Home » » Jambori Komander Kesatria UiTM Kedah 2010 : INTRO

Jambori Komander Kesatria UiTM Kedah 2010 : INTRO

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, December 29, 2010 | 7:00 AM



Print

Untuk pengetahuan korang semua…UiTM Kedah pada tahun ini adalah tuan rumah untuk Jambori Komander Kesatria UiTM Kedah 2010 …event nie dijalankan pada 15-21 Disember 2010 yang lalu…

tahu tak Komander Kesatria tu siapa?bagi yang bukan pelajar UiTM ,mesti ramai yang tak tahu…tapi kalau student UiTM ,tipu kalau tak tahu sebab dorang mesti akan jumpa komander jugak sepanjang study di UiTM…memang ramai tak suka kan komander nie sebab kat padang kawad..kalau korang buat salah..memang kena marah and jerkah r..haha…ok habis …Komander Kesatria adalah satu organisasi penting dalam UiTM sama jugak macam Majlis Perwakilan Pelajar..cuma skop lebih kepada pengurusan kokurikulum untuk student2 UiTM…kawad kaki,daki gunung,aktiviti lasak,outdoor extreme,kayak n macam-macam lagi la aktiviti lasak memang dah jadi sebati dengan diri seorang Komander Kesatria…kiranya geng nie semua memang tahan lasak…kalau buang dalam hutan sebulan pon boleh hidup rasanya nie….semua dah belajar survival hidup…boleh kot..ntah la..haha

so tak nak panjang cerita ..teruskan dengan Jambori Komander Kesatria UiTM Kedah 2010 …Jambori Komander Kesatria UiTM adalah satu event yang dijalankan setahun sekali..mengumpulkan semua komander dari seluruh sistem UiTM seluruh Malaysia untuk berkumpul, melaksanakan program2 tertentu dan bertanding dalam pertandingan seperti
  1. Extreme Outdoor Quest (EOQ)
  2. Prolog
  3. Kawad Kaki
  4. Kebudayaan
  5. Merempuh Halangan
dan beberapa program lain yang dijalankan termasuklah :
  1. Operasi Khidmat Masyarakat (OPKIM)
  2. Ceramah Kenegaraan
  3. Ceramah Keusahawanan
  4. Forum Komander


minggu event nie berlangsung, aku tak sempat dan langsung tak ada masa nak update apa-apa pasal event nie ..so dah cuti nie aku akan buat entry pasal event by activity …rasanya belum ada blogger dari kalangan Komander sendiri yang buat so aku akan buat dulu untuk rujukan masa depan..cewahh.akan bersambung

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

3 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)