Ex Kekasihku Kini Kawan Baikku..sambungan menarik Part 2

Written By Hafiz Rahman on Saturday, November 06, 2010 | 10:45 PM

sorry tak sempat nak update blog malm nie...gua baru format laptop....credit to yang nolong format...tapi jadah hape tah still lembap jugak...mengong punya lappytoppp...


kita nyambung tajuk pagi tadi  

Ex Kekasihku Kini Kawan Baikku


beberapa komen masuk dan satu yang aku sngt tertarik dan memang aku sangat mengharapkan dia komen..siapakh dia???jom baca entry balas dia untuk entry aku  nie...hihi

jom p sini  

Blogger Itu Ex Ku


alamak fiqah...kantoi r...wahahahhaha....Aku, Gadis dan Tinta COMEL TAK???hahahhaa..mesti dia perasan nanti..wahahhahahahahaha
10:45 PM | 6 comments | Read More

Ex Kekasihku Kini Kawan Baikku

salam semua bloger2 malaysia...maaf aku sebenarnya tak tau apa motif aku letak gamba brader shomel nak mampos nie...haha..scary ja muka..sebelum  aku nak memulakan study aku untuk pagi nie balik...... ...nak bertanya satu persoalan kat korang semua-semua yang baik hati dan otak2 pandai nie...

apa pendapat korang tentang bekas kekasih jadi kawan baik??bukan setakat baik tapi kawan yang boleh lepak minum sekali...kawan yang boleh bagi nasihat time korang sedih...kawan yang sentiasa sokong korang bersama bf/gf baru??

pesal aku tetiba tanya??hahahaha ada laaa...saja ja nak tau dari pendapat kawan2 blogger...boleh terima x??ka kalau dah clash tu...jumpa ja mesti nak smekdaun or jumpa ja mesti nak tarik2 rambut..haha...sila beri pendapat anda...pendapat anda akan dibincangkan bersama dengan pendapat dan pengalaman aku di entry akan datang..hihi

ok bye sambung study~~


UPDATE : entry ini telah disambung oleh si EX di atas replying to this one..hehe. Boleh baca jawapan balas dan huraian lanjut berkaitan isu ini . 


http://faqihfiqh.blogspot.com/2010/11/blogger-itu-ex-ku.html

entry 

3 Artis Popular Kelahiran UiTM Kedah..Siapakah Mereka??..Part1...

 akan bersambung di Part 2 malam nanti  =)



p/s : komen2 yang tak sepatutnya di publish tidak akn didedahkan kepada umum..harap maklum..sekian
9:19 PM | 12 comments | Read More

3 Artis Popular Kelahiran UiTM Kedah..Siapakah Mereka??..Part1...

hari nie nak mendedahkan sesuatu kepada anda terutamanya student UiTM amnya dan UiTM Kedah khasnya…hihi…padahal dorang dah tahu pon…tak kisah la…


untuk pengetahuan korang…setakat nie UiTM Kedah dah melahirkan beberapa bakat besar dalam industri muzik dan pengacaraan Malaysia …bukan setakat penyanyi jalanan tetapi penyanyi yang sudah dikenali smua..dah lama dah penyanyi nie menjadi penyanyi dan sebenarnya dah lama aku nak buat post pasal dia tapi terlupa ..

bagi peminat muzik indi atau independent korang semua mesti kenal dengan Ratu Indi iaitu YUNALIS atau nama glamornya Yuna…aku dah kenal yuna nie sejak sebelum dia jadi artis lagi…sejak dia mula mula masuk belajar di UiTM lagi…camna aku kenal..haa nak tau ke???haha..actually shes one of my sister coursemate…amik Asasi Undang-Undang di UiTM Kedah..before dia jadi penyanyi ..suara dia memang budak2 UiTM dah tahu memang sedap…lagu first dia yang aku dengar Ku Katakan Dengan Indah nyanyian asal dari Peter Pan…aku pernah tanya Yuna sendiri..katanya dia rakan lagu tu di salah satu kolej di UiTM Kedah iaitu Kolej Masria dan tu adalah lagu pertama yang dia rakamkan main gitar sendiri…aku tak ingat tahun bila tapi rasanya dalam taun 2005 macam tu kot kakak aku bawak balik copy lagu tu…sampai sekarang lagu nyanyian dia tu aku still simpan dalam lappy..nak dengar???nnt2 la aku uploadkan ek..haha….xpon korang try carik dalam internet mybe ada…xpasti…bagi yang mengikuti perkembangan yuna…dia sekarang dah grade dengan ijazah perundangan…nak nengok gambar dia masa grade x???tgk bawah nie…gambar nie belum ada dimana-mana web lagi nie.dalam lappy aku ja ada….hahaha..syok plk kau HR…


nie gambar kakak aku Nor Azreen aka Ryn Doo dengan Yuna masa konvokesyen UiTM ke 72

habis satu artis aku cerita….siapakah artis ke 2 kelahiran UiTM Kedah??akan bersambung dalam entry seterusnya..kalau korang nak tahu kena la sentiasa stay dan alert di blog nie…kita akan dedahkan..hahahaha..tah pape….bye nak smbung study balik….=)
7:30 AM | 10 comments | Read More

TiPS BLOGGING!!Waktu Paling Sesuai Publish Entry by HanaLoveNest

Written By Hafiz Rahman on Friday, November 05, 2010 | 4:30 PM

sebelum memulakan entry nie...nak bagitahu yang entry nie sebenarnya link ke entry one of my frenz...


salah satu cara untuk untuk anda menarik visitor ke blog anda dan membaca entry2 yang dipublish adalah timing masa publish yang tepat dan betul...nak publis entry kena ada strategi ..bukan boleh main2 suka hati hentam...blogger yang efektif kena ada strategi untuk jadikan page masing2 medium tarik visitor


so kepada anda yang nak tahu waktu paling sesuai untuk tarik pembaca ..anda boleh terus ke link di bawah..ada macam2 entrylain yang  menarik dan tips menjadi blogger yang berjaya...klik di bawah


What is the time people will usually get online? | Tips waktu sesuai untuk publish entry



hanya yang terbaik dari Hana Love Nest




SUMBER :  http://www.hanalovenest.com/
4:30 PM | 3 comments | Read More

Prestasi HaFizRahMaN.com Dijana Oleh Shara Gadis Bunga dan BEN ASHAARI


trafik minggu nie agak memuaskan ...dalam beberapa hari nie...entry 

Selamat Pulang Ke Pangkuan Ilahi Sahabatku...=(( In memories of Ahmad Syamil Basri
salah sorang arwah sahabt aku yg meninggal dunia menjadi entry paling banyk pageview
entry pilihan dan entry paling aku suika mingg nie iaitu Kanak-Kanak Paling Comel Di Dunia masih berada di kedudukan ke 3 terbaik dengan 258pageview ja...
untuk top referer aku nak ucapkan banyak2 terima ksih untuk  blog cik shara gadis bunga yang telah membantu merefer sebanyak 50 orang blogger ke blog nie....kena bagi award nie..bro BEN ASHAARI berada di nombor tiga..thanx bro...terbaik laaa


so jom lpak blog  .bilasiBUNGAbicara.  .bilasiBUNGAbicara.

dAN jugak seperti yang anda semua dah tahu blog BEN ASHAARI BEN ASHAARI
11:03 AM | 3 comments | Read More

*CONTEST- MISS LOLLY'S | BIRTHDAY*



A’uzubillahhiminassyaitonirrojim….first time entry aku dimulakn dengan menghalau syaitan2 durjana..sebabnya entry kali nie kita nak bercerita tentang cerita ynag menceritakan tentang homework yang telah cikgu lolly (pehal tetiba cikgu) bagi dan  harijadi miss lolly yang bakal tiba..bila nak sampai hairjadi kita kena wish yang elok2 sebab seseorang tu dah makin tua…tak kan la nak mintak benda2 xelok kan???
tajuk homework kita pada hari nie adalah…….rasanya first time kot miss lolly buat contest (padahal memang dah tau sebab trang tang-tang terang dia dah bagitau dia baru first time buat)..so aku dengan rasa seronoknya nak join la jugak…tumpang sekaki dua tiga kucing berlari…
malas nak cakap banyak2…


kita bagi Encik Ferog iaitu abang kepada  Encik Faruk untuk mempersumbangkan sebuah lagu ciptaan bukan diri dia sendiri…





nananananna..lalalala~~ehhh abis dah??ok jangan  terikut-ikut dengan nyanyian Encik Ferog tu…cepat kembali ke alam nyata…banyak lagi perlu dibaca nie….

sebelum tu nak tanya..korang tak nak join ke???adiah bess nie…miss lolly tgh kaya dan mybe tengah berseronok sebab negeri dia menang Piala malaysia aritu…RM100 tu…cepat2 join..lagi ramai lagi meriah (tapi chance untuk menan making sikit la )haha

ok back to the wish ..selepas mengewish menggunakan Encik Ferog tadi…sekarang secara batin ..ehhh…secara peribadinya aku nak wish la pulak kan???bukan Ecik Ferog yang masuk contest wish2 nie…aku yang masuk…hahahak





 to you!! to you!!

 to  ......


 to youuuuuuu!!!!

hari nie semua Binatang2 je yang wish kat u miss lolly....jap2 ada satu lagi tertinggal


hahahah yang nie khas dari  Vierra Vianca si comel~~



adiahnya RM 100..tapi kenapa miss lolly tanya apa adiah yang nak diberi kalau ada RM 100...adakah ini propaganda untuk miss lolly mendapatkan kembali hadia dari duit RM 100 yang diberi??hahaha..lawak je miss lolly syg...isy3x..gatal2...!!!!pangggggg

macam-macam boleh dibuat dengan RM 100...semalam kn..aku ada post kat fb..cmnie ayat dia

""kalau anda diberi RM 100..adiah apa yang anda akan beri kepada gf anda??""

something like that la aku tanya..mane ingt dohh..lama dah..semalm g aku post..hahahahaha..dan komen2 pon diterima...smuanya tiga suku kepala senget...rasa nak sekeh2 ja....ada pulak suruh aku adiahkan ikan talang masin sekor..yang paling besar....boleh buat gulai ikan masin katanya ..aku xkata....(tapi cam ok gak tu???)..miss lolly..mu nok ikan masin dop???sodap nieehhh...hahaha

pastu sorang g cakap....(yang nie alim punya orang)..alangkah baiknya amik RM100 tu beli al-Quran yang ada tafsir..menusuk aku baca...emmmmmnyam3x...haha...dah tua2 nie kena ingat2 Akhirat katanya....bila t buzday menjelma maka kita dengan kubur makin dekat..isy3.apa aku dah membebel nie..bla3x...

masih dgn tajuk apa nak buat RM100 ..means adiah apa nak bagi...aduhhh...jap nak pikirrrrrrrrrrrrrrrrrrrr~~~

haaa dapat dah..dengan seratus atau RM 100 atau seratus rial aku akan ...jap2...kalau miss lolly tengah kelaparan..aku akan beli segala barang masak..aku akan masakkan untuk miss lolly...khas dari air tangan aku sendiri...seratus memang semua sampai seposen pon aku tak tinggal...aku beli barang..masak apa yang dia suka( tapi dia suka apa r??)jawab jap cik lolly..even ni masakan dari seorang lelaki..(wehh aku pndai masak wehhh)..sedap tak sedap lain cita..yang penting masakan tu dibuat dengan penuh keikhlasan dihari lahirmu ke 23 ..penuh kelembutan tu time memasak pon...hihi

yang ke2..dengan  nie....aku akan beli sebuah...ehh sebijik kek chocolate indulgence from secret recipe (gambar nie seketul..aku cakap sebijik ok) mcm nie haha..harganya RM75..yang lebih RM25 nak beli tiara yang murah2..pastu bagi dia pakai macam tuan puteri....aku akan buat surprise party...nyanyi lagu hari jadi ikhlas sambil bermain gitar depan dia(mcm pndai main)...pastu lepas dia tiup...yang pertama tu suapkan la untuk dia..wahhhh miss lolly dah macam kekasih gelapku plak...jom titew tawin2..hahhahaha...panggggg lagi sekali...


dan yang ketiga...yang terakhirnya...dengan seratus tu..aku nak beli hamster sekor...ikan emas sekor..ikan laga sekor(tau kn ikan laga???yang nie ..pastu aku akan hadiahkan kat dia...umur dah makin meningkat...da23...dah leh tawin2 dah...so sebelum dia beranjak untuk menjadi ibu2 yang baik...kita kasi dia beban sikit...bukan beban..tangungjawab untuk menambah anak2 selain yang dah baby Vierra Vianca .  sedia ada tuhh..so miss lolly..tangungjawab menjada anak-anak anda sudah bertambah menjadi 4 orang..ehh ekor...kalau berjaya menjaga dengan elok semua anak-anak nie..bermakna umur 23 anda memang bertepatan dengan diri anda...tetiba cakap guna anda pulak kn...tah pape...

sempena dengan birthday miss lolly yang nak datang 12November2010 dan genap umur 23 ..aku nak ucapkan Selamat Hari Lahir..selamat menjadi matang..selamat menjumpai suami terchenta..haha..selamat menjadi manusia berguna..selamat menjadi anak yang baik dan ibu yang terbaik...selamat dunia dan akhirat...semoga semuanya selamat sampai akhir hayat...

kehidupan nie suatu perjalanan..kita akan jumpa macam-macam halangan dan rintangan...kita akan hadapi macam-macam cabaran..tapi selagi kita yakin dan percaya dengan diri sendiri..tak kira beratus tahun kita hidup pon..kita tak akan tersesat dari perjalanan tu..hiraukan semua cakap-cakap mulut orang..sebab kejayaan kita ada dalam diri kita sendiri...bukan orang lain yang tentukan...teruskan dengan kejayaan hidup awak!!=)))))

As you aspire to be more successful in life, your attitude towards yourself and others will play a huge role. Positive people learn how to handle life's challenges differently and use these opportunities to grow. So can you miss lolly =)

may God Bless U in happy n blissful life forever~~bunga cengkih nie khas dari i untuk u.,...hihi

kami semua blogger-blogger Malaysia sentiasa menyokong blog yang bessss nie...

jom join contest menarik dari CONTEST- miss lolly's | Birthday






fuhhhh penat menaip khas untuk .....sambung study balikk=)


7:06 AM | 17 comments | Read More

Kereta-Kereta Pelik Yang Ada Di Dunia

Written By Hafiz Rahman on Thursday, November 04, 2010 | 3:57 PM

jom kita saksikan antara kereta-kereta pelik yang ada kat dunia nie.....


nie memang save budget nie....guna kotak ja wat spoiler..hahahaha

bapak!!macam jet..haha


yang ni aku xmau komen..haha



kereta halimunan

serius kalau kat KL senang je nak dapat parking...


khas untuk peminat2 kasut....stylo cukup



yang nie aku xtau apa motif benda ni dibuat..haha

terbaikkk



motor ka kereta???


banjir senang!!

no komen.hahaha
3:57 PM | 7 comments | Read More

Sabun Aiskrim or Aiskrim Sabun..Mana Satu nie??

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, November 03, 2010 | 8:45 PM

Lokasi  : Library UiTM Merbok
Suhu    : sangat sejuk
Keadaan : boring study Insurance punya subjek

Perhatian...ini bukan aiskrim ..sila jangan menjelir-jelir lidah anda untuk menjilat aiskrim ini sebab kalau korang jilat jugak...boleh mati..haha

gamba2 kat bawah nie smuanya adalah sabun mandi yang dibuat dalam bentuk aiskrim....tapi xtau la nak guna kena cabut or tak batang dia tu...jang tgh2 sabun tercocok perut kang..mati naya ja...

ok layan jom.......(SORRY TAK SEMPAT BUAT SCROLL BOX)






ala-ala aiskrim perisa rutbir n vanila...slurpppp



eskrem potong



nie bukti kukuh ini adalah sabun..haha~~


~

sape la yang gigit yang warna coklat tu???isy3



amaran penting : sila jauhkan dari adik -adik dan anak-anak anda dan jangan simpan di dalam peti ais....kalau simpan dalam peti ais..bukan kanak-kanak je..bapak kanak-kanak tu pon tibai makan abiss.hahha
8:45 PM | 10 comments | Read More

Produk Terbaru..Jadi Cantik Dalam 45 minit Sahaja...CEPAT!!!!!!

produk nie diperkenalkan oleh seorang daripada rakan sekolah aku yang memulakan bisnes untuk wanita menjadi lebih cantik dan ayu...ilham datang apabila dia merasakan yang muka dia xcantik n dia nak jadi cantik dan dalam masa yang sama mencantikan wanita wanita lain...kiranya beramal smbil membuat untung la ni....2 in 1


produk terbaru nie dikeluarkan dengan kerjasama beberapa syarikat besar yang tidak boleh diberitahu atas sebab sebab tertentu.Produk ke luaran khas syarikat ini adalah produk istimewa buat goglongan wanita yang nibgin menjadi cantik dengan kos yang sangat murah dan efektif dalam masa yang sama




berikut merupakan kata kata daripada pemilik sebenaer produk menarik ini..


cepat2..sy ada brg bawu smpena raya hji ni....produk kecantikan kehenseman....produk trhad..meh meh abg2 akak2 plih yg mna bkenan......untok wajah brseri,awet muda......nk rya aji ni,sy bg diskaun kpd pmbli.....spap cpt dy dpt...UBAT KERAMAT DRPADA GAMAT,PUAS MENCARI SMPAI KE SURABAYA..DPT MGUBAT SEKALA TENAT,SEKALI CUBA,PASTI BHAGIA..................




jom kita sama sama dapatkan produk nie...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..

..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.



memang bengong r ..hahaha....berok pon hensem...


hahahahha sorry aku memang tgh boring ..ttba member tag aku kat gambar nie....memang jadi isu la...byeeeee


.
1:21 PM | 4 comments | Read More

Cara Wanita Berjalan Melambangkan Identiti..Anda Yang Mana





firstly...entry ini untuk wanita sahaja...diulang...WANITA SAHAJA...ahahaha..lelaki lembut juga tidak terkecuali..hahahahahhaa


entry nie dari facebook note saudara Faisal Katimin 



1. Jika berjalan, dari belakang kelihatan seperti tidak memijak tanah,
Golongan wanita yang jalannya berginjat, konon wanita ini adalah wanita
yang tidak jujur, kalau berbual, mulutnya laser dan menyinggung perasaan
orang lain. Wanita yang berjalan seperti ini juga terkenal dengan sikap egonya
Lebih parah, wanita ini biasanya pemboros atau suka membazir wang tanpa
berfikir sebelum berbelanja. Padahal, wang yang dimilikinya itu masih banyak
kegunaannya. Tapi jangan berkecil hati, kerana wanita seperti ini biasanya
menjadi pujaan ramai lelaki.  

2. Jika berjalan, sering menoleh ke kanan and kiri. Wanita seperti ini biasanya
pandai menyimpan rahsia. Walaupun ramai yang menganggap wanita seperti ini
tidak jujur, suka menipu teman sendiri,dan merugikan teman bualnya, namun,
ramai lelaki yang berusaha untuk menakluk hatinya. Konon wanita seperti ini
senang diatur dan diuruskan. 

3. Jika berjalan suka menunduk. Cara berjalan melambangkan wanita seperti ini
memiliki sifat yang tertutup. Ia hanya akan berbual dengan orang-orang yang
rapat dengannya dan boleh dipercayai untuk menyimpan rahsianya. Wanita seperti
ini biasanya sukar untuk ditakluk hatinya. Disamping sikapnya yang dingin,
wanita seperti ini tidak peduli dengan kehidupan cinta. Namun, jika ada lelaki
akan mendapat kebahagiaan. Sebab, wanita jenis ini sangat setia, dan dia tidak
akan mengkhianati lelaki yang dicintainya.  


4. Jika berjalan menatap lurus ke depan. Wanita seperti ini biasanya memiliki
pendirian yang teguh, bukan senang hendak menggoncangkan imannya. Jangan
sekali-sekali menentang apa yang pernah dikatanya, jika anda tidak mahu
mendengar dia berleter panjang lebar. Meski pendiriannya teguh, tapi dia
selalu berselisih pendapat. Jangan hairan jika wanita seperti ini hanya
mahu berbual dengan orang yang berpengalaman luas.                                                                                                                       

5. Jika berjalan badan bergerak ke kanan dan kiri. Wanita yang berjalan
dengan gaya yang sedemikian tidak ambil kisah dengan masalah yang berlaku
Apa pun masalah yang ada dihadapannya, dia dianggap kecil. Padahal masalah
itu sebenarnya memerlukan kebijaksanaan untuk diselesaikan. Kerana sifatnya
yang suka ambil mudah ini, banyak persoalan yang akhirnya tidak dapat diselesai
kan dan akibatnya merugikan dirinya sendiri.

6. Jika berjalan badan tampak tegak. Wanita ini tegas menentukan sikapnya
sendiri. Dia tidak mahu urusan peribadinya dicampur oleh orang lain. Gaya
bicaranya serius seperti ingin menunjukkan dia memiliki pendirian teguh
Yang menarik dari wanita ini, dia bertanggungjawap terhadap apa yang pernah
dilakukannya. Dia menyenangi lelaki yang berdikari tanpa meninggalkan
sifat-sifat romantiknya.

7. Jika berjalan seperti zirafah. Maksudnya, ketika melangkahkan kaki
badannya ia kelihatan bergerak ke depan dan ke belakang.
 Wanita jenis ini sangat lemah perasaannya. Dia seorang yang mudah terasa dan mudah tersinggung.
Jadi, jika anda berbual dengan wanita seperti ini kenalah menjaga perasaannya agar tidak tersinggung, kerana wanita ini mudah mengalirkan air mata.                   



anda yang mana???=)...                                               
9:45 AM | 10 comments | Read More

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)