Home » , » P1 MiFi MF 230 : Overview And Specification

P1 MiFi MF 230 : Overview And Specification

Written By Hafiz Rahman on Monday, September 24, 2012 | 4:59 PM

Kebanyakan dari kita sekarang mempunyai lebih dari stu gadget..  Smartphone, Tab , Android, iPhone, Blackberry. Dan kesemuanya memerlukan sambungan internet. Apa gunanya pakai smartphone tetapi tiada sambungan internet . Dan kerana dua tiga gadget tersebut juga menyebabkan kita dibebani dengan dua tiga plan internet yang terpaksa didaftar untuk setiap gadget tersebut. Apa kata anda jika sekarang anda cuma perlu subscribe satu plan saja dan menikmati sambungan internet kepada semua gadget anda BILA BILA MASA, DIMANA MANA dan dengan KADAR TERENDAH? Pastinya ini satu berita baik untuk golongan “Gila gadget”

IMG-20120907-00240

Packet One Network (Malaysia) Sdn Bhd atau P1 kini memperkenalkan P1 MiFi MF230 yang akan mengkuasakan kehidupanm korang dengan sambungan internet yang superlaju menggunakan 4G. 4G ok bukan 3G seperti yang dioffer company lain. Memang superb la lajunya.

Aku sendiri dah try P1 MiFi ni sejak lebih 3 minggu lepas dan prestasnya memang tak mengecewakan langsung. Internet sentiasa laju dan tak ada langsung gangguan talian semasa melayari internet. Jadi , kalau anda masih lagi tercari cari plan internet terbaik untuk kerja seharian dan melayari internet dimana saja. P1 MiFi adalah jawapan terbaik.

Jom kita tentgok spesifikasi P1 MiFi MF230 ini dulu.

Weight 62 grams
Size 96mm x 50mm x 14.8mm
Battery Lifespan

Li-Polymer (1800mAh) ( Non-removable)
  * 4 hours (active surf)
  * 18 hours (standby mode)

Connection 5 x WiFi connections at once and 1 x via USB

Ok kalau yang masih tak faham dengan penerangan Connection tu, meh sini aku terangkan. 5x WiFI connection at once and 1 x via USB tu bermakna , dengan menggunakan MiFI ni, and boleh surf internet menggunakan USB yang dicucuk pada Laptop dan dalam masa yang sama boleh dikongsi sehingga ke 5 gadget atau komputer lain. Macam sekarang ni, internet di rumah aku dah tergendala beberapa hari , so sekarang satu rumah aku berkongsi menggunakan MiFi. Dan yang bestnya, line masih lagi laju macam menggunakan talian tetap internet yang lain.

Dan yang paling bestnya, MiFi ni adalah portable WiFi yang boleh dibawa kemana mana . Dengan saiz kecil, memang tak ada maslaah untuk simpan dalam beg dan untuk lelaki , masukkan je dalam poket anda. Kecil je saiznya. Tak percaya tengok ni Beberapa overview and physical character P1 MiFi ni.

IMG-20120924-00305

lebih kecil dari business card

IMG-20120917-00277

Untuk mendapatkan maklumat lanjut berkaitan MiFi ni, terus klik gambar dibawah .Mesti takkan menyesal

bahagian kedua review P1 MiFI nanti aku akan buat review perbandingan antara MiFi dan beberapa syarikat telco lain dan jugak berapa banyak penjimatan anda akan dapat kalau menggunakan P1 MiFi . So stay tuned.

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

2 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)