Home » , , , » Gambar Dan Spesifikasi Myvi Extreme 1.5L

Gambar Dan Spesifikasi Myvi Extreme 1.5L

Written By Hafiz Rahman on Thursday, September 08, 2011 | 9:28 AM

Sehari dua ni aku tengok banyak pulak yang search tentang myvi Extreme yang dikatakan akan keluar dan dilancarkan pada 16 September 2011 nanti iaitu lebih kurang seminggu dari sekarang. Sebelum ni, iaitu pada bulan Mac, 6 bulan yang lepas aku dah revealkan bagaimana rupa sebenar Myvi Extreme 1.5L yang akan dikeluarkan oleh Perodua. Boleh check entry Myvi Extreme 1.5L Keluaran Terbaru Perodua

Dalam entry ni, jom kita tengok lebih banyak gambar gambar Myvi Extreme terbaru ni


Myvi Extreme ni sama dengan “Myvi Lagi Best” yang baru dilancarkan baru baru ni. Cuma pelbagai aksesori luaran dan dalaman yang ditambah menajadikannya tampak lebih sporty dan sesuai untuk golongan muda.


Harga dikatakan akan mencecah 60k








Belum ada sebarang spesifikasi dikeluarkan oleh pihak Perodua. But for sure aku rasa, spec kereta ni tak lari jauh dengan spesifikasi Myvi “Lagi Best” tu. Aku pernah jugak meneroka masuk dalam Myvi Elegance. .Jom kita bandingkan antara Myvi Extreme dan Myvi EleganceMyvi-2011
new myvi
mvi
interior design untuk Myvi Elegance.
myvipanel
Meter panel glowing yang mencecah 220km/j. Perhh laju ni ditambah pulak dengan engine 1.5L
mv toch mvv
dibahagian board ada Touch Screen yang mempunyai pelbagai function yang memudahka anda. kalau tengok pada gambar diatas , ada fungsi Touch Screen Dialing Pad dan Multimedia System with Navigation. Maknanya disediakan GPD sedia ada dalam Myvi ni dan anda boleh buat direct calling terus dari screen. tak payah nak pegang pegang handphone dah lepas ni.Dan anda tak payah beli gadget GPS dah lepas ni. Jimat dan selamat .Ushar dibawah nie.
Myvi Elegance 7 Perodua Myvi Elegance   spesifikasi dan harga
Bagaimana pulak dengan harga?Kalau diikutkan , harga Myvi Elegance adalah seperti dibawah:

1) Perodua Myvi Elegance SXE (M) Solid – RM53,900.00
2) Perodua Myvi Elegance SXE (M) Metalik – RM54,400.00
3) Perodua Myvi Elegance EZE (A) Solid – RM56,900.00
4) Perodua Myvi Elegance EZE (A) Metalik – RM57,400.00


**harga Myvi Extreme for sure akan lebih tinggi berbanding harga diatas. Jadi boleh start menabung dari sekarang


So , aku rasa spesifikasi Myvi Extrem dan Myvi Elegance tak lari banyak . Maybe almost the same thing yang akan dikeluarkan. Cuma sedikit penambahan dari segi kuasa engine dan aksesori luaran. Tapi kena tunggu on 16th Sept la untuk kita dapat tahu betul betul macammana rupa dan spec sebenar Myvi Extreme.

SUMBER :

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

2 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)