Home » , , , , » Blogger Cantik Je Boleh Popular!!Tak Cantik Tak Boleh!!

Blogger Cantik Je Boleh Popular!!Tak Cantik Tak Boleh!!

Written By Hafiz Rahman on Friday, April 01, 2011 | 10:12 PM

ENTRY REPOST sebab ada orang tanya lagi macam ni dekat aku.malas nak baut post baru.LOL

ada seorang kawan,blogger jugak cakap dengan aku.
‘’Alaa..hanis zalikha tu popular sebab dia cantik, dia model. Fatin Liyana tu ramai orang masuk blog dia sebab dia cute. Tak buat entry sebulan pun hari hari visitor beribu riban. Apa nak kisah kalau orang cantik. ‘’
Yeke ,?asal cantik je popular. nak popular je kena cantik? aku rasa tak. Sebabnya? Tuhan dah jadikan manusia semuanya sempurna. Rezeki masing masing pulak Tuhan dah tentukan , ada yang akan dapat sikit and ada yang akan dapat banyak. Kalau sekarang bukan rezeki dia, mungkin masa masa depan tuhan akan bagi . Semua orang cantik, semua orang ada kelebihan masing masing. Kalau kita kurang pada rupa, mungkin Tuhan bagi kelebihan untuk kita dalam cara yang lain.

Dalam konteks dunia blogging pulak. Oww memang kalau tak cantik takkan popular ek?Kalau tak cantik memang orang tak nak baca entry ko ek?kalau tak cantik blog ko memang orang nyampah nak datang ek?. TAK!! Kalau nak berjaya , kena la usaha lebih. Ini tidak, baru sehari dua buat blog, pastu seminggu sekali pun susah nak update, and then bila update just say ‘’hye’’ . Sape la nak masuk baca. kalau masuk pun memang first and the last la . Memang hagham takkan datang dah pastu.

Mesti akan ada yang cakap balik “tu hanis zalikha update seminggu sekali je tapi ramai gak orang “..itu special case. Dia memang dah dikenali. kalau dah dikenali , tak update pun orang akan datang and baca balik entry lama2 ko. Orang akan tertunggu update terbaru dari blogger tu. Tapi nak jadi macam tu, bukannya senang. Manusia pun dari kecil belajar merangkak dulu, baru boleh berjalan. Bukan keluar dari perut, terus berlari. Mulakan dari bawah and jangan banyak sangat mengomel . Kalau hari ni tak berjaya, esok cuba lagi. Cuba tanya blogger blogger hebat, macammana nak sampai ke tahap tu?perit jugak tu.

Pasal blogger cantik pulak. Tak semestinya kena cantik, kena handsome baru ramai peminat and ramai follower plus ramai visitor . Cuba tengok DENAIHATI. Sampai sekarang orang masih tak tau sape sebenarnya penulis blog denaihati tu. Tapi dia antara website paling popular masa kini. See , orang tak menilai kita dari paras rupa. Tapi menilai kita dari hasil kerja kita. Blogging ni bukan macam  dunia modelling nak kena cantik, ada shape baru boleh berjaya. Nak jadi blogger berjaya tak semestinya kena cantik macam ini. 

dan seksi macam nie..

or muka patung macam nie



atau secomel ini

image


macam nie pun boleh popular kalau hasil kerja terbaik….heheee
tapi orang cakap macam nie…

betul ke???haha no komen…..
sekian entry caca merba dari saya…..

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

20 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)