Home » , , » Blogger Sampah Tak Dak Telur Yang Suka Menyalak!

Blogger Sampah Tak Dak Telur Yang Suka Menyalak!

Written By Hafiz Rahman on Monday, April 04, 2011 | 4:39 PM

entry ni dibuat sebab aku tertarik dengan post yang dibuat oleh salah satu blog yang paling aku suka baca, boleh dikatakan tiap tiap hari aku ngadap blog ni sebab isu isu terkini yang dipaparkan adalah isu yang patut kita ambil tahu. Sape tak kenal Mazidul Akmal Sidik, wartawan sensasi  dan berani TV3.

Bersama Mazidul

klik pada picture untuk ke blog beliau

Tertarik dengan post beliau hari ni iaitu Blogger-Tanpa-Telur Menyalak . Siapa blogger tak da telur yang menyalak tu? ikutkan dari apa yang diceritakan oleh MAS(stand for Mazidul Akmal Sidik) , Akhbar Utusan hari  ni memaparkan berita tentang bantahan beberapa pertubuhan bukan kerajaan berhubung blogger, Alfonso Sivaji's yang banyak membuat salakan seperti anjing dengan memaparkan isu isu perkauman bermuka muka .

Bak kata MAS, memang patut blogger bangang nie diburu oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multi Media dan identitinya didedahkan sebab kalau dibiarkan, orang macam ni la yang akan memecahbelahkan orang orang lain. Mungkin itu isi hati yang nak diluahkan, tapi tak kena pada caranya. Macam TAK DAK TELUR(itu pun kalau laki la. Perempuan tak tahu la pulak ).hehe

Blog blog sampah macam nie sepatutnya dihapuskan. Bukan bercakap soal politik, tetapi soal maruah orang lain. Cuba tengok post blogger “bangang” tu. Semuanya tak bertamadun dan membuat bermacam macam tuduhan ke atas orang lain. Kalau dah rasa diri tu betul sangat, dan berani sangat. Cuba tampilkan diri. tapi sayang . TAK ADA TELUR!!

p/s : baru semalam terbaca kes Akhil Hayy dengan “Blogger Itu” yang banyak membuat pendedahan yang kadang betul, kadang nampak over tah hapa2. tapi banyak menutup periuk nasi orang lain. Macam dia Tuhan, tau segalanya. Sheettt~

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

1 comment

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)