bukan bermaksud kalau pakai pink tu nampak macam perempuan, tapi memang dah hati aku sebati untuk mengatakan TIDAK kepada warna pink.

Tapi harini, entah apa benda yang dah masuk dan merasuk dalam kepala aku petang tadi, bila aku tengok dan renung lama lama blog aku yang sebelum ni warna merah , rasa sakit kepala la pulak terang sangat. Then aku mula la edit coding, satu satu aku try mana yang cantik dan rasa tenang sikit. And at last terpilih warna pink dan rasa ok jugak warna ni. Haha. Bukan ramai blogger lelaki nak guna template dengan warna agak pinky2 sikit. Tapi kan, cuma tengok elok elok, tak ada la pink macam blog budak INI .Itu baru betul betul pink kan? AKu pnya pink nak purple sikit (punya la tak mau mengaku warna pink kan? )haha. Dan warna ni jugak sebagai appreciation untuk golongan wanita yang banyak jadi follower blog aku. Girl you are the best.

Sebelum ni, pernah beberapa orang blogger termasuk si Intan ni haa dah cabar untuk aku  buat blog aku warna pink masa aku buat entry pertanyaan tentang warna blog yang menarik untuk aku tukar. Dah tak ingat entry yang mana satu. Even awek aku pun dah beribu ratus kali cabar aku buat warna pink. Ciss dia ingt aku heran.? Tapi masa tu malas la nak layan perangai budak2 minat pink tuh. Dah minat pink, nak mempengaruhi dan mempinkkan minda dan perasaan aku. Rosak minda aku dengan pinky2. haha. Ok harini aku dah terima cabaran. So nak bagi berapa? haaaa??? (sambil jeling mereka mereka yang cabar tu)

Agak serabut jugak la nak tukar warna jadi pink ni. Walaupun nampak mudah, tapi dekat sejam jugak la mata aku ni berpinau pinau menahan tengok code html yang kecik kecik tu. Bukan senang nak cari satu satu code warna setiap satu detail template. But at last, dah jadi pink dah pun. Tak pasti lagi la berapa lama aku nak guna . Mungkin esok aku tukar balik? Sapa tau. So apa pendapat you all dengan warna ni dan blogger lelaki yang menggunakan template berwarna pink? (Tapi aku bukan pink, aku purple nak pink sikit sikit..kan3x?? ) haha.

7:42 AM | 3 comments | Read More

Lesen Memandu Ikut Tarikh Lahir Mulai 21 Nov

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, November 16, 2011 | 10:47 PM

Mulai Isnin ini, orang ramai boleh mula memperbaharui lesen memandu mereka mengikut tarikh lahir, kata Menteri Pengangkutan Datuk Seri Kong Cho Ha.

Beliau berkata melalui inisiatif itu, tarikh tamat tempoh lesen memandu adalah sama dengan tarikh lahir seseorang pemegang lesen.

“Inisiatif itu juga dibuat bagi memudahkan orang ramai mengingati tarikh memperbaharui lesen memandu selain mengurangkan kes pemegang lesen tidak aktif,” katanya kepada pemberita.

Dipetik Bernama Online, Kong berkata diharapkan selepas ini, tidak timbul lagi isu lupa untuk memperbaharui lesen memandu terutamanya apabila pemandu terbabit dalam kemalangan.

Berdasarkan rekod Jabatan Pengangkutan Jalan, terdapat 2.2 juta daripada 11.8 juta pemegang lesen tidak aktif atau tidak memperbaharui lesen memandu mereka.

Beliau berkata kerajaan akan menanggung fi lesen tempoh lanjutan bagi pemegang lesen yang tempoh pembaharuannya di antara tarikh tamat sah lesen hingga tarikh lahir adalah di antara 12 hingga 18 bulan (termasuk tempoh lanjutan).

Bagi pemegang lesen yang tempoh pembaharuannya di antara tarikh tamat sah lesen hingga tarikh lahir adalah di antara 19 hingga 24 bulan (termasuk tempoh lanjutan), mereka perlu membayar untuk lanjutan tempoh melebihi enam bulan tetapi kurang daripada 12 bulan.

Dalam perkembangan lain, beliau berkata semua dokumentasi mengenai Sistem Penguatkuasaan Automasi (AES) akan siap sepenuhnya menjelang akhir tahun ini.

Katanya pemasangan sistem dijangka dimulakan secara berperingkat pertengahan tahun depan.

“Lebih 800 lokasi risiko kemalangan sudah dikenal pasti untuk dipasang dengan sistem itu bagi mengesan sebarang kesalahan lalu  lintas yang dilakukan pengguna,” katanya.

AES, yang banyak digunakan di negara maju, pada asasnya adalah satu sistem di mana kamera dipasang di kawasan sering berlaku kemalangan bagi mengesan pemanduan laju, dan di persimpangan lampu isyarat bagi mengesan mereka yang melanggar lampu merah.


mesti ada yang tertanya tanya kan apa rasional kerajaan nak buat macam ni? Sebabnya, banyak yang bagi alasan lupa lesen mati bila kena tahan dengan polis. Alasan lupa memang alasan paling banyak orang bagi . So dengan buat macam ni, dah tak ada alasan dah untuk cakap lupa. Pernah lupa ke tarikh birthday sendiri? Tak pernah kan??
10:47 PM | 0 comments | Read More

Semakan Keputusan UPSR Secara SMS dan Online

PENGUMUMAN ANALISIS KEPUTUSAN UJIAN PENCAPAIAN SEKOLAH RENDAH (UPSR) 2011 akan diumumkan oleh Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia Y. Bhg Dato’ Sri Abd. Ghafar bin Mahmud pada 17 November 2011 iaitu pada hari Khamis . Dan keputusan rasmi UPSR bagi pelajar yang mengambil peperiksaan juga akan dikeluarkan pada hari yang sama. Seramai 497,691 orang calon telah menduduki UPSR di 8,235 pusat peperiksaan di seluruh negara. Keputusan UPSR boleh diambil di sekolah masing masing selepas jam 10.00 pagi.

 

Untuk semakan keputusan UPSR, ibu bapa juga boleh mendapatkan keputusan melalui online dan sistem SMS. Untuk semak keputusan UPSR secara SMS, adalah seperti dibawah :

 

image

Taip

UPSR (angka giliran) dan SMS ke 15888

 

**sistem semakan melalui SMS akan beroperasi bermula jam 10 pagi 17 November 2011 sehingga 12malam , 23 November 2012.

 

Untuk semakan secara online, anda boleh menyemak keputusan melalui SISTEM ANALISIS PEPERIKSAAN SEKOLAH . Boleh klik pada gambar dibawah  untuk langkah langkah semakan

image

Semak Online Keputusan Peperiksaan UPSR, PMR, SPM Melalui SAPS

 

selamat berjaya kepada adik adik yang akan mendapat keputusan esok.

5:07 PM | 1 comments | Read More

Kuartet Emas 4x400m Malaysia Dilayan Macam Pelarian Di Indonesia

PALEMBANG - Kuartet 4x400m yang melakukan kejutan meraih emas kelmarin dilayan seperti orang pela- rian apabila segera dihantar pulang semalam tanpa sempat menerima pingat yang dimenangi mereka.

Gandingan S. Kannathasan, P. Yuvaraaj, Schezuan Ahmad Rosely dan Mohd. Yunus Lasaleh sepatutnya perlu menghadiri majlis penyampaian hadiah semalam selepas ditangguhkan kelmarin.

Malangnya, perancangan kelam-kabut yang dibuat Kesatuan Olahraga Amatur Malaysia (KOAM) menyaksikan detik manis yang sepatutnya di- nikmati mereka selepas penyertaan mereka dianiaya, tidak kesampaian.

Penerbangan mereka telah ditentukan lebih awal gara-gara KOAM menjangkakan gandingan ini tiada harapan pingat untuk dimenangi.

Antara yang lantang membidas tindak tanduk dan kelemahan KOAM itu ialah atlet olahraga negara, Noraseela Khalid yang menegaskan, rombakan segera perlu dibuat supaya lebih ramai lagi atlet tidak menjadi mangsa.

"Mereka datang lewat tetapi pulang awal kerana KOAM tidak percaya mereka boleh menang pingat. Inikah persatuan yang memperjuangkan nasib atlet?

"Sepatutnya mereka diberi peluang menerima hadiah dulu, barulah pulang. Ini tidak, dah jadi macam orang pelarian pulak. Di Malaysia ramai lagi telah menjadi mangsa seperti kuartet 4x400m ini.

"Jadi, bantulah kami melakukan perubahan dalam KOAM sekiranya kita tidak mahu melihat atlet terus menjadi mangsa. Harap presiden KOAM juga dapat membantu," katanya.

Kuartet 4x400m lelaki negara pulang pada pukul 2.50 petang semalam selepas 17 jam memenangi pingat emas dengan menewaskan Thailand di tempat kedua dan Indonesia ketiga.


Sampai bila bila pun sukan Malaysia tak akan berjaya kalau perangai pihak pengurusan sendiri pun tak elok. Kalau dah tak yakin, kenapa nak hantar jugak atlet? Buang duit rakyat? Kalau KOAM cuma fikir hantar untuk memenuhkan kuota dan cuma nak bagi nampak penyertaan Malaysia, lain kali tak payah hantar dah. Tak pasal pasal 4 orang brader atas ni jadi macam bahan je. Apa pun KOAM memang buat silap besar jugak la dan tunggu la lepas ni apa lagi KOAM ni nak kena.

 

Jangan  lupa baca entry ini

Amaran Banjir Besar Di Pantai Timur Disember Ini

Gambar Lucah Gadis Melayu Tersebar Ke Facebook? Ianya Satu Virus! Berhati Hati

10:00 AM | 0 comments | Read More

Amaran Banjir Besar Di Pantai Timur Disember Ini

KUALA LUMPUR - Beberapa negeri di pantai timur Semenanjung dijangka mengalami banjir besar ekoran fenomena air pasang besar yang diramal berlaku pada 25 Disember dan 23 Januari tahun depan.

Pakar Oseanografi, Prof. Dr. Kamaruzaman Yunus berkata, kawasan pantai timur dan Sarawak lebih terdedah kepada fenomena tersebut selain didorong oleh faktor tiupan angin Monsun Timur Laut yang dikaitkan dengan musim tengkujuh.

"Fenomena air pasang besar ini berlaku disebabkan oleh tarikan graviti bulan dan bumi.

"Jika sesebuah kawasan atau negeri menerima hujan yang luar biasa dan pada masa yang sama fenomena air pasang berlaku, banjir besar akan melanda," katanya ketika dihubungi semalam.

Kamaruzaman yang juga Dekan Fakulti Sains Universiti Islam Antarabangsa (UIA) cawangan Kuantan memberitahu, banjir tersebut dijangka lambat surut ekoran paras air laut yang tinggi.


Di Kedah masa aku balik raya haritu, dah ada rumah yang dah kena start duduk bersila dah sebab semua sofa , meja segala dah melompat ke tempat tinggi. Preparation untuk banjir. Orang utara pun dah mula buat preparation untuk hadapi banjir. Macammana pulak dengan orang pantai timur? Harap dah bersedia sebab kita tak nak ada kehilangan nyawa dan kerugian harta benda yang besar setiap kali banjir. Apapun kita doakan banjir tak berlaku. Susah tau tak kena banjir. Rumah aku pun kalau kena banjir, mau takat dada naik . Habiss rosak semua barang.

 

kosmo

7:30 AM | 0 comments | Read More

Gambar Lucah Gadis Melayu Tersebar Ke Facebook? Ianya Satu Virus! Berhati Hati

Written By Hafiz Rahman on Tuesday, November 15, 2011 | 10:48 PM

Harini heboh di facebook dengan penyebaran gambar gambar lucah gadis gadis Melayu yang muncul di newsfeed . Ada sesetengah dari pengguna facebook yang dah tertengok kan? Mungkin anda yang sedang membaca ni pun dah tertengok gambar gambar panas tersebut. Aku sendiri mengaku aku pun dah tertengok. Ia nampak macam friends di facebook kita  yang sharekan gambar gambar tersebut .

 

TAPI!!!jangan cepat melatah dan jangan tuduh kawan kawan anda jahat sebab sebarkan gambar gambar lucah tu. Sebenarnya, tu semua kerja hacker tak guna yang memang dah tak ada kerja lain dah nak buat. Bertindak seperti virus, hacker ni dah masukkan gambar gambar tersebut yang menampakkan certain certain pengguna share gambar gambar tersebut. SANGAT JAHAT dan BIADAP apa yang hacker ni buat . Virus tersebut akan bertindak dengan menghantar gambar tersebut kepada friend list di facebook kita secara automatik melalui comment tanpa kita sedari dan akan muncul di newsfeed rakan rakan di facebook. Sangat bahaya kan?

 

Dan ini ada sedikit makluman untuk pengetahuan anda :

 

Kepada kawan2 ku yg dihormati..Sekarang ni ada virus yang dah menjangkiti rangkaian Friendster , Tagged , MySpace , Facebook.Virus ini akan menghantar gambar-gambar lucah melalui "comment" kepada kita .. Sekiranya berlaku , seterusnya ia akan membuatkan kite ter "SIGN OUT" dengan sendirinya tanpa kita tekan LOG OUT.. Lepas kita "SIGN IN" balik , virus ini akan mula beroperasi dan ia a......kan... menghantar gambar2 lucah itu kepada friend list kita di Friendster,Tagged,MySpace,Facebook, dll ni melalui comment dengan menggunakan nama kita..Secara langsung,ia dapat memburukkan nama baik kita sendiri..Pada kawan2 sekalian,sekiranya anda menerima gambar yang bukan-bukan (lucah) daripada ID saya,ianya adalah disebabkan oleh virus tersebut .. Saya tidak akan melakukannya sebab saya menghormati kawan2 saya.HARAP MAKLUM..SEBARKAN PADA KAWAN2 YANG BELUM TAHU SEBELUM ANDA MENJADI MANGSA!

Boleh berkongsi pada rakan rakan yang lain berkaitan info ni. Atau tekan button like atau retweet.

 

sumber

10:48 PM | 2 comments | Read More

Gambar Honda Civic 2012 Baru

Cantik jugak Honda Civic 2012 yang baru ni. Ada sesiapa yang dah buat plan nak beli kereta baru ke tahun depan? Mungkin boleh consider beli kereta ni. nampak lebih garang dari Civic sedia ada. Dan lebih sporty untuk golongan muda yang high class.

gambar setiap sudut kereta honda Civic ini boleh dilihat di SINI

 

dan untuk view dalam 3D boleh checkout di SINI

 

Boleh buat perbandingan dengan Honda Civic seperti dalam video dibawah ni. Aku ada jugak buat entry berkaitan sebelum ni. Klik Honda Civic Type R Baru Yang Perhhhhhhhhh!!! 

http://melayukini.net/2011/10/gambar-dan-video-honda-civic-baru-2012/

9:50 PM | 0 comments | Read More

Gambar Pemandangan Dilelong RM13.5 juta

foto Sungai Rhine yang dirakam oleh Gursky dan dicetak di atas kaca akrilik.

 

NEW YORK, Amerika Syarikat (AS) - Sekeping gambar pemandangan Sungai Rhine di Jerman yang dirakam pada tahun 1999 oleh artis Jerman, Andreas Gursky dijual pada harga AS$4.3 juta (RM13.5 juta) di sini, sekali gus mencatat rekod lelongan gambar termahal di dunia.

Bertajuk Rhein II, gambar warna itu dijual pada Selasa lalu dalam satu lelongan oleh firma Christie.

Agensi lelongan berkenaan bagaimanapun enggan mendedahkan identiti pembeli tersebut.

Rekod gambar termahal yang pernah dijual dalam lelongan sebelum ini ialah sekeping gambar yang dirakam oleh Cindy Sherman bertajuk Untitled.

Foto berkenaan dijual pada harga AS$3.8 juta (RM11.9 juta) oleh firma lelongan Christie pada Mei lalu. – Agensi


Gila ka hapa ? langsung tak cantik pun gambar tu. Serius buruk. Amacam la boleh jadi sampai 13 juta? damn3x. gambar aku tangkap lagi cantik dari tu laaa~~

(KOSMO)

2:02 PM | 2 comments | Read More

Istana Negara Lama Ditutup Secara Rasmi Hari Ini

istana baru yang akan menjadi kediaman rasmi YDPA


KUALA LUMPUR – Istana Negara lama yang telah menjangkau usia 83 tahun akan ditutup secara rasmi setelah selesai Istiadat Menurunkan Bendera Peribadi Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong di istana itu di sini hari ini.

Istana Negara baharu bernilai RM800 juta yang terletak di Jalan Duta pula akan menjadi kediaman rasmi baharu bagi Yang di-Pertuan Agong yang seterusnya setelah tamat tempoh jawatan yang kini dipegang oleh Tuanku Mizan Zainal Abidin.

Tersergam indah di tepi Bukit Petaling, pelbagai peristiwa telah berlaku di istana lama itu yang pada asalnya sebuah banglo yang dibina pada 1928 oleh pemilik asalnya iaitu seorang jutawan dari China, Chan Wing.

istana negara lama yang akan ditutup

 

Bagaimanapun, sejak tercetusnya Perang Dunia Kedua yang menyaksikan negara ini ditawan Jepun, banglo yang telah ditinggalkan jutawan berkenaan digunakan sebagai mes Pegawai Tentera Jepun selama empat tahun bermula 1942 sehinggalah 1945.

Sejurus tamatnya perang itu, banglo tersebut telah bertukar tangan kepada British Military Administration (Malaya) yang menjadikannya sebagai mes pegawai kanan British pada 1946.

Kemudian ia bertukar milik kepada Kerajaan Negeri Selangor apabila dibeli dan diubahsuai sebagai sebuah istana untuk Sultan Selangor ketika itu, Sultan Hisamuddin Alam Shah.

Istana itu kemudian bertukar milik sekali lagi apabila kerajaan Persekutuan membelinya pada harga RM1.4 juta pada tahun 1957 untuk dijadikan tempat bersemayam Yang di-Pertuan Agong yang pertama, Tuanku Abdul Rahman Tuanku Muhammad beberapa minggu sebelum pengisytiharan kemerdekaan.

 

Yang Di Pertuan Agong selepas ni adalah Sultan Kedah yang menjadi Sultan Pertama yang akan menetap di istana Negara yang baru dan menjadi  Sultan pertama yang dilantik sebagai Yang Dipertuan Agong sebanyak dua kali selama pemerintahan baginda. Wahh terasa bangga sekejap jadi anak jati Kedah. Daulat Tuanku.

 

SUMBER

7:05 AM | 0 comments | Read More

Korang Pernah Mimpi Bersambung Sambung Macam Drama Bersiri Tak? Aku Pernah!

Written By Hafiz Rahman on Monday, November 14, 2011 | 8:57 PM

ape kejadah punya tajuk pun aku tak tahu. Aku tanya,pastu aku jugak yang jawap. 9 November 2011 jam 9.57 pagi masa aku menaip coretan ni. Semalam aku mimpi sesuatu yang sangat pelik dan tak pernah aku mimpi yang macam tu. Aku pun tak tau kenapa boleh jadi mimpi pelik . Mungkin sebab semalam tidor tak basuh kaki. Sepanjang malam, aku bermimpi tentang  dikahwinkan. Betapa indahnya sebuah perkahwinan dan apa rasanya bila kahwin. Sepanjang malam aku lalui benda benda tu. Ekcuali tak la semua benda. Yang malam malam pertama tu tak ada la kan? Agak agak la nak mimpi benda benda cam t Entah kenapa tiba tiba jadi pelik. Yang lebih peliknya , mimpi aku bersambung sambung .

Aku rasa ada la kot dalam 5 kali aku terbangun dari tidor dan lepas aku tertidor balik, mimpi sama akan sambung balik. Dah ada episod episod macam dalam drama bersiri pulak. Tak ke pelik mimpi aku. ? Selalunya ,kalau kita mimpi dan terbangun, mimpi tu tak akan ada balik dah . Hilang macam tu ja tanpa ada pengakhiran. Tapi mimpi aku keep on continuing itself lepas aku lelapkan mata aku balik. Isshh  takut la pulak tapi mimpi tu best . I mean part2 kawin tu ja ada dalam mimpi. Part2 malam pertama tak ada ok. Mimpi aku tu sepanjang majlis kahwin aku siang je pagi sampai petang mungkin. Malam tak ada. Mungkin esok ada sambungan lagi sapa tau kan?

Nak tau aku mimpi apa? Aku harap awek aku tak baca entry ni sebab kalau dia baca , ermm harap dia tak baca la. hehe. Sebab perempuan yang muncul dalam mimpi aku tu aku tak pernah kenal dan tak pernah jumpa . namanya pun aku tak pernah dengar. But nama dia disebut berkali kali dalam mimpi aku. Apa nama dia biarlah rahsia tu aku dan Tuhan ja yang tahu.

Semuanya bermula bila aku lelapkan mata semalam. Tiba tiba keluar scene perkahwinan aku dirancang oleh kedua dua keluarga dan aku terpaksa terima. Perempuan tu aku tak pernah jumpa dan aku just redah dan terima je segala yang diatur tu. Isshh tak ke pelik sebab aku bukan jenis tu nak terima bulat bulat apa yang orang plan untuk aku. Aku tak suka hidup aku dirancang orang lain. Okeh itu satu fakta mimpi tu dah mengarut. Dah nama pun mimpi mesti la mengarut kan kalau skema ja mana best . Bila aku dah redha dan terima perempuan tu, terus majlis nikah diadakan. Tapi kali ni scene masa akad nikah tak ada la pulak. ok la jugak . Karang tak pasal pasal aku bercakap masa tido. Tak ke kena bahan dengan member aku . Bercakap terima nikah masa tidor. “Aku terima nikahnya ..bla3x….”Confirm2 la aku kena bahan paling kurang 5,6 tahun sebab insiden tu. Nasib baikk laaa…

Bila dah selesai majlis akad nikah tu, aku dibawak ke satu masjid dan aku tak tau apa  motifnya aku dibawak kesana.Dalam perjalanan ke masjid tu , masa di highway, semua rombongan disekat oleh satu perarakan or satu tunjuk perasaan . Dan masa tu aku nampak banyak bendera PAS. Semua penyokong Pas block jalan tu dari dilalui . But disebabkan aku ni pengantin dan masih pakai baju pengantin warna merah bersama pasangan aku, diorang lepaskan rombongan kami. Kejadah la tetiba ada penyokong PAS block tengah tengah jalan? Mungkin pilihanraya dah dekat kot. haha ok la gak ada scene tambaha dalam mimpi aku. Bila dah sampai masjid ja terus aku terjaga . Bila terjaga dalam pukul  4 pagi kot. Aku dah pelik dah pesal mimpi aku ni pelik kemain. Ada la dalam 5 minit aku terjaga.

Bila aku terlelap balik, mimpi tu datang lagi. Kali ni disatu rumah , aku dengan budak perempuan tu ja diruang tamu tengah tengok TV . Waktu tu petang dalam pukul 5,6 macam tu.Aku tanya la dia masa tu. “Awak tak kisah ke kita kawin dirancang? Kita tak pernah kenal pun sebelum ni” dan budak tu jawap. “ Saya tak kisah abang, apa pun saya terima je “ …damn apehal dia panggil aku “abang” hahaha nak tergelak la masa aku taip entry ni. Dah macam drama melayu. Tapi tak kira aku nak coretkan jugak mimpi ni dalam blog sebab ni antara mimpi terpelik dan terbest pernah aku alami sepanjang hidup aku. Nanti kalau tak buat entry, mesti aku lupa apa yang jadi dalam mimpi tu. Sekurang kurangnya masa masa depan boleh aku baca balik entry ni kan? Pastu syok sendiri.

Okeh masuk partni korang tolong jangan gelak sebab dah masuk part macam drama melayu ni. Bila dia kata dia tak kisah je, aku terus pegang dagu dia. Aku angkat tengok muka dia. Before ni aku tak pernah kisah pun muka pasangan aku tu. Tak pernah tengok . Bila aku angkat dagu dia, ..Damnnn gila comel, cantik, cun macam awek Korea wehhh. haha mimpi aku dah jadi makiin menarik. But then pappp aku terbangun. Ciss ape kejadah la aku terbangun .Apesal tak disambung je. Baru nak layan .haha

Bila aku terbangun dalam pukul 5lebih kot. Masa tu member aku bangun sebab pkul 6 dia nak gerak pergi kerja. Aku bangun kejap dan jadi macam orang mabuk la jugak sambil fikir apesal la mimpi aku ni bersambung sambung. Tapi dalam hati ni meronta ronta mintak mimpi tadi sambung balik. Ceshh padahal akal nak ushar muka awek comel yang dah jadi bini aku tu. haha gila jahat kan? (sebab tu la aku harap gf aku tak baca entry ni ) kah3x. ….Awak tak kisah kan sebab ni cuma mimpi. hua3x.

Sebenarnya kan, lepas perenggan yang atas tu aku dh stop taip entry ni, dan harini dah 14 hb baru aku bukak balik entry ni dalam draft Window Live aku. So memang dah tak ingat la ape jadi lepastu . Tapi ada sambungan sebenarnya mimpi tu sampai lah aku bangun pulak pukul 9 pagi. Arhh rugi la pulak aku tak taip awal awal. Kan dah lupa dah. Biasala dah terkena penyakit alzhemeir pra matang. Ciss . So sampai takat ni jela cerita mimpi aku yang bagi korang tak best ni. Tapi bagi aku bess sebab mana ada orag mimpi ada episod cam ni kan? Aku ada. Kau hado????

8:57 PM | 2 comments | Read More

Video Persembahan Najwa Latif Dan Greyson Chance Di AIM-18

Written By Hafiz Rahman on Sunday, November 13, 2011 | 10:41 AM

NAJWA LATIFGreyson Chance

gambar kredit to Selebriti Sensasi

Pastinya ramai yang menunggu persembahan Najwa Latif dan Greyson Chance, dua orang remaja yang seorangnya dah jadi fenomena di dunia dan seorang lagi sedang meniti tangga kejayaan di Malaysia . Kedua duanya ada keistimewaanya tersendiri. Dua dua suara sedap. Dan dua dua artis Youtube. Greyson ni memang aku puji la suara dia. Tak padan langsung dengan badan dia yang kecik tu. Suara bukan main besor. Najwa Latif pulak mulanya memang nampak agak gugup masa berjalan ke arah piano tapi lepas tu dia dapat sesuaikan diri. Mungkin nervous kot buat persembahan depan beribu ribu artis lain di Malaysia. Sebutan dia aku memang salute habis la sebab tak dengar Melayu. haha.

 

Apa pun Najwa Latif memang sangat sangat bertuah sebab diberi peluang yang macam ni. Bukan senang nak dapat peluang buat persembahan macam ni . Dalam AIM pulak tu kan? Makin bertambah la kepopularitian si Najwa ni. Tapi idea aku untuk semalam, lebih menarik kalau Greyson main piano dan Najwa Latif main gitar.Both with their specialities. Mesti nampak lebih menarik kan persembahan tu??

 

Check it out video persembahan Najwa Latif dan Greyson Chance dengan lagu Papparazi

Well done to both of them . tapi ada jugak suara suara tak puas hati di Twitter semalam yang tak setuju artis luar dibawa masuk ke dalam majlis anugerah di malaysia. Apa pendapat anda?

10:41 AM | 3 comments | Read More

Keputusan Penuh AIM 18 , 2011

Ramai betul yang masuk ke entry Live Streaming AIM 18 2011 yang aku buat tadi. Dan AIM 18 baru melabuhkan tirainya malam ini dengan gilang gemilangnya. Dibawah ni adalah keputusan penuh mengikut Kategori yang dipertandingkan . Sumber dari Abg Nara


PEMENANG KATEGORI ARTIS BARU TERBAIK
– Najwa
PEMENANG KATEGORI LAGU POP TERBAIK
– Sedetik Lebih (Anuar Zain)
PEMENANG KATEGORI LAGU NASYID TERBAIK
– Pedoman (Nora Feat V.O.U)
PEMENANG KATEGORI LAGU POP ETNIK TERBAIK
– Joget Tak Senag Hati (Adibah Nor)
PEMENANG KATEGORI LAGU INGGERIS TERBAIK
– Got To Go (Najwa)
PEMENANG KATEGORI PERSEMBAHAN VOKAL B’KUMPULAN TERBAIK
– Beribu Sesalan (Jac,Ning,Shila Hamzah)
PEMENANG KATEGORI LAGU ROCK TERBAIK
– Pelita (A.P.I)
PEMENANG KATEGORI VIDEO MUZIK TERBAIK
– Susun Silang Kata (Aizat)
PEMENANG KATEGORI LAGU BAHASA MELAYU TERBAIK YG DIPERSEMBAHKAN OLEH ARTIS LUAR NEGARA
– Ku Menunggu (Rossa)
PEMENANG KATEGORI KHAS ARTIS MOBILE CELCOM TERBAIK
– 6ixth Sense
PEMENANG KEMBARA
– Yuna
ANUGERAH SRI WIRAMA

– Beh Suat Pheng
PEMENANG PERSEMBAHAN VOKAL TERBAIK DI DALAM LAGU (LELAKI)
– Sedetik Lebih (Anuar Zain)
PEMENANG PERSEMBAHAN VOKAL TERBAIK DI DALAM LAGU (WANITA)
– Penakut (Yuna)
PEMENANG LAGU TERBAIK AIM 18
– Penakut (Yuna)
PEMENANG KATEGORI ALBUM TERBAIK AIM 18
– The Malaysian Philharmonic Orchestra Celebrate 25 Years of Sheila Majid (Sheila Majid)

bagi yang tak berkesempatan untuk tengok secara live, boleh checkout artis kegemaran anda di AIM 18 di blog BUDIEY. Antara yang disediakan oleh budiey adalah :
1:08 AM | 0 comments | Read More

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)