Tempah Gas Memasak Petronas Dengan Satu Nombor Sahaja

Written By Hafiz Rahman on Friday, April 06, 2012 | 4:08 PM

Gas memasak dirumah tiba tiba habis? Jangan risau kerana kini Petronas ada penyelesaian yang pantas, selamat dan berbaloi. Petronas telah memperkenalkan talian bebas tol baru untuk menempah gas memasak yang akan dihantar terus ke rumah anda oleh staff Petronas yang terlatih.

Anda hanya perlu dail 1-300-888-GAS(427)

image

KENAPA PERLU PILIH GAS MEMASAK PETRONAS?

untuk setiap pembelian Gas Petronas, anda akan diberi ganjaran mata Mesra Kad . Jumlah  Mesra point boleh ditebus di stesen stesen Petronas seluruh Malaysia. Anda boleh memilih untuk menebus isian minyak atau barangan di dalam Kedai Mesra Petrona.

semasa penghantaran Gas ke rumah anda, staff terlatih akan memeriksa keadaan gas memasak dirumah sama ada berada dalam keadaan baik atau tidak. Kini anda tidak lagi perlu risau dengan keselamatan gas memasak dirumah.

seiring dengan nama Petronas yang gah dipersada dunia, semua pekerja di Petronas telah dilatih untuk melaksanakan pemeriksaan keselamatan dan memastikan anda mendapat produk terbaik dan dalam keadaan paling selamat.

KAWASAN YANG MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN PENGHANTARAN GAS PETRONAS.

Penghantaran Gas Petronas kini berada di hampir semua bandar bandar utaam seluruh negara dan akan bertambah dari masa ke semasa. Antara kawasan yang menyediakan khidmat penghantaran gas adalah :

image

FRIDGE MAGNET GAS DELIVERY PERCUMA UNTUK ANDA SEMENTARA STOK MASIH ADA

image

4:08 PM | 1 comments | Read More

Tutorial Lengkap Cara Buang / Hide Facebook Timeline

cara buang timeline,tutorial buang facebook timeline, cara buang facebook timeline, cara hide facebook timeline, macammana nak buang facebook timeline,

Facebook timeline adalah satu invention oleh facebook yang kurang disenangi oleh segelintir pengguna facebook kerana katanya ia menyusahkan dan agak menyerabutkan mata kerana ia memaparkan news di sebelah kanan dan kiri. Itu kata segelintir mereka . Tapi bagi aku, rasanya tak ada efek sangat pun . Kadang kadang orang tak boleh terima benda baru sebab dah terlalu biasa dengan benda lama. Tapi lama lama biasa la kan dengan benda baru. Kalau tak ada invention dan perubahan, macammana nak maju ke hadapan. Betul tak?

Ok harini aku nak bagi tutorial dan cara untuk hide facebook timeline di profile anda yang sudah bertukar menjadi sistem Timeline. Tutorial ini cuma berkesan untuk memaparkan facebook menggunakan profile lama kepada diri anda sahaja . Maknanya jika kawan kawan anda view profile, ia masih timeline. Apps ini cuma berkesan menggunakan komputer anda sahaja. So jangan nak syok sangat update status “Yeayyy berjaya hack dan tukar facebook timeline kepada yang lama”. Sesungguhnya status tersebut mampu membuatkan anda malu sampai mati dan bakal menjadi bahan ketawa sepanjang zaman oleh rakan rakan anda.

Application ini dinamakan Facebook Timeline Remover. bagaimana untuk hide time line? Jom ikut langkah langkah dibawah :

LANGKAH 1 :

Download dan install extension ini mengikut jenis browser yang anda gunakan. Klik pada ikon jenis browser dibawah untuk download.

LANGKAH 2 :

Savekan file yang didownload tadi

image

LANGKAH 3 :

install dan enablekan extension tersebut.

image

LANGKAH 4 :

Refresh facebook anda dan ia akan kembali kepada profile lama.

**IKON facebook timeline remover akan muncul disebelah kanan atas browser anda. Anda boleh enable atau disable pada bila bila masa yang anda mahukan.

****sebarang pertanyaan boleh diajukan di bahagian komen atau terus ke Page Rasmi BlogHafizRahman

LEBIH BANYAK TUTORIAL MUDAH DAN SENANG UNTUK ANDA. KLIK BANNER DIBAWAH

 

11:36 AM | 7 comments | Read More

Aaron Aziz Dedah Kad Pengenalan Sebenar

gambar kad pengenalan aaron aziz, nama sebenar aaron aziz,ic aaron aziz, mat haron aziz

Beberapa hari yang lalu, kecoh sebentar dunia hiburan apabila satu gambar yang dikatakan kad pengenalan Singapura milik Aaron Aziz disebarkan , pertama kalinya oleh laman hiburan ROTIKAYA . Ramai yang mengecam pendedahan rotikaya dan menganggap artikel tersebut berniat untuk memalukan Aaron Aziz.

image

Dan susulan penerbitan artikel tersebut, Aaroz Aziz tampil membuat penafian berhubung isu IC tersebut dan mengatakan bahawa kad pengenalan tersebut bukan miliknya dan direka oleh individu tidak bertanggungjawab bertujuan untuk memalukannya dan menjadikannya bahan lawak. Dan Aaron Aziz turut dikatakan akan mengambil tindakan ke atas laman blog yang menyebarkan fitnah tersebut.

Dan terbaru, Aaron Aziz tampil mendedahkan kepada umum kad pengenalan tulen beliau semasa ditemu ramah oleh Suria.FM

image

Kini terbukti nama sebenar Aaron Aziz adalah Aaron Mustapha Bin Aziz dan bukannya Mat Haron Mustapha bin Mat Aziz Mustapha. Tapi, jika benar nama Aaron Mat Haron pun, apa salanya kan? Tak menjadi satu masalah besar sangat pun rasanya. Dah nama pun artis so memang la kena ada nama komersial. Artis artis lain pun nama asalnya bukan sesedap nama komersial mereka.  Mungkin laman blog hiburan tersebut sengaja nak mensensasikan sesuatu untuk menarik pengunjung membaca artikel.

Semenjak dua menjak ni nampaknya laman tersebut memang banyak main isu sensitif dengan artis . Berani sangat dah nampak. Jangan sampai kena banned. Menulis artikel ni kena jaga juga sensitiviti orang lain dan masyarakat. Banyak perkara perlu diambil perhatian supaya tak menjadi fitnah. Bila dah jadi satu fitnah susah . Sebab ramai yang akan percaya dan penulis yang terpaksa menanggung dosa fitnah tersebut.

8:13 AM | 2 comments | Read More

Perhimpunan BERSIH 3.0 , 28 April 2012 , Dataran Merdeka

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, April 04, 2012 | 5:31 PM

perhimpunan bersih 3.0, bersih 3.0, tarikh bersih 3.0, gambar bersih 3.0,, duduk bantah

Perkataan BERSIH kini mula meniti di bibir rakyat Malaysia semula selepas BERSIH 2.0 dijalankan pada bulan Julai 2011 yang lalu. BERSIH 3.0 kini menyusul pula dan dikatakan akan diadakan pada 28 April 2012 ini di Dataran Merdeka. Untuk BERSIH 3.0, lebih 84 NGO akan turut serta dalam perhimpunan tersebut dan menuntut pilihanraya yang lebih telus dan adil oleh SPR dan kerajaan. Tema dan slogan kali ini adalah DUDUK BANTAH .  8 tuntutan dalam BERSIH 3.0 adalah sama dengan apa yang dituntut sebelum ini iaitu:

image

  • Bersihkan senarai undi
  • Mereformasikan undi pos
  • Gunakan dakwat kekal
  • Akses media bebas dan adil
  • Masa kempen minima 21 hari
  • Kukuhkan institusi awam
  • Hentikan rasuah
  • Hentikan politik kotor
  • Perhimpunan BERSIH 3.0 dikatakan akan menumpukan kepada reformasi yang lebih besar dan ia dijalankan sekali lagi atas faktor faktor berikut :

    1. Jawatankuasa Pilihan Khas Berhubung Penambahbaikan Proses Pilihan Raya (PSC) masih lagi dilihat gagal untuk menyelesaikan 8 tuntutan yang dibuat semasa perhimpunan Bersih 2.0
    2. Lebih banyak penipuan dan bentuk manipulasi telah diperolehi
    3. Tidak yakin Pilihanraya Umum ke 13 akan adatang dapat dilakukan dengan telus dan adil
    4. SPR masih lagi gagal melibatkan isu asas iaitu membersihkan daftar pemilih
    5. PSC masih lagi belum dilihat benar-benar mengusul satu kaedah yang baik bagi menyelasaikan masalah warga Malaysia yang berada di luar negara untuk mengundi

    Apa pula kata anda sebagai pengundi? Adakah ianya wajar atau tidak? Mungkin kita mempunyai pandangan dan sudut pemikiran yang berbeza dan fahaman tertentu. Tapi bagi admin, rasanya ia mungkin perlu untuk membuat desakan kepada SPR supaya lebih telus dan tiada unsur meragukan di dalam pilihan raya Malaysia sesuai dengan nama perhimpunan itu sendiri iaitu BERSIH iaitu membersihkan apa yang patut. Namun, harapnya perhimpunan pada kali ini ntidak mencetuskan huru hara melampau dan sekadar rapat umum menuntut kebenaran dan bukannya medan melepaskan kemarahan masing masing.

    Benarkah Timbalan Presiden Angkatan Amanah Merdeka (Amanah), Tan Sri Abdul Kadir Sheikh Fadzir juga akan menyertai BERSIH 3.0?

    https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/406845_346368962059938_100000605126741_1368576_673251012_n.jpg

    sumber :

    Enciknakal

    ilustrasiaku

    forblogger

    yanmieonline

    paspb

    5:31 PM | 0 comments | Read More

    Nadia Mustafar Disamun | Rugi RM20,000 Wang Perniagaan

    Written By Hafiz Rahman on Tuesday, April 03, 2012 | 7:48 PM

    KUALA LUMPUR: Pelakon drama, Siti Naziyah Sheikh Mustafa atau Nadia Mustafar kerugian RM20,000 selepas disamun dua lelaki menaiki motosikal di tempat letak kereta Pasar Pudu, di sini, semalam.

    Dalam kejadian jam 1 tengah hari itu, Nadia, 35, bersama anak keduanya di dalam kereta Toyota Camry miliknya sebelum seorang lelaki yang masih memakai topi keledar membuka pintu dan membawa lari beg tangan pelakon berkenaan yang diletakkan di tempat duduk penumpang hadapan.

    Nadia yang ditemui selepas membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis (IPD) Dang Wangi berkata, terkejut dengan tindakan dua lelaki itu, dia keluar daripada kereta dan menjerit meminta tolong, namun beberapa orang awam di situ gagal mengejar dua lelaki terbabit yang memecut laju motosikal mereka.

    “Saya baru tiba di tempat letak kereta pasar itu apabila tiba-tiba dua lelaki berhenti di sebelah pintu kiri saya sebelum seorang daripada mereka membuka pintu dan melarikan beg tangan saya.

    “Di dalam beg itu ada tiga beg kecil masing-masing berisi wang perniagaan RM18,000 manakala dua lagi wang perbelanjaan diri dan dokumen peribadi,” katanya.

    Menurutnya, dia terkilan dengan kejadian itu kerana wang berkenaan hasil pendapatan 13 hari membuka gerai jualan di Pusat Kraf Negara.

    “Wang itu hasil pendapatan berniaga yang sebahagiannya saya mahu bayar gaji enam pekerja,” katanya.

    *Sekarang ni memang bahaya kalau bawak duit banyak banyak.Penyangak ni matanya tajam. Dari kes Nadia ni, rasanya memang pencuri tu dah aim dari awal lagi untuk rompak beliau. Dah benda nak jadi kita memang tak bole nak elak. Mungkin bukan rezeki beliau. Gelak besar la penyangak tu malam ni.

    ikuti video penjelasan Nadia berhubung kes rompakan ke atas beliau :

    Menang agak malang nasib nadia. Sebelum ni beliau juga pernah diperintahkan oleh mahkamah untuk membayar sebanyak RM 250000 kepada Lisdawati .

    sumber

    7:48 PM | 0 comments | Read More

    Gambar Terbaru Ally Iskandar Dan Farah Lee

    Written By Hafiz Rahman on Monday, April 02, 2012 | 8:00 AM

    Pernikahan Ally Iskandar dan Farah Lee adalah antara percantuman dua hati yang paling mendapat perhatian oleh semua pelayar pelayar internet. Keyword “Farah Lee” menjadi antara keyword paling dicari oleh semua pengguna internet . Di BlogHafizRahman sendiri, entry berkaitan telah disiarkan sekitar bulan September 2011 , dan pada waktu tersebut, Ally belum mengumumkan apa apa hubungan bersama Farah Lee. Boleh rujuk artikel

    >>Gambar Farah Lee : Bakal Tunang Ally Iskandar Ke?<<

    "aku terima nikahnya, nurfarahin binti romli dengan maskahwinnya dua ratus lima puluh ringgit tunai."

    "SAH..?"

    "sah.. sah.."

    Dan tepat jam 10.03 pagi, 20 Januari 2012 yang lalu, sudah sah Farah Lee , pemilik Blog Farah Lee | Kunfayakun  menjadi milik selamanya Ally Iskandar, menjadi penyeri dalam setiap kehidupan Ally.

    >>Gambar Nikah Ally Iskandar Dan Farah Lee<<

    Dan alhamdulillah, setelah dua bulan bergelar suami isteri, farah Lee akhirnya update blog beliau dengan cerita indah bersama Ally Iskandar . Alhamdulillah, dari apa yang diceritakan, Farah Lee dan Ally Iskandar nampaknya sangat bahagia dengan kehidupan mereka sekarang. Semoga jodoh berpanjangan dan diredhai . Amin

    Antara petikan entry dari blog farah lee

    sudah masuk dua bulan perkahwinan kami. alhamdulillah, masih rasa keberkatan mereka yang banyak mendoakan kesejahteraan rumah tangga kami. harapnya doa itu tiada berhenti. amin.. perkataan ‘sudah dua bulan’ atau ‘baru dua bulan’ kadang datang silih berganti. ‘sudah dua bulan’ tapi aku masih rasa seperti baru semalam berkahwin, kebahagiaan jelas terasa (waaa.. suami kat malaysia, aku kat korea ?.?). ‘baru dua bulan’ tetapi banyak yang telah aku pelajari dari perkahwinan ini, dan masih belajar.

    http://i.imgur.com/UnSf8.jpg

    nampak sangat bahagia. Nak kahwin cepat cepat jugak la. hehe. Farah Lee ni ada iras iras seorang kawan baik aku .

    8:00 AM | 0 comments | Read More

    Gambar Kereta Baru Zizan Razak Mitsubishi EVO 10

    Written By Hafiz Rahman on Sunday, April 01, 2012 | 10:16 PM

    Tuah ayam nampak dikaki, tuah ,manusia tiada siapa yang tahu. Mungkin Zizan Razak dahulunya tidak pernah terfikir beliau akan menjadi sepertimana beliau sekarang. Raja Lawak mengubah segalanya dalam hidup Zizan . Dan yang paling penting, beliau bangkit ke arah kejayaan atas usaha dan bakat yang dimiliki .

    Terbaru, Zizan Razak (dulunya dikenali sebagai Zizan Raja Lawak) telah menerima sebuah kereta Mitsubishi EVO 10 yang ditempah khas dari pihak Performance Part M7. Memang superb la kereta ni. Caya la Zizan.

    WWN 869






    ingin tahu specifikasi Mitsubishi EVO 10? Sila klik

    >> Mitsubishi EVO 10 Specification <<

    10:16 PM | 3 comments | Read More

    Labels

    TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)