Home » , » Keputusan Dan Review Perlawanan Final Badminton Olimpik 2012- Lee Chong Wei vs Lin Dan

Keputusan Dan Review Perlawanan Final Badminton Olimpik 2012- Lee Chong Wei vs Lin Dan

Written By Hafiz Rahman on Sunday, August 05, 2012 | 5:29 PM

Berikut merupakan keputusan Terkini Final Badminton Perseorangan Lelaki Olimpik London 2012 antara Lee CHong Wei dan Lin Dan .

Anda boleh mendapatkan Live Streaming Perlawanan di pautan berikut

Live Streaming Final Badminton Olimpik 2012- Lee Chong Wei vs Lin Dan

GAME

LEE CHONG WEI

LIN DAN

KEPUTUSAN

1

21

15

LCW MENANG

2

10

21

LIN DAN MENANG

3

19

21

LIN DAN MENANG

PINGAT EMAS BADMINTON PERSEORANGAN LELAKI OLIMPIK LONDON 2012 DIMENANGI OLEH PEMAIN CHINA , LIN DAN.

***************************************

REVIEW PERLAWANAN

Pada set pertama, LCW nampak lebih yakin dan tenang mengawal keadaan dan Lin Dan banyak membuat kesalahan dengan membuat pukulan ke arah jaring dan banyak membuat pukulan “out” . LCW banyak memungut mata dengan kesalahan Lin Dan .

Pada set kedua, Lin Dan tampak lebih agresif dengan strategi terhebatnya iaitu jumping smash yang sememangnya tidak dapat dihadang oleh Lee Chong Wei. LCW pula banyak membuat kesalahan dan keyakinan beliau nampak agak tergugat .

Pada set ketiga , kedua dua pemain menunjukkan permainan seimbang dengan masing masing berusaha untuk menguasai gelanggang. Permainan seimbang dari awal sehingga tamat perlawanan tetapi Lee Chong Wei dilihat beberapa kali melakukan kesilapan kecil yang membawa bencana kepada beliau. Nasib menyebelahi Lin Dan apabila menamatkan perlawanan dengan kemenangan tipis 21-19 ke atas Lee Chong Wei.

Walaupun kalah tipis, pujian dan semangat harus terus diberikan kepada wira negara kita kerana telah berhempas pulas untuk menggenggam pingat emas pertama negara, namun nasib lebih memihak kepada Lin Dan dengan permainan yang sangat hebat . Apapun , Datuk Lee Chong Wei tetap wira negara yang akan sentiasa diingati kerana telah banyak mengharumkan nama negara. TAHNIAH DATUK LEE CHONG WEI !!!

image

tweet rasmi dari Datuk Lee Chong Wei sejurus selepas tamat perlawanan. Klik pada gambar di atas  untuk follow Twitter beliau. Jom kita sama sama berikan kata semangat kepada beliau.

Menarik : Muka Hadapan Akhbar Kosmo Perli Datuk Lee Chong Wei ?

**sedikit fakta menarik mengenai kedua dua pemain ini.

  • Datuk Lee Chong Wei mempunyai beberapa kereta mewah antaranya Nissan GTR , Ferrari dan Range Rover
  • Lin Dan pula memiliki sebuah Porsche dan beberapa buah kereta mewah yang lain dan menerima gaji sebanyak 15juta setahun.

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

2 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)