Home » , , , » Ekspedisi Tawan Gunung Jerai 1 Jejaka Dan 3 Gadis

Ekspedisi Tawan Gunung Jerai 1 Jejaka Dan 3 Gadis

Written By Hafiz Rahman on Sunday, February 06, 2011 | 8:45 PM

apesal aku rasa tajuk macam over ja?lagi sesuai kalau ganti dengan gunung Tahan ke, Kinabalu ke?ini Gunung Jerai. cehhh .
ingat ape?penat jugak weh. Cuba naik tengok. Ingat Gunung Jerai tak tinggi ka?
sebenarnya dah lama aku nak buat entry nie sebab ika sebok sebok tanya nak masuk dalam entry blog aku yang popular nie. yarksss. So ika aku tunaikan permintaan ko. ahahaha
pagi berapa hari bulan ntah aku tak masuk dalam diary pun . Kami bertolak empat  orang je  . Aku . ika , fiza and Saidah . Gila laa aku sorang ja laki bawak 3 anak dara. Jeng3x Ika la punya permintaan nak naik sangat gunung jerai . haa amik hang kita naik. Mulanya ingat nak naik sampai half tangga kenari ja. tau tak apa tu Tangga Kenari?tak tahu Google sendiri. Jangan malas sangat .grrr..haha
then sampai la half. Lepak pom pam pom pam then Geng Kedah Extreme Club sampai . Diorang ajak naik sekali sampai puncak. Apa lagi , Saidah pun sampai dah melutut merayu rayu mintak   nak naik jugak (hyperbola ja) .Pastu naik je la ……………….sampai la puncak dalam pukul 1.50 macam tu. Lepak sampai pukul 3setengah then turun balik. Aku orang first sampai . pukul 5.15 petang. Yang paling lewat sampai pukul 6 setengah. Itu je la aku nak cita.. Jom tengok gambar pulak
165535_184325834925351_100000438068400_569707_327548_n (1)
ini masa otw naik. Aku dah macam model spender la plak(tetiba rasa nak muntah )
168460_184329364924998_100000438068400_569786_5625302_n (1)
dengan rasa bangganya kembang hidung nak bagitau yang aku orang first sampai puncak dan aku first sampai bawah
ini penghujung tangga kenari. tapi yang ini dipuncak. Sepanjang jalan bukan tangga . Ini cuma sambungan dari yang bawah ja. (cana tah nak explain..arghhh)
164549_184331264924808_100000438068400_569819_3987598_n
ni la eyka senget tu..macam nenek kebayan
164703_184330841591517_100000438068400_569811_6557357_n
eyka dan fiza. Sumpah pemandangan sawah padi bawah tu cantik wehhh
166356_184330924924842_100000438068400_569813_4976707_n
buruk bebenor muka aku macam nie.
167581_184330971591504_100000438068400_569814_4619236_n
aku yang berlagak cool. Fiza yang berlagak kiut dan eyka dalam posisi sedia nak kawad perbarisan hari sukan sekolah rendah
178945_184330878258180_100000438068400_569812_4530952_n
mereka rasa mereka bagus. Motifff????hahahahhaa..nganyin ka hapa dua manusia nie?
persoalannya ..
  1. KENAPA GAMBAR AKU BANYAK?( sebab blog aku ..haha..tak la .. sebab ni ja gambar yang aku ada dalam simpanan.jangan marah r 3 gadis)
  2. KENAPA GAMBAR SAIDAH TAK DA? ( takut orang ngorat!!haha.no la.again sebab gambar dia memang tak da dalam simpanan aku. pesal aku tak tau.)
anda ada pengalaman panjat gunung Jerai atau gunung lain?sila buat entry suka hati anda.haha. tak mo buat sudah(tetiba)

untuk tengok gambar lagi sila klik SINI

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

2 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)