Video Yuna Nyanyikan Lagu Incubus "I Miss You" Dalam Billboard Candid Cover

Written By Hafiz Rahman on Saturday, June 23, 2012 | 5:52 PM



Nama Yuna kini semakin dikenali di Hollywood dan ini satu kebanggaan kepada industri muzik tanah air. 

Yuna yang kini secara asasnya menetap di New York semakin mencipta nama dengan mempromosikan konsert dan mencipta pengaruh muzik beliau sendiri di sana. 


Dalam perkembangan terbaru, Yuna telah dijemput untuk menyanyikan sebuah lagu untuk Billboard Candid Covers . Dalam video berdurasi 4minit tersebut, Yuna menyanyikan lagu kegemaran beliau iaitu I Miss You yang pernah dipopularkan oleh Incubus. 

Jom saksikan :




* Nampaknya percakapan Yuna semakin fluence dalam bahasa Inggeris. 
5:52 PM | 0 comments | Read More

Gangguan Bekalan Air Sekitar Lembah Klang Akibat Permintaan Melebihi Had


PENGARAH Eksekutif Hal Ehwal Korporat Syabas, Abdul Halem Mat Som menunjukkan paras penurunan air di Loji Pembersih Sungai Langat, Batu 10, Hulu Langat semalam.

HULU LANGAT – Kira-kira setengah juta penduduk di Lembah Klang dan Putrajaya mula berdepan dengan gangguan bekalan air tidak berjadual akibat penurunan paras air di loji-loji utama ekoran permintaan air melebihi pengeluaran pada musim cuaca panas sekarang.

Peningkatan permintaan air sejak beberapa hari lalu menjangkaui kapasiti pengeluaran di kesemua 34 loji utama sehingga menyebabkan berlaku tekanan air rendah di kawasan terlibat.
Antara kawasan yang awal menghadapi masalah bekalan air akibat masalah tersebut ialah Petaling, Klang dan Hulu Langat.
Ketua Pegawai Operasi Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn. Bhd. (Syabas), Datuk Ir. Lee Miang Koi berkata, mengikut rekod, purata permintaan air pada 17 Mei hingga 21 Jun lalu adalah pada kadar 4,329 juta liter sehari berbanding tempoh 1 Januari hingga 16 Mei lalu iaitu pada tahap 4,228 juta liter sehari.
Menurutnya, kesemua loji tersebut hanya mampu menampung 4,371 juta liter sehari.
“Situasi ini telah menyebabkan ke semua loji terbabit beroperasi pada tahap maksimum,” katanya kepada pemberita pada satu sesi taklimat di Loji Pembersih Sungai Langat, Batu 10 di sini semalam.

Sekarang memang musim panas sangat, Kadang kadang panasnya sampai tak tentu hala nak duduk. Aku sendiri selalu terbangun pukul 3-4 pagi dan mandi sebab tak tahan panas sangat. Alhamdulillah petang ni di Shah Alam hujan turun. Kurang sikit haba panas sepanjang hari ni. 

sumber : KOSMO
5:31 PM | 0 comments | Read More

Panduan Penggunaan ,Penjagaan Dan Shortcut Blackberry : Bahagian 1

Written By Hafiz Rahman on Friday, June 22, 2012 | 11:57 AM

Untuk tips kali ini, aku akan berikan beberapa tips dan panduan untuk mempercepatkan penggunaan Blackberry anda ke tahap yang lebih baik. Untuk anda yang baru guna BB atau dah lama guna tapi tak pernah nak ambil tahu, Smartphone Blackberry dari semua model dilengkapi dengan shortcut tertentu untuk system dan application di dalam BB tersebut. Shortcut button ini memudahkan dan mempercepatkan penggunaan Blackberry anda dan memastikan anda tak rasa nak baling BB anda ke dalam longkang mahupun dijadikan alat untuk membaling anjing. Untuk bahagian satu ni, aku akan bagi 4 panduan penjagaan dan  shortcut Blackberry yang WAJIB anda tahu. 


Blackberry Tips 1

RESTART BLACKBERRY TANPA CABUT BATERI

mungkin kebanyakan atau mungkin semua pengguna Blackberry sudah sedia maklum dengan masalah suka "hang". Dan jika masalah tersebut terjadi, kebanyakan dari kita akan terus mencabut baterry. Tindakan tersebut bukanlah suatu tindakan yang bijak kerana ia boleh menyebabkan Blackberry anda mengalami masalah di masa hadapan. Cuba biasakan diri anda restart Blackberry sekurang kurangnya 2 hari sekali. Sedangkan manusia juga perlukan rehat dengan tidur setelah seharian bekerja kan? Kasihanilah Blackberry anda sebagaimana anda kasihi awek awek anda kerana Blackberry juga memerlukan kasih sayang. Bagaimana untuk restart?

Tekan button  Alt + Right Shift (aA) dan Del dalam satu masa. Bermakna anda kena tekan ketiga tiga button dalam masa yang sama. Jika tak cukup jari tangan , mungkin jari kaki anda boleh digunapakai. Blackberry anda akan restart dengan sendiri


Blackberry Tips 2

TUTUP RUNNING APPLICATION 

Running application adalah application yang sedang "on" dalam Blackberry anda. Sesetengah application seperti Whatsapp dan Foursquare tidak akan Close hanya dengan anda menekan button Merah di BB anda. Application tetap akan berjalan seperti Running Man yang tak henti henti mempengaruhi masyarakat Malaysia. (Tak ada kena mengena) . Jadi pastikan anda betul betul tutup application jika tidak diguna. Tekan Menu (button lambang Blackberry) selama 1 saat  dan akan keluar simbol simbol application yang sedang running. Tutup application yang tidak digunakan . Pastikan TAK LEBIH DARI 5 application running dalam satu satu masa. Ini akan menyebabkan BB anda hang dengan kadar amat serius dan menimbulkan perasaan psyco dalam diri anda. Selalu ingat yang Blackberry sangat mencabar kesabaran anda. 


Blackberry Tips 3

SHORCUT DALAM MESSAGE

Bagi pengguna pengguna Blackberry, BBM sememangnya lebih popular dari Message. Apa guna jika pakai Blackberry tapi masih bermesejan seperti handphone handphone lain. Sungguh tak ada kelassss. Baik pakai Nokia3310 boleh juga mesej . Tapi bagi yang dah habis BIS dan tak ada duit nak Topup , message akan kembali menjadi pilihan sepertimana pengguna Twitter yang kembali memenuhkan Facebook semasa twitter down. Jadi semasa anda menggunakan Message di BB anda, ada beberapa shorcut yang mempercepatkan dan menjimatkan masa anda . 


  • Tekan "P" untuk mesej hari sebelumnya (Previous Day) 
  • Tekan "U" untuk Oldest Unread Message 
  • Tekan "S" untuk search Message 

Blackberry Tips 4 

DAPATKAN BLACKBERRY PIN ANDA SEPANTAS KILAT

Bila ada kawan kawan yang minta BBPIN anda, masa tu baru nak terhegeh hegeh cari BBPIN dalam phone. Rasanya hobi menghafal BBPIN sendiri bukanlah satu hobi rakyat Malaysia masa kini . Mereka lebih suka menonton Running Man dari menghafal BBPIN sendiri. Kami ada penyelesaiannya. Untuk mendapatkan BBPIN anda sepantas kilat. Cuma perlu taip MYPIN didalam mesej @ BBM @ Whatsapp atau apa sahaja yang boleh ditaip. Autotext akan terus convert perkataan MYPIN tersebut kepada Pin Blackberry anda. 


##Sekian dulu untuk bahagian pertama Tips dan Panduan Penggunaan Blackberry untuk kali ini. Bahagian 2 dengan lebih banyak tips menarik akan muncul. 


11:57 AM | 0 comments | Read More

Lagu Asal Iklan Cosmopoint KK dan Sejarahnya


Zaman dah berubah. Kalau dulu iklan iklan institut pengajian tinggi yang keluar di TV dibuat bodoh je oleh belia belia kat malaysia ni langsung sorang pun taknak amik tahu. Tapi sekarang , tiba tiba je satu iklan dari cosmopoint ni boleh jadi siulan budak budak. Seriusly rasa macam teruja sekejap ramai dok sebut sebut pasal iklan ni.

tak dinafikan first time dengar aku macam , defakkk la lagu ni gedik gedik. Tiba tiba esoknya aku dengar budak kampung aku nyanyi . Nananana KK. ..nananaaa KK . Aku cuma dengar dia sebut KK tu je la. Aik pelik lagu iklan boleh jadi berpengaruh sampai macam tu sekali. Maka timbullah keinginan aku untuk membuat satu kajian terperinci berkaitan lagu ni. Ewahh

Ni iklan Cosmopoint KK yang disebut sebut tu.


Model yang berlakon dalam iklan ni namanya Fiqa Liyana Chong . Cam comei gak dia ni tapi seksi sangat .


memang tak dinafikan lagu ni macam agak kegedikan dan macam tak sesuai je kan tiba tiba dok sebut KK .Ramai jugak yang ingat dalam lagu tu disebut "gegeh". Kalau di Kedah "gegeh" tu  maksudnya  lebih kurang macam gedik gedik gitu .  TAPI aku rasa orang yang buat iklan ni memang berjaya la sebab sangat catchy sampai budak budak kampung aku boleh jadikan hobi menyanyi lagu Cosmopoint KK sebagai hobi baru. Aku harap sangat budak yang suka nyanyi tu baca entry aku ni. Mesti tergedik gedik suka. 

nah amik lirik lagu ni dah nak nyanyi sangat 

*hey tengok ni... jom marilah*

Semuanya ada di KK ...Cosmopoint KK
Untuk masa depan mu ...Yang cerah
Semuanya hebat di KK ...Cosmopoint KK
Semua mimpi mu kan jadi nyata
SEMUANYA ADA DI SINI



Sebenarnya lagu ni bukanlah lagu yang memang direka khas untuk iklan ni. Sebab sebenarnya diolah balik dari lagu asal nyanyian Janrywine J Lusin bertajuk Macam Di KK. Ni haa lagu asalnya





Huruf K tu sendiri dah mencapai populariti tersendiri di Malaysia. Bermula dengan Datuk K, kemudian KPOP, sekarang Cosmopoint KK pulak. Dan K jugak satu huruf berbisa yang mematikan mesej panjang berjela . Taip panjang panjang , dia reply K je.. memang menyirap!

Promot sikit .


p/s: so sekarang dah tahu la kan sejarah lagu asal ni? haa g nyanyi sana diam diam. Mungkin lepas ni lagu Cosmpoint KK ni akan muncul sebagai lagu pilihan dalam pusat karaoke.Siapa tahu kan? 
12:16 AM | 4 comments | Read More

Ini Yang Terjadi Bila Lelaki Dan Wanita Bersentuhan

Written By Hafiz Rahman on Thursday, June 21, 2012 | 8:00 PM

Inilah Terjadi Bila Bersentuhan dgn bukan mahram...must read...!!!

Photo: Inilah Terjadi Bila Bersentuhan dgn bukan mahram...must read...!!!

Pada lelaki dan perempuan yang naif diluar sana.Inilah alasan dan sebab mengapa anda tak perlu bersentuhan dengan bukan mahram atau pasangan pakwe/makwe masing-masing diluar sana...Lihat tanda merah dalam gambar di atas

Kajian menunjukkan bahagian berwarna merah adalah peningkatan suhu yang tinggi dikawasan tersebut.Jadi berpegangan tangan membuatkan jantung seorang perempuan berdegup kencang kerana cinta dan kasih sayang.Sedangkan lelaki berdegup di otak dan kemaluan kerana nafsu semata...

Daripada Ma’qil B. Yasar radhiyallahu ‘anhu, Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa Sallam bersabda:

Sekiranya kepala salah seorang daripada kamu ditusuk dengan jarum besi, itu adalah lebih baik bagi kamu daripada kamu menyentuh wanita yang tidak halal bagi kamu. (Hadis Riwayat ath-Thabrani, Mu’jam al-Kabir, 20/211-212, no. 486 & 487)

benarlah Hadis Nabi bersabda:

Daripada Ibnu Abbas r.a. berkata: Saya mendengar Rasulullah SAW bersabda: "Janganlah seorang lelaki berdua-duaan (khalwat) dengan wanita kecuali bersama mahramnya". 
(Hadis Riwayat Bukhari & Muslim)

Di dalam surah An-Nur surah yang ke 24 ayat yang ke 30 Allah bagitau,

Katakanlah kepada orang laki-laki yang beriman: "Hendaklah mereka menahan pandangannya, dan memelihara kemaluannya; yang demikian itu adalah lebih suci bagi mereka, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang mereka perbuat."






Pada lelaki dan perempuan yang naif diluar sana.Inilah alasan dan sebab mengapa anda tak perlu bersentuhan dengan bukan mahram atau pasangan pakwe/makwe masing-masing diluar sana...Lihat tanda merah dalam gambar di atas




Kajian menunjukkan bahagian berwarna merah adalah peningkatan suhu yang tinggi dikawasan tersebut.Jadi berpegangan tangan membuatkan jantung seorang perempuan berdegup kencang kerana cinta dan kasih sayang.Sedangkan lelaki berdegup di otak dan kemaluan kerana nafsu semata...

Daripada Ma’qil B. Yasar radhiyallahu ‘anhu, Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa Sallam bersabda:

Sekiranya kepala salah seorang daripada kamu ditusuk dengan jarum besi, itu adalah lebih baik bagi kamu daripada kamu menyentuh wanita yang tidak halal bagi kamu. (Hadis Riwayat ath-Thabrani, Mu’jam al-Kabir, 20/211-212, no. 486 & 487)

benarlah Hadis Nabi bersabda:

Daripada Ibnu Abbas r.a. berkata: Saya mendengar Rasulullah SAW bersabda: "Janganlah seorang lelaki berdua-duaan (khalwat) dengan wanita kecuali bersama mahramnya". 
(Hadis Riwayat Bukhari & Muslim)

Di dalam surah An-Nur surah yang ke 24 ayat yang ke 30 Allah bagitau,

Katakanlah kepada orang laki-laki yang beriman: "Hendaklah mereka menahan pandangannya, dan memelihara kemaluannya; yang demikian itu adalah lebih suci bagi mereka, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang mereka perbuat."
QWA



8:00 PM | 0 comments | Read More

Koleksi Gambar Proton Preve Sapphire Special Edition 2012


proton preve special edition, proton preve SE, proton preve sapphire, proton sapphire, proton preve bodykit, gambar proton preve special edition, gambar proton sapphire

Selepas pelancaran Proton Preve, proton kini mengorak langkah dalam segmen pembuatan kereta bertaraf global dengan memperkenalkan Proton Preve Special Edition atau dikenali juga dengan nama Proton Preve Sapphire. 

Keluaran edisi ini dilengkapi dengan bodykit sporty dan kemasan rim "18" berjenama Lenso bersama teknologi break dari Lotus. Varian warna yang diperkenalkan adalah gun-metal mette.

Proton Preve Sapphire ini belum dilancarkan secara rasmi dan harganya juga belum diumumkan. 

Berikut adalah koleksi gambar gambar Proton Preve Sapphire atau Proton Preve Special Edition 2012.  








5:39 PM | 0 comments | Read More

Kristen Stewart Terima Pendapatan Tertinggi RM109.4 Juta


BINTANG TWILIGHT, Kristen Stewart (gambar) kini telah mengatasi Angelina Jolie sebagai pelakon wanita yang menerima bayaran paling tinggi di pasaran.

Menurut data yang dikumpulkan oleh majalah bisnes, Forbes, pelakon berusia 22 tahun itu yang baru-baru ini membintangi sebuah lagi filem boxoffice, Snow White And The Huntsman, menerima sehingga £22 juta (RM109.4 juta) dalam tempoh 12 bulan dari Mei 2011, mengatasi bayaran yang diterima oleh Jolie yang kini jatuh di tangga keempat.
Pendapatan tinggi tersebut juga menandakan Kristen kini sudah pun mengatasi artis-artis veteran seperti Cameron Diaz dan Sandra Bullock daripada segi bayaran.
Diaz kini menduduki tangga kedua dengan pendapatan sebanyak £21 (RM104.4 juta) untuk tempoh yang sama.
Penerima anugerah Oscar, Sandra Bullock, walaupun tidak begitu menyerlah sejak tiga tahun kebelakangan ini masih mampu berada di tangga yang ketiga dengan pendapatan sebanyak £15 juta (RM74.6 juta)
Selain Angelina Jolie di tempat keempat, Charlize Theron dan Julia Roberts masih mengekalkan status antara 10 pelakon wanita dengan bayaran paling tinggi.
Begitu juga Sarah Jessica Parker, Meryl Streep, Kristen Wiig dan Jennifer Aniston.
12:01 PM | 0 comments | Read More

Gambar Tatu Awi Rafael Di Tangan Dan Bahu

Sebelum ini kecoh dengan berita seorang penyanyi lelaki popular bertatu di bahagia tangan . Dan beberapa hari yang lalu, Awi Rafael tampil menjelaskan tentang tatu yang wujud di bahagian tangan beliau adalah kerana kekhilafan dan kejahilannya dimasa lalu dan dia kini dalam proses untuk mula berubah ke arah lebih baik. Alhamdulillah jika ianya benar. 

Dan kini heboh pula gambar yang menunjukkan Awi Rafael bukan sahaja bertatu di bahagian tangan, tetapi turut mempunyai tatu  lukisan dibahagian bahu beliau. lihat gambar  dibawah :







Dalam pada itu, seorang penceramah, Ustaz Zahazan Mohamed berkata :


“Bukan mudah untuk seseorang yang dikenali ramai seperti Awi mahu mendedahkan perbuatan bertatu itu secara umum dan Alhamdulillah, sekurang-kurangnya dia cepat sedar dan bertaubat. Malah sanggup berkongsi kepada peminat-peminatnya agar tidak mengikuti kelakuan buruknya itu. Semoga Allah gugurkan segala keburukan silam dan mengangkat kebaikannya.” 





# kalau ikut pada apa yang aku tahu, nak buang tatu memang mengambil masa sedikit dan memerlukan kewangan yang cukup.Tatu dibadan boleh dihapuskan dengan menggunakan kaedah laser tetapi ia agak menyakitkan. Harap harap Awi Rafael cepat cepat membuang tatu dibadannya. Amalan tak diterima selagi tak buang benda tu. 
8:06 AM | 7 comments | Read More

Info Jambatan Kedua Pulau Pinang- Terpanjang dan Pertama Di Dunia Tahan Gempa Bumi


Jambatan kedua Pulau Pinang akan menjadi yang terpanjang di dunia selain yang pertama menggunakan teknologi mampu menyerap gegaran gempa, kata Pengurus Bahagian Pembinaan Jambatan Kedua Sdn Bhd (JKSB), Zulkipli Nasri.
Beliau berkata produk penahan gempa tersebut dikenali sebagai Galas Getah Redaman Tinggi (HDRB) melalui penggunaan sistem pengasingan seismik yang berkesan berupaya melindungi struktur jambatan daripada kerosakan jika terjadi gempa bumi.
Bercakap kepada Bernama semasa sesi lawatan ke projek jambatan itu di sini Rabu, Zulkipli berkata HRDB itu adalah produk yang direkabentuk oleh Pusat Penyelidikan Tun Abdul Razak (TARRC) di United Kingdom, sebuah makmal milik Lembaga Getah Malaysia (LGM).
Beliau berkata produk itu yang dihasilkan sepenuhnya di dalam negara dipasang pada setiap dek jambatan itu adalah peralatan inovatif melindungi bukan sahaja struktur tetapi juga isi kandungan dalam struktur.
“Kami percaya teknologi ini akan digunapakai dalam pembinaan jambatan lain di dalam dan luar negara,” katanya.
Jambatan kedua tersebut berharga RM4.5 bilion sejauh 23.5 km dengan 16.9km struktur marin dibina bersama oleh UEM Builders Bhd dan CHEC Pembinaan (M) Sdn Bhd mulai tahun 2008 dijangka siap sepenuhnya pada September 2013.
Apabila siap nanti ia akan dapat mengurangkan kesesakan lalu lintas yang berlaku di negeri ini. Jambatan itu yang juga terpanjang di Asia Tenggara, menghubungkan Batu Maung di bahagian pulau dengan Batu Kawan di bahagian tanah besar.
Zulkipli berkata berdasarkan prestasi terkini, pihaknya menyasarkan pencapaian kemajuan keseluruhan projek melebihi 90 peratus pada akhir tahun ini. Katanya, melihat pada kesungguhan pihak kontraktor melaksanakan pembinaan, jambatan mungkin dapat disiapkan dua bulan lebih awal daripada jadual.
“Kemajuan pembinaan sedikit sebanyak dipengaruhi faktor cuaca dan sekiranya keadaan mengizinkan, saya yakin projek akan siap lebih awal kerana setakat ini kemajuan telah 3.15 peratus mendahului jadual.”

12:01 AM | 0 comments | Read More

Penyanyi Popular Pakistan Ghazala Javed Ditembak Mati

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, June 20, 2012 | 7:19 PM




ISLAMABAD - Penyanyi Pakistan yang popular, Ghazala Javed ditembak mati di wilayah Peshawar lewat kelmarin.


Ghazala ditembak mati bersama ayahnya.



Bagaimanapun maklumat-maklumat yang diperoleh memberi maklumat yang berbeza mengenai kes itu.



Menurut polis, pembunuhan mereka kemungkinan disebabkan pertikaian keluarga.




Ghazala dari lembah Swat meninggalkan kawasan itu tidak tahun lalu ketika tindakan ketenteraan terhadap Taliban.



Laporan-laporan dari Pakistan menyebut golongan artis menjadi sasaran kumpulan pemberontak sejak mereka menguasainya pada 2007.



Kakak Ghazala mendakwa beberapa lelaki bersenjata memasuki rumah Ghazala lalu menembak dia dan bapanya.



Bagaimapun keterangan lain menunjukkan mereka terbunuh apabila dilepaskan tembakan di jalan.



Penyanyi itu, anak keluarga muzik, popular di Pakistan dan Afghanistan.



Penyanyi itu yang berusia dalam pertengahan 20-an telah berkahwin dengan ahli perniagaan tetapi telah bercerai.


sumber : sinarharian
7:19 PM | 0 comments | Read More

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)