Gambar Pengacara MHI , Teh Shuhada Sudah Bertudung

Written By Hafiz Rahman on Saturday, January 07, 2012 | 3:03 PM

Fenomena artis yang sebelum ini free hair dan berhijrah ke arah kebaikan dengan menutup kepala dengan tudung memang dah menjadi sesuatu yang selalu kita dengar sekarang. Kalau dulu, orang tak berapa nak kisah sangat, tapi sekarang peminat peminat sangat sangat la kisah. Artis yang baru berhijrah pastinya mendapat perhatian apalagi kalau sebelum ini penampilan mereka sangat seksi. Antara artis yang berhijrah dengan bertudung yang mendapat liputan meluas adalah Wardina Safiyah, Cat Ross, dan paling mengejutkan adalah imej Diana Amir yang bertudung . Dan selepas itu pengacara terkenal Abby Fana , dan sekarang seorang lagi pengacara Malaysia Hari Ini iaitu Teh Syuhada.

Alhamdulillah mereka semua bertemu dengan hidayah Allah. Jangan ada mulut mulut jahat yang mempertikaikan penampilan tersebut. Kalau nak pertikaikan jugak, kenapa tidak dipertikaikan kepada artis artis yang masih seksi macam artis Holywood tu? Kadang kadang lagi teruk. Yang salah dipuja, yang berusaha ke arah kebaikan dicerca. Apa nak jadi . Jom tengok gambar terbaru Teh Syuhada bertudung :

51c31043aef415e65e49a0e0d065136e374ee55336827bc52fe55c85572179076581e0e93e622d74daefbfc86e3dd9e033792aa0cacb66d9011b38caf93aafdbb7c904417a6d01125430b46f76c327c8c87c1fc00d3f7b6aee01248a3726d92fe054257a0e79492563ec16d973f09be9

alhamdulillah Beliau nampak cantik sangat . Baik pada pandangan mata manusia dan baik pada pandangan Islam. Good for her. May Allah Bless You.

original Pic from 2dayblogger

hosted at : HafizRahman

3:03 PM | 1 comments | Read More

DA Avanti Supercar Pertama India Dilancar

BENTUK kereta DC Avanti yang dipamerkan pada Ekspo Motor Delhi di New Delhi kelmarin.


NEW DELHI - Firma reka bentuk, DC Design memperkenalkan jentera supercar pertama India yang diberi nama DC Avanti.

Jentera tersebut dilancarkan oleh pelakon terkenal Bollywood, Amitabh Bachchan pada Ekspo Motor Delhi 2012 kelmarin.

Kereta itu dikuasakan oleh unit enjin bersesaran 2.0 liter empat silinder yang mampu menghasilkan kuasa sehingga 240 kuasa kuda.

Menurut laman kenderaan RushLane di Internet semalam, enjin daripada Ford Ecoboost yang ditala khas untuk menjana lebih kuasa tersebut dipadankan dengan kotak gear manual enam kelajuan.

Dipasang dengan rim aloi bersaiz 19 inci, kelajuan maksimum yang dihadkan secara mampu dicapai oleh DC Avanti ialah 250 kilometer sejam (km/j).

Jentera itu akan mula dijual pada tahun 2013 di semua pengedar DC di seluruh India.

Bakal diproduksi pada tahun 2013, ia merupakan ciptaan pereka Dilip Chhabria.

Kereta itu dijual pada harga kira-kira AS$70,000 (RM220,219).

"Kami sangat teruja untuk memperkenalkan DC Avanti pada hari ini. DC Avanti bukan sekadar menjadi manifestasi kepada minat yang mendalam terhadap kereta sport.

"Malah ia membuktikan kemampuan kami yang kini sudah bergerak daripada penggayaan kepada penghasilan prototaip penuh," katanya.

DC dilihat mengikut langkah banyak firma reka bentuk Itali misalnya Bertone, Ghia, Pininfarina dan Stola yang turut menghasilkan kereta edisi terhad masing-masing untuk dijual kepada pasaran umum.

Tempahan berdasarkan kepada siapa cepat dia dapat akan dibuka sebaik sahaja ekspo itu berakhir. Penghantarannya dijadual bermula suku terakhir 2013. – Agensi

Seriusly cantik giler kot. India pun dah keluarkan kereta sport. Proton bila lagi? Asyik keluar prototaip je. hehe

KOSMO

6:59 AM | 1 comments | Read More

Gambar: iPhone SJ Adalah iPhone 5??

Written By Hafiz Rahman on Friday, January 06, 2012 | 4:47 PM

Sebelum ni admin pernah membuat review berkaitan Black Berry Empathy Concept yang supercanggih dan memang membuat mata kita tak henti merenungny. Kini Apple melalui bahagian R&D telah mengeluarkan sebuah smartphone kesinambungan dari iphone sedia ada dengan menamakan produk atau prototaip tersebut sebagai i-Phone SJ (Steve Job)m sempena memperingati pengasas Apple iaitu Steve Job yang telah meninggal dunia. Ramai yang beranggapan bahawa model konsep SJ ini akan menjadi model i-Phone 5 yang diwar-warkan akan dikeluarkan pada penghujung tahun lalu namun iphone 4s yang dikeluarkan. Dan ramai peminat smartphone mengharapkan model konsep ini akan menjadi model untuk i-phone 5 kerana design yang lebih menarik dan “modern” .

406787_10150471888021379_158792911378_8873451_919946028_n

67795

timthumb

Mungkin juga ia akan dikeluarkan dalam tahun 2012 ini? Sama sama kita nantikan.

4:47 PM | 0 comments | Read More

10 Golongan Lelaki Yang Patut Dijauhi

10 Golongan Lelaki Yang Patut Dijauhi

Entry autopublish : masa entryn ni dipublish, aku sedang berjuang dalam dewan exam. Doakan aku boleh jawap ek. 


Orang kata, lelaki yang baik untuk wanita yang baik dan sebaliknya. Tapi ada jugak orang yang cakap statement ni tak boleh diterima. Tak sebenarnya, sebab kadang kadang case lelaki jahat dapat perempuan baik tu , Allah dah tentukan sebaiknya. Yang lebih baik membimbing yang kurang. So yang tak baik akan jadi lebih baik satu masa nanti. Allah dah tentukan yang terbaik. Sesuatu yang terjadi tu ada hikmah dan sebab tersendiri yang kita sendiri kadang kadang tak terfikir . Tapi, dalam mencari pasangan hidup yang akan menghabiskan masa bersama, kita kena cari yang betul betul sesuai dan kena pada tempatnya baru lah bahagia. Entry ini untuk wanita dan lelaki. both boleh ambil pengajaran. yang wanita boleh ambil langkah berjaga jaga semasa memilih dan bagi kaum lelaki pulak, kalau anda ada salah satu dari perangai yang disenaraikan, boleh dah kot bawak bawak berubah kepada lebih baik. Antara 10 jenis lelaki yang perlu dijauhi oleh seorang wanita :


image

1. Lelaki yang sering mengucapkan kata sayang tetapi tidak mahu atau tidak bersedia untuk menjalinkan hubungan yang lebih serius walaupun anda sudah mengenalinya sudah bertahun-tahun. Ini bermakna bahawa anda bukan orang yang diinginkannya. Mungkin anda juga tiada di dalam kamus hidupnya.
2. Lelaki yang sentiasa menghubungi anda tanpa mengira waktu. Selalunya lelaki jenis ini akan mengeluarkan kata-kata manis apabila dia sangat memerlukan anda. Tetapi apabila anda memerlukannya dia langsung tidak muncul atau memberi banyak alasan untuk mengelak.
3. Lelaki yang selalu mengajak anda keluar hanya sebagai teman tapi mesra. Kemana sahaja hanya anda berdua. Ibarat merpati dua sejoli dari pandangan orang lain. Malangnya dalam hati lelaki itu tidak terdetik langsung untuk mengisi anda dalam ruang hatinya yang kosong itu. jangan buang masa anda dengan lelaki seperti ini.
4. Lelaki yang sudah mempunyai kekasih hati tetapi tetap mahukan anda. Selalunya lelaki jenis ini mempunyai ramai teman wanita dan hanya mahu memenuhi nafsunya sahaja.
5. Lelaki yang hanya memandang dirinya sahaja yang betul. Pandangan dan apa yang dibuat anda adalah salah. Selalunya ketika menjalinkan hubungan dengan lelaki jenis ini anda sering dimarahi atau ditengking kononnya anda saja yang bersalah dalam sesuatu hal. kadang kala hal yang kecil juga diperbesarkan.
6. Lelaki yang naif dan mementingkan diri sendiri. Selalunya lelaki jenis ini tidak akan faham akan kehendak wanita. Walaupun anda telah berterus terang mengenai sesuatu tetapi dia tetap tidak mengendahkannya. Lelaki jenis ini sering menganggap semua perkara adalah remeh dan selalu mengambil mudah sesuatu perkara.
7. Lelaki yang tidak tahu kehendak dirinya sendiri. Jika lelaki jenis ini tidak mengetahui apa kehendak dirinya sendiri, cuba anda bayangkan bagaimana dia hendak memahami masalah anda jika hidup bersamanya nanti.
8. Lelaki yang tetap akan mengganggu anda. Walaupun sudah diberitahu yang anda terlalu sibuk tetapi lelaki ini tidak memperdulikannya. Lelaki jenis ini selalunya hanya ingin berkepit siang dan malam.
9. lelaki yang suka memburukkan lelaki lain dengan harapan anda akan menjauhi lelaki yang diburukkan olehnya itu. Lelaki jenis ini selalunya kuat cemburu dan akan cuba sedaya upayanya supaya anda tidak akan berhubung dengan lelaki lain. Relakah anda dikongkong oleh lelaki jenis ini?
10. Lelaki yang tidak dapat memberikan layanan yang betul pada wanita. Anda tidak nampak ciri kepimpinan pada lelaki jenis ini. Bagaimana anda mahu sandarkan segala harapan pada lelaki seperti ini nanti?

**BF anda macam ini tak?? heheee

**sebenarnya aku pun tak tahu apa motif aku letak gambar Simon Cowell  macam tu. .


SUMBER : sepiseorangperindu

10:00 AM | 1 comments | Read More

Video Real Bas Jatuh Gaung 50 Meter

Sebuah video mengejutkan ketika sebuah bas jatuh ke jurang sedalam 50 meter saat cuba melintas di ‘jalan paling berbahaya di dunia’.

Menangi RM50000 hanya dengan berkongsi cerita anak anda!!!


Rakaman ini menunjukkan pemandu bas cuba melalui tepi tebing berbahaya di Bolivia, sementara beberapa orang membantu arah jalan baginya. Namun nahas, akibat beban yang terlalu berat Bas tersebut terjerumus kedalam jurang sedalam 50 meter.


Meskipun ke-50 orang penumpang selamat kerana telah turun dari bas lebih dahulu, namun tidak demikian dengan nasib sang pemandu yang tewas dalam kecelakaan mengerikan tersebut.
Kecelakaan ini terjadi di Camino de la Muerte atau ‘Jalan Kematian’ di Bolivia, dimana jalan sepanjang 38 mil (sekita 60 km) yang menghubungkan La Paz dengan Coroico, wilayah Amazon Bolivia.

Samsung, HTC atau Blackberry®  bersama ,pakej internet dengan HARGA MURAH GILAAAA!!!


Menurut laporan The Sun, jalan ini mengorbankan setidaknya 200-300 nyawa dalam setahun. Bahkan pada tahun 1995, Bank Pembangunan Antar-Amerika ‘membaptis’ rute ini sebagai  ‘jalan paling berbahaya di dunia.’

Tak pasti pulak apa nasib pemandu bas tersebut. Tapi nampaknya macam tak ada peluang ja untuk hidup sebab memang tragis sangat bas tu jatuh kebawah. Teringat masa kecik kecik dulu selalu balik Kedah dari Cameron Highland naik bas lalu jalan Tapah –Cameron. Situ pun bahaya jugak jurangnya. Cuma bezanya jalan besar sikit tak macam ini.

 


Sumber : BORAK KOSONG

12:04 AM | 0 comments | Read More

Kisah Silam Maher Zain

Written By Hafiz Rahman on Thursday, January 05, 2012 | 6:31 PM

Di Malaysia, Maher Zain bukanlah satu nama yang asing . Populariti lagu lagu nasyid yang dibawa menjadi fenomena dalam kalangan semua lapisan umur. Dari anak kecil hingga golongan berusia, boleh dikatakan kesemuanya boleh mendengar muzik yang dibawa oleh beliau . Dan dengan komitmen dan sokongan kuat dari rakyat Malaysia, bahkan maher zain telah menyanyikan sebuah lagu popular beliau iaitu InsyaAllah yang diterjemahkan ke Bahasa Melayu. Sesuatu yang boleh dibanggalan melihat seorang penyanyi berbangsa Sweden menyanyi dalam loghat dan bahasa kita. Namun, sebelum bergelar seorang penyanyi yang membawa aliran Islamik dan Ketuhanan , Maher Zain dahulunya pernah melalui episod episod hitam dalam dirinya sebelum menemui hidayah sebenar dari Allah.Ikuti kisah silam maher Zain dengan membaca rencana dibawah :

image

Maher mendapat mendapat inspirasi  daripada ayahnya untuk terlibat dalam bidang muzikal,. Ayahnya adalah penyanyi solo yang selalu membuat persembahan di bandar Mediterranean iaitu Tripoli.

Keluarganya berpindah ke Swedan apabila Maher berumur 8 tahun, di sana dia meneruskan persekolahannya dan akhirnya masuk universiti dengan mendapat degree kejuruteraan penerbangan. Walaupun suasana telah berubah di sekelilingnya tetapi hanya satu yang masih kekal iaitu dia masih mempunyai minat yang mendalam dalam bidang musik. Dia akan meluangkan semasa  tengah malam  di sekolah dengan kawan-kawannya di mana mereka akan bernyanyi rap, buat lirik dan buat ujian dengan musik dengan berbagai cara. Itu tidak mengambil masa yang lama untuk menjadi ahli musik kerana sudah menjadi sebahgaian dari dirinya.

Selepas terlibat sebagai produser muzik di Swedan, Maher dikenalkan pula dengan RedOne, iaitu produser muzik yang cepat meningkat naik di bumi Swedan. Maher mula bekerja dengan RedOne dengan artis Sweden dan akhirnya berpindah ke New York. Untuk beberapa tahun dia berada di dunia muzik yang panas dan amt popular seperti Kat Deluna dalam albumnya yang mendapat hit tertinggi “Whine up” dan “Run the Show”.

Maher mendapat banyak peluang untuk mencapai cita-citanya sebagai seorang pemuzik yang berjaya dan glamour tetapi Maher merasakan bahawa bukan bukan itu yang dia impikan. “Saya cintakan muzik tetapi amat membenci persekitaran di sekelilingnya, seolah-olah apa yang berada disekeliling tidak betul”. Dalam masa itu Maher banyak melakukan perkara yang menyalahi hukum agama seperti berhibur di kelab malam dan minum arak.

“Apa  saja perkara yang selalu dilakukan demi keseronokan selain dipengaruhi sikap nakal bagi anak muda zaman sekarang, mengusai diri saya”. Ketika itu saya sering bergaduh dan bertengkar dengan rakan.

RedOne adalah produser muzik yang amat terkenal pada ketika itu. Antara penyanyi-penyanyi yang pernah bekerja dengan produser muzik itu adalah Akon, Lady Gaga, Enrique Iglesias, Brandy, New Kids on the Block dan Michael Jackson. Walaubagaimanapun Maher merasakan ingin berehat sementara daripada industri muzik dan segala persekitarannya yang dirasakannya tidak sesuai dengan jiwanya. Dia merasakan ini adalah bukan suasana yang betul dan mengambil keputusan untuk kembali ke Swedan. Sehinggalah beberapa ketika semasa berada di sana dia berjumpa dengan sekumpulan saudara muslim yang berada dalam satu komuniti di Stockholm dan dia mula menghadiri ke masjid-masjid yang terdapat di sekelilingnya itu dan merasakan bahawa suasana ini seperti dia telah kembali ke “rumah”.

Maher akhirnya merasakan bahawa dia telah berjumpa dengan jalan yang betul dan mempunyai perasaan ingin melakukan perkara yang sama seperti sebelumnya iaitu kembali dalam industri muzik tetapi dengan jalan yang berlainan dari yang sebelumnya. “Sekarang saya ada satu perkara untuk memberitahu manusia di luar sana bahwa adalah amat senang untuk kembali ke jalan yang sebenar-benarnya sekiranya kita membuka mata dan melihat dengan sebaiknya, itulah apa yang berlaku pada saya.”

Profil :

Nama: Maher Zain
Umur: 29 tahun
Kewarganegaraan: Swedish (of Lebanese origin)
Pendidikan: BA in Aeronautical Engineering
Pekerjaan sebelumnya: Music Producer
Pernah bekerja dengan: RedOne (The Producer behind Lady Gaga, Akon etc)
Nama Album: Thank You Allah
Number of Tracks: 13
Tarikh dipasarkan: 1st of November 2009
Label rekod: Awakening Records
Peminat facebook melebihi 3 juta:
http://www.facebook.com/MaherZain

SUMBER

6:31 PM | 0 comments | Read More

GILA!!! Samsung Galaxy Note Hanya RM1599, S2 RM 1199, Galaxy Tab 8.9 RM1200

Get ready to get the latest Samsung, HTC or Blackberry® smartphones at special prices. And couple it with the most affordable DG Smart Plan™ 68 at only RM48/month. This is only available during the Gila Internet Sale.

CLICK HERE FOR MORE INFO ON THIS
It is only during this time around you can save up to 80% on everything Internet. Not only that, enjoy additional savings up to 90% at selected Gila Internet Sale roadshows.

CLICK HERE FOR MORE INFO ON THIS

CLICK HERE FOR MORE INFO ON THIS

CLICK HERE FOR MORE INFO ON THIS

CLICK HERE FOR MORE INFO ON THIS

8:31 AM | 0 comments | Read More

Demonstrasi AUKU Di UiTM Shah Alam 4 Jan 2012 ?

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, January 04, 2012 | 10:58 PM

Kecoh malam ni di UiTM Shah Alam. Pintu belakang berdekatan dengan pusat Komersial Seksyen 7 ditutup. Dah sah sah la menyusahkan semua sebab itu pintu utama untuk keluar masuk. Dan di Pintu 1 di Seksyen 2 pulak penuh dengan Polis Bantuan UiTM dan kereta PDRM. Aku lalu tadi mati mati aku ingat ada roadblock . Cuak gak la sebab roadtax dah mati. Then bila sampai rumah , online baru tahu keadaan sebenar. Naib Canselor Dato' Prof. Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar ada mengeluarkan statement berkaitan satu maklumat yang diperoleh mengatakan akan ada demonstrasi ala ala di UPSI berkaitan isu AUKU.


image
dan update di Twitter Dato’ Sahol .
image

rata rata students memang tak setuju dengan demonstrasi ni. Sebab minggu ni orang kan kalut kalut nak exam. Bila dah ditutup pintu belakang tu kan ke dah menyusahkan orang nak masuk study di dalam. Nak mengharung jammed lagi. Pagi dah jammed, malam jammed lagi . Semak kepala je duduk sini.

So kita harapkan tak ada apa apa demonstrasi. Bagi la habis exam dulu woi ko nak demo demo pun. Jangan la demo sekarang. Doraemon betul laa.


Dan dibawah ni beberapa screenshot ketidakpuasan hati student berhubung isu demo di UiTM malam ni.

image
image
image


**Menangi RM50000 hanya dengan berkongsi cerita anak anda!!! 
10:58 PM | 1 comments | Read More

Video Penjelasan Amalina Che Bakri Isu Seksi Dan Gagal Universiti

Videp Ucapan Amalina Kepada Rakyat Malaysia
Video Amalina Jelaskan Isu Seksi

Selepas kontroversi demi kontroversi menghimpit pelajar cemerlang 17 A SPM 2007 berkaitan isu belaiu beraksi daring dan khabar angin mengatakan bahawa beliau gagal dalam pengajian di University of Edinburg, ibu beliau semalam tampil membuat penjelasan kepada pihak media berkaitan isu Amalina ini. Anda boleh rujuk di entry : Amalina Che Bakri Masih Cemerlang : Gambar Seksi Hanya Simpanan Peribadi– Ibu




Dan petang tadi, dengan kerjasam blog hiburan Beautifulnara.com dan Hazrey.com, Amalina telah berjaya dihubungi melalui talian video SKYPE dan beliau telah memberikan penjelasan dan memohon supaya blogger blogger dan masyarakat Malaysia supaya menghentikan tohmahan dan cacian kepada beliau berhubung isu tersebut. Tak dinafikan gambar gambar yang disebarkan memang milik Amalina dan beliau memohon jasa baik kepada pengendali laman web yang menyiarkan gambar gambar tersebut untuk menarik semula artikel dan memadam semua gambar gambar yang “mengaibkan” tersebut. Pihak Admin HafizRahman sendiri telah memadam keseluruhan artikel “panas” tersebut tengahari tadi iaitu sebelum perbualan video dibuat petang tadi atas permintaan beberapa pihak yang meninggalkan komen dan email kepada admin.

Dan dibawah ini adalah video perbualan Amalina yang dirakamkan oleh hazrey.com





maka dengan penjelasan ibu beliau dan dari pihak Amalina sendiri, mungkin isu ini akan reda dalam masa sehari dua lagi dan diharapkan isu sebegini tak timbul lagi dan  kesilapan Amalina jugak yang “menyebarkan secara tak sengaja” gambar gambar daring beliau . Kalau benar ia simpanan peribadi, jaga elok elok dan hanya untuk tontonan seorang diri sahaja. Mungkin ini kesilapan beliau , semua kita pernah, dan akan melakukan kesilapan yang tidak kita sedari selama kita hidup sebagai seorang manusia. InsyaALlah kita doakan yang terbaik untuk beliau di sana. Dan rasanya permintaan Amalina secara baik untuk buang gambar gambar seksi beliau perlu diambil berat oleh semua pengendali blog di Malaysia.
sumber dan gambar :


UPDATED : video penuh penjelasan mengenai semua isu di (VIDEO EKSLUSIF)Nur Amalina Che Bakri Menjawab Segala Cemuhan

hazrey.com
beautifulnara.com
10:11 PM | 5 comments | Read More

Amalina Che Bakri Masih Cemerlang : Gambar Seksi Hanya Simpanan Peribadi– Ibu

SABARIAH  menunjukkan laman blog yang dipercayai menyiarkan laporan fitnah terhadap anaknya di SMK Taman Johor Jaya 2, semalam.
SABARIAH menunjukkan laman blog yang dipercayai menyiarkan laporan fitnah terhadap anaknya di SMK Taman Johor Jaya 2, semalam.

Nur Amalina didakwa masih jadi pelajar cemerlang di universiti
Ibu Amalina telah mengeluarkan kenyataan menentang segala tohmahan blog blog di Malaysia yang mengatakan anaknya semakin “sosial” di luar begara. Kisah mengenai Amalina Che Bakri yang dikatakan gagal di Universiti ada aku coretkan di entry ini : 
Pelajar 17 A1 ,Amalina Che Bakri Gagal Universiti Dan Semakin Liar?


JOHOR BAHRU: Pelajar cemerlang Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2005, Nur Amalina Che Bakri terus cemerlang dalam pengajian perubatan di Universiti Edinburgh apabila meraih banyak pengiktirafan universitinya selain beberapa kajiannya diterbitkan dalam jurnal institusi pengajian tinggi di United Kingdom (UK).

Malah pelajar yang mendapat 17A SPM itu, kini menjalani latihan amali di sebuah pusat perubatan terkemuka di UK, dan dijangka menamatkan pengajian pada Mei ini.
Ibunya, Sabariah Hassan berkata, setiap hasil kerja anaknya dipuji pensyarah dan rakan sekelasnya malah Nur Amalina kini sedang bertungkus-lumus menyiapkan sebuah buku perubatan. “Oleh itu, isu kegagalan dalam pengajian tidak timbul seperti dakwaan pihak tertentu,” katanya kepada pemberita di sini semalam.


**Menangi RM50000 hanya dengan berkongsi cerita anak anda!!! 

Beliau memanggil sidang media bagi memberi penjelasan berhubung laporan beberapa blog mendakwa Nur Amalina kini menjalani gaya hidup bebas dan liar selain gagal dalam pengajian dan sudah kembali ke tanah air secara senyap.

Sabariah berkata, beliau kesal dengan laporan blog itu yang melemparkan pelbagai tohmahan termasuk menyiarkan gambar peribadi anak tunggalnya berusia 23 tahun itu yang kini sedang menamatkan pengajian tahun akhir.

Beliau yang juga Penolong Kanan Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Taman Johor Jaya 2, berkata gambar yang disiarkan blog terbabit dipercayai dicuri dari laman sosial Facebook Nur Amalina. “Pakaian yang dipakai Amalina dibeli saya sendiri, manakala gambar terbabit dirakam ketika kami bersama melancong ke Paris untuk bercuti pada Ogos 2009.

“Sebenarnya, gambar yang disiarkan itu gambar lama yang bersifat peribadi. Saya mengenali setiap rakannya yang turut berada dalam gambar itu,” katanya. Sabariah berkata, Amalina ada menghubunginya melalui panggilan video ‘Skype’ kelmarin berhubung penyebaran gambarnya yang dituduh seksi itu dalam laman blog.


**Samsung, HTC atau Blackberry®  bersama ,pakej internet dengan HARGA MURAH GILAAAA!!!

“Dia ketawa ketika menceritakan perkara itu kerana sudah lali dengan tohmahan sebegini. Ini bukan kali pertama kejadian seumpama itu berlaku. Mungkin ada orang cemburu dengan kejayaan anak saya selama ini,” katanya.


VIDEO PENJELASAN AMALINA BERHUBUNG ISU INI


**satu benda yang boleh dijadikan iktibar paling berguna disini adalah : JANGAN LETAK GAMBAR SEKSI SEKSI DI FACEBOOK. SAMA JA MACAM MENDEDAHKAN DIRI KAT PUBLIC. Lepas dah jadi macam ini kan diri dah susah. Bala bencana menimpa nimpa.  
sumber ; BERITA HARIAN
2:17 PM | 0 comments | Read More

Mustafa Kamal Atartuk: Pemimpin Yang Dilaknat Tuhan

Written By Hafiz Rahman on Tuesday, January 03, 2012 | 5:03 PM

Mustafa Kamal Atartuk: Pemimpin Yang Dilaknat Tuhan

Mustafa Kemal Atatürk atau nama penuh Gazi Mustafa Kemal Pasha adalah pengasas Republik Turki. Beliau merupakan pegawai tentera, pemimpin revolusi dan presiden Turki yang pertama.
Beliau membuktikan diri beliau sebagai komander tentera yang berjaya ketika berkhidmat dalam Pertempuran Gallipoli pada Perang Dunia I. Setelah kekalahan Empayar Uthmaniyyah di tangan Tentera Bersekutu, terdapat rancangan oleh Tentera Bersekutu untuk memecahkan negara Turki. Mustafa Kemal kemudiannya memimpin gerakan nasional Turki dalam apa yang kemudiannya menjadi Perang Kemerdekaan Turki.
Setelah kejayaan dalam Perang Kemerdekaan Turki dan dipilih sebagai Presiden Turki yang pertama, beliau telah memindahkan ibu negara Turki dari Istanbul ke Angora yang kini dikenali sebagai Ankara. Mustafa Kemal telah membentuk semula aspek kehidupan rakyat Turki agar bersesuaian dengan tuntutan semasa yang dikenali sebagai ideologi "Kemalisme". Ideologi ini bertujuan untuk menyediakan Turki ke arah negara moden, demokratik dan negara sekular, positif dan bertindak rasional. Beliau memerintah dari tahun 1918 sehingga tahun 1934. Mustafa Kamal Ataturk meninggal dunia pada tahun 1938 dan dikebumikan di Ankara

Nama "Mustafa" bermaksud manusia pilihan manakala "Kemal" bermaksud sempurna. Nama asal beliau adalah Mustafa Kemal Pasha. Nama tersebut digunakan sehinggalah beliau bersara dari Tentera Uthmaniyyah. Semasa Perang Kemerdekaan Turki, beliau dipanggil 'Gazi' atau 'Gazi Mustafa Kemal'. Setelah undang-undang keluarga diperkenalkan di Turki pada 21 November 1934, beliau diberi nama 'Ataturk', bermaksud 'Bapa Rakyat Turki'.
Ataturk dilahirkan pada tahun 1881 di Selanik. Bapa beliau, Ali Riza Efendi mula bekerja sebagai pegawai kastam dan kemudiannya membuka perniagaan kayu balak. Ataturk berusia 7 tahun ketika bapa beliau meninggal dunia. Beliau kemudian dibesarkan oleh ibunya, Zübeyde Hanım.
.
Apabila berusia 12 tahun, beliau dihantar ke sekolah tentera Selanik dan Manatir. Ataturk menyertai Akademi Tentera Uthmaniyyah di Manastir pada tahun 1895 dan ditugaskan di Damsyik. Beliau kemudiannya dinaikkan pangkat sebagai leftenan dan mula membabitkan dirinya di dalam gerakan reformasi sulit yang dipanggil 'Vatan ve Hürriyet' (Tanah air dan Kebebasan). Gerakan sulit ini aktif menentang Khilafah Uthmaniyyah yang dipimpin oleh Abdul Hamid II.
Dosa Mustafa Kemal
1. Membolehkan perempuan memakai tudung dengan syarat pakai skirt/ROK.
2. Membolehkan lelaki memakai seluar panjang dengan syarat pakai tali leher dan topi (sesuai dengan kehendak barat)
3. Menyuruh wanita dan lelaki menari di khalayak ramai. Beliau sendiri pernah menari dengan seorang wanita di sebuah parti umum yang pertama di Ankara.
4. Beliau pernah menegaskan bahawa “negara tidak akan maju kalau rakyatnya tidak cenderung kepada pakaian moden”
5. Menggalakkan minum arak secara terbuka.
6. Mengarahkan Al-Quran dicetak dalam bahasa Turki
7. Menukar azan ke dalam bahasa Turki. Bahasa Turki sendiri diubah dengan membuang unsur-unsur Arab dan Parsi.
8. Mengambil arkitek-arkitek dari luar negara untuk memodenkan Turki. Hakikatnya mereka diarah mengukir patung-patung dan tugu-tugunya diseluruh bandar Turki.
9. Satu ucapan beliau di bandar Belikesir di mana beliau dengan terang-terangannya mengatakan bahawa agama harus dipisahkan dengan urusan harian dan perlu dihapuskan untuk kemajuan.
10. Agama Islam juga dibuang sebagai Agama Rasmi negara.
11. Menyerang Islam secara terbuka dan terang-terangan
12. Menggubal undang-undang perkahwinan berdaftar berdasarkan undang-undang barat.
13. Menukar Masjid Ayasophia kepada muzium, ada sesetengah masjid dijadikan gereja.
14. Menutup masjid serta melarang dari bersembahyang berjemaah.
15. Menghapuskan Kementerian Wakaf dan membiarkan anak-anak yatim dan fakir miskin.
16. Membatalkan undang-undang waris,faraid secara islam
17. Menghapus penggunaan kalendar Islam dan menukarkan huruf Arab kepada huruf Latin.
18. Mengganggap dirinya tuhan sama seperti firaun. Berlaku peristiwa apabila salah seorang askarnya ditanya “siapa tuhan dan dimana tuhan tinggal?” oleh kerana takut, askar tersebut menjawab ‘Kamal Atartuk adalah tuhan” beliau tersenyum dan bangga dengan jawapan yang diberikan oleh askar itu.

KEMATIAN KAMAL ATARTUK YANG MENYEKSAKAN
Di saat kematiannya,Allah telah datangkan beberapa penyakit kepada beliau sehingga beliau rasa terseksa dan tak dapat menanggung seksaan dan azab yang Allah berikan di dunia.
Antaranya ialah:
1. Didatangkan penyakit kulit hingga ke kaki di mana beliau merasa gatal-gatal seluruh badan.
2. Sakit jantung
3. Penyakit darah tinggi
4. Panas sepanjang masa, tidak pernah merasa sejuk sehingga terpaksa diarahkan kepada bomba untuk menyiram rumahnya 24jam. Pembantu-pembantunya juga diarahkan untuk meletak ketulan-ketulan ais di dalam selimut untuk menyejukkan beliau.
Maha suci Allah, buat macam mana pun rasa panas tak hilang-hilang.Oleh kerana tidak tahan dengan kepanasan yang ditanggung, beliau menjerit sehingga seluruh istana mendengar jeritan itu. Oleh kerana tidak tahan mendengar jeritan, mereka-mereka yang bertanggung jawab telah menghantar beliau ke tengah lautan dan diletakkan dalam bot dengan harapan beliau akan merasa sejuk.
Allah itu Maha Besar, panasnya tak juga hilang! Pada 26 september 1938, beliau pengsan selama 48 jam disebabkan terlalu panas lalu dia sedar selepas itu tetapi beliau hilang ingatan.

Pada 9 November 1938, beliau pengsan sekali lagi selama 36 jam dan akhirnya meninggal dunia. Sewaktu beliau meninggal, tidak seorang pun yang memandi, mengkafan dan menyembahyangkan mayat beliau. Mayat ini diawetkan selama 9 hari 9 malam, sehingga adik perempuan beliau datang meminta ulama Turki memandikan, mengkafankan dan menyembahyangkannya.
Tidak cukup dari itu, Allah tunjukkan lagi balasan azab ketika mayatnya di bawa ke tanah perkuburan. Bila mayatnya hendak ditanam,tanah tidak menerimanya(susah jenazahnya hendak masuk ke liang lahad). Disebabkan putus asa, mayatnya diawetkan sekali lagi dan dimasukkan ke alam muzium yang diberi nama EtnaGrafi di Ankara selama 15 tahun (sehingga tahun 1953). Selepas 15 tahun mayatnya hendak ditanam semula, tapi Allah Maha Agung, bumi sekali lagi tak menerimanya. Habis ikhtiar, mayatnya dibawa pula ke satu bukit ditanam dalam satu binaan marmar beratnya 44 ton. Mayatnya ditanam di celah-celah batu marmar.
Apa yang menyedihkan, ulama-ulama sezaman dengan Kamal Atartuk telah mengatakan bahawa “jangan kata bumi Turki, seluruh bumi Allah ini tidak menerima Kamal Atartuk!” Hanya Allah sahaja yang Maha Mengetahui.

ENTRY TERBARU :

Pelajar 17 A1 ,Amalina Che Bakri Gagal Universiti Dan Semakin Liar?

Cerita Sebenar Pengislaman Kaka

NGERI! Gambar Ukiran Dibadan , Satu Pengorbanan Yang Bodoh!


sumber :

http://republicofmonggol.blogspot.com/2011/08/mustafa-kemal-ataturk-pemimpin-yang-di.html#ixzz1hyVR8QRV

5:03 PM | 1 comments | Read More

NGERI! Gambar Ukiran Dibadan , Satu Pengorbanan Yang Bodoh!

Semua orang tahu apa itu pengorbanan. Selalunya pengorbanan dibuat untuk sesuatu yang worthy. Tapi ada jugak orang yang sacrifice untuk something yang superstupido. Pernah tengok orang buat ukiran dibadan? Ukiran macam dikayu tu, bezanya ukiran ni dibuat dengan mencederakan bahagian badan dan selepas tu, parut yang timbul akan tinggalkan kesan . Something like tatoos tapi rasanya ini lagi menggerunkan kot.

PERHATIAN!! mungkin ada diantara anda yang tak tahan tengok sesetengah dari gambar ni sebab mengerikan. So pandai pandai la ek jaga diri. jangan marah admin pulak cakap tak bagitau awal awal .

weird scarification01 Weird Scarifications [PHOTOS]

weird scarification02 Weird Scarifications [PHOTOS]

weird scarification03 Weird Scarifications [PHOTOS]

weird scarification04 Weird Scarifications [PHOTOS]

weird scarification06 Weird Scarifications [PHOTOS]

weird scarification07 Weird Scarifications [PHOTOS]

weird scarification08 Weird Scarifications [PHOTOS]

weird scarification09 Weird Scarifications [PHOTOS]

weird scarification12 Weird Scarifications [PHOTOS]

weird scarification13 Weird Scarifications [PHOTOS]

weird scarification15 Weird Scarifications [PHOTOS]

weird scarification17 Weird Scarifications [PHOTOS]

weird scarification18 Weird Scarifications [PHOTOS]

source

11:00 AM | 1 comments | Read More

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)