Recent Comment

Powered by Blogger.

dRbook Pengganti Facebook Selepas 15 Mac 2011.??

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, January 12, 2011 | 9:30 PM

salam semua...ini entry pertama aku yang tajuknya bermula dengan huruf kecil...haha..hope korang semua sihat sihat dan makin tembam belaka....hari nie kita cuma nak cakap pasal facebook ja...facebook ditutup??tadi aku dah buat beberapa orang kawan aku gelabah beruk dalam entry Facebook Sah Ditutup Bermula 15 Mac 2011..haha...macam nonsense ja kan??tapi tak tahu la benda nie sebenarnya betul or sengaja ada orang buat untuk jadi popular kan?but..seriusly kalau facebook ditutup mesti ramai orang didunia nie akan mengamuk...silap-silap boleh jadi rusuhan woo...silap-silap Mark Zuckerberg kena bunuh sebab orang geram kat dia...haha


wateva it is...tutup or tak ...korang jangan susah hati...sebab kalau la katakan jadi la facebook shut down on 15 mac as said here ...dah ada pengganti baru..hahahhahahahha..sorry aku nak tergelak..sory weh...korang jangan gelak tau kalau aku tunjuk gambar bawah nie...jangan tau??JANJI???kalau gelak gak aku tampaq tengah belakang..wahahahahhaha


here it is
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
memperkenalkan
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
...
.
.
.

.
.
.
.
.
.
diasaskan oleh seseorang yang sangat berpengaruh di Malaysia...Malaysia???wowwwww
.
.
.
.
..
.
.

.
..
.
.
.
..

.
.
.
.
.
.
.
.

.
nantikan kemunculannya.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.anda tak perlu lagi risau.......=)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
memperkenalkan....dRbook.....



ctrl + klik pada gambar untuk zoom size!!


so apa lagi..kita tunggu dan lihat seawal Mac nanti...adakah dR nie boleh kutip untung 40juta jugak dar dRbook menjelang April..hihi....


p/s : malas nak komen apa-apa...bagus jugak idea dia nie...pandai cari peluang....


9:30 PM | 2 comments | Read More

Facebook Sah Ditutup Bermula 15 Mac 2011



PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.


“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”


Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no longer be able to access their Facebook accounts.


“After March 15th the whole website shuts down,” said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. “So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won’t be able to get them back once Facebook goes out of business.”


Zuckerberg said that the decision to shut down Facebook was difficult, but that he does not think people will be upset.


“I personally don’t think it’s a big deal,” he said in a private phone interview. “And to be honest, I think it’s for the better. Without Facebook, people will have to go outside and make real friends. That’s always a good thing.”


Some Facebook users were furious upon hearing the shocking news.


“What am I going to do without Facebook?” said Denise Bradshaw, a high school student from Indiana. “My life revolves around it. I’m on Facebook at least 10 hours a day. Now what am I going to do with all that free time?”


However, parents across the country have been experiencing a long anticipated sense of relief.
“I’m glad the Facebook nightmare is over,” said Jon Guttari, a single parent from Detroit. “Now my teenager’s face won’t be glued to a computer screen all day. Maybe I can even have a conversation with her.”


Those in the financial circuit are criticizing Zuckerberg for walking away from a multibillion dollar franchise. Facebook is currently ranked as one of the wealthiest businesses in the world, with economists estimating its value at around 7.9 billion.


But Zuckerberg remains unruffled by these accusations. He says he will stand by his decision to give Facebook the axe.


“I don’t care about the money,” said Zuckerberg. “I just want my old life back.”


The Facebook Corporation suggests that users remove all of their personal information from the website before March 15th. After that date, all photos, notes, links, and videos will be permanently erased.




petikan berita asal dari : weeklyworldnews




hahaha elok la dah dia cilok berapa billion dah untung..memang sampai mati makan tak abis..haha...entah la berita nie boleh pakai or tak..tapi kalau jadi pon ..kita boleh buat apa kan?terima je la...twitter kan ada lagi...myspace?friendster????hahaha....baru hari nie aku teringat balik friendster tu wujud..ahahaha...


tapi bagi aku...nie semua mengarut ja..haha...ingat mark nie bodo sangat ka sesuka hati nak tutup lepas dah kaya gilak....



7:55 PM | 4 comments | Read More

Kisah Adik Lin Yang Tabah Walau Disimbah Asid Oleh Ayah







entry nie adalah entry 100% copy paste dari kosmo ...aku tertarik dengan cerita adik Lin yang disimbah asid oleh ayah kandung dia sendiri...yelaa walaupon kejadian tu dah ubah hidup dah untuk selama lamanya..tapi dia tetap sayang ayah yang  buat dia sampai jadi cacat seumur hidup macam tu....jom baca kisah nie....menarik sangat dan sangat menyentuh perasaan..(tapi aku tak nangis pasal aku hati keras )haha



PADA zaman kecilnya, pipi gebu Nurul Dahyatul Fazlinda, 9, sering menerima ciuman daripada ayahnya, Mat Haizan Mat Yasin, 32. Malah, kanak-kanak comel itu ditatang bagai minyak yang penuh oleh Mat Haizan. Benar, Mat Haizan seorang lelaki yang penyayang dan penuh kasih sayang.
Lelaki itu juga sanggup berjaga malam ketika Nurul Dahyatul Fazlinda jatuh sakit, selain sanggup bangun pada waktu dinihari untuk membancuh susu anaknya itu.
Namun, pada 15 Ogos lalu, keindahan dunia kanak-kanak yang dilalui oleh kanak-kanak itu berubah wajah. Pada hari kejadian, Nurul Dahyatul Fazlinda atau lebih mesra dengan panggilan Lin telah disimbah asid oleh bapanya.
Namun, curahan kasih sayang diterima oleh kanak-kanak itu sepanjang lapan tahun menyebabkan dia sedikit pun tidak menyimpan dendam kepada bapanya. Apatah lagi mahu membenci Mat Haizan.
“Lin tak marah, sebab Lin sayang abah. Sayang abah sangat-sangat.”
Itulah ayat keramat yang terpacul dari mulut kanak-kanak itu terhadap bapanya meskipun kesan simbahan asid itu telah mengubah wajah comel Lin.
Perubahan pada wajahnya yang diibaratkan seperti hantu oleh rakan-rakan Lin di sekolah menyebabkan Lin enggan ke sekolah.
Kisah malang yang menimpa Lin bermula daripada amarah Mat Haizan terhadap isterinya Che Ku Zaimah Che Ku Awang, 28, sekitar pukul 1.45 pagi di kediaman mereka di Kampung Sekayu, Hulu Terengganu.
Asid yang dibawa untuk menakut-nakutkan wanita itu bukan hanya mencederakan Che Ku Zaimah saja, tetapi dua cahaya mata mereka iaitu Lin dan Muhammad Irfan Firdaus, 2, selain ibu mertua, Minah Omar, 56.
NURUL DAHYATUL FAZLINDA menaruh harapan wajahnya akan kembali normal seperti biasa.


Natijahnya, kesemua mangsa lelaki itu kini terpaksa menanggung derita seumur hidup, jauh lebih lama daripada hukuman penjara 10 tahun yang dijalani oleh Mat Haizan akibat perbuatannya itu.
Paling teruk menerima kesan tersebut ialah Lin yang terpaksa dirawat di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) selama 36 hari. Lebih menyedihkan, Lin terpaksa meneruskan hidup dalam kesengsaraan dan tekanan emosi yang sukar digambarkan. Lin bukan sahaja hilang keyakinan diri ekoran dipanggil ‘hantu’ oleh kanak-kanak nakal, malah dia terpaksa mengasingkan diri.
Penyesalan Mat Haizan
Biarpun luka fizikal dan luka di hatinya belum sembuh, kanak-kanak itu masih tetap mempertahankan lelaki bergelar bapa itu. Paling sayu apabila kanak-kanak itu memanggil abah...abah...berkali-kali dalam keadaan tidak sedar ketika menjalani pembedahan baru-baru ini.
Ketika bisa di seluruh anggota badan belum hilang, kanak-kanak itu juga membuat satu permintaan mahu berjumpa bapanya walaupun sekali untuk melepaskan rindu kepada insan yang paling rapat dengannya itu.
Seminggu selepas sambutan Aidiladha, hajat Lin dimakbulkan. Yang pasti tangisan penyesalan Mat Haizan yang mengiringi pertemuan kira-kira setengah jam di penjara Marang, Terengganu itu ternyata sudah terlewat.
Ini kerana lelaki itu terlalu terkejut selepas mendapati wajah anak kesayangannya menjadi cacat akibat tindakannya yang gagal mengawal emosi pada hari malang empat Ramadan tahun lalu.
Namun penyesalan dan ungkapan maaf berkali-kali lelaki itu tidak mampu untuk mengembalikan wajah anak kesayangannya dalam sekelip mata itu.
Lin juga tidak sesekali memberitahu orang ramai bahawa parut di muka yang sangat jelas kelihatan itu berpunca daripada perbuatan bapanya. Bahkan, kepada yang tahu Lin menyatakan bapanya tidak sengaja melakukan perbuatan itu.
Hari ini, Lin menjadi kanak-kanak lain. Hobi membaca di sebuah Perpustakaan Mini di Kampung Sekayu itu terpaksa dihadkan selepas sebahagian muka dan badannya menggelembung akibat kesan terkena asid.
NURUL DAHYATUL FAZLINDA tidak sesekali memberitahu orang ramai bahawa parut di mukanya berpunca daripada perbuatan bapanya.


Bentuk hidungnya juga menjadi aneh dan rongga pernafasan utama hidungnya semakin mengecil serta menyebabkan suara kanak-kanak periang itu bertukar menjadi sengau.
Mata sebelah kanan Lin juga turut terjejas kerana ia tidak boleh ditutup sepenuhnya selain menyebabkan dia mudah silau dan terjaga daripada tidur apabila terkena cahaya.
Sejak insiden itu, Lin tidak pernah lagi menjejakkan kaki ke Taman Rekreasi Sekayu yang menjadi taman permainannya kerana sering menjadi mangsa ejekan kanak-kanak yang tidak mengerti penderitaannya.
Menurut Lin, berbanding kakak dan dua adiknya, dia yang paling rapat dengan Mat Haizan. Bahkan, bapanya sering membawa Lin bersiar-siar di sekitar kampung.
Ketika menonton televisyen di rumah, Lin lebih selesa duduk di atas riba bapanya itu. Namun kemesraan itu menjadi memori terindah kepada Lin sepanjang bapanya meringkuk di penjara selama 10 tahun.
“Ayah tak sengaja buat (mencurah asid), cuma Lin yang tak bernasib baik sebab Lin ada masa ayah bergaduh dengan ibu,” ceritanya lagi.
Memakai topeng tekanan
Menurut Lin, dia terjaga daripada tidur selepas terdengar bunyi bising pergaduhan antara ayah dan ibunya dan ketika itu dia lihat adik bongsunya Muhammad Irfan Firdaus juga terjaga.
“Lin nak pergi ambil adik Irfan tapi tiba-tiba Lin rasa panas dan pedih yang amat sebab itu Lin terus masuk bilik air dan mandi,” katanya menceritakan semula insiden itu.
Jiran yang juga saudaranya turut menghulur bantuan menghantar mereka ke Hospital Hulu Terengganu sebelum dia dirujuk dan menghuni (HSNZ) selama lebih sebulan.
Empat bulan selepas insiden itu berlalu, Lin mengharapkan keajaiban yang dapat mengembalikan wajah asalnya.
Ahad lalu, Lin menerima rawatan perubatan. Lin selamat menjalani pembedahan pembuangan parut fasa pertama pada wajahnya. Menurut pakar perunding pembedahan plastik, Dr. Najihah Sharida Zakaria, pembedahan yang dilakukan baru-baru ini hanya satu bahagian kecil. Lin akan menjalani beberapa lagi fasa pembedahan dalam tempoh beberapa tahun.
Jelas Dr. Najihah, Lin dijangka boleh memasuki semula sekolah dalam masa dua minggu lagi, bagaimanapun perlu memakai topeng tekanan pada wajahnya untuk satu tempoh yang lama bagi memastikan parut tidak tumbuh semula.

KIRI: Guru kelas, Hidayati Rasid memberi tunjuk ajar kepada Nurul Dahyatul Fazlinda sambil diperhatikan rakan-rakannya ketika sesi persekolahan di Sekolah Kebangsaan Padang Setar, Hulu Terengganu, baru-baru ini.


“Lin boleh kembali ke sekolah tetapi harus dipantau dan jika tiada masalah dia boleh menjalani pembedahan kedua selepas enam bulan. Apa yang penting, dia harus berdisiplin dan sentiasa mengikut arahan doktor bagi memastikan kesan parut dapat diminimumkan,” katanya.
Dalam pembedahan itu pasukan bedah plastik di (HSNZ) telah mengambil kulit paha kanan Lin untuk menampal parut di bahagian kiri mukanya.
Pada pertemuan singkat dengan Lin selepas sehari dibedah, ungkap kanak-kanak comel itu: “Kesan akibat pembedahan pada wajah sudah berkurangan. Tetapi paha yang doktor ambil kulit ada rasa sakit lagi.”


sumber asal : Kosmo! Online
2:05 PM | 1 comments | Read More

Perempuan Yang Haram Jadah !!



dah 4hari 3malam aku menyepi tak online langsung...dah 3 hari jugak aku tak pergi kelas...demmitt...macamana aku nak faham..dah la aku ni jenis otak lambat nak tangkap apa yang lecturer tu bla3 kat depan...dah la sem nie subjek semua susah-susah..dah la .....sambung sendiri


minggu nie aku tengah settle satu masalah besar melibatkan seorang yang memang sangat haram jadah yang dah buat hal besar dengan family aku...memang celaka besar dan haram jadah  la dia nie...sumpah kalau negara ni tak ada undang undang..aku rasa aku dah tembah kepala dia dengan senapang gajah bag berkecai dah...siott


masalh tu rasanya tak elok untuk aku ceritakan disini sebab melibatkan keaiban orang lain..juz assume perempuan tu haram jadah je la ek..macam nie



actually aku nak blogging dan nak taip2 entry pon aku dah rasa malas dah buat masa nie....kejadah hape tah!!


nie semua sebab perempuan haram jadah tu la..kejadah pa tah dia punya pasai blog aku plak jadi mangsa ..memang haram jadah betul la haram jadah tu....




p/s : sorry der kalau aku berkasar sikit dalam entry nie...bukan marah korang,..marah haram jadah tu je..tengok!!aku sebut lagi...haha..and one more thing..tolong kira jap berapa kali aku sebut haram jadah??haha...aku taip ni pon aku dah tak baca balik dah..terus publish..sapa teka betul aku bagi choki-choki cicah sos sebatang.....
7:23 AM | 1 comments | Read More

4 Blogger Dengan Header Flash Tercantik

Written By Hafiz Rahman on Friday, January 07, 2011 | 9:00 PM

masa berblogwalking….aku tertarik dengan beberapa blogger yang gunakan flash untuk header…aku pon sebenarnya tengah belajar-belajar nak guna flash nie tapi still lambat tangkap…langsung tak pernah jadi..haha..tak kreatif macam beberapa blogger yang akan aku review kat bawah nie….

ok jom kita tengok siapa 4 orang tu…..
1.   AYEEMAYAM
image
yang paling menarik bagi aku semestinya si AYEEMAYAM yang sangat kreatif nak gunakan flash nie…aku mula masuk blog ayeem dari blog   sebab tertarik dengan banner flash sharabunga …bess ja tengok header ko bro…terbaik dari ladang….

2.  SHINOXYUNA
image
dan yang kedua paling menarik bagi aku adalah SHINOXYUNA…yang bessnya…korang boleh lukis-lukis bila gerakkan mouse atas header nie…nak try masuk blog SHINOXYUNA

3. ROBOTSAKTI
image
geng2 robot nie….and header pon ofkos la bertemakan robot kan….siap ada pegang kipas pusing2 lagi..kejadah hape tah nama kipas tu aku pon tak tahu pasal mak aku tak penah beli…menarik dan boleh buat visitor teringat…ada trademark sendiri yang buat orang boleh ingat …jom tengok header dan blog ROBOTSAKTI

4 .  TERBANGTINGGITINGGI @ OTROMEN
image
hamzah ian , lelaki yang dilahirkan untuk menjadi oltromen..sebab tu header dia pon otromen jugak….ehh dia nie bf sharabunga ke?sorry kalau silap..haha….satu yang aku suka sangat blog hamzah nie…semua entry dia kalau aku baca sumpah gelak guling2..paling aku nak tergelak dalam entry Saper Tak Suka Mandi Bogel..haha…ada patut kakak dia jatuh telaga sebab nak tengok penyu..wahahaha even ayat kasar..tapi lawak siot..aku tak kisah dia nak sebut apa pon..janji aku happy baca ..hahhaaDevil

sebenarnya ramai lagi yang pakai header flash cntik….tapi 4 hamba Allah nie ja aku ada link…so yang tak masuk tu jangan nangis sampai terjun bangunan…haha..rgedik
dah r…cukup r empat pasal kat tajuk pon aku tulis 4 ja….len kali aku buat lagi review2 nie..nak pegi HEP UiTM…banyak keja nak settle..deymmmohate
9:00 PM | 17 comments | Read More

Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Bersara Hari Ini

KUALA LUMPUR: Engku Tan Sri Ibrahim Engku Ngah, Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja yang begitu sinonim dengan pengumuman tarikh mula berpuasa dan juga tarikh Hari Raya Aidilfitri dan Aidiladha akan bersara, Jumaat.

Engku Ibrahim, 79, yang mengesahkan persaraan beliau, telah berkhidmat sebagai Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja sejak 22 tahun lepas.

Selain bertanggungjawab menyimpan dan menjaga Mohor Besar Raja-Raja Melayu, Engku Ibrahim juga menjalankan peranan sebagai Setiausaha Majlis Raja Raja serta bertindak sebagai jurucakap majlis tersebut.

Engku Ibrahim mula menjawat jawatan itu pada 1 Januari, 1989 menggantikan Datuk Ahmad Zainal Abidin Muhammad Yusof yang merupakan seorang diplomat yang tamat perkhidmatan pada September 1988 setelah memegang jawatan itu sejak Oktober 1980.

Engku Ibrahim yang pernah menjadi Setiausaha Sulit kepada salah seorang Yang Di-Pertuan Agong, adalah juga bekas Timbalan Ketua Setiausaha (II) Jabatan Perdana Menteri sebelum bersara wajib dari perkhidmatan kerajaan pada April 1987. - BERNAMA





**lepas nie sure semua orang akan rindukan suara beliau setiap kali pengumuman puasa dan raya...kebanyakan dari remaja zaman nie membesar dengan mendengar suara beliau setiap kali sambut raya..surely will miss him so much !!
8:07 AM | 2 comments | Read More

(Panas) Giliran Lisa Surihani Pula Cium Mulut

Written By Hafiz Rahman on Thursday, January 06, 2011 | 10:24 PM


kalau sebelum nie Lisa Surihani adalah antara artis Malaysia yang bersih dari sebarang gosip kotor dan jugak benda-benda negatif..tapi hari nie...sesuatu didedahkan..sama kes seperti kes Nabil yang cium mulut atau dalam bahasa senang difaham 'comolot'



Lisa comolot dengan siapa?anda nak tengok ke?ini adalah berdasarkan bukti yang dikeluarkan sendiri oleh laman gosip dan info artis terkenal Oh!!Artis



sila klik gambar comolot dibawah untuk tengok sendiri bukti dan kalau nak komen datang sini balik…hehee



image
klik pada gambar
10:24 PM | 8 comments | Read More

Ariel Peterpan Dipenjara 5 Tahun Dan Denda RM 85000




JAKARTA 6 Jan. - Penyanyi Ariel Peterpan tergamam dan tertunduk lesu sebaik hakim menjatuhkan hukuman penjara lima tahun ke atasnya selepas didapati bersalah terlibat dalam penerbitan video lucah dengan Luna Maya dan Cut Tari.
Ariel atau nama sebenarnya Nazriel Ilham juga dikenakan denda sebanyak Rp250 juta (RM85,000). - Utusan

sumber asal : utusanonline
6:08 PM | 2 comments | Read More

First Time HafizRahman.com Kalahkan UtusanOnline



alhamdulillah untuk rekod..semalam adalah hits tertinggi untuk blog aku untuk tahun nie..semuanya sebabentry yang menggunakan keyword panas dan hot n spicy semalam dan hari nie iaitu 'teoh beng hock' dan jugak 'keputusan MUET'...kedua-duanya ada dalam entry


dan 



gambar di atas adalah searh page google yang sempat aku snap pasal inkues teoh beng hock...bila taip keputusan kes teoh beng hock...alhamdulillah blog HafizRahman.com berada di page utama dan di nombor dua selepas berita harian untuk sepanjang malam sampai pagi nie.....berjaya mengatasi mstar online dan utusanonline...mesti korang cakap..ape la poyo ini pon nak tunjuk kan?haha

dan untuk keyword pulak...paling banyak yang masuk ke blog HR adalah dengan menggunakan keyword 'keputusan MUET'...walaopon tak la sebanyak blogger yang makin terkenal seperti yang aku dah listkan dalam Imbasan Blogger Terhangat dan Terhebat 2010 : Siapa Mereka?..tapi alhamdulillah ada peningkatan dalam bilangan pageview dan jugak unique visitor...

so kepada anda ..terutamanya beberapa orang blogger baru yang ada bertanyakan macamana nak buat orang datang ke blog kita....first...cari keyword menarik dan hot untuk hari tersebut dan esoknya...contohnya macam kemalangan bas di Simpang Pulai hari tu...orang akan search pasal kemalangan tu dan kalau bernasib baik page korang berada di main page searh engine google...kan ke durian runtuh tu...second..kena rajin la ofkos kan....hahaha


dan dua blogger yang selalu update pasal keyword-keyword panas setiap hari adalah :


dan 



jom terjah blog dua orang blogger hebat nie   =)

sekian

**harap korang abaikan tajuk entry nie...kalahkan dari segi list page di search engine ja...tupon kejap ja..haha...tapi pageview jangan harap la aku nak lawan...gila kot..ahahaha..lukenabebb!!


1:02 PM | 9 comments | Read More

Bloglist HafizRahman.com Kini Dibuka


dah masuk tahun baru nie..aku nak kemas-kemaskan la senarai bloglist aku tu…dah bersawang dah dari taun lepas lagi…bukan bermaksud nak buang ja bloglist tu dari sini….kepada blog-blog yang tetap active update entry aku akan tetap senaraikan disitu..but kalau ada blog blog yang dah setengah tahun tak update…rasanya better gantikan dengan yang lebih active kan>?Winking smile

so bloglist akan disusun semula….ditambah baik kan..kepada sesiapa yang nak letak bloglist di sini..sila komen dibawah entry nie…kita exchange2…=)…boleh kan..?

and kepada blog yang memang dah link blog aku…aku akan automatik link kan blog korang disini…and kalau ada yang aku tak perasan…tolong bagitau ek..dah tua2 nie kadang kadang rabun tak nampak….

ok selamat berblogging semua untuk tahun  nie….see yaaa
8:33 AM | 17 comments | Read More

Labels

TERKINI (174) ARTIS (114) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (68) INFO (64) Video (64) BERITA SUKAN (61) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (34) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (25) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)