Home » , » TIPS BLOGGING!!Bahasa Yang Digunakan Dalam Blog Menggambarkan Keperibadian Anda :Part 2

TIPS BLOGGING!!Bahasa Yang Digunakan Dalam Blog Menggambarkan Keperibadian Anda :Part 2

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, September 01, 2010 | 9:36 AM

ok ini adalah sambungan dai entry semalam yang tak sempat aku habiskan sebab banyak kerja kena disettlekan .....entry semalam adalah entry bertajuk serupa tapi lain sikit..(beza dekat part 1 & part 2 ja) .....daslam entry semalam  yang bertajuk 

TIPS BLOGGING!!Bahasa Yang Digunakan Dalam Blog Menggambarkan Keperibadian Anda :Part 1

aku dah coretkan beberapa blog Language....ingat Jessey Mc Cartney je ada lagu Body Language ..blog pon ada wehh




sambungan



  1. Jenis yang banyak gelak--ada beberapa /banyak jugak la kalau kita perasan bloger2 yang mengentrykan entry mereka dengan disertai gelak2 yang mengilai2 banyk....aduhhh kadang2 aku pening gak...aku baca tak lawak pon tapi author dia tudiaaaaa gelak (ahahaahhahahaaaah) kalau boleh nak gelak paling panjang didunia fana nie....tak menjadi salah gelak kalau benda tu memang lawak.......aku pon gelak gak dalam entry...tgk nie..haha....2x cukup....=)
  2. Jenis Bahasa Lepas--yang  ie aku tak berapa minat (padahal aku pon buat) cakap main lepas ja ska ati maam melepas angin ditengah orang ramai....bullan2 puasa nie...plus nnt bulan tak puasa sama jugak...mulu kena jaga....kata pepatah terlajak kapal Titanic boleh diundur...terlajak kata....amik kau...tak leh nak reverse2 dah... so bahasa kena jaga...macam aku cakap semalam  lenggok bahasa dalam blog selalunya menunjukkan keperibadian seseorang blogger tu sendiri....macamna dia kat luar..macam tu jugak lah dia dalam blog
dua ja sebab semalam tertinggal dua ja dari apa yang cik doubleeudoubleeudoubleeu tanyakan kat aku~~

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

4 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)