Home » , , , , » Jom Main Raba-Raba Disini

Jom Main Raba-Raba Disini

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, February 23, 2011 | 10:20 AM

JOM MAIN RABA RABA NAK????

macam biasa setiap malam aku akan online walaupun internet UiTM ni lembap cam kura kura sakit kaki. ,blogwaking, lepak2 facebook pastu sembang sembng dengan geng Kami Blogger Utagha . disebabkan nama pun dah Blogger Utagha so apa yang disembang pun mesti la berkait denagn kawasan utara jugak kan?

and semalam bes tergelak gelak bila baca geng ni sembang sembang pasal raba meraba..haha..dah klama aku tak guna ayat ayat nie..hari nie meh kita belajar bahasa Utara. jangan gelak weh nanti aku pelangkung kepala sorang sorang..ahaha



sebelum tu tengok dulu gambar dibawah and perhatikan betul betul yang aku merahkan tu. 



meh sini nak raba..haha

RABA adalah singkatan bagi rubber yang bermaksud Pemadam atau dalam bahasa moden lagi Eraser. ermm pelik jugak kengkadang mai mana jadi raba.haha.kalau orang tak tau mesti akan cakap tak senonoh. contoh ayat akan jadi macam nie

ayat Utara : weh mai nak raba sat. (kalau yang dimintak tu orang Selangor tak ka kena penyepak free??)
ayat KL : Nak pinjam eraser jap. 


aku suka dengan ayat kedua yang aku merahkan tu ...'cikgu..nak raba'..hahahahahha..mau kena berdiri kat luar buat keja dalam longkang satu hari kalau cikgu tu bukan orang utagha.

and word kedua kita nak belajaq hari ni adalah.

GERMIT

bukan Gurmit Sing .Aku pun sebenarnya tak tau mai mana perkataan germit nie...

Germit = pengasah pensel atau sharpener dalam bahasa lagi moden..yang kecik2 tu macam nie


 bukan yang pusing2 besar tu.yang tu moden sangat


yang besar nie orang tak panggil germit tapi stil panggil sharpener. 


dua tu jacikgu nak ajar arini. esok kita sambung pelajaran lita lagi. sila balik dan study ok budak budak!!!

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

11 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)