Home » , , » Tutorial!!Create Facebook Group dan Letak Di Sidebar Blog Anda

Tutorial!!Create Facebook Group dan Letak Di Sidebar Blog Anda

Written By Hafiz Rahman on Thursday, October 21, 2010 | 7:50 PM

kali nie aku nak buat tutorial untuk membuat Group Facebook anda sendiri seperti Group facebook aku nye..

HaFizRahMaN.com  seperti yang korang boleh tgk di blog aku...

ok tutorial ni dibuat atas request dari bro darkbatman  yang meletup2 popular tu..penuh maskulin dan bergaya..haha,,so aku nak berkongsi dengan semua instead of bgtw bro darkbatman sorang2....ok teruskan dengan tutorial....

firstly...korang for sure la kena login kan....haha...pastu g kat ruangan search di atas sekali sebelah logo notifications....type ''groups''...refer pic bawah...


lepas dah dia naik semuanya....korang klik yang groups pertama tu...klik je sampai dia masuk ke page tersebut...refer gambar bawah...


lepas dah klik dan page loading selesai...akan naik page macam kat gambar bawah nie....korang terus klik create page....suka hati la nak letak nama apa group korng tu...kepada yang nk buat group profile diri sendiri or blog...tulis nama blog korang dan ikut arahan seterusnya....


ok sekarang dah selesai ..bila group korang dah selesai diregister..masuk page group tu...anda terus scroll sampai ke bawah sekali....sampai habis dah tak boleh nak scroll dah.....then anda akan jumpa seperti gambar dibawah...klik ""badges''



lepas dah klik badges...akan naik page seperti di bawah....anda cuma perlu pilih Like Badge....kalau nak letak profile Badge pon ada siti...tengok dan belek sendiri la yer nanti....


ok after korang dah settle segalanya....dia akn bagi kod html....copy dan paste di add gadget blog anda..selesaii..anda boleh edit saiz kotak "like" anda di html....(sila belek2 dan edit sendiri..hihi)

lepas dah letak di sidebar...ia akan jadi macam nie


ok selesai...sekian tutorial untuk kali nie....kalau ada apa2 kemusykilan boleh bertanya....sayaa akan membantu anda sedaya mugkin....=)



p/s : sila klik ctrl + klik gambar untuk buka gambar supaya lebih jelas di new tab.....

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)