Home » , » Harga Dan Perbandingan Pakej P1 MiFi

Harga Dan Perbandingan Pakej P1 MiFi

Written By Hafiz Rahman on Thursday, September 27, 2012 | 3:11 PM

Bahagian kedua reviewn P1 MiFi M230 kali ini kita akan tengok harga , pakej dan perbandingan diantara P1 dengan beberapa Telco lain. Jadi kepada sesiapa yang masih tak tahu apa itu P1 MiFI , anda boleh terus klik link berikut untuk baca dengan lebih lanjut : P1 MiFi MF 230 : Overview And Specification.

Macam yang aku pernah sebut dalam entry sebelum ini, apabila banyak gadget maka banyaklah plan yang terpaksa di register untuk membolehkan gadget anda ada sambungan internet. Jom kita tengok jumlah perbelanjaan jika anda mempunyai sebuah smart phone, tablet dan laptop.

Smartphone ( 3G internet)

RM 38 / month  (1GB)

Tablet

RM 68 /month (3GB)

Laptop

RM 40 /month (2GB)

TOTAL

RM 146 /month  (6GB)

So secara kasarnya anda terpaksa menghabiskan duit sebanyak RM 146 sebulan semata mata untuk memastikan ketiga tiga gadget anda “hidup” .Rugi bukan? Sekarang cuba kalau ada satu plan sahaja dan cuma perlu membayar sebanyak RM 69 dan ketiga tiga gadget anda boleh menggunakan plan yang sama. JIMAT BUKAN????

Sekarang dengan P1 anda boleh mendaftar hanyan satu plan broadband sahaja dan “menghidupkan” SEMUA gadget anda dalam satu masa. Anda masih boleh menikmati keistimewaan yng diberikan oleh 3 plan internet hanya dengan register SATU plan sahaja. 

Dengan RM 69 , P1 memberikan anda 6GB quota dimana anda boleh jimat sebanyak RM 77 jika dibandingkan dengan range harga dalam jadual di atas. Bagi anda yang menginginkan lebih kuasa internet, boleh subscribe pakej quota 10GB dengan unlimited speed dan dikuasakan oleh sambungan 4G.

Jom kita tengok perbandingan P1 MiFi dan beberapa plan yang ditawarkan oleh Telco lain.

Provider MiFi price Speed Quota Monthly fee Contract Promotion
P1 MiFi RM100 4G Unlimited 6GB RM69 6 month First 2 months only RM 39 monthly
Yes Huddle Free (or RM399 without contract) 4G Up to 20 Mbps

4GB

RM68 24month -
Maxis RM280 3G Uncapped 4GB RM68 6 month -
U-Mobile RM250 3G 21Mbps 5GB RM68 - -
Dah memang sah sah la terbukti P1 MiFi ni untung betul tak? Apa tunggu lagi? Klik gambar dibawah :

image

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)