Home » , , » Juara Imam Muda dan Juara Akademi Al Quran Di UiTM Kedah

Juara Imam Muda dan Juara Akademi Al Quran Di UiTM Kedah

Written By Hafiz Rahman on Tuesday, March 01, 2011 | 10:36 AM

Alhamdulillah ,hari ni aku nak mencoret sikit pasal semalam. Semalam Pusat Islam UiTM Kedah menganjurkan Perarakan Maulidur Rasul dan terus disambung dengan Malam Sinar Maulidur Rasul.

dah lama rasanya aku tak join event event macam nie. Rasa diri ni dah makin jauh lepas keluar dari sekolah menengah dulu. Kalau dulu , kat sekolah agama. Tiap hari pengisian agama tu berterusan datang tapi bila kita mula hidup bebas dan sendiri, macam macam dugaan kita kena tempuh. Dah makin jauh.

Event semalam sangat sangat terbaik la aku cakap. Bermula dengan perarakan yang disertai oleh hampir 20 k0ntinjen, Aku macam biasa join geng aku la kan. Majlis Perwakilan Komander Kesatria UiTM Kedah. And guest what?Alhamdulillah kami menang perarakan tempat ke 3 . Tapi gambar tak dak nak upload sbb aku tak snap gambar pun. And then jam 8.30 malam disambung di Dewan Utama UiTM Kedah .

Acara bermula dengan bacaan al-Quran oleh pemenang Akademi Al-Quran 3 iaitu Ustaz Fakhrul Razi. Sedap menusuk jiwa betul dengar bacaan dia secara live, dengan lampu dewan semua ditutup and cuma lampu berwarna di pentas ka dibuka. Pastu acara disambung dengan Soal Asyraf iaitu Johan Imam Muda Astro ,hampir sejam jugak la denar dia berceramah..besss rugi sapa tak join semalm.

Then terus disambung dengan pentorama ‘Kembara Cinta Agung’ yang dilakonkan semula oleh student UiTM dan menceritakan tentang perjalanan Rasulullah dari awal menerima wahyu sehingga baginda wafat. Time nie memang yang perempuan memang dah abis meleleh, betul la orang cakap hati perempuan ni lembut. Yang laki jarang nak tengok menangis. Mungkin cuma menangis dalam hati tapi tak mau tunjukn kan?Tak macho la kan?hehe. Tapj sound efek and lampu memang best.

apa pun tahniah Ustaz Hadi, pentorama ciptaan anda memang hebat. Dah rasa macam pergi ESQ ja semalam. Last sekali dihiburkan oleh kumpulan nasyid UiTM Kedah, Voice of Virtue(VOV). And  yang tak dijangka. Semalam tersangat la ramai yang datang sampai penuh dewan tu and kerusi tambahan sampai kena tambah lagi 2 lori. Bagus la kan?orang minat dengan event event Islamik. Tahniah untuk Pusat Islam UiTM Kedah sebab organised event yang terbaik macam nie.

kalau nak baca lagi sila klik link di bawah

MALAM SINAR MAULIDUR RASUL..

PROGRAM FEBRUARI PUSAT ISLAM UITM KEDAH 2011

 

p/s : rasa macam tak kena sebab masa aku buat entry nie, tengah dengar lagu Paramore. Aduhh!!!tampor2 kepala sendiri!!!

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

1 comment

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)