Home » , , , , » Bloglist By Profession : Blogwalking Dan Cari Rakan Blogger Sama Bidang Dengan Anda Cara Mudah

Bloglist By Profession : Blogwalking Dan Cari Rakan Blogger Sama Bidang Dengan Anda Cara Mudah

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, February 16, 2011 | 10:47 PM

 

ehh

nampak tak banner seperti diatas yang aku letak sebelum ruangan post dalam blog aku???tau tak tu ape?tak tau sila klik pada gambar diatas.

faham tak dengan tajuk kat atas?sebab aku rasa tajuk tu macam canggih sangat je.haha. Tapi korang mesti faham kan?korang kan semua pandai pandai dan orang yang terpelajar semuanya=)

ok hari nie aku nak memperkenalkan sesuatu yang memudahkan korang untuk mencari geng or kawan dari kalangan blogger yang sama profession .Ini bukan widget blogwalking or watsoeva tetapi cuma sati list blog yang disusun untuk kemudahan blogger blogger berblogwalking secara aman. Sama profession disini bermaksud berada dalam bidang yang sama. Contohnya bagi pelajar atau blogger yang belajar di universiti swasta, Politeknik, Blogger Perantauan , Blogger yang sudah berumahtangga dan more are coming just in time.

ok setakat nie faham tak? bloglist yang disediakan ni menyenangkan korang untuk mencari kawan or geng masing masing (kenapa rasa macam dah ada ayat nie?) . Contohnya macam aku, aku belajar di UiTM and nak mencari kawan kawan blogger yang turut belajar di UiTM ,so aku boleh ja masuk dalam senarai bloglist ni dan terus berblogwalking dengan aman tanpa masalah.

tapi setakat nie, admin blog tersebut iaitu ‘siapa tah aku pun tak kenal’ sedang dalam proses untuk menyusun semula bloglist-bloglist yang ada dan bloglist yang dibuat adalah hasil kerjasama dengan BlogPilihanMalaysia yang sudah menyusun blogger based on profession dan negeri masing masing. Macam company woo siap ada joint venture bagai.haha

Setakat hari nie iaitu 16Feb2011 jam 9.30 malam admin dah menyusun bloglist bagi Blogger IPTS dan Blogger Politeknik . Dan admin sedang dalam proses untuk menyusun blogger by Negeri masing masing so that nanti senang nak cari geng negeri masing masing. Senang kan3x??? tunggu bila dah siap nanti hidup korang akan lebih senang dan mudah je untuk blogwalking.Acece ayat over gila. Contohnya hari nie nak blogwalking blogger Kedah jeee..esok blogger Selangor jeee…haa kan ke senang. Tak gitu?tak yah ceciter dah. Memang dah senang nak paham kan? dan jangan risau sebab setiap link yang diletak bila korang klik akan automatik dibuka dalam new tab dan bukan dalam tab yang sama.

apa lagi?jom kita terjah Ehh!!Blogger..Blogger One Stop Centre Anda

and bagi yang ada entry menarik untuk dikongsi di Ehh!!Blogger korang boleh klik SUBMIT ENTRY*

sebarang pertanyaan boleh rujuk di FAQ Ehh!!Blogger

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)