Tutorial Bagaimana Nak Email File Saiz Besar

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, July 17, 2013 | 11:20 AM

macammana nak email file besar, how to send big file , how to email big file, bagaiman menghantar file saiz besar, email file besar

Harini aku ada masalah sikit nak email file design pada client sebab client nak file original. So file original harus la besar gedabak kan? GMAIL pulak menghadkan penghantaran file cuma 25MB. Jadi macammana nak selesaikan masalah ni?

Ada banyak cara sebenarnya , boleh guna dropbox atau copy.com dan bagi link pada recipient, tapi cara paling mudah adalah dengan menggunakan aplikasi MailBigFiles yang FREE. Ye FREE tapi yang free tu ada had la. Nak lebih lebih kena la ambil pakej PRO. Mana ada benda free yg special zaman sekarang ni kan.

Jadi , bagaimana menggunakan MailBigFiles untuk menghantar file besar dan gedabak? begini caranya

  1. Masuk ke laman web MAILBIGFILES. (klik gambar dibawah ) mailbigfile_no_dotcom
  2. Klik pada link tab Free disebelah atas
  3. Dan akan naik page mcm ni

image

Jadi silalah menghaplod file anda , masukkan alamat email penerima dan email anda untuk rujukan sama ada file tersebut telah dihantar kepada penerima atau belum . Anda juga akan menerima email pengesahan file tersebut telah dihantar kepada penerima seperti ini

image

Penerima cuma akan menerima link untuk download dan bukan original file di dalam email. So itu saja kot yang perlu anda tahu . Kalau ada apa2 masalah boleh komen atau add fb saya di fb.com/hazrilhafiz . Terima kaseyyyyyy…………

 

11:20 AM | 0 comments | Read More

Remaja Cina Dibogel Dan Dibelasah Hina Agama

Written By Hafiz Rahman on Tuesday, July 16, 2013 | 9:24 PM

saya-hina-islam-2saya-hina-islam-1Cina

Penjaga cybercafe, Ng Mun Tatt, 24, diculik di hadapan sebuah restoran di Taman Sri Muda, Shah Alam, oleh lapan lelaki dipercayai berbangsa Melayu dengan menaiki sebuah kereta jenis Toyota Alphard.

Sumber yang diterima TerengganuToday memberitahu, semasa kejadian, remaja berbangsa Cina itu sedang makan bersama teman wanitanya sekitar pukul tiga pagi.

Bagaimanapun, teman wanita mangsa tidak dilarikan dan diapa-apakan.

Barang berharga milik lelaki itu seperti beg duit, telefon bimbit dan rantai emas dikembalikan kepada teman wanita mangsa semasa mangsa dilarikan.

Kereta yang menggunakan nombor pendaftaran palsu itu melarikan mangsa ke kawasan hutan sebelum ditinggalkan di Lebuhraya Duke, berhampiran susur masuk ke Setiawangsa, dalam keadaan bogel.

Seluar, baju dan pakaian dalam dilarikan Toyota Alphard terbabit.

Mangsa mendakwa, badannya diconteng oleh suspek kerana perbuatan remaja Cina itu yang mengaku “MENGHINA ORANG MELAYU DAN ISLAM DI LAMAN SOSIAL SEPERTI FACEBOOK DAN TWITTER”

Mangsa juga mengaku telah mencampakkan bangkai babi di hadapan rumah dan surau orang Islam yang menjadi sasaran parti DAP untuk cetuskan ketegangan kaum dan agama.

Menurut sumber itu lagi, sehingga kini hanya satu laporan polis dibuat oleh orang awam yang menemui mangsa.

9:24 PM | 0 comments | Read More

GAMBAR DAN VIDEO MAKMAL UiTM SHAH ALAM TERBAKAR

Student student UiTM surely tahu makmal ni dekat mana. Berhadapan dengan kolej perindu tempat tunggu bas. Makmal ni terbakar pukul 4.15pm . Punca kejadian masih tak diketahui

VIDEO SEMASA KEBAKARAN MAKMAL UITM SHAH ALAM

11:47 AM | 0 comments | Read More

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)