Home » » Tutorial Buat Banner Online Free

Tutorial Buat Banner Online Free

Written By Hafiz Rahman on Tuesday, November 23, 2010 | 2:17 PM

Salam..kalau semalam aku dah bagi tips dan tutorial kepada blogger tentang kewajipan setiap blogger untuk ada WLW …apa tu WLW?boleh ke entry 7 Sebab Kenapa Seorang Blogger WAJIB ada WLW + Download WLW Disini ..boleh baca dan download terus..

so hari nie aku nak meneruskan sesi tutorial kepada blogger-blogger yang berminat untuk buat banner sendiri secara online dan senang….tutorial ni tak da la tutorial sangat..lebih kepada nak inform tentang kewujudan online application ni…iaitu Online Logo Maker
cats
jom tengok cara-caranya…
1.  mula-mula masuk ke link Online Logo Maker
2.  pastu terus ke bahagian kiri bawah page dan klik ‘logo maker’ seperti dibawah
e
3. bila dah klik..page akan jadi kelabu kejap..jangan terus tutp..tunggu kejap sebab page tengah loading…page akan jadi macam nie selepas tu
er


so anda kena tunggu la sampai habis loading…loading agak berat sebab application nie lebih kurang macam yang diinstall di komputer but dalam vbersion online…tunggu je la ek (advantage kepada yang guna streamyx..yg berukben tu tguu la jap ek..sabar tu Iman)
4.  dah habis loading page akan keluar macam nie 
image
so boleh godek2 sendiri application di tepi-tepi tu sendir..try mana yang berkenan…yang penting kena try and error…macam guna photoshop jugak la lebih kurang…

**bagi yang nak tutorial berkenaan Online Logo Maker nie boleh terus klik di bahagian atas kanan page seperti gambar di bawah (anak panah)
tutorial
okeh setakat tu je tutorial dan maklumat ringkas untuk, hari nie….ada apa-apa kemusykilan boleh terus bertanya di comment ,facebook atau tweet me…=)

jangan lupa download Windows Live Writer .. klik pada gambar dibawah untuk baca dan download

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

8 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)