Home » , , , , , » DEDAH!!Myvi dan Alza Adalah Hasil Ciplak dan Copy Paste???

DEDAH!!Myvi dan Alza Adalah Hasil Ciplak dan Copy Paste???

Written By Hafiz Rahman on Tuesday, October 19, 2010 | 9:52 PM

bagi penngguna Alza dan Myvi...jangan marah dengan pendedahan yang sudah lama didedahkan ni...hihi..rasanya dah ramai yang tau pasal nie...tapi masih ada sebilangan kecil yang  masih xtau...so aku nak bagitau....


sebenarnya perodua Alza dan Myvi adalah model asal atau dalam kata lain ""diciplak"" dari kenderaan dari Jepun...jom ikuti pendedahn ini =)


sebenarnya Perodua Myvi yang sangat laris tu adalah sebuah kereta yang diilhamkan dari kereta Toyota Passo dan Daihatsu Sirion..


yang atas tu Daihatsu Sirion


yang kanan Toyota Passo


























nie pulak Myvi =)
















ok habes cerita Myvi...sekarang kita tengok pulak Alza....anda mesti perasan kan yang Alza sebenarnya Myvi yang dipanjangkan menjadi MPV...ok kita tengok nie


Ini Perodua Alza

dan ini adalah .....
Toyota Passo Sette


sama kan???bukan setakat sama...memang sebijik...

ok Perodua jangan marah...rasanya ini mungkin kerjasama antara Perodua dengan syarikat dari Jepun....tapi kenapa masa promot tak bagitau ek???hihihi....

ok wateva la...yang penting...Myvi tetap menjadi kereta paling laris di Malaysia untuk 2tahun berturut2....sapa2 yang nak beli baru memang kena order awal...hot stuff nie walaupon kereta yang "diciplak"dari kereta luar..maaf pengguna Myvi jangan marah...kalau anda perasan...ramai pengguna Myvi yang transform kereta dorang jadi Toyota Passo...kalau tak dapat tukar 100% pon...boleh letak lambang PASSO pon jadik la..hahhaa...

sekian skuad DEDAH melaporkan dari Kandahar~, Mesir~~








Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

14 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)