Home » , , » TIPS BLOGGING!!Bahasa Yang Digunakan Dalam Blog Menggambarkan Keperibadian Anda :Part 1

TIPS BLOGGING!!Bahasa Yang Digunakan Dalam Blog Menggambarkan Keperibadian Anda :Part 1

Written By Hafiz Rahman on Tuesday, August 31, 2010 | 7:02 AM

wahhh semakin rajin aku buat entry tips berblogging....adakah ini satu komplot untuk menjatuhkan DARKBATMAN dan sekutu2 blogger otai yang selalu bagi tips2 menarik...no3..tak mungkin aku dapat lawan mereka semua...ini hanyalah blog sendiri2 yang kadang2 ja orang melawat.....but nevermind.....aku tetap akan memberi apa yang aku rasa..

entry ini diilhamkan oleh saudari doubleeudoubleeudoubleeu (beliau maksudkan WWW la tue..saja nak bagi panjang...kreatifff)hihi...sorryyy...ilham datang dari komen  cik I.Hazwani aka doubleeudoubleeudoubleeu tadi dalam entry semalam ...pasal tu..... dalam entry nie....

TiPS Blogging !!Membuat Blogger Lain Tak Meluat Dengan Blog Kita


thanx to cik  doubleeudoubleeudoubleeu sebab bagi idea nie....pertanyaannya......

 nak tanye pndapat pulak ,

pasal jenis bahasa dlm blog

mcm lain org lain jnis lenggok bhasa dia guna

ada org kasar , lain suka gelak bbyk , lagi siyes smacam , ada pulak bhasa main lepas..



ha mmcam lah..

pndpt cane ?

itu soalan nya...jawapan dari pemikiran kepala otak aku pasal jenis bahasa ialah.....bersambung dibawah



sambungan dari atas..haha....kalau kita tengok bahasa dalam blog nie macam2 ada....kasar ,lawak, serius cam nak makan orang , tah pape bahasa tak faham....yang guna loghat negeri masing2 pon ada.....ni semua terpulang pada masing2 ...but the most important thing is..pastikan bahasa yang digunakan tu tak terlalu menyusahkan makhluk2 didunia untuk baca dan faham...ayat tu jangan la tinggi sangat macam nak buat thesis PHD....sedang2 sudah...tahap PMR cukup..SPM kerr..hihi

lenggok bahasa dalam blog selalunya menunjukkan keperibadian seseorang blogger tu sendiri....macamna dia kat luar..macam tu jugak lah dia dalam blog...tak boleh nak tipu diri sendiri..nak switch tetiba..kat luar bukan main syaitonirrojim....kat dalam blog alahai macam ustazzzz..memang tak kena....munafik tu....haha

pasal kasar or tak kasar bahasa yang digunakan...aku sendiri pon kekadang (selalu gak r) guna bahasa kasar untuk menunjukkan kemarahan dan mood + feeling masa tulis type entry ...kasar tak salah sangat tapi kasar kena la bertempat..jangan la dari awal sampai habis kau nak memaki hamun orang...memang kena maki hamun balik la...haha

akan bersambung yang part gelak banyak2 dan bahasa lepas...................(ada keja kena settle weh...tak sempat taip panjang2)

p/s : kepada DaHLia entry semalam tidak ditujukan kepada anda....plizz jangan amik hati...hihi

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

8 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)