Home » , , , , , » Berhati-Hati Dengan Account Facebook Anda Dari di Phishing

Berhati-Hati Dengan Account Facebook Anda Dari di Phishing

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, October 20, 2010 | 9:48 AM


selamat pagi semua....ok pagi ni aku bangun je trus capai laptop buruk aku dan on facebook....shesshhh...taw ape jadi??jap nak cita

semalam aku baru je tukar pasword fb aku sebab dia asyik logout sendiri je...aku ada cita dalam entry       tukar sebab one of my frenz face da same probs...so dia cakap fb suruh tukar pasword sebab katanya ada orang nak try hack fb aku...bedebah kejadah mane plk nak hack fb aku...bukan ada duit pon...kuih raya pon tggal habuk je dalam nie...siottt jeeee

then pagi nie aku bukak...naaaahhh....dia tulis roadblock plak...cm kat jalan je ada roadblock...cuma cde abg trafik je tahan...suruh tukar pasword lagik...katanya akaun aku kena phishing..bukan fishing k...mana lak datang fb aku nak g memancing...Pok Cik WIKIPEDIA cakap 
In the field of computer securityphishing is the criminally fraudulent process of attempting to acquire sensitive information such as usernames, passwords and credit card details by masquerading as a trustworthy entity in an electronic communication. Communications purporting to be from popular social web sites, auction sites, online payment processors or IT administrators are commonly used to lure the unsuspecting public. Phishing is typically carried out by e-mail or instant messaging and it often directs users to enter details at a fake website whose look and feel are almost identical to the legitimate one. Phishing is an example of social engineering techniques used to fool users and exploits the poor usability of current web security technologies.Attempts to deal with the growing number of reported phishing incidents include legislation, user training, public awareness, and technical security measures.

paham2 la ek...malas nak translate...hahaha...so pagi nie aku tukar lagi pasword...harap2 esok tak de dah roadblock tu...hari2 nak kena tukar mampos la aku...jenuh carik idea nak buat pasword baru....bayak2 sangat pasword pening aku nak ingt...no matrix card UiTM aku pon kadang2 aku lupa..haha

ok out duluk~~

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

2 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)