Home » , , , , » TiPS Blogging !!Membuat Blogger Lain Tak Meluat Dengan Blog Kita

TiPS Blogging !!Membuat Blogger Lain Tak Meluat Dengan Blog Kita

Written By Hafiz Rahman on Monday, August 30, 2010 | 12:41 PM

ok hari nie dengan rasa baiknya aku nak bagi beberapa sebab kemeluatan terlampau terhadap sesuatu blog so that prevention action boleh kita amik untuk memastikan kita tak termasuk dalam blog yang dimeluat itu..haha


before that..nak menyorot something...kita semua tahu yang blog kita adalah kita punya...suka hati kita nak buat apa dengan blog kita....suka hati kita nak post apa dan suka hati kita nak kutuk sapa pon dalam blog...mybe sesetengah blogger berpemikiran macam tu...ok istighfar banyak2 dan buang perangai tak elok tue...


kita rasa kita punya blog kita punya..suka ati kita..tapi sedar tak yang blog kita dibaca oleh public (excluding insan2 yang memprivatekan blog mereka)..so kalau dah public tu maknanya sedunia pancaroba nie boleh menengok dan meneropong blog kau...cuba kalau diri kita sendiri ..duduk ditengah orang ramai...buat suka hati...londeh seluar ke...apa persepsi orang???sama la dengan dunia blogging....wateva yang kita cakap..kita post dalam entry..apa yang kita komen dan apa yang kita luahkan menggambarkan keperibadian seseorang blogger tu....jangan sampai orang meluat


ok ada beberapa action yang membolehkan orang meluat nak datang blog anda....kiranya sekali datang..yg tu first and the last la



  1. asyik cerita pasal diri kau ja...nak makan choki2 pon nak cerita....5minit lepas tue cerita pulak kau makan nasik 2pinggan..pastu cerita lagi kau makan sambal ayam ...tak salah nak cerita keidupan peribadi tapi berpada2lah....jangan full post kau cerita pasal diri kau ja...macam orang lain tak pernah makan choki2 dengan nasik lauk ayam tu....haha
  2. asyik nak cerita pasal earning nuffnang ja...kadang2 setiap masa nak cerita earning....sikit2 nak tunjuk earning dan cash out dia...ala kalau setakat cash out cukup2 50 ringgit nak bising sedunia...apehal la...bagitau sekali cukup..haha...lain la kalau si DaHLia's JouRNaL ™ | Blogging is a way of Experimenting si cikgu tu yang cash out beribu riban...n Cik Epal yang turut pernah cash out ribu riban....memang tak kisah la nak cerita 100kali pon....orang tak meluat sebab orang nak tips dia tu..haha
  3. buat post lepas tu kat bawah cakap...."kalau tak nak komen sudah..boleh blah" ataupon cakap "kalau tak suka blog nie boleh blah or klik close"...tak baik macam tu...tak kisah la orang tu datang nak melawat suka2 or melawat2 xsuka2 (betul ke ayat) ..dia tetap tetamu kita..layan la dengan baik semua orang....even anonymous yang suka komen2 merapu pon sebenarnya dia adalah silent reader kita...dia sentiasa mengikut perkembangan kita cuma dia mybe tak mahu identiti dia terbongkar or memang dia pengecut  uPPppsss~~

ok setakat 3 ja aku bagi....kalau banyak2 nanti korang pon meluat dengan blog aku..haha...


Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

21 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)