Home » , , » Keyword Carian Paling Dicari 2011 Di Malaysia : Google Zeitgeist 2011

Keyword Carian Paling Dicari 2011 Di Malaysia : Google Zeitgeist 2011

Written By Hafiz Rahman on Thursday, December 08, 2011 | 5:05 PM

Keyword atau carian panas dan hot sepanjang 2011 dah dikeluarkan oleh Google Zeitgeist semalam. Cuma mungkin aku ja yang terlambat update padahal orang semua dah tahu dah kan yang Fatin Liyana tersenarai menajdi salah seorang “celebrity” terbaru. Kalau tahun lepas, Hanis Zalikha menjadi antara keyword individu paling dicari, tahun ni bertukar tangan pulak. Tapi Hanis Zalikha masih lagi onlist.

 

Siapa kata nak jadi famous hanya dengan menjadi artis? Sekarang ni jadi blogger pun dah macam artis orang cari.  Fatin Liyana seorang blogger cantik dan kreatif . Agaknya sebab tu lah kot orang mencari cari pasal beliau. Mungkin si Fatin ni ada kuasa menyerap segala kebaikan dan ke”lucky” an didunia ni kot? Who knows kan? Jom kita sergah dan ushar apa keyword paling dicari di Malaysia untuk tahun 2011.

Google Malaysian Zeitgeist: Most popular and fastest-rising searches for 2011

Fastest rising searches
1. Facebook
2. Angry Birds
3. Maharaja Lawak
4. iPhone 5
5. Samsung Galaxy
6. iPad2
7. Jawatan kosong
8. Android
9. Tonton
10. Aishiteru


Fastest rising people
1. Bruno Mars
2. Hana Tajima
3. Cikgu Shida
4. Avril Lavigne
5. Anwar Ibrahim
6. Fatin Liyana
7. Justin Bieber
8. Rihanna
9. Ustaz Kazim
10. Hanis Zalikha


Top news stories
1. ipad 2
2. Malaysian grand prix
3. Kennedy space center
4. Kentucky derby
5. Japan nuclear crisis
6. MTV movie awards
7. Michael Jackson funeral
8. Malaysian open
9. Thailand flood
10. Malaysia budget 2012


Top image searches
1. Justin Bieber
2. Background designs
3. Fixie bike
4. Domo Kun
5. Monster energy
6. Supra shoes
7. Jules Verne
8. Smiley face
9. Kartun muslimah
10. Chelsea Olivia


Top ‘what is...’ searches
1. what is bersih
2. what is g6
3. what is ppvrip
4. what is ipad
5. what are words
6. what is jailbreak
7. what is android
8. what is lmao
9. what is hacking
10. what is information


Top TV shows
1. ANTM
2. x factor usa
3. american idol 2011
4. amazing race 18
5. tvb drama 2011
6. nagamma serial
7. supernatural
8. bones season 7
9. Al Jazeera
10. My Princess


Top international travel destinations
1. Kowloon/Hong Kong
2. Su Mei Island, Thailand
3. Phuket Island
4. Bangkok
5. Maldives
6. Disneyland Hong Kong
7. Taipei
8. Paris Disneyland
9. New York
10. Caribbean


Top blogs
1. Blog Serius
2. Beautifunara
3. Papagomo
4. Jejariruncing
5. Honeykoyuki
6. Oh Bulan
7. Kari ngeri
8. Malaymoviesfull
9. My Resipi
10. IniBelogSaya


Tahniah blogserius yang disenarakan sebagai TOP Blogs dalam Malaysia. Dan siapa sangaka elia jejari runcing boleh menjadi teramat popular sebab apek kan? Rezeki masing masing siapa tau. Kita ni, bila pulak nak tersenarai? Gigit jari sampai habis kuku la jawabnya,

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

3 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)