Home » , , » Tutorial Bagaimana Nak Email File Saiz Besar

Tutorial Bagaimana Nak Email File Saiz Besar

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, July 17, 2013 | 11:20 AM

macammana nak email file besar, how to send big file , how to email big file, bagaiman menghantar file saiz besar, email file besar

Harini aku ada masalah sikit nak email file design pada client sebab client nak file original. So file original harus la besar gedabak kan? GMAIL pulak menghadkan penghantaran file cuma 25MB. Jadi macammana nak selesaikan masalah ni?

Ada banyak cara sebenarnya , boleh guna dropbox atau copy.com dan bagi link pada recipient, tapi cara paling mudah adalah dengan menggunakan aplikasi MailBigFiles yang FREE. Ye FREE tapi yang free tu ada had la. Nak lebih lebih kena la ambil pakej PRO. Mana ada benda free yg special zaman sekarang ni kan.

Jadi , bagaimana menggunakan MailBigFiles untuk menghantar file besar dan gedabak? begini caranya

  1. Masuk ke laman web MAILBIGFILES. (klik gambar dibawah ) mailbigfile_no_dotcom
  2. Klik pada link tab Free disebelah atas
  3. Dan akan naik page mcm ni

image

Jadi silalah menghaplod file anda , masukkan alamat email penerima dan email anda untuk rujukan sama ada file tersebut telah dihantar kepada penerima atau belum . Anda juga akan menerima email pengesahan file tersebut telah dihantar kepada penerima seperti ini

image

Penerima cuma akan menerima link untuk download dan bukan original file di dalam email. So itu saja kot yang perlu anda tahu . Kalau ada apa2 masalah boleh komen atau add fb saya di fb.com/hazrilhafiz . Terima kaseyyyyyy…………

 

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)