Home » , , » 3 Artis Popular Kelahiran UiTM Kedah..Siapakah Mereka??..Part1...

3 Artis Popular Kelahiran UiTM Kedah..Siapakah Mereka??..Part1...

Written By Hafiz Rahman on Saturday, November 06, 2010 | 7:30 AM

hari nie nak mendedahkan sesuatu kepada anda terutamanya student UiTM amnya dan UiTM Kedah khasnya…hihi…padahal dorang dah tahu pon…tak kisah la…


untuk pengetahuan korang…setakat nie UiTM Kedah dah melahirkan beberapa bakat besar dalam industri muzik dan pengacaraan Malaysia …bukan setakat penyanyi jalanan tetapi penyanyi yang sudah dikenali smua..dah lama dah penyanyi nie menjadi penyanyi dan sebenarnya dah lama aku nak buat post pasal dia tapi terlupa ..

bagi peminat muzik indi atau independent korang semua mesti kenal dengan Ratu Indi iaitu YUNALIS atau nama glamornya Yuna…aku dah kenal yuna nie sejak sebelum dia jadi artis lagi…sejak dia mula mula masuk belajar di UiTM lagi…camna aku kenal..haa nak tau ke???haha..actually shes one of my sister coursemate…amik Asasi Undang-Undang di UiTM Kedah..before dia jadi penyanyi ..suara dia memang budak2 UiTM dah tahu memang sedap…lagu first dia yang aku dengar Ku Katakan Dengan Indah nyanyian asal dari Peter Pan…aku pernah tanya Yuna sendiri..katanya dia rakan lagu tu di salah satu kolej di UiTM Kedah iaitu Kolej Masria dan tu adalah lagu pertama yang dia rakamkan main gitar sendiri…aku tak ingat tahun bila tapi rasanya dalam taun 2005 macam tu kot kakak aku bawak balik copy lagu tu…sampai sekarang lagu nyanyian dia tu aku still simpan dalam lappy..nak dengar???nnt2 la aku uploadkan ek..haha….xpon korang try carik dalam internet mybe ada…xpasti…bagi yang mengikuti perkembangan yuna…dia sekarang dah grade dengan ijazah perundangan…nak nengok gambar dia masa grade x???tgk bawah nie…gambar nie belum ada dimana-mana web lagi nie.dalam lappy aku ja ada….hahaha..syok plk kau HR…


nie gambar kakak aku Nor Azreen aka Ryn Doo dengan Yuna masa konvokesyen UiTM ke 72

habis satu artis aku cerita….siapakah artis ke 2 kelahiran UiTM Kedah??akan bersambung dalam entry seterusnya..kalau korang nak tahu kena la sentiasa stay dan alert di blog nie…kita akan dedahkan..hahahaha..tah pape….bye nak smbung study balik….=)

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

10 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)