Home » , , , , , , , » First Time HafizRahman.com Kalahkan UtusanOnline

First Time HafizRahman.com Kalahkan UtusanOnline

Written By Hafiz Rahman on Thursday, January 06, 2011 | 1:02 PM



alhamdulillah untuk rekod..semalam adalah hits tertinggi untuk blog aku untuk tahun nie..semuanya sebabentry yang menggunakan keyword panas dan hot n spicy semalam dan hari nie iaitu 'teoh beng hock' dan jugak 'keputusan MUET'...kedua-duanya ada dalam entry


dan 



gambar di atas adalah searh page google yang sempat aku snap pasal inkues teoh beng hock...bila taip keputusan kes teoh beng hock...alhamdulillah blog HafizRahman.com berada di page utama dan di nombor dua selepas berita harian untuk sepanjang malam sampai pagi nie.....berjaya mengatasi mstar online dan utusanonline...mesti korang cakap..ape la poyo ini pon nak tunjuk kan?haha

dan untuk keyword pulak...paling banyak yang masuk ke blog HR adalah dengan menggunakan keyword 'keputusan MUET'...walaopon tak la sebanyak blogger yang makin terkenal seperti yang aku dah listkan dalam Imbasan Blogger Terhangat dan Terhebat 2010 : Siapa Mereka?..tapi alhamdulillah ada peningkatan dalam bilangan pageview dan jugak unique visitor...

so kepada anda ..terutamanya beberapa orang blogger baru yang ada bertanyakan macamana nak buat orang datang ke blog kita....first...cari keyword menarik dan hot untuk hari tersebut dan esoknya...contohnya macam kemalangan bas di Simpang Pulai hari tu...orang akan search pasal kemalangan tu dan kalau bernasib baik page korang berada di main page searh engine google...kan ke durian runtuh tu...second..kena rajin la ofkos kan....hahaha


dan dua blogger yang selalu update pasal keyword-keyword panas setiap hari adalah :


dan 



jom terjah blog dua orang blogger hebat nie   =)

sekian

**harap korang abaikan tajuk entry nie...kalahkan dari segi list page di search engine ja...tupon kejap ja..haha...tapi pageview jangan harap la aku nak lawan...gila kot..ahahaha..lukenabebb!!


Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

9 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)